kfadam 06.06.03, 14:45 Czy ktoś wie czy wzdłuż Kanału Bródnowskiego jest przejezdna trasa dla roweru aż do zapory w Dębe?? Dzięki z góry za wiadomość KA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaladia Re: Kanał Bródnowski 06.06.03, 17:20 W pewnym sensie tak. Wzdłuż Kanału jedziesz wygodnie. Wzdłuż Zalewu kawałkiem masz szurtówkę, a potem musisz jechać po asfalcie. Nieby jest utwardzone pobocze, ale z rgeguły parkują na nim samochody. Od ronda masz ścieżkę z kostki. Od przyczułka Mostu do Zapory jedziesz po wale i jeśli nie masz double suspension i siodełka żelowego, to solidnie Cię wytrzęsie. Jest też skrót do Wieliszewa z Grabiny, ale to osobna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Kanał Bródnowski IP: marian:* / 192.168.0.* 06.06.03, 23:17 Uprasza się ludność napływową o precyzję geograficzną!!! Mieszkam na Bródnie od zawsze i pamiętam jak nad kanał ŻERAŃSKI wzdłuż Marywilskiej jeździł tramwaj, zanim jeszcze pętla na Annopolu powstała... I od zawsze to Kanał Żerański łączył Wisłę z Zalewem Z. A kanał bródnowski jest i owszem nieopodal - wpada do żerańskiego - ale nijak do zapory prowdzić nie może, bo płynie sobie niezbyt wartko przez Zacisze, Bródno i Białołękę i w żerańskim swój żywot kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Kanał Bródnowski IP: 217.153.16.* 09.06.03, 15:24 Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a): > Uprasza się ludność napływową o precyzję geograficzną!!! Mieszkam na Bródnie od > > zawsze i pamiętam jak nad kanał ŻERAŃSKI wzdłuż Marywilskiej jeździł tramwaj, > zanim jeszcze pętla na Annopolu powstała... I od zawsze to Kanał Żerański > łączył Wisłę z Zalewem Z. A kanał bródnowski jest i owszem nieopodal - wpada do > > żerańskiego - ale nijak do zapory prowdzić nie może, bo płynie sobie niezbyt > wartko przez Zacisze, Bródno i Białołękę i w żerańskim swój żywot kończy. Co prawda moja rodzinka napłyneła do Wawki ale jakieś pięc pokoleń temu i to na drugi brzeg ( ten właściwy ), ale niedouczonym, nienapływowym uświadomie że jestem w stanie odróżnić Bródnowski od Żerańskiego, który to i owszem wpada do Żerańskiego by dalej kontynuować swój bieg i poprzez Legionowo płynie sobie do Narwi ( kończąc swój bieg w okolicach zapory w Dębe ) KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Kanał Bródnowski IP: 217.153.16.* 09.06.03, 15:35 chaladia napisał: > W pewnym sensie tak. > Wzdłuż Kanału jedziesz wygodnie. > Wzdłuż Zalewu kawałkiem masz szurtówkę, a potem musisz jechać po asfalcie. > Nieby jest utwardzone pobocze, ale z rgeguły parkują na nim samochody. > Od ronda masz ścieżkę z kostki. > Od przyczułka Mostu do Zapory jedziesz po wale i jeśli nie masz double > suspension i siodełka żelowego, to solidnie Cię wytrzęsie. > > Jest też skrót do Wieliszewa z Grabiny, ale to osobna historia. > Pojechałem inaczej, od promu do Choszczówki, dalej betonką do Legionowa, Łajski i tam przed torami w lewo, drogą do Wodociągu Północnego i w lewo potem na wał i do zapory, wracałem wałem ( faktycznie bez amortyzacji przy 27 km/h się nie przejedzie- inny rower poza góralem by się rozsypał-a trzęsło super) do Zegrza potem Nieporęt i szutrówką przy Kanale Zegrzyńskim do Warszawy i Grotem na swoją stronę, całość 76,08 km. Po za odcinkiem Dębe - Zegrze polecam. Pozdrawiam KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Kanał Bródnowski IP: 217.153.16.* 09.06.03, 16:25 www.mapapolski.pl/index.php3?z_city_id=12612&max_katalog=&katalog=n14_&x_obr=825&y_obr=1187&x_15=105548&y_15 =75962&form_t=0&tool=&info=&lang=&wsp= małe potwierdzenie na mapie. KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Kanał Bródnowski IP: marian:* / 192.168.0.* 09.06.03, 19:22 Cóż - pomyliłem się - przepraszam... Daleko od Bródna ten odcinek kanału - co ciekawe - nie ma na tym planie części, o której pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Kanał Bródnowski IP: 217.153.16.* 10.06.03, 12:19 Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a): > Cóż - pomyliłem się - przepraszam... Daleko od Bródna ten odcinek kanału - co > ciekawe - nie ma na tym planie części, o której pisałem. Wystarczy kursorem pojechać w dół i potem na prawo i dojdziemy do miasta, odcinek miejski kanału jest nie widoczny na tym planie. A na drugi raz więcej pokory i może bez tych epitetów typu " ludności napływowa " bo de facto nie ma już w Wawce potomków Warsa i Sawy,tylko wszyscy są napływowi ( jedni bardziej drudzy mniej ) Pozdrawiam KA Odpowiedz Link Zgłoś