Gość: maxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:27 czy ktoś wie moze dlaczego, nie wolno sprzedawac mieszkań w kamienicach, gdzie są drewniane stropy??????????? jest duży problem na Pradze.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaliap Re: drewniane stropy 14.07.06, 16:14 Wydaje mi sie , ze to nie drewniane stropy są powodem niemożności sprzedania mieszkań.Dlatego tak twierdzę , bo sama mieszkam w budynku z drewnianymi stropami i niektóre mieszkania w tym domu można sprzedać. Można Kupić od miasta, a potem sprzedać lokale samodzielne, to znaczy takie , które mają toaletę.Dowiadywałam sie w tej sprawie w Urzędzie dzielnicowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: drewniane stropy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:06 -Wydaje mi sie , ze to nie drewniane stropy są powodem niemożności sprzedania mieszkań. to co wobec tego, skoro tak twierdzą adki? -Dlatego tak twierdzę , bo sama mieszkam w budynku z drewnianymi stropami i niektóre mieszkania w tym domu można sprzedać. A gdzie konkretnie??? -Można Kupić od miasta, a potem sprzedać lokale samodzielne, to znaczy takie , które mają toaletę. ale nie prędzej niż 5 lat od daty zakupu. -Dowiadywałam sie w tej sprawie w Urzędzie dzielnicowym. u kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
idaliap Re: drewniane stropy 17.07.06, 11:07 Mieszkanie możesz sprzedac przed uplywem 5lat, ale grozi to utratą zniżki, którą otrzymujesz od gminy w momencie wykupu.Niektóre administracje nie stosują takich praktyk. Już w momencie wykupu wiesz, czy musisz czekać 5 lat. W urzędach dzielnicowych są specjalne komórki,gdzie udzielają informacji- na ul, Kłopotowskiego- Wydział Spraw Lokalowych na III piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
idaliap Re: drewniane stropy 17.07.06, 11:08 Mój budynek miesci się na starej Pradze przy Jagiellońskiej. Odpowiedz Link Zgłoś