Gość: &y IP: *.acn.waw.pl 19.04.07, 14:49 Jak myślicie - czy perspektywa Euro 2012 i związane z tym plany inwestycyjne wpłyną na ewentualne przyspieszenie czy może opóźnienie budowy mostu północnego i remont mostu grota? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: on Re: Mosty a Euro 2012 IP: 213.17.170.* 19.04.07, 14:57 Z tego co dzisiaj w wielu miejscach czytałem, to miasto chce do tego czasu wyremontować most grota i trasę toruńską i wybudować most północny oraz krasińskiego - czyli Euro 2012 przyśpieszy budowę Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Re: Mosty a Euro 2012 19.04.07, 15:01 Gość portalu: on napisał(a): >czyli Euro 2012 przyśpieszy budowę Albo gros środków pochłoną obiekty sportowe i z mostu nici. Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: Mosty a Euro 2012 19.04.07, 15:22 Niestety most północny został odłożony, bo wszystkie środki pochłoną inwestycje okołostadionowe, tutaj jest o tym mowa: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=61025529 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Opóźnienie na bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:14 Zgadzam się z przedmówcami. Niestety z punkt widzenia mieszkańców Białołęki to Euro 2012 to fatalna wiadomość. Nie będzie dla nas z tego tytułu żadnych korzyści (bo przecież nikt nie zacznie budować hoteli w źle skomunikowanej dzielnicy), będzie natomiast na pewno decyzja (albo nieformalna zgoda włodarzy) o przełożeniu jakichkolwiek inwestycji w naszym rejonie miasta na czas bliżej nieokreślony. Nie chodzi tu tylko o most północny, ale również o modernizację Modlińskiej i tramwaj z Żerania do Nowodworów. Jedyna inwestycja, która zostanie zrealizowana na 100% to rozbudowa Czajki (no bo jakby to było, żeby ME były w mieście, które pakuje nieoczyszczone ścieki do rzeki). No może jeszcze zostanie zmodernizowana linia kolejowa do Gdańska, ale zdziwiłbym się bardzo, gdyby pojawiła się na niej SKM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Opóźnienie na bank IP: 217.168.193.* 19.04.07, 16:46 > No może jeszcze > zostanie zmodernizowana linia kolejowa do Gdańska, ale zdziwiłbym się bardzo, > gdyby pojawiła się na niej SKM. Przeciez mozesz jezdzic pociagami z Bialoleki do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiełek Re: Opóźnienie na bank IP: *.jmdi.pl 19.04.07, 17:14 Oczywiście!! Z Białołęki można dojechać pociągiem nawet na Kamczatkę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rej Re: Opóźnienie na bank IP: *.rzeczpospolita.pl 19.04.07, 17:35 Ogrodźcie się murem i wybudujcie wieżyczki. My zapewnimy wachmanów. A w proteście nie oglądajcie meczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Opóźnienie na bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 09:05 Płacę w tym mieście podatki, więc mam pewne prawa. Między innymi mogę domagać się, żeby moja dzielnica była traktowana równorzędnie z innymi. A wracając do problemu mostów, to sprawa jest banalnie prosta, jeżeli Pani Prezydent nie spełni swoich obietnic wyborczych, czyli np. nie powstanie most północny, to nie dostanie w wyborach 2010 mojego głosu niezależnie od tego jak doskonale będą wyglądały przygotowania do EURO 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
tarchox Re: Opóźnienie na bank 20.04.07, 11:58 Pewnie już robi w gacie ze strachu, a ty się pobaw w piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rej Re: Opóźnienie na bank IP: *.rzeczpospolita.pl 20.04.07, 13:38 Czasem warto patrzeć dalej niż czubek własnego nosa Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: Opóźnienie na bank 20.04.07, 13:55 Gość portalu: Jack napisał(a): > Płacę w tym mieście podatki, więc mam pewne prawa. Między innymi mogę domagać > się, żeby moja dzielnica była traktowana równorzędnie z innymi. > A wracając do problemu mostów, to sprawa jest banalnie prosta, jeżeli Pani > Prezydent nie spełni swoich obietnic wyborczych, czyli np. nie powstanie most > północny, to nie dostanie w wyborach 2010 mojego głosu niezależnie od tego jak > doskonale będą wyglądały przygotowania do EURO 2012. Wiesz gdzie ona ma głosy białołęki? Głęboko w d... Czajką i tak już przekreśliła jakiekolwiek szanse na przyzwoity wynik w tej dzielnicy. Zresztą białołęka to będzie jakieś 100 tys. ludzi, czyli znikoma liczba w porównaniu do całego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Opóźnienie na bank IP: 217.168.193.* 20.04.07, 12:03 A poza tym... OK? Odpowiedz Link Zgłoś