Dodaj do ulubionych

Białołęka - Husa - czy warto?

02.05.06, 10:48
Witam, znalazlem ciekawa oferte mieszkania na Husa w Białołęce. Proszę o rade,
czy warto w tej lokalizacji kupować mieszkanie? Plusów jest sporo: ładne
mieszkanko, garaz, dosc dobra cena, dużo zieleni, blisko do lasu, ale tez
blisko do sklepow czy przystanku.
Na forum czytalem troche nt. tego osiedla i przewazaja raczej negatywne glosy.
Głowne wady to sasiedztwo oczyszczalni Czajka oraz niezbyt pochlebne opinie
nt. firmy JWC, ktora osiedle wybudowala. Do myslenia daje mi tez fakt, ze
oferta 'wisi' juz blisko 6 tygodni i nadal jest aktualna.
Bardzo prosze o wszelkie opinie w tej sprawie. Najbardziej licze na opinie z
pierwszej reki od mieszkancow tego osiedla.
pozdrawiam
Tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: marcelian Re: Białołęka - Husa - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 04:27
      Kupiłem mieszkanie w tej przy tej ul. dokładnie w bloku 18a. Jeżeli chodzi o
      mnie to jedynym wg mnie minusem jest czajka, ale na szczęście dokuczliwa jest
      nie zbyt często. Poza tym jesnym to ja więdej minusów nie widzę (mieszkam tu już
      prawie 10 misiecy i jak na razie bardzo mi się tu podoba)
    • krzyk007 Re: Białołęka - Husa - czy warto? 01.10.06, 19:17
      > Witam, znalazlem ciekawa oferte mieszkania na Husa w Białołęce. Proszę o rade,
      > czy warto w tej lokalizacji kupować mieszkanie?

Serdecznie odradzam.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=41122989&a=41141912
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=34445130&a=34495405
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=23905737&a=24082330
      To jest osiedle JW Construction wybudowane w ich najgorszych czasach. Straszne
      ścierwo.
    • Gość: Rychu Serdecznie polecam! IP: *.spray.net.pl 01.10.06, 20:34
      Tanio, czysto i spokojnie! Warto!
      • Gość: makuś Re: Serdecznie polecam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 08:55
        Nie chcę wypowiadać sie na temat Husa, ale byłem kiedyś posiadaczem mieszkania
        JWC w innej lokalizacji (wybudowanego w tym okresie) i tylko z tego powodu
        odradzam - jakość jest fatalna i to nie tylko wykończenia, infrastrukyury itp.
        ale ja obawiałem się wręcz o konstrukcję budynku. Teraz jest szał na mieszkania
        ale jak to się skończy myślę że ludzie zaczną omijać je z daleka - po pierwsze
        jakość i opinia o JWC, po drugie te osiedla po prostu zaczynają upodabnać się
        lekko do ... no właśnie nie chcę nikogo obrazić ale te zawalone szafami i
        praniem balkony, sypiąca się elewacja i pękający beton na uliczkach, kable
        antenowe itp...(?). Mam nadzieję że na Husa nie zapanowała przynajmniej moda na
        daszki nad balkonami na ostatnich pietrach (oczywiscie każdy inny) i koniecznie
        pomalowanie swojej wnęki balkonowej na inny kolor a tak właśnie było u mnie.
        • Gość: aania mi się tu podoba IP: *.crowley.pl 02.10.06, 15:49
          witam, mieszkam w 18 B i zmojego punktu widzenia spawa wygląda tak:
          wyjątkowe połączenie spokoju (las, dziki :-) i łatwości zakupów (selgros),
          dobra komunikacja (511, także przydatne 144, 723 i 801 oraz 'transludy' jakby
          coś), byłoby super gdyby nie korki..
          na osiedlu dużo dzieci, psów i kotów - jak ktoś nie lubi, mogą troche
          przeszkadzać, ale nie aż tak wiele jak np. na Nowodworach;
          ciakawostka - strefa zimna, pewnie związana z lasem - dużo zimniej niż w
          centrum; Czajka czasem smierdzi niestety, choć głownie nocami; ewentualna
          spalarnia (mam nadzieję, ze do tego nie dojdzie...) prawdopodobnie jest powodem
          tak długiej dostepności oferty, sporo osób sprzedało tu mieszkania - w ogóle
          jest to osiedle o raczej 'przejściowym' charakterze, twarze zmianieją się
          szybko, choć tez jest troche 'starych' mieszkańców;
          warto kupić mieszkanie nie od strony selgrosa, bo chyba nocą/rano bywają
          dostawy, choć z drugiej strony ja np. martię się, że mi wodok na las zabudują -
          od dwóch lat na pobliskiej łączce stoją fundamenty...
          jak to w JW bywają kłopoty z jakościa (np. w moim bloku kłopot z kotłem - każdy
          bydynek ma swoją kotłownię), ale są dość sprawnie rozwiązywane - każdy blok to
          osobna wspólnota mieszkańców, mója prowadzi pokitykę negocjacji z JW (a nie
          zasypywania ich pozwami, których podobno juz mają parę setek i sie nie
          przejmują) i jakoś to idzie do przodu; na osiedlu jest monitoring i ochrona,
          jest bezpiecznie (np. rowery stoją na klatkach schodowych sppokojnie); balkony
          może trochę zastawione, bo nie ma piwnic; na dachach 'talerze', bo nie ma
          kablówki (jest chyba zbiorcza Cyfra, przynajniej były takie próby), ale jest za
          to kilka sieci internetowych lokalnych.
          głowna wada to perspektywa spalarni i dla mnie - osoby ciepłolubnej - jest
          nieco za chłodno (mieszkam w lokalu 'brzegowym' i przez ścianę szczytową trochę
          ciągnie zimno), ale u innych jest podobno ok.
          nie polecam mieszkania tutaj osobom, które:
          - lubia atmosfere typowo miejską - tu jest troszkę 'swojsko', tak wiejsko-
          wczasowo, a nocna taksówka to wydatek minimum 35 zeta;
          - bardzo lubia imprezować - tu jest raczej cicho i spokojnie, a imprezy nie są
          zbyt dobrze widziane (np. mają małe dzieci i nie wahają się wzywac glin)
          jest za to super dla osób które lubią byc bliżej z przyrodą, spokojniejszych,
          lubiacych sport (jest gdzie pojeżdzić rowerem chociażby).

pozdrawiam!
          aania
    • aniasmo Re: Białołęka - Husa - czy warto? 03.10.06, 12:18
      nie warto
    • Gość: mieszkaniec Re: Białołęka - Husa - czy warto? IP: *.crowley.pl 15.10.06, 23:49
      najpierw sobie odpowiedz na pytanie czy cena jest adekwatna do jakosci osiedla
      i lokalizacji na podstawie tego co juz tutaj miales okazje poczytac.
      jesli jest bardzo atrakcyjna i nie masz problemu ze:
      1. czasem dojazd do centrum zajmie ci ok 50minut 511 + metro z wilsona lub
      samochodem ok 20minut poza szczytem lub czasem godzine i wiecej w szczycie
      2. co jakis czas zapaszek z czajki np na godzine przypomni ci o tym dziwolagu w
      zbudowanym w granicach miasta - ogolnie nie smierdzi bo wiatry wieja na wschod
      (zpbacz sobie roze wiatrow dla wawy) ale czasem fakt potrafi konkretnie
      zapachniec
      3. jesli kupisz mieszkanie od strony selgrosa to poranki masz pobudke bo
      ciezarowki wjezdzaja na teren supermarketu (najgorzej w zime podobno bo dstoja
      w nocy z wlaczonym silnikiem i grzeja)
      4. nie przeszkadza ci wyglad "akademicki" budynkow z zewnatrz i wewnatrz

to kupuj... my mieszkamy tutaj od 3 lat i nie narzekamy bo:

1) lubimy cisze i tutaj sie izolujemy od miasta - mamy widok na las (a nie na
      selgros), nei slyszymy w ogole ciezarowek
      2) nie przeszkadza nam ze czasem cos zapachnie (mieszkalismy wczesniej w
      centrum i co z tego, glosno bylo tak ze przy otwartym oknie tv nie wyrabial a
      zapachy z ulicy nie byly wcale piekniejsze a tutaj jest na prawde "wiejsko"
      3) dojazdy sa uciazliwe to fakt ale szczerze, przejechalem sie ostatnio w
      godzinach szczytu na rembertow (tam to jest masakra) poza tym gadamy z ludzmi w
      pracy (Wola) ktorzy dojezdaja z innych czesci miasta i Tarchomin/Dabrowka nie
      sa wcale takie zle.
      4) czesto chodzimy do lasu obok lub troche dalej mamy juz lasy legionowskie
      (obok baru "dziki") co jest na prawde duzym plusem lokalizacji
      5) o jakosci miszkan ni ebede pisal bo juz odpowiedzi padly, nie jest to "top
      level" ale nie uogolniaj na podstawie innych wypowiedzi. u nas nie ma problemu
      z pekaniem scian, woda goraca jest ZAWSZE, okna i balkon maja sie na prawde
      dobrze a nie byly remontowane od chyba 6 lat. sasiadow wcale bardzo nie slychac
      (mysle ze podobnie jak w innych blokach) no i co z tego ze na balkonach stoja u
      niektorych szafy czy pranie, skoro ma sie duzy balkon to sie z niego korzysta!)

ja moge to osiedle polecic tylko pod warunkiem ze cena jaka zaplacisz za
      mieszkanie bedzie na prawde adekwatna do tego co kupujesz. zwroc rowniez uwage
      ze nie zarobisz na nim ze wzgledu na sasiedztwo czajki i niechlubna opinie JWC,
      zawsze bedzie rumor wokol sasiedztwa oczyszczalni ale skonczy sie dopiero wtedy
      gdy ja rozbuduja i zapachy znikna, wtedy jedynie zostanie kwestia jakosci i
      wygladu blokow a tutaj zapewniam cie ze ciagle cos sie dzieje i osiedle na
      pewno nie dziadzieje.

pozdro
      • Gość: aga Re: Białołęka - Husa - czy warto? IP: *.um.warszawa.pl 29.03.16, 15:38
        Witam wiem że opinia jest z 2006 r. więc nie wiem czy e-mail jeszcze istnieje ale zamierzam kupić mieszkanie na Husa 18A z czteroletnim dzieckiem. Czy nadal jest pan/pani zadowolona teraz jest most północny więć pewnie duzo ułatwia. Cena mieszkania z garażem piwnicą 350 tys. mieszkanie po remoncie Proszę o jakąś radę chętnie posłucham :) mój me-mail agafarja@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka