Dodaj do ulubionych

LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3

03.10.05, 13:24
Poszukuję absolwentow tej Szkoly. Ja maturę uzyskałem tam w r. 1953. Stare
dzieje, nie?...
Obserwuj wątek
    • kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 04.10.05, 21:44
      Gdzie są dziewczyny i chłopcy z tamtych lat?
    • Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:55
      Podbijam temat. Czy staruchy nie serfują?
    • Gość: stary Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 11:09
      A może rozszerzymy ten wątek o weteranów innych praskich liceów tamtych czasów?
      - Wladek - Liceym Męskie im. Wladyslawa IV
      - helenki - Żenskie Gimnazjum i Liceum Heleny Rzesztarskiej
      - Otwocka 3 jedenastolatka od r. 1948
      - Oszmianska ten wątek wprawdzie już jest, ale najstarsi absolwenci sie nie
      odezwali.
    • Gość: k. k. Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 11:21
      A był juz taki wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=12586000&a=12587942
      ale umarł był...
      • Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZT. UL. OTWOCKA 3 50/56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:05
        Czyżby wszyscy wymarli ?! Albo byliby internetowymi abnegatami?!
        • Gość: Nauczycielka Re: do kaj.ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 16:35
          Może jednak żyją, jeśli i ja żyję jeszcze-nauczycielka. Pisałam wiosną, że w
          tej szkole zaczynałam pracę, chyba troszkę poznaliśmy się wtedy. Pozdrawiam
          • kaj.ka Re: do kaj.ka 22.10.05, 09:56
            Och, jak się ciesze! Serdecznie witam.
            Ciekaw, co zachowało się w Pani pamięci z tamtego czasu. W koncu poczatek pracy
            nauczycielskiej to ogromne przeżycie emocjonalne, a więc i ślady bardziej
            wyraziste pozostawia w pamięci. Czy po krotkim epizodzie zastępstwa pozostała
            Pani w tej szkole dłużej?
            Pozdrawiam.
            Kazimierz Kasprzak
          • Gość: kaj.ka do 'NAUCZYCIELKI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:04
            Mam nadzieję, że odwiedzi Pani znow ten wątek i odpowie. Proszę wybaczyć tę
            moją namolność. A tym samym podnoszę wątek.
            Pozdrawiam.
            K. K.
            • Gość: Nauczycielka Re: do K.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:42
              Witam To była druga szkoła, w której uczyłam, na początku zastępstwo, póżniej
              dwa lata pracy i wyjazd z mężem za granicę. Po powrocie dalsza praca w
              szkołach, aż do emerytury. Teraz aktywny odpoczynek, głównie na działce
              mazurskiej. Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: Ella65 Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.chello.pl 21.10.05, 19:33
      Ja uczęszczałam dużo póżniej też na Otwocką 3 ale już do Liceum Ekonomicznego -
      matura 1984
      • Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 11:43
        Pozdrawiam Cię. Ja odwiedziłem tę starą "budę" dzisięć lat temu. Skostatowąłem,
        ze wlaściwie niewile się tam od moich czasów zmieniło. Połaziłem, popatrzyłem,
        odetchnąłem tamtą atmosferą i powzdychałem sentymentalnie...
        Dziś żyję dość daleko od Warszawy, ale jeszcze się kiedyś tam wybiorę.
        Serdeczności K. K.
        • Gość: isa Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.crowley.pl 28.10.05, 16:30
          Ja chodziłam na Otwocką w latach 1968-72, a właściwie niezupełnie. Zaczynałam
          szkołę na Kawęczyńskiej, a kończyłam na Otwockiej, bo tam ją przenieśli. Też
          niby to już było Liceum Ekonomiczne, ale tylko częściowo. Wiele przedmiotów
          było jeszcze po dawniejszym Technikum Łączności, między innymi Eksploatacja
          Pocztowo-Telekomunikacyjna i temu podobne. Nie byłam tam całe wieki, ale
          sentyment pozostał. Pozdrawiam wszystkich z tej szkoły.
    • Gość: Dorocia Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: 83.238.103.* 02.11.05, 15:25
      Nie jestem pewna, ale moja Mama chyba kończyła tę szkołę w okolicach 1953r. Do
      dziś utrzymuje kontakt z kilkoma koleżankami. Zrobię wywiad i w najblizszym
      czasie odpiszę. Pozdrawiam
      • Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 15:39
        Ooo! Dziękuję. Będę z niecierpliwością czekał na wiadomość.
        Serdecznie pozdrawiam.
        K. K.
        • Gość: Dorocia Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: 83.238.103.* 03.11.05, 07:39
          Niestety, błąd w obliczeniach. Mama i jej przyjaciółki kończyły tę szkołę, ale
          maturę zdawały w 1951r. Życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach.
          • Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 10:49
            1951 r. - to była, o ile pamiętam, pierwsza matura w tym Liceum. Nas
            maturzystow 1953 od tych z roku 51 dzieliła bariera wiekowa. Oni byli
            pokoleniem wojennym z większym niz my bagażem przezyc wojennych - starsi
            wiekiem i doświadczeniami. Krążyła po szkole legenda,że chłopaki z tamtej klasy
            bawili sie na lekcjach pistoletami... Nas, szczeniakow, traktowali z góry, ale
            wyrozumiale. Ciekawe, co też Mama może pamietać z tamtego czasu?
            K. K.
    • Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:22
      Więc ja się uparcie podnoszę:-) i wzywam wszystkich, którzy mieli kontakt z tą
      Szkołą w latach 1949 - 1960. Nie tracę nadziei na jakiś odzew. W koncu emaryci
      tę bywaja on-line.
      • Gość: Archie Szk Podst 126 Otwocka 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 19:18
        Witam.
        To tak dla podtrzymania tematu.
        Pozdrawiam.
        • kaj.ka Re: Szk Podst 126 Otwocka 3 18.11.05, 22:23
          Znam i pamiętam parę osób, ktore ukończyły 126. w latach 48/59. min. Hanka
          Ossowska, Adam Ryś...
          • Gość: Archie Re: Szk Podst 126 Otwocka 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:18
            Tak, tyle że ja kończyłem '88.
            Pozdrawiam.
            • kaj.ka Re: Szk Podst 126 Otwocka 3 30.11.05, 12:59
              Pozdrawiam Cię i korzystam, że znowu podniose watek...
              • sokoleoko75 liceum ekonomiczne otwocka 3 03.12.05, 20:13
                Witam,może jest ktos kto kończył w 95r, tę szkołę ja byłem na ostatnim roku
                kiedy był kierunek eksploatacja pocztowo-telekomunikacujna. Dokładanie
                wychowawczynią była Pani Biernat Barbara
                Pozdrawiam
                Sokoleoko
      • Gość: kaj.ka Re: LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL. OTWOCKA 3 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.01.06, 14:40
        ej raz! Jiszczo raz! Może ktoś ze starszego pokolenia trafi na ten temat...
        Dalej czekam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka