angela_waw1 Re: wątek INFO :))) 15.11.06, 12:22 Maciej jakieś nowe informacje??? Dzwoniliście ostatnio do Janpul'a ? Odpowiedz Link Zgłoś
tm_b3 Re: wątek INFO :))) 22.11.06, 11:18 Odwiedziłem wczoraj nasze osiedle, głównie po to by sprawdzić wykonanie poprawek wymienionych w protokole odbioru i w mojej ocenie wszystko zostało usunięte. Pojawiła się jednak nowa i niepokojąca rzecz. Na tarasie (a w zasadzie na wszystkich tarasach w budynku B) odpada wierzchnia warstwa wylewki. Pomijając efekt wizualny to podłoże nie nadaje się do tego żeby cokolwiek na nim ułożyć (gres itp.). Chciałbym poprosić Sąsiadów z budynku A, aby zwrócili uwagę czy u nich dzieje się to samo. Wygląda na to, że będziemy mieli kłopot, gdyż nawet skucie (w zasadzie zeskrobanie) odpadającej wylewki i wylanie nowej o podobnej grubości (<10mm) nie rozwiązuje problemu. Nowa odpadnie na wiosnę. Sąsiedzi budowlańcy podpowiedzcie co robi się takich sytuacjach? Poza tym, w budynku B kaloryfery ciepłe, obróbka blacharska i montaż barierek na tarasach mocno zaawansowany (wczoraj mieli skończyć całość), kładzione są tynki dekoracyjne (dolne części murów). „Przecudnej urody” plac zabaw też wyłania się z pobojowiska. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
markadek Re: wątek INFO :))) 22.11.06, 11:38 witam, ja odbieralem mieszkanie z fachowcem i zwrocil mi uwage, ze wierzchnia warstwa wylewki na tarasie jest zbyt miekka (dawala sie zeskrobac drwewniana raczka od srubokreta). Zostalo to zanotowane w protokole. Pan wystepujacy w imieniu Janpula twierdzil, ze wystarczy zwykle zeszlifowanie czy tez wyczyszczenie. Jak sie okazuje to za malo. Ja jeszcze nie odbieralem po poprawkach, ale obawiam sie, ze z tym tarasem beda duze klopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: wątek INFO :))) 22.11.06, 12:10 Czy na tym etapie możemy wyegzekwować od developera zmianę nawierzchni naszych "balkonów"?? Co proponujecie zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
edyta263 Re: wątek INFO :))) 22.11.06, 13:21 To że kruszy się wylewka to jest rzeczywiście problem. My zwróciliśmy uwagę jeszcze na etapie zakrywania styropianu tą wylewką, że jej warstwa jest zbyt cienka... Niestety od czasu przeglądu technicznego nie byliśmy na osiedlu, ale z tego co czytam, dużo osób co jakiś czas odwiedza swoje mieszkanko. Powiedzcie proszę, czy można sobie wchodzić teraz kiedy się chce, czy trzeba mieć zgodę kierownika. Jeśli tak, to jak się z nim skontaktować? Chętnie bym się przeszła i sprawdziłą, czy nam też usunęli licne usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: wątek INFO :))) 22.11.06, 16:02 Najlepiej umówić się z panem Abramczykiem. Ja np. umówiłem się na godzinę 7, bo opcja po pracy odpada. Bodajże najpóźniej można wejść o 14-15. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta263 Re: wątek INFO :))) 22.11.06, 16:39 A masz może na Pana Abramczyka namiary? Jakiś telefon... Odpowiedz Link Zgłoś
kbor wyjasnienia 22.11.06, 20:27 Tel do Pana Stanislawa Abramczyka: 504 080 383, ale latwiej dodzwonic sie do biura i prosic o polaczenie z nim. Dobrze jest sie z nim skontaktowac czy na budowie bedzie kierownik, inaczej nie dostaniemy kluczy. Kierownik budowy daje klucze bez problemu, i nikt z nami na gore nie wchodzi. Co do godzin odwiedzin, to nie ma ograniczen poza pogodowymi. Po 16 robi sie ciemno, w mieszkaniach nie ma pradu wiec sie nic nie zobaczy, a mozna sie tylko polamac... Niestety w A1 jeszcze nie wymieniono porysowanych szyb, poza tym w naszym mieszkanku wszystko poprawione. Wylewka na naszym balkonie(III p A1) tez jest OK. Za to od specjalisty, ktory bedzie robil remont dowiedzielismy sie ze raczej nie poleca malowac balustrady balkonowej, bo jest cynkowana i farba odpadnie. Sie zabezpieczyli by jedni nie mieli zoltych a drudzy zielonych :P Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: wątek INFO :))) 17.11.06, 09:13 Nie ma jeszcze bramy wjazdowej od Malborskiej, ani wszystkich alejek na osiedlu, tzn. od samego wejścia. Natomiast do samych klatek można dojść już chodnikami. Przed wejściem do A2 i A3 (oraz B) jest już zrobiony plac zabaw dla dzieci. Nie jest on duży. Nie wiem, czy coś jeszcze planowane jest w tym miejscu, ale wątpię. Jest więc piaskownica 1,5m x 1,5m, dwa koniki na sprężynach, coś a'la domek, kilka ławek wokół oraz śmietnik. W klatkach ściany pomalowane na biało, podłogi też zrobione. Przez malowanie zapewne jest syf na podłogach, ale to oczywiście kwestia czasu, kiedy uprzątną. Przed wejściem do klatek nie ma domofonów - wystają tylko kable do ich zamontowania. W samych klatkach dziwi mnie jedno - barierki przy schodach zrobione są normalnie, natomiast te z lewej strony zrobione są do sufitu. Kiepsko to wygląda. W garażu zrobione są już podziały na poszczególne miejsca. Nie ma natomiast numeracji. Ale widać, że tam również jeszcze pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: wątek INFO :))) 17.11.06, 09:17 Zmiany w mieszkaniach na pewno były robione. Ale np. u mnie nie wszystkie są już usunięte. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: wątek INFO :))) 20.11.06, 10:01 Zrobiona jest już furtka wejściowa na osiedle. Rozłożono kolejne alejki z kostki, wyrównano teren przy wjeździe na osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
markadek Re: wątek INFO :))) 20.11.06, 12:25 Byłem również na naszym osiedlu dzisiaj rano. Praca szła pełną parą. Niestety ogrzwanie nadal nie funkcjonuje. Podobno ma byc dzisiaj włączone (i gaz też już jest doprowadzony). Anonimowy pracownik budowy wyraził opinię, że przy takiej pogodzie ogrzewaie powinno juz dawno działać.... Na pocieszenie napiszę, że nasze podwórko z małym placem zabaw wygląda całkiem przyjemnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: wątek INFO :))) 24.11.06, 23:16 Dziś kostki były wyrównywane i ugniatane. Pojawiła się brama wjazdowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: wątek INFO :))) 02.12.06, 14:21 Osiedle wygląda coraz lepiej. Montowana jest barierka przy wejściu do A3, dla wózków. Trwa zagospodarowywanie terenów zielonych - wysypywana jest ziemia, a zapewne niebawem (a może i już) wysiewana jest trawa. W garażu są już numery przy poszczególnych stanowiskach. Z drzwi wejściowych zdjęta jest już folia. Dziwi mnie tylko wyjście (zapewne ewakuacyjne) na stronę kanałku. Zrobione jest ono dosyć dziwnie, powodując, że jest to najlepsze miejsce dla złodzieja do przedostania się na osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: wątek INFO :))) 02.12.06, 14:23 Kostka wzdłuż Malborskiej do naszego osiedla jest już ułożona. Na 7 piętrze pojawiło się okno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sezamka80 Re: wątek INFO :))) 02.12.06, 16:02 wysiewaja trwae? ja nie znam sie na ogrodnictwie lae czy to nie za pozno? nasiona nie pomarzna?;p zreszta ja sie nie znam...;p pozdro600 Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: wątek INFO :))) 04.12.06, 09:01 Nie jest za późno :) To samo obserwowałem na innych osiedlach Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: wątek INFO :))) 04.12.06, 21:53 wlasnie dosalismy rozliczenie i dodatkowo pismo do uzupelnienia do aktu notarialnego ktos tez dostal? Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: wątek INFO :))) 05.12.06, 08:04 Ja też dostałam. Zastanawiam się tylko kiedy te akty bedziemy podpisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: wątek INFO :))) 05.12.06, 10:48 Witam Podobno nie mają cały czas kosztów swojego notariusza (info z dnia dzisiejszego), szykują dokumenty, starają się by załatwic to jeszcze w tym roku, ale nie wiem czy zdąża. Jak tylko poinformują nas o opłatach notariusza, działamy z naszym Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ludo69 Re: wątek INFO :))) 05.12.06, 19:13 takze dostalem papiery. wsrod nich jest ankieta dotyczaca danych osobowych do aktow notarialnych, wiec dopoki ich od nas nie dostana nie beda mogli przygotowac kompletu dokumentow, wiec tym razem to my musimy szybko podzialac ;). zastanawiam sie czy faksem nie bedzie szybciej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: wątek INFO :))) 05.12.06, 20:22 ja bym jednak wolal zeby ta pani notariusz z ktora zalatiwasz sprawe powiedziala nam teraz ile to bedzie kosztowac. Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: wątek INFO :))) 06.12.06, 15:23 Jak by kogoś interesowało to małe info: Dzisiaj po dostarczeniu osobiście ankiety do aktu notarialnego moja żona usłyszała od Pań w JP, że mają już pozwolenie tylko czekają jeszcze na oficjalne potwierdzenie pismem. W następnym tygodniu bedą się odzywać telefonicznie do wszystkich mieszkańców (w kolejności wykupywania mieszkań) i będą się umawiać na odbiór mieszkania i przekazywanie kluczy. Czyli informacja jak najbardziej mikolajkowa:) Co do aktów notarialnych to na razie zbierają ankiety i będą się starali podpisać je wszystkie w tym roku. PS. Odbiór mieszkania będzie co pół godziny, więc powinnismy się szybko wyrobić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malb20 Re: wątek INFO :))) 06.12.06, 22:11 Informacja naprawdę pocieszająca, mam nadzieję że prawdziwa. Wobec tego musimy wszyscy jak najszybciej przesłać ankiety i dopłaty za nadmetraż. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: wątek INFO :))) 06.12.06, 22:50 Osiedle jest już oświetlone (przynajmniej widziałem od strony Malborskiej i kanałku) i prezentuje się to bardzo przyzwoicie. Przy bramie wjazdowej pojawił się "kogut". Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: wątek INFO :))) 07.12.06, 08:14 Wreszcie jakieś ciekawe informacje :) oby rzeczywiście w przyszłym tygodniu były te odbiory bo nerwy zaczynają mi szwankować... Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: wątek INFO :))) 07.12.06, 16:43 wg dzisiejszej info odbiory maja zaczac sie od najblizszego wtorku. WYDAJE MI SIE ze kolejnosc odbiorow zalezy od tego, kto kiedy podpisal umowe kupna- sprzedazy. Na temat aktow nic nie wiadomo jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: wątek INFO :))) 08.12.06, 00:42 :) no dobra to kto kupowal przed listopadem 2005 :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
sibi44 Re: wątek INFO :))) 08.12.06, 09:44 październik 2005 A1 z tego co pamiętam na umowie był numer 18 Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: wątek INFO :))) 08.12.06, 10:17 My luty 2005 - jesteśmy 2 na liście:), ale czekamy juz prawie 2 lata:( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: wątek INFO :))) 08.12.06, 11:47 u to rzeczywiscie dlugo :( ale dobrze ze juz wszystko zmierza do oddania mieszkan w przyszlym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
renay Re: wątek INFO :))) 08.12.06, 13:23 luty 2005, już przyzwyczailiśmy się do czekania. rena Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: wątek INFO :))) 08.12.06, 13:57 Janpul umieśnił oficjalne info odnośnie odbiorów na swojej stronie intrnetowej. Odbiory od 12 grudnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: wątek INFO :))) 11.12.06, 08:55 hej Dosatlismy @ zaproszenie po odbiór kluczy-sroda o 10.30 na budowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: wątek INFO :))) 10.01.07, 11:54 Zajrzyjcie do swoich skrzynek na Malborskiej, są tam rozliczenia za 12/06 i za 01/07, faktury do zaplaty Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: wątek INFO :))) 10.01.07, 14:15 My na adres zamieszkania otrzymalismy czynsz za styczen. Grudniowy nie przyszedl... Ciekawe po co wyslali na Malborska?? Odpowiedz Link Zgłoś
radkoff Re: wątek INFO :))) 10.01.07, 16:24 Np. po to żeby osoby które już tam mieszkają mogły odebrać i zapłacić :) Odpowiedz Link Zgłoś
ascheron Re: wątek INFO :))) 10.01.07, 17:33 Ja jeden dostalem na adres korespondencyjny (styczniowy), a grudniowego nie mam - pewnie w skrzynce na malborskie, bardzo to sprytne z ich strony dostana pieniadze najwczesniej za tydzien - wczesniej nie bede na Malborskiej. Radkoff odpowiedz: ile osob procentowo mieszka juz na malborskiej?? Wydaje mi sie ze nie wiele (10% pewnie nie przekracza ta ilosc). Tym bardziej mnie dziwi, ze grudniowy wyslali na malborska, a styczniowy na adres korespondencyjny, nie zastanawia Cie ten fakt?? Przeciez jezeli byla szansa zeby sie wprowadzc to raczej w styczniu, wiec styczniowy moglby raczej zostac odebrany z Malborskiej, a nie grudniowy, bo (wybacz) zakladam, ze nikt nie mieszkal tam w grudniu, no chyba ze lubi extrema ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka666 Re: wątek INFO :))) 10.01.07, 17:43 mam to samo, tzn. styczniową fakturę, a grudniowa prawdopodobnie leży w skrzynce na Malborskiej:-( to jakieś zamieszanie w księgowości w Janpulu zwróccie też uwage, ze faktury [przynajmniej ta styczniowa] wystawiona jest na nabywce z adresem na Malborskiej pomimo tego ze nie mamy formalnie jeszcze tytułu prawnego do lokalu Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: wątek INFO :))) 10.01.07, 17:48 Ponadto, przynajmniej w moim przypadku, faktura jest niepodpisana. Opłaty należy wnosić do 10-tego dnia każdego miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: wątek INFO :))) 10.01.07, 17:59 Za utrzymanie porządku i czystości płacimy 1,94 (cena jednostkowa), z czego 1,10 stanowi wynagrodzenie zarządu (tak było w zawiadomieniu z połowy września i porównując wszystkie pozycje to się nie zmieniło). Ciekawe jak się to ma do tych, którzy mają wpisane 1,00 w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka666 Re: wątek INFO :))) 10.01.07, 18:59 braku podpisu sie nie czepiam:-)), zgodnie z przepisami nie musi byc podpisana Odpowiedz Link Zgłoś
jacekp80 Re: wątek INFO :))) 10.01.07, 20:44 A ja dostałem fakturę, mimo że wciąż nie odebrałem – z powodu usterek znalezionych przez rzeczoznawcę – lokalu. Jestem ciekaw, czy ktoś jeszcze z osób, które są w podobnej sytuacji dostał takie pisemko. Sprawę już wyjaśniłem, ale w biurze rachunkowym obsługującym firmę Jankowski Pulchny potraktowano mnie wyjątkowo bezczelnie. Pozdrawiam serdecznie, JacekP Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: wątek INFO :))) 10.01.07, 22:12 peewnie grudniowy zaniesli sami a styczniowy wyslali:) Odpowiedz Link Zgłoś
ascheron Re: wątek INFO :))) 11.01.07, 08:20 Pewnie masz racje, tylko jak to sie ma do tego haselka o placeniu do 10 kazdego miesiaca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś