IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 16:09
kto mi powie ile czasu od momentu złożenia pozwu czeka się na rozwód w
Warszawie?
Obserwuj wątek
    • nasza_maggie Re: rozwód 25.11.05, 18:12
      kliknij tu:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24087
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24984
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35024
      lub też wpisz w forumową wyszukiwarke 'rozwód' albo 'małżeństwo'.

możesz też pogadać z radcą prawnym...
      no i jakby co to psychologa też się można poradzić,
      może rozwód to ostateczność:)
    • Gość: LINA Re: rozwód IP: *.jmdi.pl 25.11.05, 23:16
      Nikt, nawet wykwalifikowany prawnik nie będzie w stanie ci udzielić dokładnej
      odpowiedzi. Zależy od tego m.in. czy będzie to rozwód z orzekaniem o winie czy
      bez. Nie wiemy jak zachowa się druga strona. W TAKICH WYPADKACH CZĘSTE SĄ
      ZUPEŁNIE NIEPRZEWIDYWALNE SYTUACJE. W KOŃCU ROZWÓD TO NIE PRZELEWKI I POWODUJE
      NA OGÓL SKRAJNE EMOCJE.
      • nasza_maggie Re: rozwód 26.11.05, 02:16
        ale nie krzycz co?
        ;)
        • Gość: urzędnik_sądowy Re: rozwód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 23:24
          Pracuje w Sądzie Okręgowym – tylko tu możesz załatwić rozwód. Od złożenia pozwu
          przeważnie gdzieś 1,5 miesiąca jest rozprawa POJEDNAWCZA, a potem gdzieś znowu
          po 2 miesiącach rusza normalny rozwód... a ile trwa to zależy tylko do stron
          tzn. czy z orzekaniem o winie czy bez, czy są świadkowie do przesłuchania etc.
          • kredka.zielona Re: rozwód 28.10.15, 22:17
            drogi urzędniku sądowy - ja nie miałam sprawy pojednawczej, mój rozwód trwał góra 20 minut i dostaliśmy rozwód na pierwszej i jedynej rozprawie, czas oczekiwania na sprawę 2 m-ce

czas pewnie zależy od roku, od ilości zgłoszonych spraw, od okresu urlopowego, od rodzaju wniesionego pozwu itp
            • martishia7 Re: rozwód 30.10.15, 14:04
              Najpierw zastanów się, kiedy się rozwodziłaś, a teraz spójrz na datę publikacji postu "urzędnika sądowego".
              • kredka.zielona Re: rozwód 30.10.15, 18:29
                martishia7 napisała:

> Najpierw zastanów się, kiedy się rozwodziłaś, a teraz spójrz na datę publikacj
                > i postu "urzędnika sądowego".

martishio - właśnie dlatego, że obie daty się pokrywają, to się wypowiedziałam; nie było się nad czym zastanawiać - nie cały Targówek stoi idiotami
                • martishia7 Re: rozwód 18.11.15, 11:17
                  Ok, przepraszam za uszczypliwość. Zmiana była w 2005 w grudniu. Zrezygnowano wtedy z rozprawy pojednawczej. Kojarzę Twojego nicka z Bródna chyba? :)
    • sibeliuss Re: rozwód 22.10.13, 07:39
      r.zajko napisała:

> zobacz tutaj gorlewski.com.pl/

Wątek jest z 2005, facet się już dawno rozwiódł :D
    • nvsm43 Re: rozwód 28.10.15, 13:01
      Rozwód to trudne wydarzenie w życiu. Szczególnie ważna jest wówczas pomoc doświadczonego prawnika. Profesjonalni adwokaci z długą praktyką w prowadzeniu rozwodów i spraw z zakresu prawa rodzinnego zapewnią kompleksową pomoc.

www.lawarsaw.pl/prawo-rodzinne-rozwody/ - adwokat rozwody

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka