kaj.ka 03.10.05, 13:24 Poszukuję absolwentow tej Szkoly. Ja maturę uzyskałem tam w r. 1953. Stare dzieje, nie?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 04.10.05, 21:44 Gdzie są dziewczyny i chłopcy z tamtych lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:55 Podbijam temat. Czy staruchy nie serfują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 11:09 A może rozszerzymy ten wątek o weteranów innych praskich liceów tamtych czasów? - Wladek - Liceym Męskie im. Wladyslawa IV - helenki - Żenskie Gimnazjum i Liceum Heleny Rzesztarskiej - Otwocka 3 jedenastolatka od r. 1948 - Oszmianska ten wątek wprawdzie już jest, ale najstarsi absolwenci sie nie odezwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. k. Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 11:21 A był juz taki wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=12586000&a=12587942 ale umarł był... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZT. UL. OTWOCKA 3 50/56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:05 Czyżby wszyscy wymarli ?! Albo byliby internetowymi abnegatami?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczycielka Re: do kaj.ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 16:35 Może jednak żyją, jeśli i ja żyję jeszcze-nauczycielka. Pisałam wiosną, że w tej szkole zaczynałam pracę, chyba troszkę poznaliśmy się wtedy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaj.ka Re: do kaj.ka 22.10.05, 09:56 Och, jak się ciesze! Serdecznie witam. Ciekaw, co zachowało się w Pani pamięci z tamtego czasu. W koncu poczatek pracy nauczycielskiej to ogromne przeżycie emocjonalne, a więc i ślady bardziej wyraziste pozostawia w pamięci. Czy po krotkim epizodzie zastępstwa pozostała Pani w tej szkole dłużej? Pozdrawiam. Kazimierz Kasprzak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj.ka do 'NAUCZYCIELKI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:04 Mam nadzieję, że odwiedzi Pani znow ten wątek i odpowie. Proszę wybaczyć tę moją namolność. A tym samym podnoszę wątek. Pozdrawiam. K. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczycielka Re: do K.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:42 Witam To była druga szkoła, w której uczyłam, na początku zastępstwo, póżniej dwa lata pracy i wyjazd z mężem za granicę. Po powrocie dalsza praca w szkołach, aż do emerytury. Teraz aktywny odpoczynek, głównie na działce mazurskiej. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella65 Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.chello.pl 21.10.05, 19:33 Ja uczęszczałam dużo póżniej też na Otwocką 3 ale już do Liceum Ekonomicznego - matura 1984 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 11:43 Pozdrawiam Cię. Ja odwiedziłem tę starą "budę" dzisięć lat temu. Skostatowąłem, ze wlaściwie niewile się tam od moich czasów zmieniło. Połaziłem, popatrzyłem, odetchnąłem tamtą atmosferą i powzdychałem sentymentalnie... Dziś żyję dość daleko od Warszawy, ale jeszcze się kiedyś tam wybiorę. Serdeczności K. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.crowley.pl 28.10.05, 16:30 Ja chodziłam na Otwocką w latach 1968-72, a właściwie niezupełnie. Zaczynałam szkołę na Kawęczyńskiej, a kończyłam na Otwockiej, bo tam ją przenieśli. Też niby to już było Liceum Ekonomiczne, ale tylko częściowo. Wiele przedmiotów było jeszcze po dawniejszym Technikum Łączności, między innymi Eksploatacja Pocztowo-Telekomunikacyjna i temu podobne. Nie byłam tam całe wieki, ale sentyment pozostał. Pozdrawiam wszystkich z tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorocia Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: 83.238.103.* 02.11.05, 15:25 Nie jestem pewna, ale moja Mama chyba kończyła tę szkołę w okolicach 1953r. Do dziś utrzymuje kontakt z kilkoma koleżankami. Zrobię wywiad i w najblizszym czasie odpiszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 15:39 Ooo! Dziękuję. Będę z niecierpliwością czekał na wiadomość. Serdecznie pozdrawiam. K. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorocia Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: 83.238.103.* 03.11.05, 07:39 Niestety, błąd w obliczeniach. Mama i jej przyjaciółki kończyły tę szkołę, ale maturę zdawały w 1951r. Życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 10:49 1951 r. - to była, o ile pamiętam, pierwsza matura w tym Liceum. Nas maturzystow 1953 od tych z roku 51 dzieliła bariera wiekowa. Oni byli pokoleniem wojennym z większym niz my bagażem przezyc wojennych - starsi wiekiem i doświadczeniami. Krążyła po szkole legenda,że chłopaki z tamtej klasy bawili sie na lekcjach pistoletami... Nas, szczeniakow, traktowali z góry, ale wyrozumiale. Ciekawe, co też Mama może pamietać z tamtego czasu? K. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:22 Więc ja się uparcie podnoszę:-) i wzywam wszystkich, którzy mieli kontakt z tą Szkołą w latach 1949 - 1960. Nie tracę nadziei na jakiś odzew. W koncu emaryci tę bywaja on-line. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie Szk Podst 126 Otwocka 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 19:18 Witam. To tak dla podtrzymania tematu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaj.ka Re: Szk Podst 126 Otwocka 3 18.11.05, 22:23 Znam i pamiętam parę osób, ktore ukończyły 126. w latach 48/59. min. Hanka Ossowska, Adam Ryś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie Re: Szk Podst 126 Otwocka 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:18 Tak, tyle że ja kończyłem '88. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaj.ka Re: Szk Podst 126 Otwocka 3 30.11.05, 12:59 Pozdrawiam Cię i korzystam, że znowu podniose watek... Odpowiedz Link Zgłoś
sokoleoko75 liceum ekonomiczne otwocka 3 03.12.05, 20:13 Witam,może jest ktos kto kończył w 95r, tę szkołę ja byłem na ostatnim roku kiedy był kierunek eksploatacja pocztowo-telekomunikacujna. Dokładanie wychowawczynią była Pani Biernat Barbara Pozdrawiam Sokoleoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.01.06, 14:40 ej raz! Jiszczo raz! Może ktoś ze starszego pokolenia trafi na ten temat... Dalej czekam! Odpowiedz Link Zgłoś