Dodaj do ulubionych

Kanał Bródnowski

06.06.03, 14:45
Czy ktoś wie czy wzdłuż Kanału Bródnowskiego jest przejezdna trasa dla
roweru aż do zapory w Dębe??
Dzięki z góry za wiadomość KA
Obserwuj wątek
    • chaladia Re: Kanał Bródnowski 06.06.03, 17:20
      W pewnym sensie tak.
      Wzdłuż Kanału jedziesz wygodnie.
      Wzdłuż Zalewu kawałkiem masz szurtówkę, a potem musisz jechać po asfalcie.
      Nieby jest utwardzone pobocze, ale z rgeguły parkują na nim samochody.
      Od ronda masz ścieżkę z kostki.
      Od przyczułka Mostu do Zapory jedziesz po wale i jeśli nie masz double
      suspension i siodełka żelowego, to solidnie Cię wytrzęsie.

Jest też skrót do Wieliszewa z Grabiny, ale to osobna historia.
      • Gość: sprawiedliwy Re: Kanał Bródnowski IP: marian:* / 192.168.0.* 06.06.03, 23:17
        Uprasza się ludność napływową o precyzję geograficzną!!! Mieszkam na Bródnie od
        zawsze i pamiętam jak nad kanał ŻERAŃSKI wzdłuż Marywilskiej jeździł tramwaj,
        zanim jeszcze pętla na Annopolu powstała... I od zawsze to Kanał Żerański
        łączył Wisłę z Zalewem Z. A kanał bródnowski jest i owszem nieopodal - wpada do
        żerańskiego - ale nijak do zapory prowdzić nie może, bo płynie sobie niezbyt
        wartko przez Zacisze, Bródno i Białołękę i w żerańskim swój żywot kończy.
        • Gość: KA Re: Kanał Bródnowski IP: 217.153.16.* 09.06.03, 15:24
          Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a):

> Uprasza się ludność napływową o precyzję geograficzną!!! Mieszkam na Bródnie
          od
          >
          > zawsze i pamiętam jak nad kanał ŻERAŃSKI wzdłuż Marywilskiej jeździł
          tramwaj,
          > zanim jeszcze pętla na Annopolu powstała... I od zawsze to Kanał Żerański
          > łączył Wisłę z Zalewem Z. A kanał bródnowski jest i owszem nieopodal - wpada
          do
          >
          > żerańskiego - ale nijak do zapory prowdzić nie może, bo płynie sobie niezbyt
          > wartko przez Zacisze, Bródno i Białołękę i w żerańskim swój żywot kończy.

Co prawda moja rodzinka napłyneła do Wawki ale jakieś pięc pokoleń temu i to
          na drugi brzeg ( ten właściwy ), ale niedouczonym, nienapływowym uświadomie że
          jestem w stanie odróżnić Bródnowski od Żerańskiego, który to i owszem wpada do
          Żerańskiego by dalej kontynuować swój bieg i poprzez Legionowo płynie sobie do
          Narwi ( kończąc swój bieg w okolicach zapory w Dębe )
          KA
      • Gość: KA Re: Kanał Bródnowski IP: 217.153.16.* 09.06.03, 15:35
        chaladia napisał:

> W pewnym sensie tak.
        > Wzdłuż Kanału jedziesz wygodnie.
        > Wzdłuż Zalewu kawałkiem masz szurtówkę, a potem musisz jechać po asfalcie.
        > Nieby jest utwardzone pobocze, ale z rgeguły parkują na nim samochody.
        > Od ronda masz ścieżkę z kostki.
        > Od przyczułka Mostu do Zapory jedziesz po wale i jeśli nie masz double
        > suspension i siodełka żelowego, to solidnie Cię wytrzęsie.
        >
        > Jest też skrót do Wieliszewa z Grabiny, ale to osobna historia.
        >
        Pojechałem inaczej, od promu do Choszczówki, dalej betonką do Legionowa,
        Łajski i tam przed torami w lewo, drogą do Wodociągu Północnego i w lewo potem
        na wał i do zapory, wracałem wałem ( faktycznie bez amortyzacji przy 27 km/h
        się nie przejedzie- inny rower poza góralem by się rozsypał-a trzęsło super)
        do Zegrza potem Nieporęt i szutrówką przy Kanale Zegrzyńskim do Warszawy i
        Grotem na swoją stronę, całość 76,08 km. Po za odcinkiem Dębe - Zegrze polecam.
        Pozdrawiam KA
        • Gość: KA Re: Kanał Bródnowski IP: 217.153.16.* 09.06.03, 16:25
          www.mapapolski.pl/index.php3?z_city_id=12612&max_katalog=&katalog=n14_&x_obr=825&y_obr=1187&x_15=105548&y_15
          =75962&form_t=0&tool=&info=&lang=&wsp=
          małe potwierdzenie na mapie.
          KA
          • Gość: sprawiedliwy Re: Kanał Bródnowski IP: marian:* / 192.168.0.* 09.06.03, 19:22
            Cóż - pomyliłem się - przepraszam... Daleko od Bródna ten odcinek kanału - co
            ciekawe - nie ma na tym planie części, o której pisałem.
            • Gość: KA Re: Kanał Bródnowski IP: 217.153.16.* 10.06.03, 12:19
              Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a):

> Cóż - pomyliłem się - przepraszam... Daleko od Bródna ten odcinek kanału -
              co
              > ciekawe - nie ma na tym planie części, o której pisałem.

Wystarczy kursorem pojechać w dół i potem na prawo i dojdziemy do miasta,
              odcinek miejski kanału jest nie widoczny na tym planie.
              A na drugi raz więcej pokory i może bez tych epitetów typu " ludności
              napływowa " bo de facto nie ma już w Wawce potomków Warsa i Sawy,tylko wszyscy
              są napływowi ( jedni bardziej drudzy mniej )
              Pozdrawiam KA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka