Dodaj do ulubionych

Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego Czumy

16.10.14, 20:21
OŚWIADCZENIE RADY RODZICÓW

Szanowni Rodzice oraz Przyjaciele Szkoły Podstawowej nr 66 im. Ks. J. Chrościckiego jest nam niezmiernie przykro, że musimy na stronie internetowej szkoły (gdzie zawsze widniały informacje o sukcesach naszych dzieci oraz świetnych akcjach realizowanych przez nauczycieli i uczniów) zamieszczać oświadczenie dotyczące sprawy, którą jesteśmy poruszeni.
W dniu wczorajszym na stronie internetowej radnego Krzysztofa Czumy znalazły się informacje szkalujące Dyrekcję i Grono Pedagogiczne oraz Radę Rodziców SP nr 66.
Zainsynuowano nam przestępstwa korupcyjne: m.in. przykupywanie nauczycieli w celu wystawiania lepszych ocen, przejęcia sklepika szkolnego, przekazywanie Dyrekcji szkoły pieniędzy Rady Rodziców oraz lobbowanie Dyrekcji szkoły.
Nie może pozostać to bez echa, ponieważ dotychczas radny Czuma przekraczał granicę dobrego smaku, teraz przekroczył granicę prawa – sprawa wkroczy na drogę postępowania prawnego.
Wyjaśniamy co następuje:
1. pieniądze zbierane przez Radę Rodziców są do dyspozycji tylko i wyłącznie Rady Rodziców (prowadzona jest cała dokumentacja księgowa), Dyrekcja nie ma uprawnień do konta bankowego i nigdy o takie uprawnienia nie występowała.
2. sklepik szkolny prowadzi firma niezwiązana z żadnym rodzicem w szkole – jest to firma, której oferta była zgodna z projektami zdrowotnymi prowadzonymi w szkole, kontrolę przeprowadzili pracownicy naukowi Instytutu Żywności i Żywienia.
3. nigdy Rada Rodziców nie była „lobby” Dyrektora szkoły, nie prowadziła żadnych kampanii reklamowych, nie promowała żadnych firm ani osób tym bardzie partii politycznych

LOBBUJEMY (czyt. wspieramy) TYLKO DZIECI NASZEJ SZKOŁY

4. natomiast zarzut przekupywania nauczycieli pozostawiamy bez komentarza…ponieważ na absurdy trudno znaleźć racjonalne argumenty.

Dziwi nas postawa kandydata na radnego – zabija i niszczy postawy obywatelskie, prace społeczną i chęć działania dla DOBRA DZIECI.

RR przy SP nr 66
Obserwuj wątek
    • Gość: michalinka7 Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego IP: *.kotun.arxnet.pl 16.10.14, 20:43
      jestem oburzna działaniami radnego czumy, który wykorzystuje tak brudną grę do walki politycznej! to naprawę skandal by tak działać! 16 listopada pokażmy temu człowiekowi że takim działaniem zamiast zyskać, właśnie przegrał wybory!
      • martadunin Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego 16.10.14, 21:31
        To już chyba kolejny post, w którym ujawnione zostają denne praktyki Czumy, polegające na atakowaniu wszystkich wkoło. Ten pan ma jakiś problem ze zdrowiem psychicznym... Gdyby faktycznie miały miejsce nieprawidłowości, o których mówi, już dawno byłyby wyciągnięte niekonsekwencje wobec osób za nie odpowiedzialnych.
        • martadunin Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego 16.10.14, 21:32
          *konsekwencje
          • Gość: florek Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego IP: *.lublin.mm.pl 16.10.14, 21:40
            Ten pan chyba nie zauważa, że wszystkie pociski, którymi strzela w innych, odbijają się od niego rykoszetem... Takich zarzutów nie można wygłaszać, nie mając mocnych dowodów na ich potwierdzenie. A Czuma jak widać ich nie ma. Tak jak nie ma potwierdzenia na swoją poczytalność.
            • Gość: tatia77 Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego IP: *.lublin.mm.pl 16.10.14, 21:46
              HAHAHA PRZECIEŻ TO CO WYPISUJE JEST NIEDORZECZNE!! Czytam i nie wierzę, że Czuma ma aż takie problemy z pojmowaniem i oceną rzeczywistości. Jedyny przekręt jakiego ja się doszukałam dotyczy jego rozumu. Ktokolwiek wierzy w "czumowe" teorie?
              • wojtas.a Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego 16.10.14, 21:50
                NIE MOŻEMY POZWOLIĆ, BY TEN FACET ZOSTAŁ DOPUSZCZONY DO WŁADZY

Intrygant, manipulant, mitoman - jego miejsce jest w zakładzie zamkniętym, a nie w Radzie Dzielnicy!
                • Gość: Grażka Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego IP: *.lublin.mm.pl 16.10.14, 21:57
                  Absurd za absurdem. Zgadzam się - nie ma sposobności, aby merytorycznie odnieść się do wypowiedzi Pana Czumy. Jest ona zwyczajnie bzdurna. Temu Pau naprawdę należałoby już podziękować. Niech zamknie się w mieszkaniu z kotem, no bo z czym do ludzi...
      • mamusiapusia Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego 27.10.14, 11:01
        Kolejne miejsce do hejtowania dla naszego ulubionego Pana ??? ;)

Oświadczenie jak najbardziej jest prawdzie , stanowisko jest stanowskiem rady rodziców która została wybrana w jawnych wyborach. Prezydium rady rodziców ma jednogłośne zdanie na temat ,,artykułu`` i wszyscy którzy działają przy sp 66 czyją sie urażeni i pomówieni.
    • Gość: ??? ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.14, 23:57
      A gdzie to szkalowanie? Dajcie link, żebym sobie mógł poczytać.
      • Gość: proszę Re: ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.14, 08:47
        www.wlochy.waw.pl/index.php/2-uncategorised/80-oceny
        • Gość: dziękuję Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 09:44
          Może to prawda co ten radny pisze? W sumie podpisał się pod swoim wpisem a pod oświadczeniem Rady Rodziców nikt się nie podpisał.
        • Gość: mojo Re: ??? IP: *.centertel.pl 17.10.14, 16:36
          Temat znam tylko z tego forum ale to jednak chyba dziwne, że jedno dziecko ma średnią w szkole 5.2 , drugie 2.0 a na teście mają taki sam wynik.
          • Gość: . Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 20:19
            Starzy pewnie na komitet rodzicielski nie zapłacili i odbiło się na świadectwie.
          • agus-ka Re: ??? 18.10.14, 08:35
            Dzieciaki zjada stres albo wręcz przeciwnie, mobilizuje je. To są dzieci i wszystko jest możliwe. W moim liceum matury nie zdała uczennica z najwyższą średnią w klasie. Oblała matmę z której była w czołówce.

Nie dajmy się zwariować. Czuma pisze coś tam, rzuca oskarżeniami. Ma jakieś dowody? Może by przedstawił wyniki wszystkich szkół a nie tylko 66. W innych szkołach nie ma takich przypadków? Chętnie sama bym opracowała takie porównanie. To żaden problem dla mnie. To co Panie Radny, da mi Pan surowe dane do wiarygodnego, porównawczego raportu?
            • Gość: . Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.14, 08:41
              Ja żadnym radnym nie jestem a też uważam że te oceny są dziwne.
            • Gość: mojo Re: ??? IP: *.centertel.pl 18.10.14, 10:13
              Wg mnie Czuma (nie znam gościa żeby było jasne) nie pisze "coś tam" i podaje właśnie dowody na poziomie na jakim mu pozwala ochrona danych osobowych i dobro dzieci. W tym artykule są konkrety.
              Obóz przeciwny argumentuje głównie że Czuma to świr.

Nie znam tej szkoły ani dyrekcji ale możliwe, że walce o ogólne dobro placówki trochę się ta dyrekcja i nauczyciele pogubili i zatracili nieco obiektywizm ocen.

Kiedyś byłem w Radzie Rodziców w jednej z ochockich podstawówek i obserwowałem pracę dyrekcji szkoły. Na obronę dyrekcji mogę powiedzieć, że w obecnych czasach dyrektor szkoły to:
              1 wychowawca
              2 nauczyciel
              3 kadrowy
              4 menager
              5 księgowy/ekonomista
              itd
              nie łatwa funkcja ponieważ kuratorium i gmina mówią co mogą dać i jak pomóc a jeśli nie mogą to dyrektor musi radzić sobie sam i np kombinować kasę na papier toaletowy.

Cała historia nie jest zapewne czarno-biała.
              Reasumując: obiektywizm ocen wyłania się marny ale czy też gmina "od ust sobie odejmie" a pomoc szkole zapewni czy też dyrektor ma radzić sobie sam, hmm?
              • agus-ka Re: ??? 18.10.14, 18:03
                Dla mnie podanie, że kilkoro dzieci miało wyniki na świadectwie znacząco lepsze lub znacząco gorsze niż wyniki egzaminów to żadne dowody. Żeby takie stwierdzenia podpinać pod oskarżenia należałoby podać przede wszystkim porównanie z innymi szkołami (co najmniej kilkoma) oraz podać wyniki z wcześniejszych lat. Poki co są to zwyczajne dane, które nic nie mówią i nie mają żadnego odniesienia do normy. Jak Pan Czuma pozyska takie informacje i da je do obrobienia niezależnej osobie to wtedy możemy porozmawiać. Póki co to robienie nagonki na Dyrektora szkoły.
                Podobnie kwestie sklepiku. Czy inne szkoły mają lepszy asortyment w sklepikach, czy taki sam?

Poza tym przypominam, że szkoła 66 to jedyna podstawówka pracująca zmianowo. Może radny Czuma dla odmiany zająłby się czymś pożytecznym, np. wyjaśnieniem nam wszystkim dlaczego taka sytuacja jest tylko w tej jednej szkole? Albo opracowałby sensowny program wyjścia z tej sytuacji?
                • michalinka7 Re: ??? 18.10.14, 18:12
                  dobre informacje są takie, że sprawa będzie miała finał w sądzie i pan radny, który rzuca takie oskrażenia zupełnie bez podstaw na wiatr zostanie w końcu mam nadzieję że ukarany, nie tylko w sposób taki, ze nie zostanie więcej wybrany ale również w taki że poniesie odpowiednie konsekwencje prawne
                  • martadunin Re: ??? 20.10.14, 18:09
                    I bardzo dobrze! Oprócz sądu przydałaby się też jakaś przychodnia, bo to podchodzi pod mitomanię. :/
                    • san.glo Re: ??? 21.10.14, 17:09
                      To przykre, że ten człowiek tworzy swoje teorie, a później się ośmiesza wierząc w nie i przekonując do niech innych. :(
                      • martadunin Re: ??? 25.10.14, 15:11
                        I jak sprawa? Przeprosił chociaż za swoje bzdury? Ktoś coś słyszał??
                        • Gość: inf Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 15:19
                          Może nie przepraszać bo wygrał proces
    • Gość: mama fałszywe oświadczenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.14, 10:54
      Znajoma powiedziała mi, że żadnego oświadczenia Rady Rodziców nie było. Tylko dymią wokół sprawy dwie koleżanki dyrektorki szkoły.
    • Gość: 3ama Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego IP: *.wum.edu.pl 27.10.14, 14:36
      gość mama raz jest rodzaju męskiego raz żeńskiego
      • Gość: 3ama Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego IP: *.wum.edu.pl 27.10.14, 14:47
        w różnych wątkach dotyczących p. Czumy z tego samego numeru IP logują się rózne osoby zawsze polecające stronę radnego, broniące go lub siejące wątpliwości. To bardzo dziwne - może to zawsze ta sama osoba - Krzysztof Cz. - znamy już te praktyki z fb.
        Mogę zapewnić że oświadczenie nie jest wymysłem dwóch mam tylko opinią sporej większości rodziców, oświadczenie nie jest jedyną formą protestu, pod listem do Prezydent M.St. Warszawy także podpisali się inni nie tylko dwie mamy. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia strony intenetowej naszej szkoły, zapoznania się z ofertą edukacyjną i oceny szkoły. Co pan radny zrobił w latach 2010-2014 - oto jest pytanie - raczej retoryczne. Jedni żyją żeby jeść inni jedzą żeby żyć, a niektórzy żyją żeby mieszać - taka natura.
        • Gość: mm Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 17:05
          Nie wiem o co chodzi z tym numerem ip, mi znajoma powiedziała w poprzedni piątek, że nie było żadnego zebrania rady rodziców tylko Rylska z Oksienciukową stoją w drzwiach szkoły i znów zbierają podpisy.
          • mamusiapusia Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego 27.10.14, 17:51
            Jeśli chodzi o ścisłość to informatorzy powinni chyba sobie zakupić okulary ...bo ani Rylska ani Oksienciukowa podpisów nie zbierały ....uczy - oczy Panie C. pozostają zawodne ;)))

PS.. Podpisy zbierała grupa szalonych mamusiek i ich koty :P
            • Gość: 3ama Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego IP: *.static.ip.netia.com.pl 27.10.14, 18:04
              Mamusiapusia co racja to racja - Rylska z Oksieńciuk nigdy żadnych podpisów nie zbierały. Monitoring szkolny może to potwierdzić. Komuś puszczają nerwy. Zebranie Prezydium RR odbyło się - ale o tym znajoma może nie wiedziała. Gość mm - zapraszamy do współpracy w szkole, jesteśmy otwarci na nowe pomysły. Niech znajomi lepiej się przyglądają, pan radny robił zdjęcia w szkole tablicy RR ale niestety tam nie było twarzy tylko nazwiska.
          • mamusiapusia Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego 27.10.14, 17:55
            PS. Zebrało się prezydium rady ...czy to nie wystarczy ??

A jak trzeba będzie to staniemy się jak działaczki Femen :P
            • Gość: 3ama Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego IP: *.static.ip.netia.com.pl 27.10.14, 18:10
              Mamusiapusia ale z kotami staniecie!!!! Byle do 16 listopada...damy radę. Może ty wiesz jakie podpisy był zbierane.
              • mamusiapusia Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego 27.10.14, 18:14
                ja widziałam 34 łapki czarnych kotów , 31 białych , 5 rudych i dwa łysole wpadły ... może dlatego Hanka się tak przejęła teraz zjedzą ją myszy jak Popiela :D
          • Gość: K. Re: Oświadczenie Rady Rodziców W sprawie radnego IP: *.lublin.mm.pl 27.10.14, 19:10
            Hmm ciekawe, bo ja jestem w Radzie Rodziców i przyłożyłam się do pisania tego oświadczenia... Może Pani o czymś nie wie, ale to nie powód, żeby to podważać... :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka