Dodaj do ulubionych

Dęby wyrżnięte, winnych brak

27.04.06, 08:52
Schemat zakupu mieszkania:
1 wybieramy piękną zieloną okolicę
2 kupujemy _jeszcze_nie_zbudowane_ mieszkanie w tej okolicy
3 developer w celu uzyskania miejsca pod mieszkania wycina zieleń
4 dostajemy zakupione mieszkanie w _niegdyś_ zielonej okolicy (zwanej również
'okolicą zieloną inaczej')

Byłoby śmieszne, gdyby nie było smutne...

Ale z drugiej strony - jak się ogląda miejsce, gdzie mają być budowane domy
czy też bloki, to chyba można zauwazyć, że trudno będzie zmieścic takowy dom
między drzewami, skoro drzewa rosną o kilka(-naście) metrów od siebie?
Obserwuj wątek
    • Gość: stp Re: Dęby wyrżnięte, winnych brak IP: *.atman.pl / *.atman.pl 27.04.06, 09:25
      • ja9954 Re: Dęby wyrżnięte, winnych brak 27.04.06, 09:45
        Dziwnym trafem rok temu firma BARC poobcinała dęby, wszystkie gałęzie i konary,
        które przeszkadzały w postawieniu nowego budynku.Interwencja w gminie do
        niczego nie doprowadziła, dęby są okaleczone od strony budynku i nic z tego nie
        wynika.Czy naprawdę trzeba czekać na nowe wybory samorządowe w których wygra
        PiS lub Samoobrona, żeby można było skończyć z bezprawiem i układami.Oni pewnie
        chętnie budując swoje, zajmą się układami Prezesa BARC wywodzącego się
        z "lewej" strony, tylko po to żeby się wykazać.Gmina dostała dokumentację
        zdjęciową zniszczeń i NIC.Budynek stoi , dęby okaleczone.Czy naprawdę w każdej
        gminie potrzebny jest Lepper albo Wasserman(których nie jestem sympatykiem)żeby
        budować swój "czysty" wizerunek na "lewym" układzie.
        • Gość: Kuzi Re: Dęby wyrżnięte, winnych brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:15
          Problem w tym, że na Biołołęce rządzą ludzie PiS lub powiązani z tą partią.
          Wybory pomogą jedynie wtedy, jeśli to PiS zostanie odsunięty.
          Wystarczy zobaczyć co się dzieje z Białołęką odkąd PiS przejął tutaj władztwo w
          2002 roku :(
          To nie jest ani zabawne ani śmieszne.
    • admiral_0000 Re: Dęby wyrżnięte, winnych brak 27.04.06, 10:23
      A dodatkowo okazuje się, że w pobliżu ma przebiegac jakas trasa, której
      przebieg ustanowiony jest od 20 lat ale inwestor nie raczy nawet o tym ludzi
      powiadomić...
      To zazwyczaj w przypadku tych osiedli, które miają coś "zielonego", "leśnego",
      albo "parkowego" w nazwie.
      • tom_aszek Re: Dęby wyrżnięte, winnych brak 27.04.06, 13:07
        admiral_0000 napisał:

> A dodatkowo okazuje się, że w pobliżu ma przebiegac jakas trasa, (...)
        > ale inwestor nie raczy nawet o tym ludzi
        > powiadomić...
        > To zazwyczaj w przypadku tych osiedli, które miają coś "zielonego", "leśnego",
        > albo "parkowego" w nazwie.

To dlatego, że ta trasa miała mieć ekrany dźwiękochłonne pomalowane na zielono,
        ekranów nie będzie, ale nazwa pozostała :)
    • misiekka Forum osiedla Pod Debami - BARC SA 27.04.06, 17:22
      www.poddebami.waw.pl
      Poczytajcie i zastanowcie sie czy warto kupowac tu mieszkania.
      • Gość: Jerzyk Re: Forum osiedla Pod Debami - BARC SA IP: *.aster.pl 27.04.06, 18:58
        Pani Wójtowicz nie umie czytać czy tylko udaje głupią? BARC nie buduje przy
        Poetów, tylko przy Leśnej Polanki.

Kupiłem tu mieszkanie i jestem zadowolony. I ciekawe, że macie pretensje
        przeciwko wznoszeniu nowych bloków na działce prywatnej.
        • Gość: Kuzi Re: Forum osiedla Pod Debami - BARC SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:51
          Jak kilkunastopiętrowe wieżowce z mieszkaniami o powierzchni max 50 m2 w ilości
          ok 2000, bez miejsc parkinkowych wyrosną Ci za oknem, to wtedy może sprawą się
          zainteresujesz, ale wtedy może być już za późno.
          Mieszkam na tym samym osiedlu co Ty i nie mam zamiaru protestować przeciwko
          budowaniu, wręcz się z tego cieszę, ale protestuję przeciwko nielegalnej wycince
          drzew (dębów), które żeby urosnąć potrzebowały nawet powyżej 100 lat, co więcej,
          degradacja środowiska spowodowana zabudową niedostosowaną do okolicy, która ma
          wpływ na moje osiedle, też będzie wzbudzać mój protest.
          Póki co słyszy się o planach budowy kilkunastopiętrowych wysokościowców, w
          sąsiedztwie lasu i domków jednorodzinnych.
          Jeśli jakikolwiek architekt miejski wyda na coś takiego zgodę, to powienien
          schować głęboko swój dyplom architekta i spalić się ze wstydu.
          • Gość: abc BARC nie wiE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:30
            Patrząc na to co BARC wyprawia na osiedlu Pod Dębami jakoś mnie nie dziwią
            tajemnicze osoby nie zwiazane z BARC które wycięły dęby co bardzo ułatwi
            Barc-owi następną budowę.

• Gość: Andrzej W. Działaniami firmy Barc powinien zająć się prokurat IP: 217.149.246.* 28.04.06, 08:01
      Podobna sytuacja była na osiedlu "Pod Dębami", gdzie okaleczono dęby.
      W ogóle dziwną sprawą było uzyskanie pozwolenia na budowę tego osiedla, które
      wydały władze ówczesnej gminy Targówek!!!, bo chyba w gminie Białołęka nie było
      takich co z nimi można było się "dogadać". I w konsekwencji tego osiedle jest
      budowane z naruszeniem prawa budowlanego. Złamano tyle przepisów, że prokurator
      maiałby zajęcie przez trzy lata
    • Gość: Darek Re: Dęby wyrżnięte, winnych brak IP: *.futuro.pl / *.futuro.pl 28.04.06, 22:02
      Gdyby polskie prawo było "PRAWEM " to ten developer dostałby tak w pier...l że
      odechciałoby mu się takich numerów. Wystarczy spojrzec co Barc wyrabia na
      swojej działce-wieżowiec obok wieżowca, jestem pewien, że nie są tu spoełnione
      wymogi prawa budolanego dotyczące odległości pomiędzy budymkami. Tylka jak BARC
      uzyskuje pozwolenie na użytkowanie kolejnych bloków ? Wiadomo P O L S KA !!!
    • Gość: Artur Re: Dęby wyrżnięte, winnych brak IP: *.atman.pl / *.atman.pl 01.05.06, 10:54
      Proszę przyjść na ich osiedle Pod Dębami (?) na Pasłęckiej i zobaczyć co z
      konarami drzew zrobili ich budowlańcy, żeby można było blok zbudować.
      Poobrzynane pół metra od elewacji i balkonów. Nie chcę nic sugerować, ale...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka