Gość: adrian IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 07:51 Szukam wszelkich informacji o developerze Dom Development. Chce u nich kupic mieszkanie i nie wiem czy warto. Z gory dzieki za wszelkie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: Dom Development IP: 192.168.30.* 07.12.01, 09:26 Mieszkam w Akacjach II bis. Kupowałem to mieszkanie w bardzo miłych warunkach: udzielono mi wielu informacji. Schody zaczęły się przy odbiorze. Niemiłe dwie Panie Administratorki, które nie potrafiły odpowiedzieć na żadne pytanie, arogancja, która zepsuła mi dzień dla mnie bardzo ważny - dzień odbioru mojego pierwszego własnego mieszkania. Blok jest zrobiony dobrze, chociaż nie ma budynku bez wad i usterek. Czytaj dokładnie to co dadzą Ci do podpisania, pytaj i dociekaj, proś o dokumenty (pozwolenie na budowę, akt własności działki, zezwolenia i inne papierzyska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex7 Re: Dom Development IP: 172.16.19.* 07.12.01, 11:53 > usterek. Czytaj dokładnie to co dadzą Ci do > podpisania, pytaj i dociekaj, proś o dokumenty > (pozwolenie na budowę, akt własności działki, > zezwolenia i inne papierzyska). a i tak potem okarze sie, ze kupiles mieszkanie ciut wieksze lub ciut mniejsze, a plan zagospodarowania osiedla nijak nie przypomina tego na papierze, a zamiast klinkieru bedziesz mial kolorowy beton, a... itd... :-/ dex7@akacje.net Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Dom Development 07.12.01, 23:12 Chcąc kupić u nich mieszkanie pojechałem na Stawki 2. Opowieści ludzi w biurze sprzedaży są jak baśnie braci Grimm, czyli nie ma rzeczy których tam nie będzie. Chociaz jeśli chodzi o Derby - to jest oki, przynajmniej szczerze kobieta powiedziała, że o kanalizacji w osiedlu nic nie wie. Z resztą o to skąd będzie ciepła woda, gaz itp. też nie :) Podobało mi się, że oni wogóle nie wiedzą nic o otoczeniu osiedla Derby. Nie wiedzą gdzie tam jest szkoła, sklep, przedszkole, jaka jest komunikacja miejska, gdzie jest rejonowa przychodnia - no po prostu nic. Tekstem stulecia jest tekst tej pani o tym, że do Centrum dojadę w 15 minut, bo na Bródnie będzie stacja metra. Czy cos jeszcze ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Dom Development 07.12.01, 23:18 sloggi napisał(a): > Tekstem stulecia jest tekst tej pani o tym, że do Centrum dojadę w 15 minut, bo > na Bródnie będzie stacja metra. > Czy cos jeszcze ??????????? Orzeszku... jak tam bedzie metro, to Ciebie bedą wnuki na wózku wozić :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: Dom Development IP: *.el-4100100.acn.pl 07.12.01, 23:25 zdzicha napisał(a): > sloggi napisał(a): > > > > Tekstem stulecia jest tekst tej pani o tym, że do Centrum dojadę w 15 minu > t, bo > > na Bródnie będzie stacja metra. > > Czy cos jeszcze ??????????? > > Orzeszku... jak tam bedzie metro, to Ciebie bedą wnuki na wózku wozić :)) Jak ja szukałem lokum w okolicach odkrytej to pan z JWC powiedział, że 2007 tu będzie metro. Po za tym tutaj jedno osiedle nazywa się "Nowodwory metro" czy jakoś jtak. A jeśli chcesz podpisać umowę z DD to przygotuj sobie oblatanego prawnika bo umowa, którą podpiszesz nie będzie korespondować z tą, którą dali Ci do pokazania wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Dom Development 07.12.01, 23:28 Gość portalu: tpi0 napisał(a): > Jak ja szukałem lokum w okolicach odkrytej to pan z JWC powiedział, że 2007 tu > będzie metro. Może chodziło mu o musical "Metro", którego wystawienie było planowane w GOK-u w tymże roku? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Dom Development 07.12.01, 23:33 Na Bródnie mam mieć stację metra koło bloku - ale developer o tym nie mówi, szkoda - bo to poważny atut tego zgniło-zielonego osiedla. Tylko dlaczego mam mieć adres Wincentego 92 k ? To ,,k " żle mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Dom Development 07.12.01, 23:35 sloggi napisał(a): > Tylko dlaczego mam mieć adres Wincentego 92 k ? > To ,,k " żle mi się kojarzy. Oj, żeby Cię ta_co_miała_wczoraj_urodziny nie pogoniła :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: Dom Development IP: *.el-4100100.acn.pl 07.12.01, 23:36 zdzicha napisał(a): > Gość portalu: tpi0 napisał(a): > > > > Jak ja szukałem lokum w okolicach odkrytej to pan z JWC powiedział, że 200 > 7 tu > > będzie metro. > > Może chodziło mu o musical "Metro", którego wystawienie było planowane w GOK-u > w > tymże roku? Zdzicha nie ironizuj!To poważna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Chałupa Kryta Strzechą Development 07.12.01, 23:39 Teraz hitem Białołęki jest Agroman i Derby - reszta odpada w przedbiegach ( no jeszcze osiedle na Juranda ze Spychowa jest ok ). Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Dom Development 07.12.01, 23:41 Gość portalu: tpi0 napisał(a): > Zdzicha nie ironizuj!To poważna sprawa. oczywiscie... A tak poważnie - nie wierzę, ze metro za mojego zycia przekroczy Wisłę. Obym okazała się być człowiekiem małej wiary... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Dom Development 08.12.01, 00:02 To widać, fakt - a jak metro puszczą to masz zamiar zejść ( do podziemia ) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Dom Development 08.12.01, 00:08 sloggi napisał(a): > To widać, fakt - a jak metro puszczą to masz zamiar zejść ( do podziemia ) Thx za komplement :)) Zostanę wówczas działaczką podziemia. O ile wcześniej nie zejdę. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Dom Development 08.12.01, 00:14 Możesz ewentualnie również zajść - to bardziej prawdopodobne :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Dom Development 08.12.01, 00:24 sloggi napisał(a): > Możesz ewentualnie również zajść - to bardziej prawdopodobne :) Rozważę tę możliwosć :) Odpowiedz Link Zgłoś
benefka Re: Dom Development 13.07.03, 20:28 Witam! Kupiłam mieszkanie w dom development, a zapytana czy warto odpowiem... Nie, bo niekompetencja sprzedawców tej firmy i brak świadomości udzielanych słownie kłamstw jest przerażająca. Mieszkania w pewnym tylko sensie spełniają warunki umowy przedwstępnej.. ale w ramach oszczędności development stosuje np: - okna FIX (nieotwieralne) w częsci mieszkania - osiedle strzeżone nie ma zainstalowanego domofonu ogólnego, a co za tym idzie można do tego osiedla po prostu wejść!!! - fuga między gresem na tarasach i balkonach wypłukuje się - farba odrapuje po trzech miesiącach - siądnięcie na ławce grozi urzyciem rozpuszczalnika, bo do farby na ławce w upalne dni można się przykleić... coś jeszcze? ... przykro mi jest to pisać, bo dokonałam niefortunnrgo zakupu na całe życie... pozdrawiam i radzę się zastanowić Odpowiedz Link Zgłoś
supel_1975 Re: Dom Development 13.07.03, 22:07 > - okna FIX (nieotwieralne) w częsci mieszkania jak to "nieotwieralne"!! Na cholerę mi w mieszkaniu takie okna?! A jak było na planie, tzn za co płaciłaś? i co DD miał do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
benefka Re: Dom Development 15.07.03, 14:10 W umowie wstepnej bylo napisane stolarka okienna z bialego pcv i jest biale pcv, a w definicji okno: to otwór w scianie ktory dostarcza swiatlo do budynku zas otwieralnosc okna to dodatek, za ktory teraz musze doplacic 300 zl od okna w mieszkaniu jest ich nieotwieralnych 3 sztuki, pozostale sie otwieraja(jest ich rowiez 3 sztuki)... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
supel_1975 Re: Dom Development 13.07.03, 22:02 A czy są jacyś ludzie zadowoleni z zakupu mieszkania w DD?? Czy jest ktoś kto podpisał umowę rezerwacyjną na lokal w AKACJACH IX, przy ul.Botewa? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Dom Development 13.07.03, 23:16 supel_1975 napisał: > A czy są jacyś ludzie zadowoleni z zakupu mieszkania w DD?? > > Czy jest ktoś kto podpisał umowę rezerwacyjną na lokal w AKACJACH IX, przy > ul.Botewa? Ja jestem zadowolona...chociaż przeoczyłam (niestety) sprawę odsetek za zwłokę w oddaniu mieszkania, zajęta innymi istotnymi dla mnie warunkami umowy... Mam to, co chciałam, wykonane zupełnie przyzwoicie - mieszkam od czterech lat na Akacjach II. Odpowiedz Link Zgłoś
urud Re: Dom Development 14.07.03, 12:44 kupiłam mieszkanie na Akacjach VI. I muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Są oczywiście plusy jak i minusy - tak jak na innych osiedlach. Najwiekszym problemem, który powtarza się na wszystkich osiedlach DD, to brak miejsc parkingowych. Buduja ich za mało. O problemach osiedla najlepiej dowiedzieć się mozna na naszej stronie osiedlowej www.akacje.pl zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Dom Development 14.07.03, 21:25 urud napisała: > kupiłam mieszkanie na Akacjach VI. I muszę przyznać, że jestem bardzo > zadowolona. Są oczywiście plusy jak i minusy - tak jak na innych osiedlach. > Najwiekszym problemem, który powtarza się na wszystkich osiedlach DD, to brak > miejsc parkingowych. Buduja ich za mało. > > O problemach osiedla najlepiej dowiedzieć się mozna na naszej stronie > osiedlowej > www.akacje.pl > zapraszam :) Na "Dwójce" miejsc parkingowych jest od metra - tak mi się przynajmniej wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolj Re: Dom Development IP: 193.109.127.* 15.07.03, 12:14 Powiem tylko tyle, ze DD to fatalny developer. Zalecam lektore na formu akacyjnym, np www.akacje5.pl lub www.akacje.pl, na tych stronach sa linki do innych osiedli DD. Na dzien dzisiejszy jestem juz na tyle obeznany w sprawach mieszkaniowych ze DD radze obchodzic wielkim łukiem. Zgraja kombinatorów. Ale to juz chyba za pozno dla tej osoby co sie pytala. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Dom Development 15.07.03, 12:20 No ale takie Derby to jedyna deska ratunku dla mniej zamożnych. Odpowiedz Link Zgłoś