Dodaj do ulubionych

od Zarządu Wspólnoty PL2

05.11.06, 19:24
Szanowni Państwo,
Zarząd Wspólnoty Mieszkaniowej 2 etapu właśnie interweniuje od kilku dni w
sprawie dzikiego parkowania aut w garażu. Na chwilę obecną wiemy o aucie
Honda
o numerach WU22822, nagminnie wjeżdża do garażu mimo, iż nie posiada tam praw
postoju. Wiemy, że na wniosek ochrony i za zgodą Zarządu straż miejska może
interweniować i takie załatwienie sprawy będzie miało miejsce już niebawem,
(jeśli wielokrotnie wypraszany właściciel Hondy znowu pojawi się w garażu).
W związku z tymi incydentami niebawem w Państwa skrzynkach pojawi się prośba
o
wypełnienie kwestionariusza zawierającego między innymi: dane właściciela
lokalu i przynależnych mu miejsc i komórek, dane kontaktowe i numery
rejestracyjne aut. Pozwoli to nam jako Zarządowi działać nie tylko w sprawach
dzikich lokatorów miejsc parkingowych, ale i w przypadku spostrzeżenia
jakichkolwiek niejasnych sytuacji czy przypadków losowych będziemy mogli
skontaktować się z Państwem.
Serdecznie pozdrawiamy
Zarząd etapu 2
Obserwuj wątek
    • zulka01 Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 05.11.06, 21:58
      Właściciel tej hondy jako jedyny dostarcza wielu atrakcji w dość spokojnym życiu
      naszego osiedla.Poza tym facet chyba dopiero uczy się parkowania.Nigdy nie udało
      mu się zaparkować na jednym stanowisku.Zawsze znaczna część samochodu zajmuje
      sąsiednie miejsce.Wkurzony właściciel jednego z takich miejsc ma bogatą kolekcję
      zdjęć (widziałam).Trzeba okazać trochę zrozumienia - gość trenuje parkowanie,a
      na zewnątrz po prostu się wstydzi.A ponieważ bardzo go to stresuje - pali w
      garażu i pety gasi gdzie popadnie.Później (nadal zdenerwowany) wychodzi z psem,
      czasem z dwoma,na spacer zapominając o smyczy.Pieski obsikują wszystko co się da
      - piaskownicę również.Niestety gość nie jest właścicielem mieszkania,tylko je
      wynajmuje,więc atrakcje związane z jego obecnością mogą się w każdej chwili
      skończyć.
      • kubus2000 Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 06.11.06, 09:15

A czy ktoś wie jak ten koleś dostaje się na osiedle swoim autkiem? Jeśli nie ma
        miejsca w garażu, nie ma miejsca naziemnego to i pilota mieć nie powinien.
        Proszę mnie poprawić jeśli się myle.
        Pozdr Wszystkich pozostałych mieszkańców
        J.
    • rodolf Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 05.11.06, 23:45
      Popieram pomysł z kwestionariuszami. Właściciel też Hondy (nie pamiętam czy to
      ta sama) ciągle parkuje na naszym miejscu parkingowym naziemnym. Jeszcze nie
      mieszkamy w PL w związku z tym nie przeszkadza nam to zbytnio, ale lada moment
      będziemy się przeprowadzać i wolimy mieć nasze miejsce do naszej wyłącznej
      dyspozycji.
      • zarzad-pl2 Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 06.11.06, 12:40
        Właściciel srebrnej Hondy wynajmuje mieszkanie na naszym osiedlu (na marginesie
        to bardzo rozrywkowi ludzie nieznający pojęcia cisza i kultura)i z tego, co mi
        wiadomo wraz z mieszkaniem używa miejsca naziemnego nr 31. Mam też wrażenie, że
        posiada kilka samochodów stąd to parkowanie w przypadkowych miejscach.
        Pozdrawiam
        • rodolf Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 06.11.06, 13:10
          A to ciekawe. W moim akcie notarialnym mam zapisane miejsca 31 i 35
          • guuferek Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 06.11.06, 13:19
            z miejscami naziemnymi w ogóle było (jest) zamieszanie. Ja np według umowy
            przedwstępnej miałem nr 34, po zmianie numeracji "dostało mi się" 30 i wszystko
            byłoby ok, gdyby nie fakt ,że było zupełnie w innym miejscu niż to 34. Po kilku
            interwencjach w Agmecie i nowym malowaniu numerów dostałem 29, które faktycznie
            jest w miejscu, które wybrałem podpisując umowę. Czy 29 będę miał w akcie
            notarialnym okaże się - jak mi się go uda w końcu podpisać ;/ .
          • zarzad-pl2 Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 07.11.06, 20:50
            Witam,
            W dniu dzisiejszym rozmawiałam z Panią z Firmy Modus i naświetliłam sytuację.
            Kontaktowała się z właścicielem lokalu 65c/10 i on twierdzi, że ma miejsce
            naziemne nr 31. Proszę o kontakt do Modusa w tej sprawie a Pani Jola bądź
            Małgosia wyjaśnią problem.
    • maharani2 Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 07.11.06, 13:07
      Dzień dobry. Przy okazji prosiłabym o podanie nazwisk członków i kontaktu do
      Zarządu Wspólnoty. Ta informacja nie jest nigdzie dostępna.
      Z góry dziękuję
      • zarzad-pl2 Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 07.11.06, 20:45
        Witam,
        wszelkie informacje, prośby do Zarzadu prosimy tymczasowo wysyłać na adres
        mailowy zarzad-pl2@gazeta.pl lub zostawiać korespondencję w budce Ochrony.
        Natomiast w sparwach awaryjnych należy dzwonić pod numery firmy Modus -
        rozwieszone na klatkach schodowych.
        • michal.basic Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 08.11.06, 10:43
          zarzad-pl2 napisał:

> Witam,
          > wszelkie informacje, prośby do Zarzadu prosimy tymczasowo wysyłać na adres
          > mailowy zarzad-pl2@gazeta.pl lub zostawiać korespondencję w budce Ochrony.
          > Natomiast w sparwach awaryjnych należy dzwonić pod numery firmy Modus -
          > rozwieszone na klatkach schodowych.

Witam,

wydaje mi się, że pytanie o osoby wchodzące w skład Zarządu jest zasadne. To,
          że niektórzy nie mieli wpływu na wybór członków Zarządu (czytaj brak
          podpisanych aktów) nie oznacza, że mają oni pozostać anonimowi. Odsyłanie
          wyłącznie do skrzynki i budki wartownika uważam za nieporozumienie.

Pozdrawiam,
          Michał

• mirokola Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 08.11.06, 12:09
            Bo ten zarząd działa in cognito ? ;)
            Tak się zastanawiam czy ten zarząd ma jakąś zmaterializowaną postać czy też jet
            to twór duchowy ?
            Ponieważ zarządowi przysługują uprawnienia m.in. reprezentowania wspólnoty dobe
            obyczaje nakazywałyby podanie do wiadomości składu osobowego zarządu. No chyba,
            że osoby whodzące w jego skład uważają, że pełnienie tej funkcji jest obraźliwe
            (mógłbym to zrozumieć, pytanie tylko po co w takim razie pełnią tą funkcję? :))
            • zarzad-pl2 Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 08.11.06, 13:57
              Obecni na zebraniu wspólnoty mieli okazję poznać zarząd.
              Nazwiska członków zarządu zostaną umieszczone na tablicach informacyjnych,które
              niebawm pojawią się na każdej klatce schodowej.
              Poza tym każdy zainteresowany (uprawniony) może uzyskać taką informację w
              Agmecie lub u zarządcy osiedla tj.w Modusie.
            • kubus2000 Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 08.11.06, 14:24

Nie uważam by PUBLICZNE forum do którego ma dostęp każdy, nie tylko mieszkańcy,
              było właściwym miejscem do publikacji danych osobowych osób wchodzących w skład
              Zarządu naszej wspólnoty. Planowane tablice na klatkach+ info telefoniczne z
              Agmetu i Modusa całkowicie wystarczą.
              Pozdr
              J.
            • figa.walecki Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 08.11.06, 14:32
              A czy wy ludzie normalni jesteście ?
              Może zacznijcie od ujawnienia na forum swoich danych personalnych wraz z
              adresami zamieszkania ! Dlaczego praktycznie żaden/żadna z Was nie występuje
              tutaj pod własnym imieniem i nazwiskiem ? Z jakiego wobec tego powodu wymagacie
              tego od innych w tym akurat miejscu ?
              Ja wiem kto jest w zarządzie bo ruszyłem tyłek i się pofatygowałem na zebranie
              wspólnoty. Jeśli Wam się nie chciało - miejcie pretensje do siebie.

Pozdrawiam,
              Figa Walecki

PS
              a mirokola to kto ? pierwszy raz gościa widzę ? Pan tu mieszka ? a skąd ja mam
              to wiedzieć ?
              • michal.basic Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 08.11.06, 15:54
                Kochani sąsiedzi, chyba zaszło nieporozumienie co szczególnie daje się odczuć
                po reakcji niektórych forumowiczów. Nie żądałem ujawnienia danych na forum -
                odpowiedź zarządu w kwestii tablic informacyjnych uważam za wystarczającą nie
                wdając się w dyskusję na temat różnicy upubliczniania danych na forum czy na
                osiedlu. Nie mam pretensji, że zarząd został wybrany bez udziału przyszłych
                członków wspólnoty tylko do sposobu poinformowania o jej składzie - nie wydaje
                mi się by przywilej poznania składu osobowego przysługiwał wyłącznie
                uczestnikom zebrań. Tak czy inaczej dla uniknięcia nieporozumień dziękuję za
                infomację, a Pana Waleckiego serdecznie pozdrawiam :)

Pozdrawiam,
                Michał (jeszcze w pełni władz umysłowych)
                • figa.walecki Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 08.11.06, 16:15
                  A ja Pana Michała serdecznie pozdrawiam :-)))

a.
    • zulka01 Re: od Zarządu Wspólnoty PL2 08.11.06, 17:38
      A może czas powrócić do odrzuconego (do dziś nie wiem dlaczego) pomysłu naszego
      nieocenionego guuferka i założyć forum zamknięte (myślę o etapie II).Przecież
      takie nowe forum w niczym nie ogranicza naszej obecności na dotychczasowym.
      Sądzę,że forum II etapu bardzo nam się przyda.Będzie doskonałym sposobem
      porozumiewania się bez udziału tzw.osób trzecich,a przypuszczam,że będzie o czym
      "pogadać".Proponuję to przemyśleć ,tym razem poważnie.
      Pozdrawiam.
      • agua Fora zamknięte 08.11.06, 18:25
        Witam, informuję, że również to Forum można przekształcić w forum zamknięte -
        żeby pisać a nawet czytać każdy musiałby zostać uprzednio "zweryfikowany przez
        Adminów.
        :)
        Pozdrawiam
        Andrzej
        • zulka01 Re: Fora zamknięte 08.11.06, 18:56
          A tego nie wiedziałam.My jako już powstałe wspólnoty mamy trochę inne problemy
          niż przyszli mieszkańcy budowanych,czy mających się budować etapów.Jeszcze raz
          zachęcam do podjęcia tematu.
          Pozdrawiam.Maria
        • figa.walecki Re: Fora zamknięte 10.11.06, 10:35
          A może wystarczyłoby założyć zamknięte i nie anonimowe (!) forum 'Wspólnota
          Osiedla Park Leśny' a formę tego forum zostawić bez zmian ?
          Co na to administratorzy ?

Pozdrawiam,
          Arek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka