Dodaj do ulubionych

Mosty a Euro 2012

IP: *.acn.waw.pl 19.04.07, 14:49
Jak myślicie - czy perspektywa Euro 2012 i związane z tym plany inwestycyjne
wpłyną na ewentualne przyspieszenie czy może opóźnienie budowy mostu
północnego i remont mostu grota?
Obserwuj wątek
    • Gość: on Re: Mosty a Euro 2012 IP: 213.17.170.* 19.04.07, 14:57
      Z tego co dzisiaj w wielu miejscach czytałem, to miasto chce do tego czasu
      wyremontować most grota i trasę toruńską i wybudować most północny oraz
      krasińskiego - czyli Euro 2012 przyśpieszy budowę
      • lika78 Re: Mosty a Euro 2012 19.04.07, 15:01
        Gość portalu: on napisał(a):

>czyli Euro 2012 przyśpieszy budowę
        Albo gros środków pochłoną obiekty sportowe i z mostu nici.
    • herox Re: Mosty a Euro 2012 19.04.07, 15:22
      Niestety most północny został odłożony, bo wszystkie środki pochłoną inwestycje
      okołostadionowe,
      tutaj jest o tym mowa:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=61025529
      • Gość: Jack Opóźnienie na bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:14
        Zgadzam się z przedmówcami. Niestety z punkt widzenia mieszkańców Białołęki to
        Euro 2012 to fatalna wiadomość. Nie będzie dla nas z tego tytułu żadnych
        korzyści (bo przecież nikt nie zacznie budować hoteli w źle skomunikowanej
        dzielnicy), będzie natomiast na pewno decyzja (albo nieformalna zgoda włodarzy)
        o przełożeniu jakichkolwiek inwestycji w naszym rejonie miasta na czas bliżej
        nieokreślony. Nie chodzi tu tylko o most północny, ale również o modernizację
        Modlińskiej i tramwaj z Żerania do Nowodworów. Jedyna inwestycja, która
        zostanie zrealizowana na 100% to rozbudowa Czajki (no bo jakby to było, żeby ME
        były w mieście, które pakuje nieoczyszczone ścieki do rzeki). No może jeszcze
        zostanie zmodernizowana linia kolejowa do Gdańska, ale zdziwiłbym się bardzo,
        gdyby pojawiła się na niej SKM.
        • Gość: MZ Re: Opóźnienie na bank IP: 217.168.193.* 19.04.07, 16:46
          > No może jeszcze
          > zostanie zmodernizowana linia kolejowa do Gdańska, ale zdziwiłbym się bardzo,
          > gdyby pojawiła się na niej SKM.

Przeciez mozesz jezdzic pociagami z Bialoleki do centrum.
          • Gość: Kiełek Re: Opóźnienie na bank IP: *.jmdi.pl 19.04.07, 17:14
            Oczywiście!! Z Białołęki można dojechać pociągiem nawet na Kamczatkę!!
            • Gość: rej Re: Opóźnienie na bank IP: *.rzeczpospolita.pl 19.04.07, 17:35
              Ogrodźcie się murem i wybudujcie wieżyczki. My zapewnimy wachmanów. A w
              proteście nie oglądajcie meczy.
              • Gość: Jack Re: Opóźnienie na bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 09:05
                Płacę w tym mieście podatki, więc mam pewne prawa. Między innymi mogę domagać
                się, żeby moja dzielnica była traktowana równorzędnie z innymi.
                A wracając do problemu mostów, to sprawa jest banalnie prosta, jeżeli Pani
                Prezydent nie spełni swoich obietnic wyborczych, czyli np. nie powstanie most
                północny, to nie dostanie w wyborach 2010 mojego głosu niezależnie od tego jak
                doskonale będą wyglądały przygotowania do EURO 2012.
                • tarchox Re: Opóźnienie na bank 20.04.07, 11:58
                  Pewnie już robi w gacie ze strachu,
                  a ty się pobaw w piaskownicy
                • Gość: rej Re: Opóźnienie na bank IP: *.rzeczpospolita.pl 20.04.07, 13:38
                  Czasem warto patrzeć dalej niż czubek własnego nosa
                • herox Re: Opóźnienie na bank 20.04.07, 13:55
                  Gość portalu: Jack napisał(a):

> Płacę w tym mieście podatki, więc mam pewne prawa. Między innymi mogę domagać
                  > się, żeby moja dzielnica była traktowana równorzędnie z innymi.
                  > A wracając do problemu mostów, to sprawa jest banalnie prosta, jeżeli Pani
                  > Prezydent nie spełni swoich obietnic wyborczych, czyli np. nie powstanie most
                  > północny, to nie dostanie w wyborach 2010 mojego głosu niezależnie od tego
                  jak
                  > doskonale będą wyglądały przygotowania do EURO 2012.

Wiesz gdzie ona ma głosy białołęki? Głęboko w d...
                  Czajką i tak już przekreśliła jakiekolwiek szanse na przyzwoity wynik w tej
                  dzielnicy. Zresztą białołęka to będzie jakieś 100 tys. ludzi, czyli znikoma
                  liczba w porównaniu do całego miasta.
            • Gość: MZ Re: Opóźnienie na bank IP: 217.168.193.* 20.04.07, 12:03
              A poza tym... OK?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka