Dodaj do ulubionych

do osób zamieszkujących ul Książkową

IP: *.mis / localhost 02.07.03, 14:31
Witam

Noszę się z zamiarem zakupu mieszkania na Ksiązkowej i w związku z tym mam
pytanie jakie są Wasze opinie o tym osiedlu (zrozumiałe że nikt nie powie
złych żeczy o miejscu w którym mieszka) ale w miare możliwości proszę o
żetelne informacje
Jakie zalety oraz wady

dzięki za wszelkie informacje

Pozdrawiam

Budek
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: do osób zamieszkujących ul Książkową 02.07.03, 14:41
      Z RZeczy RZetelnych - najpierw powiedz, to ma być blok? W której części
      Książkowej? - to dość długa ulica.
      • Gość: budek Re: do osób zamieszkujących ul Książkową IP: *.mis / localhost 02.07.03, 15:51
        Konkretnie chodzi mi o bloki JWC przy garażu wielopoziomowym

pozdr

• zdzicha Re: do osób zamieszkujących ul Książkową 02.07.03, 21:54
      Powiem Ci szczerze, gdyż albowiem zamieszkiwałam przez jakis czas tamte
      tereny - dokładnie przy tym garazu (o ile mówimy o tym samym, bo są 2 - jeden
      po prawej stronie Światowida, a drugi po lewej, w głębi, ja przy tym drugim).
      Bloki są budowane metodą ekonomiczną, tzn, że nie wszystko w nich jest. Nie ma
      np. zabezpieczeń p.poż. Jest czysty beton, co wiąże się z niejakimi
      trudnościami, jeżeli np. chcesz sobie powiesic na ścianie zdjęcie dziewczyny.
      Niektóre bloki się zapadają, bo są na terenach podmokłych (czy jak ich tam
      zwał), a nie wykonano odpowiedniego przygotowania gruntu czy czegoś tam -
      jeden z nich, a może wszystkie aktualnie przechodzą proces umacniania
      fundamentów. Jeżeli wiesz coś więcej o firmi JWC, to będiesz wiedział, jakie
      jeszcze wady możesz napotkać. Poza tym okolica ładna, do rzeki blisko, do
      lasu, do przystanku autobusowego, są garaże, więc o auto też nei musisz się
      martwić (chociaż zdarzały się przypadki kradzieży radia), autobus nocny
      zatrzymuje się 15 min drogi piechotą od osiedla, autobusy nawet nieźle jeżdżą,
      w promieniu 100 m są 3 sklepy nocne. Internet dostarcza bodajże Netia, jeżeli
      kupujesz mieszkanie na rynku wtórnym, to pewnie będziesz już miał podłączony,
      a jeżeli nie, to nei będzie z tym problemu. Generalnie więcej zalet niż wad.
      • Gość: romek Re: do osób zamieszkujących ul Książkową IP: *.acn.waw.pl 05.07.03, 22:30
        zdzicha napisała:

> Powiem Ci szczerze, gdyż albowiem zamieszkiwałam przez jakis czas tamte
        > tereny - dokładnie przy tym garazu (o ile mówimy o tym samym, bo są 2 -
        jeden
        > po prawej stronie Światowida, a drugi po lewej, w głębi, ja przy tym
        drugim).
        > Bloki są budowane metodą ekonomiczną, tzn, że nie wszystko w nich jest. Nie
        ma
        > np. zabezpieczeń p.poż. Jest czysty beton, co wiąże się z niejakimi
        > trudnościami, jeżeli np. chcesz sobie powiesic na ścianie zdjęcie
        dziewczyny.
        > Niektóre bloki się zapadają, bo są na terenach podmokłych (czy jak ich tam
        > zwał), a nie wykonano odpowiedniego przygotowania gruntu czy czegoś tam -
        > jeden z nich, a może wszystkie aktualnie przechodzą proces umacniania
        > fundamentów. Jeżeli wiesz coś więcej o firmi JWC, to będiesz wiedział, jakie
        > jeszcze wady możesz napotkać. Poza tym okolica ładna, do rzeki blisko, do
        > lasu, do przystanku autobusowego, są garaże, więc o auto też nei musisz się
        > martwić (chociaż zdarzały się przypadki kradzieży radia), autobus nocny
        > zatrzymuje się 15 min drogi piechotą od osiedla, autobusy nawet nieźle
        jeżdżą,
        > w promieniu 100 m są 3 sklepy nocne. Internet dostarcza bodajże Netia,
        jeżeli
        > kupujesz mieszkanie na rynku wtórnym, to pewnie będziesz już miał
        podłączony,
        > a jeżeli nie, to nei będzie z tym problemu. Generalnie więcej zalet niż wad.

Jesli to blok budowany przez JWC to ABSOLUTNIE NIE!
        Chyba ze chcesz sie rozpasc razem z nim...
        Kompletna bzdura jest ze moze byc wiecej zalet niz wad...
        Nie wierz w to...
    • dorota.28 Re: do osób zamieszkujących ul Książkową 04.07.03, 08:42
      to zależy na jakim osiedlu, jeżeli buczynek i blok nr 9 to nie polecam,
      mieszkam tam trzeci rok, brud niemiłosierny, uliczki i trawniki pozastawiane
      samochodami, beznadzieja, jest jeszcze jedna atrakcja - jeżeli kupisz
      mieszkanie z oknami na światowida masz gratis coweekendowe mecze, festyny oraz
      głośne autobusy, nocne przejażdżki motorami itp. no i ściany w mieszkaniu
      pękają, jednym słowem - nie rób tego głupstwa
      • mea25 Re: do osób zamieszkujących ul Książkową 04.07.03, 11:26
        dorota.28 napisała:

> to zależy na jakim osiedlu, jeżeli buczynek i blok nr 9 to nie polecam,
        > mieszkam tam trzeci rok, brud niemiłosierny, uliczki i trawniki pozastawiane
        > samochodami, beznadzieja, jest jeszcze jedna atrakcja - jeżeli kupisz
        > mieszkanie z oknami na światowida masz gratis coweekendowe mecze, festyny
        oraz
        > głośne autobusy, nocne przejażdżki motorami itp. no i ściany w mieszkaniu
        > pękają, jednym słowem - nie rób tego głupstwa

Książkowa 9 - jaki brud? jakie samochody na trawnikach? teren zamknięty, każdy
        ma swoje miejsce... nie ma żadnych hałasów, ale fakt okna mam "na Wisłę".
        chyba że piszesz o nr 9A, B, C, D, E....
        Książkowa 9 to zupełnie inny blok nie mający nic wspólnego z JWC.
        • dorota.28 Re: do osób zamieszkujących ul Książkową 07.07.03, 17:46
          mea25, przepraszam, nie określiłam się dokładnie :-)
          chodzi mi oczywiście o A, B i resztę
          ten blok z samą 9, z neonem WBK to bardzo porządny blok

mea25 napisała:

> dorota.28 napisała:
          >
          > > to zależy na jakim osiedlu, jeżeli buczynek i blok nr 9 to nie polecam,
          > > mieszkam tam trzeci rok, brud niemiłosierny, uliczki i trawniki pozastawia
          > ne
          > > samochodami, beznadzieja, jest jeszcze jedna atrakcja - jeżeli kupisz
          > > mieszkanie z oknami na światowida masz gratis coweekendowe mecze, festyny
          > oraz
          > > głośne autobusy, nocne przejażdżki motorami itp. no i ściany w mieszkaniu
          > > pękają, jednym słowem - nie rób tego głupstwa
          >
          > Książkowa 9 - jaki brud? jakie samochody na trawnikach? teren zamknięty,
          każdy
          > ma swoje miejsce... nie ma żadnych hałasów, ale fakt okna mam "na Wisłę".
          > chyba że piszesz o nr 9A, B, C, D, E....
          > Książkowa 9 to zupełnie inny blok nie mający nic wspólnego z JWC.
          • Gość: Aga Re: do osób zamieszkujących ul Książkową IP: 190.1.3.* 08.07.03, 11:00
            Hej,
            a ja około trzy tygodnie temu kupiłam mieszkanie w 7b, z pełną świadomością wad
            i niedostatków związanych z JWC.
            A dlaczego kupiłam?
            Bo po pierwsze, cena była niska, a metraż stosunkowo wysoki.
            Po drugie, mieszkanie ma dla mnie ładny rozkład.
            Fatalną wadą mieszkania jest wychodzenie okien na plac dla bachorów, ale i to
            da się przeżyć.
            Poza tym, faktycznie jest blisko do Wisły, sklepów dużo, autobusy jeżdżą bez
            zarzutu.
            Ochrona chodzi, aczkolwiek mam wątpliwości co do ich skuteczności.
            Pozastawiane chodniki mnie również nie interesują bo mam swoje miejsce w
            garażu, do którego codziennie wjeżdżam,a przed domem są zapory na chodniku i
            nikt nie staje.
            Wad w mieszkaniu budowlanych nie ma.
            O to tyle.
            Aga
    • hana27 Re: do osób zamieszkujących ul Książkową 08.07.03, 12:47
      ROBIĄC TAKIE BYKI ORTOGRAFICZNE DARUJ SOBIE ULICĘ KSIĄŻKOWĄ. RACZEJ WPROWADŹ
      SIĘ NA FABRYCZNĄ
      • Gość: Aga Re: do osób zamieszkujących ul Książkową IP: 190.1.3.* 08.07.03, 13:00
        Szkoda słów dla tak złośliwych i nieżyczliwych osób.
        • parr Do AGI 09.07.03, 13:48
          W tej chwili wynajmuję mieszkanie na tym samym osiedlu (moze jesteśmy
          sąsiadami :-)) ) i w najblizszych miesiącach zamierzam kupic tam mieszkanie.
          Ile zaplaciłas za m2?

pzdr
          • Gość: Aga Re: Do AGI IP: 190.1.3.* 09.07.03, 13:57
            hej,
            58,7 m + miejsce w garażu podziemnym + wyposażona kuchnia (bez lodówki, ale
            jest cały pozostały sprzęt w tym zmywarka i meble Forte)+11 m balkonu (tzn.
            loggia ciągnąca się przez 3 pokoje)
            180 tys. równe
            Pozdrawiam,
            Agnieszka
            • parr Re: Do AGI 09.07.03, 15:19
              Wow!!!! To ok. 2700 zł/m2.Nie wiedziałem ze tu jest tak tanio (powód
              JWC).Mieszka mi sie na tym osiedlu dobrze.Sasiedzi ok,akustyka super(nikogo nie
              słyszę choć za ściana mam pare dzieciaków nieźle rozbrykanych).Ta akustyka to
              mnie zastanawia.Wszyscy narzekaja na JWC a tu cisza,nikogo nie słychać.Fakt że
              architektura z lat 80,ale mimo wszystko poza tym to same plusy.

pzdr

• Gość: Aga Re: Od AGI IP: 190.1.3.* 09.07.03, 16:06
                Ostatnio znajomi sprzedali 40 m w budynku 7a za 128 tys. bez miejsca
                parkingowego.
                Więc moja cena nie jest taka odosobniona (zawsze większe mieszkania są ciut
                tańsze, bo trudniej je sprzedać). A i pewnie JWC robi swoje, aczkolwiek ja
                wiele wad nie widzę, jedynie troche krzywe ściany w łazience.

Co do sąsiadów i akustyki, to ja akurat pod spodem mam ok. 18-latka, który
                czasem dość głośno słucha muzyki i gra na gitarze i to słychać. ALe nie
                przeszkadza, bo robi to w jakichś rozsądnych godzinach. A i ja nie będę
                najlepszą sąsiadką, bo za tydzień moje pianino przyjeżdża i pojawi się jeszcze
                szczekające stworzenie ze schroniska.
                Jedyne co mi przeszkadza, to krzyczące dzieci pod oknami. Wiedziałam, że tam
                jest plac zabaw i nie narzekam, aczkolwiek nie lubię dzieci.
                Życzę powodzenia i pozdrawiam.
                Agnieszka
                • parr Do AGI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.03, 09:46
                  Hej,

Czy kupowałaś swoje mieszkanie jako okazje?Czy sprzedajacy był przyparty do
                  muru?Czy mieszkanie które sprzedawali Twoi znajomi ( 40m2) było urzadzone(
                  zostawiali meble w kuchni?

pzdr

• zdzicha Re: Do AGI 22.07.03, 15:24
                parr napisał:

> Ta akustyka to mnie zastanawia.Wszyscy narzekaja na JWC a tu cisza,nikogo
                > nie słychać.

To proste - między mieszkaniami są ściany nośne, betonowe. Wydawać by się
                mogło, że są grubsze niż stropy, bo bardziej słychać sąsiadów z góry niż tych
                po bokach.
              • Gość: Antek Rozpylacz Re: Do parr IP: *.ii.com.pl 24.07.03, 11:17
                parr napisał:

> Wow!!!! To ok. 2700 zł/m2.Nie wiedziałem ze tu jest tak tanio (powód
                > JWC).Mieszka mi sie na tym osiedlu dobrze.Sasiedzi ok,akustyka super(nikogo
                nie
                >
                > słyszę choć za ściana mam pare dzieciaków nieźle rozbrykanych).Ta akustyka to
                > mnie zastanawia.Wszyscy narzekaja na JWC a tu cisza,nikogo nie słychać.Fakt
                że
                > architektura z lat 80,ale mimo wszystko poza tym to same plusy.
                >
                >
                > pzdr
                >

Mam pytanko. Nawiązując do akustyki, o jakim konkretnie bloku piszesz? Czy jest
                to może Książkowa 9A ? Może masz informacje dotyczące akustyki tego wieżowca?
                (obecnie mieszkam w takim miejscu że przez ścianę słychać rozmowy sąsiadów i
                telewizor, pomimo że blok jest postawiony 2 lata temu -sic!-) I jak to jest z
                tymi ścianami? Rzeczywiście tak pękają ?

pozdrawiam

• parr Re: Do parr 24.07.03, 11:50
                  Gość portalu: Antek Rozpylacz napisał(a):

> parr napisał:
                  >
                  > > Wow!!!! To ok. 2700 zł/m2.Nie wiedziałem ze tu jest tak tanio (powód
                  > > JWC).Mieszka mi sie na tym osiedlu dobrze.Sasiedzi ok,akustyka super(nikog
                  > o
                  > nie
                  > >
                  > > słyszę choć za ściana mam pare dzieciaków nieźle rozbrykanych).Ta akustyka
                  > to
                  > > mnie zastanawia.Wszyscy narzekaja na JWC a tu cisza,nikogo nie słychać.Fak
                  > t
                  > że
                  > > architektura z lat 80,ale mimo wszystko poza tym to same plusy.
                  > >
                  > >
                  > > pzdr
                  > >
                  >
                  > Mam pytanko. Nawiązując do akustyki, o jakim konkretnie bloku piszesz? Czy
                  jest
                  >
                  > to może Książkowa 9A ? Może masz informacje dotyczące akustyki tego wieżowca?
                  > (obecnie mieszkam w takim miejscu że przez ścianę słychać rozmowy sąsiadów i
                  > telewizor, pomimo że blok jest postawiony 2 lata temu -sic!-) I jak to jest z
                  > tymi ścianami? Rzeczywiście tak pękają ?
                  >
                  > pozdrawiam

Mieszkam w 9A.Akustyka tak jak pisałem - bez zarzutu.Nie ma zadnych pekniec.W
                  którym bloku mieszkasz?

pzdr
                  >
                  • Gość: Antek Rozpylacz Re: Do parr IP: *.ii.com.pl 24.07.03, 13:15
                    Za jakieś 2 miesiące będziemy sąsiadami :) Też będę mieskzał w 9a. Obecnie
                    mieszkam na Bemowie. A jak to jest w tym bloku z internetem? Można założyć w
                    Aster City? Czy może jest jakaś sieć osiedlowa?
                    Z góry dziękuję!
                    Pozdrawiam.
                    • parr Re: Do parr 24.07.03, 13:18
                      Gość portalu: Antek Rozpylacz napisał(a):

> Za jakieś 2 miesiące będziemy sąsiadami :) Też będę mieskzał w 9a. Obecnie
                      > mieszkam na Bemowie. A jak to jest w tym bloku z internetem? Można założyć w
                      > Aster City? Czy może jest jakaś sieć osiedlowa?
                      > Z góry dziękuję!
                      > Pozdrawiam.

Podaj maila.

pzdr

• Gość: Antek Rozpylacz Re: Do parr IP: *.ii.com.pl 24.07.03, 14:03
                        wbinio@gazeta.pl

Pozdrawiam
                        • Gość: Aga Re: Do parr IP: 190.1.3.* 28.07.03, 13:29
                          Przepraszam, ale przez kilka dni mnie nie bylo w zasięgu internetu, stąd moje
                          milczenie.
                          Nie, poprzedni właściciele nie byli pod presją, wręcz przeciwnie - mają całkiem
                          sporo forsy, już przed sprzedażą tego mieszkania kupowali nowe - o wiele
                          większe i droższe. I wcale im nie zależało na tempie sprzedaży - to ja raczej
                          naciskałam, bo chciałam się wprowadzić jak najszybciej.
                          Co do akustyki - mieszkam w 7b i faktycznie bocznych mieszkań w ogóle nie
                          słychać, ale w pionie troszkę tak, niemniej nie jest to takie bardzo męczące.
                          Co do pękających ścian, to mam pękniętą przy pionie w ubikacji. Poza tym, po
                          ściągnięciu poprzedniej glazury (jest w trakcie remontu łazienki), okazało się,
                          że ściany są kiepskiej jakości, ale sprytni panowie majstrzy już to poprawili.
                          Pozdrawiam i życzę udanego mieszkania,
                          Aga
    • Gość: Budek Re: do osób zamieszkujących ul Książkową IP: *.mis / localhost 28.07.03, 15:46
      Troche dawno mnie nie bylo ale przeczytałem Wasze za i przeciw i co tu dużo
      mówić z tym JWC nie do końca jest tak źle ,oczywiście to osobista uwaga choć
      jeszcze tam nie mieszkam (dlaczego - otóż nie moge nic odpowiedniego znaleźć).
      Nie wiem dlaczego się tak uparłem ale chce tam zamieszkać i tyle. Więc pewnie
      niedługo będę Waszym sąsiadem czy tego chcecie czy nie :)
      Poza tym dzięki za opinie te dobre i te złe
      Ale swoje już wiem

ps

Jakie są średnie ceny za m na Książkowej ?
      Jak ktoś słyszałby o jakimś mieszkanku na Książkowej to proszę o kontakt
      budek.p@wp.pl

pozdrawiam
      • Gość: Paweł Re: ul Książkowa 9 - Sprzedam mieszkanie. IP: *.acn.waw.pl 21.10.03, 12:11
        Witam,

Mam do sprzedania mieszkanie w bloku 9F.
        Mieszkanie jest dwupokojowe+kuchnia widna+łazienka widna+garderoba (48,3 M2).
        Wejście od galerii.
        Mieszkanie zrobione tzn. tarakota, glazura w pokojach panele. Widok na
        podwórko, cicho.
        W kuchni zostawiam meble. Garderoba zrobiona, także zostawiam ją zrobioną.
        Cena 159 tys wraz z miejscem postojowym w garażu wielopoziomowym (poziom "0")
        Interesuje mnie sprzedaż w roku 2005. Wiem iż wiele osób szuka mieszkań do
        których nie chce się od razu wprowadzić lub szuka ich dla swoich dzieci.
        Dlatego też przed zgłoszeniem sprzedaży do agencji umieszczam taka informację
        na forum.
        Bliższ informacje po adresem e-mail: pablo1974@wp.pl.

pozdrawiam,

Paweł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka