Dodaj do ulubionych

LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!!

IP: *.chello.pl 27.01.03, 12:52
.kto z was ma niepotrzebny sprzęt rekreacyjny.Rower
stacjonarny,atlas ,sztangi i i.t.p....chętnie odkupię.zyskacie trochę
pieniążków i trochę wolnego miejsca w mieszkaniu lub piwnicy...dziękuje i
czekam
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 13:04
      Ja mam takie coś jakby narty - wykonuje się na tym ruchy takie jak na nartach
      biegowych
      • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 13:14
        No, ale Ty na tym chyba ćwiczysz?
        Nigdy nie rozumiałem idei roweru lekarskiego - siedzieć w pokoju i pedałować -
        nie ruszając się z miejsca - paranoi można dostać.
        • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 13:26
          sloggi napisał:

> No, ale Ty na tym chyba ćwiczysz?
          > Nigdy nie rozumiałem idei roweru lekarskiego - siedzieć w pokoju i pedałować -

> nie ruszając się z miejsca - paranoi można dostać.
          >
          Gdybym ćwiczyła nie pisałabym tutaj, że to mam. Toż umiem czytać i widzę, że
          człowiek poszukuje urządzeń zbędnych ich dotychczasowym właścicielom...

• sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 13:40
            A ćwiczyłaś?
            Mnie od tych nart bolały nogi, bo się ich nie zginało w kolanach przy tych
            wymachach ( może powinienem ćwiczyć slalomy?). Poza tym wolę spacerować niż cos
            takiego wyrabiać.
            Czyli nasz miły kolega ma już u Ciebie jeden sprzęcior - super :)
            • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 13:44
              sloggi napisał:

> A ćwiczyłaś?
              > Mnie od tych nart bolały nogi, bo się ich nie zginało w kolanach przy tych
              > wymachach ( może powinienem ćwiczyć slalomy?). Poza tym wolę spacerować niż
              cos
              >
              > takiego wyrabiać.
              > Czyli nasz miły kolega ma już u Ciebie jeden sprzęcior - super :)

Ćwiczyłam, ale przeszkadzał mi dźwięk wydawany przez urządzenie:-)))
              • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 14:15
                To takie świsto-zgrzytanie?
                Mi to się kojarzyło ze styropianem pocieranym o szkło. brrrrrrrrrrr
                Ostatnio znów miałem przebłysk na tle siłowni - muszę go szybko zgasić, bo ja
                na siłowni wyglądałbym kuriozalnie.
                • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 14:44
                  sloggi napisał:

> To takie świsto-zgrzytanie?
                  > Mi to się kojarzyło ze styropianem pocieranym o szkło. brrrrrrrrrrr
                  > Ostatnio znów miałem przebłysk na tle siłowni - muszę go szybko zgasić, bo ja
                  > na siłowni wyglądałbym kuriozalnie.

Nie - taki pudełkowy hurgocik:-)
                  • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 15:01
                    A skąd Ty to ustrojstwo wytrzasnęłaś?
                    Mnie ostatnio naszło na inny mebel sportowy - bujany fotel :)))
                    • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 15:09
                      sloggi napisał:

> A skąd Ty to ustrojstwo wytrzasnęłaś?
                      > Mnie ostatnio naszło na inny mebel sportowy - bujany fotel :)))

Kupiłam sobie kiedyś, kiedyś w telezakupach:-)
                      • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 15:37
                        Serio?
                        Jesteś pierwszą osobą, która kupiła takie cudo metodą "telezakupy".
                        Jak oni Ci to dostarczyli? To rzeczywiście da się złożyć i schować pod łóżko?
                        • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 21:04
                          sloggi napisał:

> Serio?
                          > Jesteś pierwszą osobą, która kupiła takie cudo metodą "telezakupy".
                          > Jak oni Ci to dostarczyli? To rzeczywiście da się złożyć i schować pod łóżko?

Serio! Dostarczyli do domu - w kawałkach i składałam do kupy. Pod łóżko da się
                          schować, pod warunkiem że łóżka ma dziurę pod spodem (tzn. jest na nogach).
                          • lelu Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 22:01
                            Ile ja sobie takich sprzętów nakupowałem. Spróbowałem, czy zmieszczą sie pod
                            łóżkiem i nigdy już ich nie wyjąłem.
                            PS.
                            A co to Bellka, dzisiaj szefa w arbajcie nie było, czy Tu zapomniałaś tam
                            pójść?
                            • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 27.01.03, 22:47
                              lelu napisał:

> Ile ja sobie takich sprzętów nakupowałem. Spróbowałem, czy zmieszczą sie pod
                              > łóżkiem i nigdy już ich nie wyjąłem.
                              > PS.
                              > A co to Bellka, dzisiaj szefa w arbajcie nie było, czy Tu zapomniałaś tam
                              > pójść?

Lelu drogi - ja nie arbaituję od połowy września, ino się leczę:-)
                              Choroba mnie trzasnęła po propozycji mojego szefa, a potem jeszcze druga
                              dowaliła:( Ci mówię - strzęp człowieka ze mnie:( Szkoda, że u nas nie Stany -
                              zaraz bym proces wytoczyła, że przez firme zdrowie straciłam!:-)
                              • lelu do Bellki 28.01.03, 07:18
                                To ja Cię Bella bardzo pardon. Wiedziałem tylko, że miałaś jakąś przygodę
                                zdrowotną i, że do wód jeździłaś, ale o przyczynach infekcji- nic.
                                Gdybym sam nie był w tej grupie, krzyknąłbym: na pohybel szefom. No, może
                                niektórym.
                                • beata_ Re: do Bellki 28.01.03, 15:59
                                  lelu napisał:

> To ja Cię Bella bardzo pardon. Wiedziałem tylko, że miałaś jakąś przygodę
                                  > zdrowotną i, że do wód jeździłaś, ale o przyczynach infekcji- nic.
                                  > Gdybym sam nie był w tej grupie, krzyknąłbym: na pohybel szefom. No, może
                                  > niektórym.

Nie ma za co:-)
                                  Z jednej przygody chyba się już wygrzebałam (tej co wód wymagała), czekam
                                  jeszcze na remont, ale zgodę kardiolog musi wydać:( Jakiś czas jeszcze sobie w
                                  domku posiedzę, no i ... za nowym szefem się rozglądam, ale czarno to widzę:((
                                  • sloggi Re: do Bellki 02.02.03, 20:09
                                    Nie ustawaj w poszukiwaniu - wreszcie coś się wykluje.
    • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 00:59
      No i co????? Pytanie rzucone, odpowiedź i zbędny sprzęt jest, a chętnego nie
      ma!!? Sportowiec, co z tobą???!!
      • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 17:55
        W ramach zachęty powinnaś dołożyć koledze coś górką - n.p. garnek z bigosem
        (podobno jesteś mistrzynią bigosu)
        • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 18:02
          sloggi napisał:

> W ramach zachęty powinnaś dołożyć koledze coś górką - n.p. garnek z bigosem
          > (podobno jesteś mistrzynią bigosu)

Niech sie zgłosi, to pogadamy - na razie nabrał wody w usta:(
          • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 18:10
            Dał tyle rzutów na taśmę - że perwnie już nie pamieta gdzie się ogłaszał.
            Jak kondycja?
            Jak zdrówko?
            • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 18:32
              sloggi napisał:

> Dał tyle rzutów na taśmę - że perwnie już nie pamieta gdzie się ogłaszał.
              > Jak kondycja?
              > Jak zdrówko?

Trudno - może sobie przypomni i tu zajrzy, a jak nie to "narty" jeszcze jakiś
              czas w schowku sobie postoją...

Na oba pytanka odpowiedź: jako-tako, wciąż jeszcze żyję:) Dziękuję za troskę:)
              • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 18:35
                Już się o Ciebie martwiłem, a Ty po prostu nie wygladasz z pnia wielkiego
                drzewa.
                A jak wyglądasz to tylko w celu czytelniczym :(
                Czyli pracowo w sumie jesteś free? (współczuję)
                • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 18:44
                  sloggi napisał:

> Już się o Ciebie martwiłem, a Ty po prostu nie wygladasz z pnia wielkiego
                  > drzewa.
                  > A jak wyglądasz to tylko w celu czytelniczym :(
                  > Czyli pracowo w sumie jesteś free? (współczuję)

Nie ma się o co martwić - spokojnieee:-) Kłopoty sprzętowe mam (mam nadzieję,
                  że już się skończyły)- to raz, a po wtóre nie zawsze mam coś do powiedzenia,
                  więc nie mówię (piszę)
                  Pracowo jestem w zawieszeniu, póki co zwolnienie mam, a potem się zobaczy...Na
                  razie rozglądam sie i ciemność widzę tylko:( Wracać do obecnej pracy raczej nie
                  zamierzam, bo warunki są dla mnie nie do przyjęcia, a nie sądzę żeby mój szef
                  zmienił zdanie. Zreztą nawet gdyby to zrobił nie mam chęci tam wracać po tej
                  jego akcji.
                  • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 18:53
                    Czyli niby jest lepiej, ale nie do końca.
                    Mamy z Chaladia nadzieję, że ten szlaban na Targówek kiedyś zdejmiecie i
                    pojawiać się choć czasem będziecie.
                    Pan P. ponoć tworzącym jest bilans.
                    Pozdrawiam Go - poprzez Ciebie.
                    A Tobie życzenia zdrowia składającym jestem.
                    • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 19:00
                      sloggi napisał:

> Czyli niby jest lepiej, ale nie do końca.
                      > Mamy z Chaladia nadzieję, że ten szlaban na Targówek kiedyś zdejmiecie i
                      > pojawiać się choć czasem będziecie.
                      > Pan P. ponoć tworzącym jest bilans.
                      > Pozdrawiam Go - poprzez Ciebie.
                      > A Tobie życzenia zdrowia składającym jestem.

Ano nie do końca...
                      Jaki szlaban??? Pokręciło was????:-)))
                      Pan P. wielce zajętym będzie zapewne przez czas jakiś jeszcze - pewnie coś o
                      tym wiesz z własnej praktyki. Przy najbliższej okazji pozdrowienia sam zapewne
                      ujrzy.
                      Za życzenia dziękująca jestem:-)))
                      • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 19:27
                        Póki co ja ten fach porzuciłem - teraz jestem zawodowo srogi.
                        Żałuję, że nie skorzystałaś kiedyś z mojego zaproszenia - może się jednak
                        skusisz?
                        • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 21:12
                          sloggi napisał:

> Póki co ja ten fach porzuciłem - teraz jestem zawodowo srogi.
                          > Żałuję, że nie skorzystałaś kiedyś z mojego zaproszenia - może się jednak
                          > skusisz?

Znaczy się sroggi???:-))) Nie mów, że w policji skarbowej pracujesz!!!!!!!
                          Jesli mówisz o tym zaproszeniu, o którym ja myślę, to nie sądzę aby był to
                          najlepszy pomysł...niech zostanie jak jest.
                          • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 21:18
                            Z tym sroggi - to blisko :)
                            A z tym drugim - może, ale czemu nikt nigdy nie napisał konkretnych przyczyn.
                            Zróbmy tak - możesz zajrzeć, jak nie chcesz - nie pisz.
                            Chyba nie chodzi tu o brak lojalnościeobec pnia drzewa?
                            • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 02.02.03, 22:36
                              To zróbmy tak - zrób jak uważasz...
                              A lojalność, to nie to o co chodzi - nie wstawiaj mnie (i paru jeszcze osób
                              zapewne) w sytuacje, których nie ma
                              • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 08:45
                                Jeśliby nie było sytuacji, nie miałbym ludzi w co wstawiać.
                                Nie ma się co oszukiwać - tu są podziały, chociaż faktycznie koterią nazwać
                                tego nie można - bo i w czym miałaby się objawiać interesowność.
                                W chęci bycia lepszym w jakiejś płytkiej kategorii - to już kiedyś
                                przerabialiśmy, i smutną pozostałością tamtych czasów jest fakt, że Targowecko-
                                Białołęckie forum nadal jest na czele innych forów dzielnicowych. Co nam to
                                dało? A nic nam nie dało, bo teraz to tylko można sobie powspominać.
                                Zatem nie wstawiam ani Ciebie, ani innych osób (poza jedną) w żadne ramy i
                                schematy. O - tak sobie popisałem, żeby była jasność.
                                • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 13:47
                                  sloggi napisał:

> Jeśliby nie było sytuacji, nie miałbym ludzi w co wstawiać.
                                  > Nie ma się co oszukiwać - tu są podziały, chociaż faktycznie koterią nazwać
                                  > tego nie można - bo i w czym miałaby się objawiać interesowność.
                                  > W chęci bycia lepszym w jakiejś płytkiej kategorii - to już kiedyś
                                  > przerabialiśmy, i smutną pozostałością tamtych czasów jest fakt, że
                                  Targowecko-
                                  > Białołęckie forum nadal jest na czele innych forów dzielnicowych. Co nam to
                                  > dało? A nic nam nie dało, bo teraz to tylko można sobie powspominać.
                                  > Zatem nie wstawiam ani Ciebie, ani innych osób (poza jedną) w żadne ramy i
                                  > schematy. O - tak sobie popisałem, żeby była jasność.

Mam wrażenie, że te podziały jakoś obsesyjnie traktujesz, jeśli nie wręcz
                                  stwarzasz. Co i rusz wyskakujesz a to z lojalnością, a to z posłuszeństwem, a
                                  to znów masz za złe przebywanie na tym czy innym forum (zwłaszcza "na tym") -
                                  zupełnie nie bierzesz pod uwagę tego, że można rzadziej bywać w necie, nie mieć
                                  nic do powiedzenia, albo nie mieć nastroju do gadania. Dla ciebie powód
                                  milczenia jest zawsze jeden (i nie wiem czemu tak bolesny) - bywanie na forum
                                  prywatnym...i ewentualnie niechęć do ciebie lub innych osób. Pogódź się
                                  wreszcie z faktem, że tak nie jest, a powody są rozmaite.
                                  • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 14:23
                                    beata_ napisała:

> Mam wrażenie, że te podziały jakoś obsesyjnie traktujesz, jeśli nie wręcz
                                    > stwarzasz. Co i rusz wyskakujesz a to z lojalnością, a to z posłuszeństwem, a
                                    > to znów masz za złe przebywanie na tym czy innym forum (zwłaszcza "na tym") -
                                    > zupełnie nie bierzesz pod uwagę tego, że można rzadziej bywać w necie, nie
                                    mieć nic do powiedzenia, albo nie mieć nastroju do gadania. Dla ciebie powód
                                    > milczenia jest zawsze jeden (i nie wiem czemu tak bolesny) - bywanie na forum
                                    > prywatnym...i ewentualnie niechęć do ciebie lub innych osób. Pogódź się
                                    > wreszcie z faktem, że tak nie jest, a powody są rozmaite.

Powody są rozmaite, to prawda. Uderz się w piersi, jeśli nigdy nie byłaś
                                    buntowana przeciw określonym formom bywalności na forum portalu.
                                    Czym mam za złe? Tak - mam. Nie lubię ściemniania, ponieważ pod tym względem
                                    chyba mnie znasz więc wiesz, że niczego się nie wypieram - gram w otwarte
                                    karty, a grających inaczej neguję (chyba to zauważyłaś). Pewna osoba
                                    stwierdziła, że nie bywa wogóle na forum GW - a wcale nie prawda, bywa ale
                                    forach prywatnych (czyżby to była tajemnica?). Dla mnie powodów do milczenia
                                    jest kilka, ale główny jest jeden - milczenie, jako przemilczanie (czyli po
                                    najmniejszej linii oporu).
                                    A może się czepiam?
                                    Nie mogę jakoś pojąć do dziś, że co innego ludzie piszą, co innego mówią, a co
                                    innego robią - chyba jakiś mało skomplikowany jestem.
                                    Jak nastrój?
                                    • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 14:57
                                      sloggi napisał:

> Powody są rozmaite, to prawda. Uderz się w piersi, jeśli nigdy nie byłaś
                                      > buntowana przeciw określonym formom bywalności na forum portalu.

Szkoda mi piersi, ale uderzam się - nikt mnie nigdy nie buntował, a gdyby nawet
                                      próbował, to zważ, że ja jestem juz dużą dziewczynką i swój rozum mam (chociaż
                                      Zdzicha twierdzi inaczej, ale to już jej problem). Nie do końca wiem, co to są
                                      te "określone formy bywania", więc ten szczegół pominę.

> Czym mam za złe? Tak - mam. Nie lubię ściemniania, ponieważ pod tym względem
                                      > chyba mnie znasz więc wiesz, że niczego się nie wypieram - gram w otwarte
                                      > karty, a grających inaczej neguję (chyba to zauważyłaś).

Co masz za złe - niebywanie na Targówku czy bywanie gdzie indziej? Przyznam, że
                                      nie rozumiem ani jednego, ani drugiego. Czy ja (np) nie mogę bywać lub nie
                                      bywać gdzie chcę??? Byłoby dość dziwne, gdyby forumowicze nagle zaczęli się
                                      spowiadać gdzie bywają i dlaczego, i gdzie nie bywają, zaznaczając również
                                      dlaczego...Wyobrażasz to sobie? - bo ja nie bardzo. Według mnie jest to
                                      prywatna sprawa każdego. Ktoś znika z forum, zauważam ten fakt, zastanawiam się
                                      przez chwilę dlaczego, ale na tym koniec. Nie roztrząsam tego, nie dorabiam
                                      scenariuszy ani nie przeżywam publicznie - pytam mailem, jeśli uważam za
                                      stosowne i dostaję odpowiedź, jeśli ktoś uzna za stosowne jej udzielić. Jeśli
                                      ktoś nie uzna za stosowne odpowiedzi udzielić, albo udziela odpowiedzi jaką sam
                                      uzna za stosowną, przechodzę nad tym do porządku i tyle.

> Pewna osoba
                                      > stwierdziła, że nie bywa wogóle na forum GW - a wcale nie prawda, bywa ale
                                      > forach prywatnych (czyżby to była tajemnica?).

Zapytaj tejże osoby i nie męcz się przypuszczeniami

> Dla mnie powodów do milczenia
                                      > jest kilka, ale główny jest jeden - milczenie, jako przemilczanie (czyli po
                                      > najmniejszej linii oporu).

Czy mówisz o swoich powodach do milczenia, czy o powodach innych forumowiczów?
                                      Jeśli o powodach innych, to według mnie czysta spekulacja i dorabianie
                                      ideologii...nie wiesz tego i nie dowiesz się, o ile ktoś ci sam nie powie.
                                      Powinieneś jednak wziąć pod uwagę to co dwa akapity wyżej. (Acha, teraz ja się
                                      czepnę: powinno być "po linii najmniejszego oporu")

> A może się czepiam?

Owszem, trochę:-)

> Nie mogę jakoś pojąć do dziś, że co innego ludzie piszą, co innego mówią, a
                                      > co innego robią - chyba jakiś mało skomplikowany jestem.

Popatrz, ja też jakoś tego pojąć nie mogę...

> Jak nastrój?

A dziękuję, nastrój w normie - jeszcze żyję i zabieram się za przestudiowanie
                                      Gazety-Praca. Potem nastrój mi się pewnie gwałtownie pogorszy:-)))
                                      • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 15:13
                                        Lektura Pracy zawsze najpierw mnie doprowadzała do szału, potem do osłupienia,
                                        a potem do śmiechawki z niemocy.
                                        No bo miej 25 lat, blond włosy, długie nogi, znaj 5 języków, bądź dyspozycyjna
                                        i miej minimum 10 letni staż w tym zawodzie.
                                        A co do w/w tematu - oboje mamy po trochu racji - nie ma o co kruszyć kopii.
                                        U Was na N. też tak sypie?
                                        • glory Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 17:18
                                          No prosze ! Jak to temat sprzetu rekreacyjnego doprowadzil do takiego malego
                                          romansu .
                                          Sloggi- Ty to jestes niezly bajerant!
                                          Nie zrozum mnie zle, w pisze to w dobrym znaczniu.
                                          Kup bukiet kwiatow , butelkie dobrego szampana i zapros Beate na kolacje do
                                          siebie .
                                          Pozdrawiam !
                                          • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 17:42
                                            Zaprosiłbym chętnie - gdybym tylko miał gdzie, no i gdyby zaproszenie przyjęła.
                                            • glory Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 18:21
                                              No zaraz ?
                                              Jak nie do siebie to moze Beata ma wolny kwadrat i po prostu wprosisz sie !
                                              • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 18:44
                                                Kombinujesz Glory jak furman pod górkę :)
                                                • glory Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 19:18
                                                  No zaraz "kombinujesz".
                                                  To jest tak zwany proces psychologiczny.
                                                  Fascynacja skierowana do osoby z uczuciami jest rozlozona w czasie.
                                                  Kazdy pakuje sie w " To " na wlasne zyczenie !
                                                  Wiem cos na ten temat ( jestem ozeniony od 4 lat).
                                                  Ja osobnik swiecacy pustkami materialnymi i nastawiony w pewnym momecie na
                                                  codzienne dreszcze niepowodzenia , trafilem na cud!
                                                  Poznalem fajna dziewczyne.
                                                  Dziewczyna z Lublina ! . Rozumiesz! Milosc od pierwszego wejrzenia!
                                                  Mam nadzieje ze te forumowe okolicznosci doprowadza do Ciebie "Tego"
                                                  spotkania.

• beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 21:56
                                          sloggi napisał:

> Lektura Pracy zawsze najpierw mnie doprowadzała do szału, potem do
                                          osłupienia,
                                          > a potem do śmiechawki z niemocy.
                                          > No bo miej 25 lat, blond włosy, długie nogi, znaj 5 języków, bądź
                                          dyspozycyjna
                                          > i miej minimum 10 letni staż w tym zawodzie.
                                          > A co do w/w tematu - oboje mamy po trochu racji - nie ma o co kruszyć kopii.
                                          > U Was na N. też tak sypie?

Właśnie nastrój mi się zmienił (znaczy wczesniej nieco) - śmiechawki to i ja
                                          dostaję, ale szybko mi przechodzi, bo żadnej z wymienionych rzeczy nie mam w
                                          wymaganych ilościach, z wyjątkiem tego stażu...

U nas też sypało, ale już nie sypie - jazda w dzień była odlotowa, zwłaszcza
                                          jak się letnie "opąki" ma
                                          • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 04.02.03, 09:02
                                            Ty masz wprawę w jeżdzeniu na letniakach, więc co Ci tam gołoledź.
                                            Dziś rano znów dosypało - a ja muszę w prumelkach do autobusu pomykać, przez
                                            Wyszogrodzką przepłynąłem.
                                            Jak nie musisz, to nie wychodź z doma - pociechę z siatą wyekspediuj do sklepu.
                                            • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 04.02.03, 16:39
                                              sloggi napisał:

> Ty masz wprawę w jeżdzeniu na letniakach, więc co Ci tam gołoledź.
                                              > Dziś rano znów dosypało - a ja muszę w prumelkach do autobusu pomykać, przez
                                              > Wyszogrodzką przepłynąłem.
                                              > Jak nie musisz, to nie wychodź z doma - pociechę z siatą wyekspediuj do
                                              sklepu.

No, jakoś jeszcze jeżdżę, a i dzisiaj musiałam i to dwa razy po dochtorach
                                              jeździć. W związku z tym "siata" dziecko znów ominęła:-)

A co z twoim prawkiem i przyległościami?
                                              • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 04.02.03, 16:45
                                                Prawko szlag trafił, po tych pigułkach co je zjadam prowadzić nie można.
                                                Dokończę po zabiegu, szans na brykę brak - wkrótce klucze odbiorę, a to
                                                skarbonka na jakiś czas. Z "Twojej" trasy nad Wisłą korzysta mój kumpel, mówi,
                                                że nawet jazdę po tych płytach polubił. Co jadę Odkrytą to patrzę czy Twój
                                                jumbo-jet stoi.
                                                Ciebie będą kroić, czy pigułki wystarczą? (Na tak osobiste pytanie możesz nie
                                                odpisywać).
                                                Czy nie masz już dosyć tego chorowania? Dla tak aktywnej osoby siedzenie w domu
                                                to katorga.
                                                • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 04.02.03, 17:16
                                                  sloggi napisał:

> Prawko szlag trafił, po tych pigułkach co je zjadam prowadzić nie można.
                                                  > Dokończę po zabiegu, szans na brykę brak - wkrótce klucze odbiorę, a to
                                                  > skarbonka na jakiś czas. Z "Twojej" trasy nad Wisłą korzysta mój kumpel,
                                                  mówi,
                                                  > że nawet jazdę po tych płytach polubił. Co jadę Odkrytą to patrzę czy Twój
                                                  > jumbo-jet stoi.
                                                  > Ciebie będą kroić, czy pigułki wystarczą? (Na tak osobiste pytanie możesz nie
                                                  > odpisywać).
                                                  > Czy nie masz już dosyć tego chorowania? Dla tak aktywnej osoby siedzenie w
                                                  domu
                                                  >
                                                  > to katorga.

To jeszcze, widzę, troche przed tobą...
                                                  Trasa nad Wisłą jest ekstra, a płyty teraz odjazdowe (dosłownie) :-))))
                                                  Pokroja mnie, pokroją - nie wiem jeszcze kiedy, bo kardiolog okoniem staje:(
                                                  Pigułek już prawie nie jem, bo bym się struła, a efektu i tak żadnego nie ma -
                                                  do bólu chyba sie przyzwyczaiłam, a i na linię dobrze mi to robi...
                                                  Chorowania mam dość, siedzenia w domu niekoniecznie - lubię sobie poleniuchować
                                                  i polatać gdzie chcę, chociaż czasem mi się ckni. Tylko jak plotek z pracy
                                                  posłucham, to mi natychmiast odchodzi:-)))
                                                  • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 04.02.03, 17:27
                                                    To tak jak ze mną. Tylko mnie chcą wciąż badać - ostatnio się zbuntowałem, bo
                                                    co badanie, to bardziej bolesne. Po ostatniej propozycji scientografii bez
                                                    znieczulenia powiedziałem - basta. Wyciąć to co chore i mnie nie męczyć.
                                                    Póki co jem piguły po których świecę i staram się normalnie funkcjonować
                                                    (uczucie noża wbitego w plecy można od biedy zaakceptować).
                                                    Jak już nas wypatroszą to sobie odbijemy za cały ten przymusowo grzeczny czas.
                                                    Idę do domu uczyć się o ubóstwie na piątkowy egzamin.
      • lelu Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 20:25
        Nie było mnie parę dni, a tu proszę prawie do ramansu doszło. Nie, nie do
        romanu, ale do zgody małżeńskiej. Jak to w małżeństwie, co kolejny list to
        gorzej. I w końcu każde poszło do siebie. A dzieciaki, jak te głupie na to
        patrzą.
        • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 22:14
          lelu napisał:

> Nie było mnie parę dni, a tu proszę prawie do ramansu doszło. Nie, nie do
          > romanu, ale do zgody małżeńskiej. Jak to w małżeństwie, co kolejny list to
          > gorzej. I w końcu każde poszło do siebie. A dzieciaki, jak te głupie na to
          > patrzą.

A, bo też ty musisz zawsze gdzieś przepaść, Lelu zamiast interesu forumowego
          pilnować!:-)) A może moje "narty" chcesz, bo sportowiec sie wycofał:(
          • chaladia Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 23:13
            Słuchajcie (albo raczej: czytajcie)!

Zamiast wygłupiać się w domach, może byście przypięli biegówki i wybrali się
            gdzieś na parę-paręnaście km po lasach albo nad Kanałem na pierogi, ew. chleb
            razowy ze smalcem i piwem?
            • beata_ Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 03.02.03, 23:37
              chaladia napisał:

> Słuchajcie (albo raczej: czytajcie)!
              >
              > Zamiast wygłupiać się w domach, może byście przypięli biegówki i wybrali się
              > gdzieś na parę-paręnaście km po lasach albo nad Kanałem na pierogi, ew. chleb
              > razowy ze smalcem i piwem?
              >
              >
              Nie mam biegówków i pewnie jak bym je założyła, to miałabym szansę objechać na
              nich świat wkoło - narty podobno mają tendencję do samodzielnego przesuwania
              się:-))
              Chętnie za to dam się pociagnąć na sankach:-))) - byle nie za samochodem...
              • sloggi Re: LUDZIE CZYTAJCIE !!!!!! 04.02.03, 09:05
                Ja i biegówki - chyba padnę i nie wstanę.
                Wolę wersję beaty_, sanki w wersji kulig.
                • lelu Re: do przyjaciół moich 04.02.03, 11:36
                  Dzięki za propozycję prezentu (narty) i miłej biesiady. Niestety, jak to w
                  życiu bywa, albo wyjeżdżam służbowo, albo prywatnie. W sobotę jadę do
                  Zakopanego ćwiczyć nowy sprzęt, który kupiłem bardziej dla bajeru, niż z
                  wydolności organizmu.
                  Mam nadzieję, że w końcu wybiorę sie do tej Arkadii, pardon- Chaladii na
                  pierogi i smalec, i piwo. Zawsze gdy przejeżdzam koło Grabiny, myślę o tym, ale
                  nigdy nie udało mi się tam trafić.
                  • beata_ Re: do przyjaciół moich 04.02.03, 12:01
                    lelu napisał:

> Dzięki za propozycję prezentu (narty) i miłej biesiady. Niestety, jak to w
                    > życiu bywa, albo wyjeżdżam służbowo, albo prywatnie. W sobotę jadę do
                    > Zakopanego ćwiczyć nowy sprzęt, który kupiłem bardziej dla bajeru, niż z
                    > wydolności organizmu.
                    > Mam nadzieję, że w końcu wybiorę sie do tej Arkadii, pardon- Chaladii na
                    > pierogi i smalec, i piwo. Zawsze gdy przejeżdzam koło Grabiny, myślę o tym,
                    ale
                    >
                    > nigdy nie udało mi się tam trafić.

Ty to masz dobrze (no prawie, bo na pierogach nie byłeś) - tak sobie jeździsz.
                    Też bym chciała:-))
                    • lelu Re: do przyjaciół moich 04.02.03, 13:54
                      Kiedyś też lubiłem, teraz nie zawsze. Prywatnie bardziej lubię, niż służbowo.
                      Cieszę się na Zakopane, chociaż nie raz zaliczę glebę.
                      • beata_ Re: do przyjaciół moich 04.02.03, 16:36
                        lelu napisał:

> Kiedyś też lubiłem, teraz nie zawsze. Prywatnie bardziej lubię, niż służbowo.
                        > Cieszę się na Zakopane, chociaż nie raz zaliczę glebę.

"przyglebanie", byle mętkie nie jest wcale takie najgorsze:-)))) Wracaj cało...!
                  • chaladia Re: do przyjaciół moich 04.02.03, 19:51
                    lelu napisał:
                    > Mam nadzieję, że w końcu wybiorę sie do tej Arkadii, pardon- Chaladii na
                    pierogi i smalec, i piwo. Zawsze gdy przejeżdzam koło Grabiny, myślę o tym, ale
                    nigdy nie udało mi się tam trafić.

Lelu Drogi!
                    Pierogi są nie na Grabinie, ale na Głogach, czyli o sześć km dalej na północ!
                    Ale zawsze Cię serdecznie powitam.
                    • lelu Re: do przyjaciół moich 04.02.03, 20:20
                      Nie bądź Pękalski. Nie myślałem wcale, żeby Ci domowników straszyć. Kiedyś
                      opisałeś mi drogę, ale i tak nie trafiłem.
                      Podjadę kiedyś, świsnę nie bacząc na sekuritasa i poprowadzisz mnie do
                      pierogosytni.
                      • chaladia Re: do przyjaciół moich 04.02.03, 21:40
                        Z Ochroną na Grabinie to może Ci się tak łatwo nie udać.
                        Ale jak powiesz, że do mnie, to Cię (po telefonie) wpuszczą, jeszcze wsiądą na
                        rower i zaprowadzą, jako że dojazd do mnie jest nieco kręty.

Poważnie, gdy się tylko ociepli i osuszy, zapraszam Całą Rodzinę na wycieczkę
                        rowerową na pierogi do Głogów. Potem można pojechać dalej nad Zalew i do
                        Zapory. Latem to jest jazda od piwogródka do piwogródka.

Odpowiednio, gdy prom ruszy, można się wybrać na piwo i pierogi (mają też
                        razowiec ze smalcem) do "Szyneczku u Kazia" w Łomiankach.
                • chaladia O Tempora, O Mores! 04.02.03, 20:03
                  To znaczy, że ja, lat 47, wagi 125 kg mogę na biegówkach pojechać na pierogi 7
                  km w jedną stronę i 7 km z powrotem bez większego zmęczenia (a jakie widoki nad
                  Kanałem!) podczas gdy Sloggi, lat chyba coś 30, sylwetka modela od Armaniego
                  drży przed taką trasą?

Biegówek Ci w Warszawie niedostatek, nawet nie wiem, czy je obecnie kupić
                  można, ale jak się ociepli i obeschnie, to ja całe forumowe towarzystwo
                  poganiam rowerami celem przywrócenia kondycji. I to nie na pierogi do Głogów
                  ale do Chama za Zaporę i dalej!
                  • beata_ Re: O Tempora, O Mores! 05.02.03, 00:36
                    chaladia napisał:

(...)
                    > Biegówek Ci w Warszawie niedostatek, nawet nie wiem, czy je obecnie kupić
                    > można, ale jak się ociepli i obeschnie, to ja całe forumowe towarzystwo
                    > poganiam rowerami celem przywrócenia kondycji. I to nie na pierogi do Głogów
                    > ale do Chama za Zaporę i dalej!
                    >
                    Chaladio, Boga w sercu nie masz - taka trasa to już nie na moje sterane serce!:(
                    • chaladia Re: O Tempora, O Mores! 05.02.03, 08:18
                      Coś Ty!
                      Prezecież dalej już jeździłaś...
                      Nie rób naszemu Północno-praskiemu Forum obciachu przed Rowerzystami, bo oni
                      chwalą się trasami i prędkościami, o jakich my, normalni ludzie pracy zawodowej
                      za biurkiem i na budowie możemy tylko pomarzyć.
                      • sloggi Re: O Tempora, O Mores! 05.02.03, 08:51
                        Rozumiem, że ten pięciobój jest przewidziany po ociepleniu?
                      • beata_ Re: O Tempora, O Mores! 05.02.03, 11:12
                        chaladia napisał:

> Coś Ty!
                        > Prezecież dalej już jeździłaś...
                        > Nie rób naszemu Północno-praskiemu Forum obciachu przed Rowerzystami, bo oni
                        > chwalą się trasami i prędkościami, o jakich my, normalni ludzie pracy
                        zawodowej
                        >
                        > za biurkiem i na budowie możemy tylko pomarzyć.
                        >

Jeździłam, jeździłam tylko obawiam się, że teraz nie dam rady - w każdym razie
                        nie w tempie dotychczasowym (chociaż i tak zawrotne to ono nie było) :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka