Dodaj do ulubionych

Trasa Mostu Północnego

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 18:40
Widziałem ostatnio plan przebiegu trasy Mostu Północnego.Trasa będzie
przebiegać tuż obok ulicy Picassa , Wittiga , Porajów , Obrazkowej.
Wspaniale ! Ci debile co projektowali tą trasę zagwarantowali mieszkańcom
tych ulic 24h spalin i hałasu. A ktoś pamiętał o terenach zielonych nad
Wisłą ? Most będzie przechodził w takim miejscu gdzie pełno ptaków , owadów ,
drzew.
Jeśli chcecie podyskutować na ten temat zapraszam też na forum
www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/forum/forum.pl?
theme&000001&1063626707&0&0&1063643584
Obserwuj wątek
    • e-mania Re: Trasa Mostu Północnego 15.09.03, 19:52
      Wiesz co Tomaszku... Ja osobiscie mam dosc dojazdow do pracy z Tarchomina
      wlasnie, ktore moglyby trwac 30 minut, a trwaja nawet 6 razy dluzej.
      Nie mam wiec litosci dla komarow, meszek i innych ptaszków. Jesli w tym miejscu
      powstaje miasto, nalezy do blokow i domkow dolozyc takze infrastrukture, do
      ktorej zaliczam most miedzy innymi.
      Nie licze na to, ze niewielki zielony placyk w moim sasiedztwie zostanie w
      najblizszym polwieczu wykorzystany zgodnie z przeznaczeniem, czyli pod stacje
      metra. Nie moge nawet liczyc na szybki tramwaj, bo o tym sie tak dlugo gada, ze
      za ten czas takich linii mogloby powstac kilka.
      A ty nie licz na to, ze ja i mnie podobni bede wspierac ekologow, kiedy oni
      bedą podnosic larum z powodu zagrozenia dla zwierzatek. Bede raczej wspierac
      tych, ktorzy glosno powiedza, ze skazanie tysiecy ludzi na jedna przeprawe
      mostową jest dla nich nie tylko klopotem, ale takze zagrozeniem.

• chaladia Re: Trasa Mostu Północnego 15.09.03, 21:12
        Amen, E-Maniu!
        Niestety, obawiam się, że Thomas należy do tych eko-idiotów, którzty, gdy tylko
        (oby jak najszybciej) spychacze zaczną wyrównywać teren - rzuci się pod
        lemiesze z okrzykiem "po moim trupie". No to ja bym tam kazał jechać po jego
        trupie, bo nie może jeden idiota skazywać kilkudziesięciu tysięcy ludzi na
        tracenie po półtorej godziny zycia dziennie w korkach na Moście Toruńskim.

Cóż - niech sobie Thomas kupi działkę na końcu Kobiałki, przy Rezerwacie Błota
        Czarnej Strugi. Tanio tam jest. Do najbliższego sklepiku przy Płochocińskiej 3
        km, do przystanku autobusowego ledwo pół km po wykrotach. nieoświetlaną duktą.
        Tam będzie miał ciszę i spokój przez długie lata - bo nikt tam się nie
        zaopuszcza, chyba miłośnicy rowerowych crossów i innych szkół przetrwania...
        • Gość: Thomas78 Re: Trasa Mostu Północnego IP: *.acn.waw.pl 15.09.03, 21:58
          Budować i koniec. Przez krzykaczy z tego miasta zrobi się skansen - podróż do
          pracy, domu, szkoły zajmuje (w obie strony) po 2 godz. Kogo stać na takie
          marnotrastwo czasu, to niech protestuje przed inwestycjami komunikacyjnymi. Ja
          swój czas szanuję i dlatego protestować nie zamierzam. Ja mogę się tylko
          dołączyć do protestu wobec braku tego typu inwestycji, ale tym autor wątku nie
          jest zainteresowany.
        • Gość: Thomas Re: Trasa Mostu Północnego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 11:27
          J ja myśle , że ty Chaladia należysz do tych pseudo Warszawiaków którzy nie
          pochodzą z Warszawy i mieszkają gdzieś na Nowodworach od 1 roku , wyrzucają
          śmieci nie śmietnika , ale do kosza na śmieci przed blokiem , pędzą swoimi
          samochodami , zabierają miejsca pracy rodowitym Warszawiakom. Uważam , że
          poprostu należysz do tego typowo nowobogackiego towarzystwa , któremu brak
          całkiem kultury.
          Ja popieram budowę mostu , ale nie na takich zasadach jak teraz. Chcę widzieć
          tak jak teraz z mego okna park , zieleń . Nie chcę widzieć samochodów . Nie
          chcę czuć spalin .Chcę mieć czyste powietrze , kumkanie żab i śpiew kukułki co
          wiosne i lato. I z tego co wiem , to tego samo chcą inni mieszkańcy ulicy
          Porajów , Picassa , Wittiga i innych przyległych ulic. A my wcale żadnymi
          ekologami nie jesteśmy.
          Jak chcą budować most to niech budują dalej od nas . Bo tam terenu wcale nie
          brakuje .
          A ty Chaladia idź się utop!
          • Gość: Thomas78 Re: Trasa Mostu Północnego IP: *.acn.waw.pl 06.10.03, 11:46
            Gość portalu: Thomas napisał(a):

> J ja myśle , że ty Chaladia należysz do tych pseudo Warszawiaków którzy nie
            > pochodzą z Warszawy
            >
            > Nie chcę widzieć samochodów . Nie
            > chcę czuć spalin .Chcę mieć czyste powietrze , kumkanie żab i śpiew kukułki
            co
            > wiosne i lato.

A ty skąd pochodzisz? Krajobraz, który opisujesz jest charakterystyczny dla
            mazowieckiej wsi. Chcę tylko zauważyć, że ich mieszkańcy porzucają "czyste
            powietrze" i od dziesięcioleci przenoszą się do Warszawy - tej ze spalinami i
            hałasem.
            • Gość: Thomas Re: Trasa Mostu Północnego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 12:14
              Urodziłem się na Mokotowie. Już w dzieciństwie widziałem z okna sznur
              samochodów pędzących po ulicy Puławskiej. Nie jest mi obcy także Mokotów
              przemysłowy . Instytut Fizyki , ulica Modzelewskiego , wielka płyta. W tym
              miejscu mieszkałem zaś kilka lat.
              Tarchomin - to miejsce spodobało mi się od razu.Fajnie tu jest - dużo zieleni ,
              spokój , cisza , moża pojeździć na rowerze , pójść na spacer nad Wisłę.
              Odpowiadam więc ponownie - z mazowieckiej wsi nie pochodzę , ale jak z
              najbardziej wielkomiejskiego zgiełku.
    • Gość: Aska To niech już go wreszcie zaczną budować!!! n/t IP: 195.136.95.* 16.09.03, 08:20
    • Gość: Gość Re: Trasa Mostu Północnego IP: 195.94.198.* 17.09.03, 15:05
      POPIERAM BUDOWĘ MOSTU PÓŁNOCNEGO. OBY ZOSTAŁ ZBUDOWANY JAK NAJSZYBCIEJ.A
      kochanym ekologom polecam zajęcie się np. lasem kabackim. Daleko od Białołęki i
      wiele ważnych osób tam mieszka. Za jednym zamachem można odwalić kawał roboty.
      A my w tym czasie będziemy sekundować budowniczym mostu północnego. A w razie
      jak ekoplodzy się znudzą lasem ikabackim polecam przekwalifikowanie się na
      archeologów i protest w sprawie budowy metra z powodów jakiś tam np. skorupek
      czy tym podobnych. Chcemy mostu!! Chcemy dojeżdzć do pracy i rodziny jak ludzie
      a nie wystawać godzinami w korkach. CHCEMY MOSTU!!
      • Gość: jptw Re: Trasa Mostu Północnego IP: 217.153.45.* 24.09.03, 12:39
        Popieram budowę!!
        A dla ekologów polecam analizę kosztów stania w korkach (koszt paliwa,nadmierna
        ilość spalin no i czas!)
        • Gość: shlo Re: Trasa Mostu Północnego IP: *.chello.pl 04.10.03, 16:31
          Planuje stac sie mieszakńcem tarchomina i jestem tak czy inaczeja za budową
          mostu. Jestem z Żoliborza i twierdze, że ten most powinien stać już od lat !!
          A tak z ciekawości niech ktoś mi powie w jakich godzinach są największe korki
          i jak długo sie stoi bo musze zaplanować dojazdy do pracy! Jak sie jedzie
          samochodem a jak autobusem do marymontu - RANO i w godzinach 16-17??
          • mea25 Re: Trasa Mostu Północnego 06.10.03, 10:22
            Gość portalu: shlo napisał(a):

> A tak z ciekawości niech ktoś mi powie w jakich godzinach są największe korki
            > i jak długo sie stoi bo musze zaplanować dojazdy do pracy! Jak sie jedzie
            > samochodem a jak autobusem do marymontu - RANO i w godzinach 16-17??

Nie ma reguły. Ja jeżdżę rano k. 8.30 i raz są korki, a raz nie ma.
            Oczywiście, jak jest stłuczka, albo leje deszcz, to cała Modlińska stoi. Dojazd
            samochodem na Bielany (tu pracuję) zajmuje mi albo 10 min. albo pół godziny.
            Powrót (17.00) ok. 15-20 min (korek jest na zjeździe z mostu na Modlińską).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka