kacze_wymiono 12.07.05, 08:44 roczniki 1971-1972 dajcie głos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.spray.net.pl 17.07.05, 08:48 Ja kończyłam Dembowskiego, ale jestem rocznik 73. Chyba wyszłam na ludzi po tej szkole, choc przyznam, ze wielu moich nauczycieli z Dembowskiego, to naprawdę ewenementy jakich pewnie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
kacze_wymiono Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 18.07.05, 08:05 Milo ze ktos odpisal. Sadzac po ogromie odpowiedzi zakladam ze absolwenci elitarnego liceum nie czytaja wybiorczej.... Wypada sie przedstawic: Radek G. klasa jesli to pomoze w identyfikacji B, wspoltowarzysze klasowi tacy jak: Docent, Karp etc.Apropos wyjscia na ludzi chyba tez mi sie udalo. Pozdrawiam jesli sie znalismy jesli nie tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:07 Witam Goba :)) No proszę i tu jesteś. Ja jestem rocznik 1972, w sąsiednim pokoju siedzi sobie też rocznik 1972. Tak więc jest nas juz troje :)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:09 No jak tam Gobo? Coś widzę,że i Ty choć z elitarnego liceum nie czytasz dziś Gazety ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kacze_wymiono Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 20.07.05, 12:42 Szalom gosciu xxx. W zwiazku z faktem, iz zostałem rozpoznany, co mi notabene sprawia niekłamaną satysfakcję, zwracam się do ciebie z uprzejma prośba o podanie swych personalii tudzież o naprowadzenie mej zbłąkanej upływem lat jaźni na odpowiednie tory myślowe, które pozwola mi na rozpoznanie arcysympatycznego interlokutora. A jeszcze- ktoz to taki z naszej pieknej budy zasiada obok waszmosci? Z lekturą wybiorczej mam pewne problemy z powodow czysto technicznych... a raczej o tym pozniej jak bedzie okazja. To narka. Łącząc wyrazy szacunku. OLE Odpowiedz Link Zgłoś
kacze_wymiono Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 22.07.05, 10:55 no co tam sie dzieje- wybiorczej się nie czytuje czy moją skromną osobę ma się w D ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pompon Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 09.09.05, 10:34 zapinajcie w kolano pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobi Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 09.09.05, 13:57 sie ma ... poznajesz to Krzynio 1992 z klasy pieniaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 13.09.05, 12:55 jak patrze na niektore ypowiedzi to mnie smutek ogarnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.dialup.wplus.net 28.09.05, 22:25 ja też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikol Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 04.10.05, 14:05 a ja ci powiem, że wszystko ch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociam Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 212.160.172.* 15.11.05, 16:29 O KU..!!! GOBO TO TYYY!!! Tutaj Piotrek Kocimski - Kociam - z klasy od przecina, pamiętasz jak w kiblu na 2 piętrze męczyliśmy Mirosza??? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bipol Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 11.10.05, 14:18 ale se fajnie gadacie - nie ma co po prostu burza mozgow Odpowiedz Link Zgłoś
aglas Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 18.10.05, 12:09 A może się też ujawnią zdający maturę w roku '92 z klasy B? Odpowiedz Link Zgłoś
meessi Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 20.07.05, 12:19 Cześc ja też z Dembowskiego , chociaż 76. Przerzuciąłm właśnie całą gazetę i nie mam pojęcia o czym mówisz. Jakieś wskazówki?? Odpowiedz Link Zgłoś
meessi Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 20.07.05, 12:25 Bardzo świetnie się popisałam. Chodziło Ci o forum a nie papierową gazetę.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 26.07.05, 12:59 widze ludzie, że spita kompletnie Odpowiedz Link Zgłoś
anda99 Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 26.07.05, 13:08 kacze_wymiono napisał: > roczniki 1971-1972 dajcie głos Daje głos rocznik 71 i co dalej? Na razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chemical imbalance Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 20:47 Witam tez Dembowski - rocznik 1976, matura 1995 kojarze nieliczne osoby z 1973, 1974, 1975, 1977 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 195.187.133.* 28.07.05, 14:48 A która klasa ? Mozna wiedzieć ? BO ja od naszej gwiazdy telewizyjnej- Zubila. Odpowiedz Link Zgłoś
kacze_wymiono Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 29.07.05, 09:20 Klasa B rocznik 71/72 tez od Zeba hehehe. Ktory jestes rocznik dziewcze? Odpowiedz Link Zgłoś
meessi Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 02.08.05, 13:37 Rocznik 76 matura w 95. Od Zubilewicza. Pewnie się nawet nie mozemy pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancerwagen Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 09.09.05, 10:36 pozdrawiam wszystkich demboszczaków. OLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 12.09.05, 10:15 OJ OJ Jaaaaaaaaaa. też pozdrawiam chłoptasiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.wplus.net / *.wplus.net 29.01.06, 22:52 misia ty tutaj. co u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia@okecie.net Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.05, 20:06 A ja rocznik 79...szczawik, nie? ale moze ktos z mojego tez sie pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RSz Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:46 Ten rocznik to urodzenia czy matury? Matuę w Dembowskim zdałem w 1969. Był to ostatni rocznik 11 klasowej szkoły. Mam do dzisiaj kontakt z kilkoma osobami z mojego rocznika. Parę osób widuję w TV. Pozdrawiam wszystkich Dembowszczaków.' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 16:53 O rety, w której klasie byłeś? Bo ja też matura 69, z klasy łacińskiej. Jak miło przeczytać, że i nasze pokolenie pisze w necie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RSz Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:43 Sie manko ED, Jak byleś w łacińskiej to znaczy w "A". Ja byłem przez 3 lata w E a na koniec "za dobre sprawowanie przenieśli mnie do F. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 06:55 Moja matura jest z 68 i też piszę w necie oraz znam obowiązujący język. To było elitarne liceum z mądrymi belframi a na wspo,mienie Anny Stok łza się kręci - pozro, nara ziomale, dajcie jakiś głębszy głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RSz Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:22 A pamiętasz, Macową Lotzową, Wąsika. To byli dobrzy nauczyciele, choć dawali ostro w kość. Pozdro dla "starych roczników" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albinka Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 09.09.05, 10:33 hmmmmm. ojej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panczenista Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 01.08.05, 10:38 viv"la levativa. Dembowski to je ono. OLEEEE Odpowiedz Link Zgłoś
meessi a'propos Zubila 02.08.05, 13:44 Teraz jest śliczny i eksportowy czyż nie?? Czy też tak mieliście że Wasze mamy go uwielbiały a cała klasa (nie wiadomo) dlaczego wręcz przeciwnie. Ja niestety doceniłam go dopiero po latach, całkiem spoko był z niego facet. Tylko po cholere były mi te chmury i wszystkie państwa i stolice na wyrywki. Przysiegam ze nie pamiętam z tego nic!!!! Wiem ze są takie chmury, który mają wyglad rybich szkieletów. A poza tym nic nic. Odpowiedz Link Zgłoś
kacze_wymiono Re: a'propos Zubila 02.08.05, 14:08 ZUBI hmmm. Generalnie chlopina byl ok. za moich czasow wzieli go na jakies szkolenia wojskowe czy cus takiego po tym jak wrocil z lekka mu sie pogorszylo - ale to normalne. Traumatyczne przezycia pozostawily pewnikiem slad na jego psyche. Rozumiem ze jak konczylem to ty zaczynalas dziecino? Smiem nieskromnie stwierdzic, iz istnieje wysokie prawdopodobienstwo, ze kojarzysz moja skromna osobe. HEY Odpowiedz Link Zgłoś
meessi Re: a'propos Zubila 03.08.05, 13:07 No to koniecznie coś napisz zebym skojarzyła!!! Jesteś teraz moze jakimś VIP-em z telewizji, albo w liceum byłeś w samorządzie albo coś?? Odpowiedz Link Zgłoś
kacze_wymiono Re: a'propos Zubila 04.08.05, 13:17 No to opowiadam jak na kozetce u psychoanalityka... Klasa B matura w 1991 r. Samorząd zdecydowanie nie raczej jednostka anarchizująco defetystyczna. Przez cały proces edukacyjny w LO Demb- długie włosy, Pod koniec zaszczytna funkcja nieformalnego dyrektora klopa na ostatnim piętrze. W klasie takie gwiazdy jak: Karpiu i Docent. Moja szanowna osoba przez wrodzoną skromność na publicznym portalu nie będzie ujawniać swych personalii. Cóż jeszcze wych klasowy Fedyna- bez. koment., inni pamietani to: Zeb - geogr, matma- jakas taka mala kobiecina czarny lepek pokurczona, lepek pokrecony, wiek niemlody dalej biologia - totalna porazka - imienia niepamietam, niemiecki kolo ala lata 70 te, a wczesnij bardzo mila blond kobieta- ladna dodam, cos by sie jeszcze przypomnialo.... Co do vipa hmmmmmmmmmmm.... Chyba mozna teraz tak powiedziec. Pozdrawiam. W zwiazku z faktem, ze udaje sie w dniu jutrzejszym na urlop moj kontakt z netem bedzie ograniczony. HEY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucia Re: a'propos Zubila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 20:28 to ja tak skromnie pozwole sobie sie wpisac tutaj :) troszku nie poasuje tutaj, ale co tam :) Matura 2000 pozdrawiam wszystkich goraco!!! oj, troszke sie chyba pozmienialo od Waszych czasow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lahos Re: a'propos Zubila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 11:56 rocznik 76 z klasy Paszkiewiczowej sie melduje Zubi niezly model był i jest pozdrawiam wszystkich Demboszczakow Odpowiedz Link Zgłoś
meessi Re: a'propos Zubila 02.09.05, 09:55 Czy to z tej jedynej klasy, gdzie w naszym roczniku było chyba z pięciu facetów??? Bo w innych to same rodzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intens Re: a'propos Zubila IP: 81.211.103.* 09.09.05, 10:33 Zubil to neofaszysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman Re: a'propos Zubila IP: 81.211.103.* 09.09.05, 10:46 dodaj że z abwery. Uczył mnie 2 lata biedny ludzik jakiś taki nerwowy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: a'propos Zubila IP: 81.211.103.* 09.09.05, 13:51 OOOO ja też mialem przyjemność ale wspominam go trochę jak niegroźnego szajbusa. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: a'propos Zubila IP: 81.211.103.* 09.09.05, 13:52 a do mnie się dobierał.... bez skutku. Całuski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnis Re: a'propos Zubila IP: 81.211.103.* 09.09.05, 13:56 Zuzia zastanów się co piszesz na publicznym forum!!! Dobrze sie czujesz. Ja miałam z zebem zajęcia 2 lata i nigdy bym go o to niepodejrzewała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwier Re: a'propos Zubila IP: 81.211.103.* 12.09.05, 08:23 a ja mialem go na geografii robil wrażenie psycho maniaka- nie przesądzał bym sprawy że nie mógł...... to materiał na seryjnego psyche. Pozdrawiam Dembowski. Ahoy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman Re: a'propos Zubila IP: 81.211.103.* 12.09.05, 10:13 sie ma oli nie wiedzialem że zeb to saiko hehehee ale fakt jak na niego tak popatrzeć to z miolego gumisia wyłania sie bestia.... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: a'propos Zubila IP: *.spray.net.pl 13.09.05, 21:11 Hej, ja jestem rocznik 73. Też miałam geografię z Zubilewiczem i bywało różnie - raz faktycznie zachowywał się jak niegroźny psychol innym razem całkiem w porządku. A co z innymi naszymi nauczycielami? Ja miałam polski z niejaką p. Kramek-Klicka - ta też nie była do końca normalna moim zdaniem, a matmę z p. Błahutą - wie ktoś coś o nich? Czy jeszcze tam pracują? A kogo z nauczycieli wspominacie najlepiej, a może kogoś najgorzej? Dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anal intruder Re: a'propos Zubila IP: 81.211.103.* 14.09.05, 07:52 Witaj. Z kadry nauczycielskiej w pamieci zapadła mi KRÓLOWA. Jej dynamizm i mityczna szmata w ręku wielu pomogła znaleźć sęs w życiu. Pozdrawiam wszystkich jej fanów. Jeszcze z sekretariatu blondzia - ona podobnież jeszcze pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: a'propos Zubila IP: *.spray.net.pl 14.09.05, 18:01 Ooooo tak, KRÓLOWA ze swoimi tekstami była faktycznie niezastąpiona. A Basieńska z sekretariatu podobno faktycznie jeszcze pracuje, choć dyrektorem jest teraz Świderski, a Krupiński odszedł a emeryturkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolfram Re: a'propos Zubila IP: 81.211.103.* 20.01.06, 12:50 świderskiemu capiło zawsze z japy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matol Re: a'propos Zubila IP: *.wplus.net / *.wplus.net 23.01.06, 22:13 dla mnie to kolo byl z deka pacniety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieciunia Re: a'propos Zubila IP: *.wplus.net / *.wplus.net 26.01.06, 19:35 do mnie sie slinil. hihihihihhi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zubil Re: a'propos Zubila IP: *.wplus.net / *.wplus.net 19.05.06, 22:43 wszystki posty o mnie to czyste pomowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annaa Re: a'propos Zubila IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.15, 15:35 Świderski uczył mnie matematyki w I klasie i naprawdę wtedy umiałam matematyke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annaa Re: a'propos Zubila IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.15, 15:33 Królową pamiętam [b]rała wiadro z wodą i wlewała do kabin Wszyscy którzy akurat byli na papierosku wychodzili mokrzy. Apropos pisze sie SENS a nie Sęs Odpowiedz Link Zgłoś
iwotlen Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 04.09.05, 00:41 kacze_wymiono czy jestes VIPem??? nie VIPem w kraju sasiedzkim, z ktorym ostatnio pogorszyly sie stosunki dyplomatyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
kacze_wymiono Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 06.09.05, 09:11 chcialbym byc vipem ale to chyba pomylka..... Czy sie znamy? Milo by bylo spotkac zaznajomioną duszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwotlen Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.aster.pl 06.09.05, 12:47 "....znamy sie tylko z widzenia...." jest taka piosenka, ale napewno jej nie pamietasz bo byles wtedy dzieckiem. Do tego watku trafilam przypadkowo szukajac swoich znajomych z Dembowskiego. Pozdrawiam serdecznie i zycze duzo sukcesow rowniez zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kacze_wymiono Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 08.09.05, 10:00 Nie ukrywam, że odczuwam znaczny dyskomfort z powodu braku informacji o moim rozmówcy. Dodatkowo ten stan pogłębia fakt, iz jeśli znamy się tylko z widzenia to skąd te info o mnie. Pozdrawiam oczekując z niepokojem na odpowiedź..... Odpowiedz Link Zgłoś
r3003 Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 17.09.05, 02:08 Pozdrawiam Demboszczaków, szczególnie tych z rocznika 68. Czy Andrew Kepel od WF jeszcze żyje? Super facet, był moim wychowawcą. Nigdy nie zapomnę chlańska po maturze, z Kepelem oczywiście. Był dla nas jak ojciec - kiedy trzeba przytulił, pogłaskał, ale i przylać słusznie po łapach potrafił jak coś było z naszej strony nie tak, a postury był słusznej. Odpowiedz Link Zgłoś
robisc Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 18.09.05, 14:06 no prosze jaki fajny watek; rocznik 71 klasa "D"; mielismy fajna matematyczke, ktora zreszta pozniej wyszla za maz za kolege z klasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.spray.net.pl 19.09.05, 20:02 O, a ciekawa jestem która to pani. Ja miałam matmę z dość młodą nauczycielką - pani Elżbieta Błahuta, czy to może ta pani? Odpowiedz Link Zgłoś
meessi Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 20.09.05, 10:41 Kurcze nie gadajcie głupot ana Zubila. Zuzia sorrry ale w życiu nie uwierzą ze Zubil sie do kogoś dobieral. Chyba ze zamroczony jakimiś psychotropami zupełnie nieświadomie (np. wrzuconymi do herbaty) Zubi mial naprawdę swoje zasady. Mial bezalkoholowe wesele i bardzo kochal swoją zonę. Zresztą do tej pory z nią jest. Rózne rzeczy sie onim mówiło bo faktycznie miał niecodzienny sposób bycia, ale byl bardzo pracowity i normalny. Co prawda dopiero później się o tym przekonaąłm .Rózne rzeczy gadały o nim małolaty, które głupio interpretowaly jego zachowanie, ale zawsze w dziwnej sytuacji jest facet - wychowawca całkiem zeńskiej klasy. Np. o okresie mozna mu bylo gadać cuda a on po prostu krępowal sie wchodzić w gadkę. Mnie matmy uczyla - Skórka a potem rok taka sowa w okularach Błąhuta? Historii - Krzyżanowska potem Kosel. Fizyki - oczywiśćie KOPACZ (słynna postać) Polski - Regina Rozpędowska (aparatka nie z tej ziemi zresztą też chyba potem romansowala z jakimś uczniem) No i niemiecki - ten wysoki jak mu było? Biologia - bardzo fajna babeczka (blondynka włosy w kitkę ale potem odesząl i przyszą taka inna po urlopie wychowawczym też bardzo miła) Była też jeszcze taka inna biolożka - maniaczka seksu w teorii (inaczej mówiąć uświadamiania)podobno wystąpiła z rodziną w jakimś programie typu "porozmawiajmy" i okazało sie ze jej dzieci myślą o niej zupełnie coś innego niż sądziła. No i CHEMICA moja absolutna zmora - uśmiech w podkówkę - pomimo że zżynałąm klasówki od piątkowej uczennicy prawie kropka w kropke w życiu nie wybrnęlam za 3 jak ona była//................aaaa Zwierzyńska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 1969 Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.b.pppool.de 20.09.05, 17:51 A moze ktos z rocznika 69 sie odezwie super byloby z mojej klasy,,B`` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 21.09.05, 08:32 Co do zeba to jest faktem, że był transem. Kilka razy slyszalem że targał kapucyna pokątnie. Trn wysoki od niemca to "umlaut" - garnitury ala lata 70 - te etc... Był chłopina oryginalny fakt. Czy z biologi to miałaś na myśli chnytke? brrrrrr. wstrętny babsztyl. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.spray.net.pl 21.09.05, 17:10 Od niemieckiego był Tucholski - my go przezywaliśmy "Bundeswehra". Garnitury z lat 70-tych, a podręczniki chyba i zeszycik z którego prowadził lekcje z lat chyba 60-tych. A Hnydka to faktycznie, brrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 19:55 Zgadzam się co co Chnydki od biologii, to był wredny babsztyl. Coś o tym wiem bo zdawałem maturę pod koniec lat 80. Zdałem biologię na 3-, a moich kumpli,którzy chcieli zdawać na medycynę oblała, choć z powodzeniem mogła im te 3 postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meessi Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 195.187.133.* 22.09.05, 08:57 Tucholskiemu trzeba jednak przyznać, ze byl sprawiedliwy. Ponadto zawsze ale to zawsze przygotowany, klasówki zawsze sprawdzone na następne zajęcia. a tak a'propos skoro te kilka osób tu zaglada to amm pytanie. Kiedyś mojej klasie zginąl dziennik - po prostu na polskim wszedl jakis koleżka i powiedzial ze Pan Zubilewicz prosi dziennik (był naszym wychowawcą).I dziennik przepadł na amen i nie zostal odzyskany nigdy. Na czyją prosbę/ polecenie on to zrobił????? Do tej pory sie glowię no. Odpowiedz Link Zgłoś
robisc Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 23.09.05, 20:43 Gość portalu: monia napisał(a): > O, a ciekawa jestem która to pani. Skórka :) jako matematyczka calkiem dobra - klasowki zaliczalem zwykle na 3-, ale dzieki temu ze byla wmagajca maura i egzami wstepny na SG-u byly na 4; jak na humaniste, ktory calkiem przypadkiem zaplatal sie do mat-fizu calkiem niezle; a propos nauczycieli, to najfajniesza byla taka starsza chemiczka, ktorej nazwiska nie pamietam - niesamowite poczucie humoru; niezapomniany byl tez Rafal Rosa - swietny polonista; za to o pare lat zycie mi skrocila pewna fizyczka brr...na szcescie pozniej przeniosla sie do Kollataja i zastapil ja Kopacz czyli luz blues; ha, fajne czasy, chociaz nie moga rownac sie ze studiami na SGH-u w pierwszej polowie lat 90-tych - bylo super; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik1969 Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.b.pppool.de 24.09.05, 11:50 Tak Rafal Rosa byl nieprzecietnym, fantastycznym nauczycielem z pasja.Dzieki niemu nie musialam zakuwac, ani przed matura, ani przed egzaminem na studia filologiczne.Zreszta wstawial sie za mna u mojego matematyka,ktory najchetniej wywalilby mnie na zbita twarz po pierwszej klasowce( sorry nazwiska nie pamietam, wtedy byl, mlody i wysoki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.spray.net.pl 24.09.05, 15:25 No tak, pani Skórka była całkiem fajna i do tego ładna kobieta. Ja miałam matmę z Błahutą - koleżanka Skórki ze studiów, ale ta już nie była tak sympatyczna. Pani od fizyki to słynna p. Czechowicz - oj, ona wielu z nas krwi napsuła i siwych włosów przysporzyła. Trzeba było u niej się faktycznie dużo uczyć, a za to u Kopacza, to nawet miałam przez pół roku jeden zeszyt z koleżanką na spółkę - pełen luz. A od chemii, to pewnie chodzi o p. Lewgoffd (nie pamiętam niestety poprawnej pisowni). Ja akurat niezbyt ją lubiłam, ale fakt, poczucie humoru miała całkiem dobre. Ja też studiowałam na SGH (1992 - 1997) - super czasy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robisc Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 24.09.05, 19:11 aha, wszystkie nazwiska nauczycieli sie zgadzaja pozdrawiam, robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzę Re: LO 48 im. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.14, 22:04 Teraz trafiłem na ten wątek... Ta sama klasa... Pozdro Robert! M. Odpowiedz Link Zgłoś
robisc oficjalna strona szkoly 24.09.05, 19:15 www.lo48.waw.pl/k2news/index2.php mozna znalesc m.in archiwum z nazwiskami absolwentow; Odpowiedz Link Zgłoś
kacze_wymiono Re: oficjalna strona szkoly 25.09.05, 06:37 Wielkie Dzięki za adres strony Demboszczaka. Miło było popatrzeć..... apropos to całkiem nieżła... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meessi Re: oficjalna strona szkoly 26.09.05, 11:14 Kurcze fakt milo popatrzeć. Co do Skórki ja tez mam same mile wspomnienia, byłam kompletna nogą z matmy, ale kobieta milosiernie ignorowala mnie tak na lekcjach jak i przy poprawkach. Przepuszczała mnie na miernym i już. Co do Kopacza to moja klasa jakimś idiotycznym zrywem chciaąl go wykopać (debilki) a przeciez on gwarantował święty spokój.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lahos Re: oficjalna strona szkoly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:08 Skórka fakt próbowała nam w 3 klasie wpoić matmę ale jakoś jej poprzednikom słabo to szło, przez 4 lata mieliśmy 4 nauczycieli. Nie wiem może ktoś pamięta Rysia starszego siwawego Pana, który tylko przez rok uczył. Potem Pani Wiśniewska, dla której każdy był "PEREŁKĄ". Potem Skórka, a na koniec Chudzyńska i wyszło szydło z worka ....... Ale ogólnie fajne czasy i jest co wspominać, zwłaszcza malowanie sali od biologii na dole na kolor wrzosowaty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 24.10.05, 17:01 Witam Dembowszczakow :) czy jest tutaj ktos z rocznika 69 (ur.), klasa mat-fiz (wych. p. Bankowska)? Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 24.10.05, 17:13 dzieki za adres strony liceum... znalazlam swoje panienskie nazwisko w archiwum (87-88r), do dzis pamietam kolejnosc nazwisk na liscie. oj, lezka zakrecila mi sie w oku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azet Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:35 ja jestem rocznik 69 z klasy mat-fiz. kiranna-jak się nazywasz? proszę odpisz. pozdrawiam Agnieszka dawniej Kamińska Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 19.11.05, 21:08 Ciotka??? pamietam Cie! odezwij sie do mnie na priva :) kiranna@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 17.11.05, 18:03 Wprawdzie ukończyłam Liceum Dembowskiego w 1975 r, ale miło mi spotkać się z Wami.Nazywam się Czesława dawniej Kozłowska.Moja wychowawczynią była Krystyna Wojda...Pamiętam panią Lotz, matematyka Świderskiego, chemiczke Elmerych, rusycystkę Borkowską, plastyka Mizaka i innych. Odezwijcie się.... Odpowiedz Link Zgłoś
saqqara Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 22.11.05, 20:26 bosze, czytam i nie wierze, prahistoria przed oczami;)) jestem z klasy p. Bankowskiej, ktora mimo zamilowania do rosyjskiego miala litosc nad zwierzetami nie dreczyla slowkami. matematyka u p. Blahuty w jej skrzypiacych mokasynkach, polski-niezapomniany p. Rosa. Biologia-p. Hnydka, uwielbialam ja. geografia u slynnego juz p. Zubilewicza. fizyka-p. Czechowicz. dziekowalam Bogu, ze sie zlitowal i ja do Kollataja przeniosl. angielski u p. Skarzynskiego, do dzis pamietam jego drapanie sie po zaroscie. p. Miziak i jego slynne "prosze", ktore z zamilowaniem liczylismy smarujac "obrazy". reszty ciala (sic!) nie pamietam, niestety... pozdrawiam wszystkich Demboszczakow:D Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 22.11.05, 22:00 Wiesz, rusycystka miała na nazwisko Borkowska, chyba że to była jakaś inna osoba. To właśnie p. Borkowska miała litość...Elżbieta...A plastyki uczył Mizak...Zubilewicz jeszcze za moich czasów nie pracował w Dembowskim... Dalekie czasy...Pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 23.11.05, 01:49 Potwierdzam, ze rusycystka byla p.Bankowska, a dokladniej Bankowska- Chrzanowska, przez 4 lata byla tez nasza wychowawczynia. Bardzo fajna babeczka, bezproblemowa, choc pewnie sporo nerwow ja kosztowalo "wychowywanie" nas ;) Podobnie jak wiekszosc nie darzylam miloscia p.Czechowicz, ktora obrzydzila mi nauki scisle do tego stopnia, ze dalsze kroki po liceum skierowalam na kompletnie inne tory ;) Nie zapomne jak zwracala sie do nas per "krowska" i wyraznie faworyzowala niektore osoby. Przed jej lekcjami zdarzalo mi sie przyjmowac leki na uspokojenie, a ze byla to klasa mat-fiz to raczej czesto sie z nia widywalysmy...Do dzis sni mi sie, ze nie ide na pierwsza lekcje, fizyke :( Za to bardzo milo wspominam polski z p.Szachnowska, nikt o niej jeszcze tu nie pisal. Byla to kobieta jedyna w swoim rodzaju, choc na pewno niejednemu sen spedzila z powiek, bo dwoje wlepiala bez pardonu, ale miala kobieta klase. Do dzis pamietam pare jej maksym, ktore pomogly mi przetrwac w trudnych chwilach ... Geografia z p. Lotz, historia ze "Swinia", nie pamietam nazwiska, matematyka z "Miskiem" Kulesza, dusza nie czlowiek :) Biologia, chemia - nie pamietam. Angielski z p.Kasperska, ja akurat ja lubilam, lecz nie widze jej nazwiska na liscie plac obecnej kadry Dembowskiego, czyzby juz nie pracowala? Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 23.11.05, 18:14 Czyli rusycystka Borkowska już wtedy nie pracowała...A też była super...Lotzową od geografii pamiętam dobrze...Zawsze mówiła,że ma swój tytuł naukowy i nie jest " Lotzowa" tylko "Lotz". Pamiętam dyrektora Kamińskiego , bardzo przystojnbego faceta...Uczył fizyki i klasie humanistycznej bardzo pobłażał. Od dawna nie żyje...Polonistka, Krystyna Wojda, obraca się gdziś w kuratorium, czy wyżej...Widziałam ją pare lat temu w telewizji. Grażyna Kacperska też uczyła mnie angielskiego...Z dawnych moich nauczycieli pracuje matematyck, wspaniały Czesław Świderski, który naszą klasę matematycznie postawił na nogi. Jest dyrektorem...A historii uczyła pa. Zarębska...Dobry nauczyciel o nieszczególnym wyglądzie...Potem dorabiała w Szkole Podstawowej na Barskiej...Ojej, ile wspomnień... Odpowiedz Link Zgłoś
r3003 Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 27.11.05, 13:57 Pani Załęskiej od historii nie zapomnę nigdy. Jej pseudonim "Świnia" świetnie oddawał wygląd i charakter postaci. Potrafiła się wydzierać (kwiczeć) jak nikt inny z nauczycieli, prowadziła przemyślaną taktykę terroryzowania uczniów. Doskonale pamiętam też, że swój sweterek zamiast prać, zakładała na odwrotną stronę. Z Szachnowską miałem fakultety. Byłem na szczęście jednym z jej ulubieńców, ale tacy co nimi nie byli, to mieli tylko same problemy. Co do geograficy Lotz, pamiętam pierwszą lekcję na której wróżyła nam z oczu (zupełnie nas jeszcze nie znając), kto będzie miał z nią kłopoty!!! A kłopoty mógł mieć każdy, bo żądała absurdalnego kucia rocznika statystycznego na pamięć. Tych, co lubiła prosiła przy mapie o wskazanie Wisły albo Odry. Tych, co do których była uprzedzona pytała o najmniejsze rzeczki, ścieki i bajorka. Miała też zwyczaj pieszczotliwego zwracania się do swoich ofiar przy mapie - np. Eduardo, Roberto, Rafaello. Nie chciała też pozwolić wielu osobom na zdawanie geografii, snując cienkie aluzje, że mogą zostać oblani. To był naprawdę kawał zimnej, wyjątkowo wstrętnej w postępowaniu baby. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 27.11.05, 16:01 Załęska miała zawsze brudne pięty...O rety!!!!!Kiedyś sprawiła sobie nową garsonke, letnią w drobne kwiatki. Chodziła w niej, chodziła, chodziła... Kiedyś postawiła mi na kolejnych trzech lekcjach dwóję...Nie zasłuzyłam na dwie ostatnie....Miała sposoby, żeby zgnoić człowieka...Ale teraz smiać mi się chce z tego. Tak, Lotzowa to dopiero była żmija...Poleciła mi kiedyś dokształcać jednego ze słabszych uczniów...Nie dał się dokształcić...Mogłam mieć przez to kłopoty, ale jakoś tam było. Roczniki statystyczne? Boże! Wstawałam przed klasówką z geografii o czwartej rano, żeby powtórzyć te cholerne słupki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.241.81.adsl.skynet.be 28.11.05, 19:16 Witam, witam....już straciłam nadzieję, że kiedykolwiek ktoś napisze tu o Dembowskim. Rocznik 71, matura 90, klasa pani Anny Hnydki czyli IV C. Odzywajcie sie prosze a jakby co to m.janusz@wp.pl (kiedyś Żebrowska) 15 lat to chyba wystarczajaco dużo żeby w końcu sie spotkać i powspominać..... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franc vonLewatiwen Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 29.11.05, 09:08 Witaj. Kto był z tobą w jednej klasie??? Nijaki Holsten może i Karolina Ziemińska? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.242.81.adsl.skynet.be 29.11.05, 09:10 Zgadza się, byłam w klasie z Holstenem,Markiem i innymi. A kto pyta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urlich von Nogaj Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.wplus.net / *.wplus.net 29.11.05, 23:52 Gobo - jeśli ci to coś mówi oczywiście. Z równoległej klasy B. Bliższe opisywanie się na publicznym forum mnie onieśmiela..... Klasa B - Docent Karpiu no i ja - a może odwrotnie hehehhe. Pozdrawiam Cie Demboszczanko - o ładnie brzmi... Daj odzew. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.242.81.adsl.skynet.be 01.12.05, 09:14 Pamiętam coś nie coś.....Minęło tyle czasu....więc wybacz, chyba bym Cię nie poznała, Ty z resztą mnie też.Miło jednak powspominać dawne dzieje. Utrzymuję kontakt z dwoma osobami z mojej klasy o reszcie nie mam bladego pojęcia...Ale może to się zmieni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: lo48 im.Dembowsiego-szukam ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:03 Witam, ja tez skonczylam w 75 ,moja wych. byla szpak-mulak(szpakula) , matmy uczyl Świderski ,polaka-Bąbalina no i Lotzowa geogr.Liceum to skonczyla tez 5 lat pozniej moja siostra i jej corka .A ja to (skiera) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.acn.waw.pl 27.11.05, 15:32 Znałem kiedyś Agnieszkę Ambrozik (chyba z klasy francuskiej)z Dęboszczaka może ktoś wie co się z nią dzieje. --- Trzymajta się ludzie nie tylko poręczy. :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FEDYNA !!! Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 29.11.05, 09:10 CZY JEST KTOŚ Z KLASY FEDYNY??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piniol DZIECI FEDYNY OVER IP: *.wplus.net / *.wplus.net 03.12.05, 16:12 dacie znac opuszczeni.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wziernik Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 07.12.05, 11:00 jakkoś nędznie dają tu głos. Przymuły jakieś tu chodziły sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FEDYNIAK WSPOMNIJMY FEDYNE IP: 81.211.103.* 12.12.05, 09:25 Kto miał zajęcia z wyżej wymienioną? - niech się podzieli wrażeniami..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dertyk Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 19.12.05, 13:07 LOL Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Prawie sama młodzież na forum. 21.12.05, 22:24 Kończyłem tę uczelnię w 1973 roku. Wychowawczynią mojej klasy była pani Lotz (chyba Gabriela), raczej niemile powyżej wspominana. Pamiętam oczywiście artystę plastyka Mizaka (chyba Andrzeja). Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Prawie sama młodzież na forum. 21.12.05, 22:33 Pewnie, że młodzież...Ja skończyłam Liceum w 1975...Pani Lotz też uczyła mnie geografii, a plastyka Mizaka (nazywaliśmu go przewrotnie Mazak) mam uwiecznionego na zdjęciu. Lubilismy go... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Prawie sama młodzież na forum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 23:06 A może jest ktoś z rocznika 1965-1969 z klasy humanistycznej (łacińskiej)? Miło by było sie spotkać, chocby na forum. Wychowawca Zychowicz, a potem Wiązowska, nauczycielka fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Prawie sama młodzież na forum. 22.12.05, 21:22 Mizak sprzedaje czasami obrazy na Starym Mieście. Dobiega już 70-tki. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Prawie sama młodzież na forum. 22.12.05, 21:57 Poważnie?Od wielu lat nie mieszkam w Warszawie, ale często bywam. Będę go szukać, bo Mizaka lubiłam bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 17:39 Tu jest bardzo fajnie, zachecam wszystkich kandydatow:D ...PERŁA NADAL UCZY;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: likwor NIE MA NUKOGO OD FEDYNY? IP: *.wplus.net / *.wplus.net 09.01.06, 19:30 TO NAPRAWDE DZIWQNE CO Z JEJ ROCZNIKAMI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 17:12 a ja teraz chodze do Dembowskiego i jest super... :D Odpowiedz Link Zgłoś
xena72 Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 14.01.06, 20:11 ja jestem 72 i tez pamiętam Panią Kramek -Klicką, Panią Lotz ale wiecej nazwisk nie bardzo. chodziłam do klasy pedagogicznej gdzie byłotylko dwóch rodzynków Michał i Łukasz a reszta saaaaaaaaaaame baby:))))) ależ się działo wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naria Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:07 Pani Kramek-Klicka śni mi się do dzisiaj po nocach! Jednego mnie nauczyła na całe życie: Nigdy nie patrz na zegarek na lekcji, bo możesz tego baaaardzo pożałować! Pozdrwamiam cały rocznik 76! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealistka Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.era.pl 19.01.06, 13:41 Oj nie przesadzaj, ja pamiętam, że po nocach to Ci się śnił kolega z wyższego rocznika ;) Również pozdrawiam rocznik 76 matura 95 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.spray.net.pl 21.01.06, 21:44 zgadzam się. Pani Kramek-Klicka dała się wielu we znaki. Najbardziej wkurzające było chyba to, że wyraźnie preferowała chłopców i nie za bardzo potrafiła to ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
dekami Re: LO 48 im. Dembowskiego-szukam ludzi 12.04.06, 23:45 Witam, ja też chodziłam do klasy pedegogicznej, rocznik 72, choć ja byłam z 73. Wychowawczynią była p.Cosel.Chyba jesteśmy koleżankami z klasy. Fajnie byłoby gdybyś napisała coś więcej,jeśli tu zajrzysz...A może na priv (kami43@poczta.onet.pl), bo z braku czasu zaglądam tu rzadko? Mam nadzieję,że się odezwiesz.Pozdrawiam.Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 14.01.06, 22:04 Fajnie...Powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 20:44 Basieńka pracuje i czuje się świetnie:), a czy kogoś uczyła matematyki pani Wiśniewska? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI 17.01.06, 20:44 Hehe... A czy kolega Gobo nie brał przypadkiem udziału w sesji nagraniowej efemerycznej formacji Bastard, której owocem było demo pod przeuroczym tytułem "I Wanna Fuck You"? Miło przeczytać, że kolega wyszedł na ludzi... :) Pozdrawiam - Miłośnik Talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gobo Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 18.01.06, 11:10 Pax. Witaj ugugunana. Miło niezwykle, że ktoś pamięta mnie skromnego szarego człowieka. Miło by było wiedzieć jeszcze kto. Zatem jeśli będziesz w stanie przełamać swą nieśmiałość i szrajbnąć kim że jesteś to nasza, mile zapowiadająca się, interakcja porwie nas do czasu wiecznej młodości. Się rozwinąłem ...... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lahos Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:47 Owszem uczyla pani Wisniewska, dla ktorej wszyscy byli perelkami potem jeszcze byla informatyka w nowo uruchomionej sali informatycznej kolo bufetu i biblioteki. oj dawno to bylo rocznik 76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: LO 48 im. DEMBOWSKIEGO - SZUKAM LUDZI IP: 81.211.103.* 13.02.06, 08:50 Pozdro Pozdro wszystkim Demboszczakom. Z kadry wielkiemu polonoście jakim niewatpliwie był ROSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re:Rafal Rosa IP: *.n.pppool.de 02.04.06, 19:03 Ktos wie co sie z nim teraz dzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruford Re:Rafal Rosa IP: *.cm-lim.com.pl 16.04.07, 09:23 wykłada na Uniwerku ( ponoć). Facet który uczył samodzielnego twórczego myślenia. A jego sarkazm wobec ewidentnej głupoty jeszcze dziś mnie czasami bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin> Re: LO 48 im. IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 02.04.06, 19:35 Chcesz zarobić 200zł nie wychodząc z domu Mam dla Ciebie cos ciekawego...jest okazja,żeby zarobić pare groszy,nie są to duże pieniadze,ale zawsze coś! jest to ok. 100-200 miesiecznie..I nie musisz ruszac sie z domu,wystarczy,ze poświecisz temu troche swojego czasu. Jest to polska firma , która zapewni Ci dostęp do informacji związanych z Twoimi zainteresowaniami. Jest to bardzo opłacalna i sprawdzona przez wiele osób praca. To bardzo proste wchodzisz na stronę: www.logomedia.pl zgłaszasz się podając numer identyfikacyjny osoby polecającej Ci tę stronę, czyli mój 406841 Następnie wypełniasz formularz wysyłasz i takim sposobem Ty również otrzymujesz swój numer, który podajesz innym osobom. LOGO MEDIA płaci Ci pieniądze za odbieranie e-maili reklamowych oraz za wypełnianie ankiet. Twoje miesięczne dochody mogą się powiększyć dzięki LOGO MEDII o kilkaset złotych. W każdej chwili możesz kontrolować ile osób jest w twojej grupie i ile masz już uzbieranych pieniędzy. Firma nie wymaga żadych specjalnych wpłat i kosztów Potencjalny dochód jest nieograniczony! Resztę informacji o zarobkach masz właśnie na tej stronie. Zarabiasz od momentu, kiedy po zalogowaniu się na stronie Logopedia zachęcisz do współpracy 15 osób(możesz więcej), które zalogują się i podadzą Ciebie jako osobę polecającą (podadzą przy rejestracji twój numer ID). Dopiero po zalogowaniu się tych osób zaczniesz otrzymywać na e-mail ankiety, więc nie musisz się martwić, że zaczną Cię nimi zasypywać za darmo. Wypełnienie każdej ankiety będzie zasilać twoje konto. Zarabiasz również za każdą ankietę wypełnioną przez poleconego przez Ciebie osobę. Zarabiasz za otrzymywanie maili nie ruszajac tylka-super co Z góry dzieki za zalogowanie a dzieki temu i Ty bedziesz zarabial(a)! Mój nr to: 406841 proszę w miarę mozliwosci nie nie przerywaj-jesli nie chcesz sie sam(a) zalogowac,poprostu przeslij ta wiadomosc dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: LO 48 im. IP: *.wplus.net / *.wplus.net 04.04.06, 20:53 Bravo. Gratuluję pomysłu wykorzystania tego postu do próby nabicia sobie paru złotyczh... Gratulację za pomysłowość, może jacyś jelenie się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: LO 48 im. IP: *.wplus.net / *.wplus.net 05.04.06, 00:57 Twoje zdecydowane nie napała mnie optymizmem... jednak nie tak łatwo znaleźć będzie tych jeleni. Co do Rosy to żyję w przekonaniu, iż wiele mu zawdzięczam jeśli chodzi o rozwój lewej półkuli mózgowej - był to zapewne najbardziej renomowany nauczyciel w Demb. Apropos kiedy robiłaś maturę. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: LO 48 im. IP: *.cebit.com.pl 23.05.06, 01:16 Ja też skończyłam 48 LO matura68. Niestety czas robi swoje i niewiele pamietam. W moiej klasie byli Ewa Maculewicz. Grażyna Okrasa, Tomek Kępka,Andrzej Tutaj,Krzysiek Lutostański, Andrzej Paczkowski,Jurek Pomorski, Maryla Kalińska. Niestety nie pamiętam kto byłwychowawcą. Dyrektorem była P. Anna Stok, polskiego uczyła P. BAbała? tzw. Bombalina, fizyka Tzw Wąsik, ajego żoną została historyczka p.Matz /dawała popalić równo/. Szkoła jest w pobliżu basenów. Zdarzało nam się uciekać całą klasą z lekcji na basen, gdzie szukało nas ciało pedagogiczne. W nasej klasie był też Romek Gotlib, który zaraz po maturze wyemigrował do Izraela. To były czasy. Ciekawe czy ktoś z moiej klasy to kiedyś przeczyta. W każdym razie wszystkich pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: LO 48 im. 23.05.06, 17:14 Czy Ewa Maculewicz została matematyczką i uczyła w naszym liceum po kilku latach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: LO 48 im. IP: *.cebit.com.pl 25.05.06, 22:12 Tak z tego co pamiętam Ewa Maculewicz uczyła później w szkole matematyki. Być może nawet już pod innym nazwiskiem - Tutaj,gdyż prawdopodobnie wyszła zamąż za koegę z klasy Andrzeja Tutaja. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: LO 48 im. 26.05.06, 08:19 Dzięki za odpowiedź...Uczyła pod nazwiskiem panieńskim...Bardzo dobrze ją pamiętam, bo byłam w klasie humanistycznej i matematyka okazała się piętą Achillesową...Z przekazaniem matematycznej wiedzy pani Ewa miała klopoty, a poza tym była dobrą i ciepłą kobietą...Uczyła mnie tylko w dugiej klasie...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Czy jest ktoś od Zubila rocznik 76 (urodzenia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:27 Bardzo proszę niech się odezwie Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Czy jest ktoś od Zubila rocznik 76 (urodzenia 26.05.06, 08:21 Czy wiecie, że Zubilewicz uczył w latach dziewięćdziesiątych w katolickim Liceum Sióstr Zmartwychwstanek na warszawskim Żoliborzu? Odpowiedz Link Zgłoś
macientyxxx Re: Czy jest ktoś od Zubila rocznik 76 (urodzenia 06.06.06, 09:22 nie od Zubila ale od Miss Paszkiewicz Grazyny a ze uczyl w szkole zakonnej to jakos sie nie chcial chwalic ale droga dedukcji doszlismy do tego pozdrowienia dla rocznika 76 (urodzenia) klasa "B" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Czy jest ktoś od Zubila rocznik 76 (urodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:45 Nieprawda. Nie krył tego wcale, ze uczy w tej szkole (u sióstr). Ta szkołą ma baaaaardzo wysoki poziom, więc to tylko dobrze świadczy o Zubilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jz166 Re: Czy jest ktoś od Zubila rocznik 76 (urodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:24 Oooo, ja tez klasa "b" rocznik 76 pod dowodztwem Paszkiewiczowej :) Az zal, ze juz tyle lat minelo. Co do Zubila, to w jakims pisemku byl z nim wywiad kilka lat temu i wcale nie unikal jakichs tematow z przeszlosci. Mysle, ze ladnie wyszedl z tej szkolnej "kariery" na prostą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja R nienawidze Dembowskiego IP: *.bredband.comhem.se 21.07.06, 19:54 Zaczelam ta szkole w 1980 roku.Koszmar.Klasa mat-fizyczna.Wychowawczyni nazywala sie Tutaj .Ucieklam z tej szkoly po 2 miesiach i dobrze zrobilam.Niesprawiedliwi nauczyciele, czepianie sie uczniow.Jak byles "nie wyparzony w gebie" to miales przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: R nienawidze Dembowskiego IP: *.bredband.comhem.se 21.07.06, 19:56 Pamietam poloniste nazywal sie Rosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta126@aol.com Re: R nienawidze Dembowskiego IP: *.proxy.aol.com 26.01.07, 21:39 Ja tez zaczelam 1980 w Dembowskim, mat-fiz. ewa Tutaj byla krotko, potem przejela nas bankowska. Matura 1984. Mile wspomnienia, Rose tez pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
macientyxxx Re: Czy jest ktoś od Zubila rocznik 76 (urodzenia 24.07.06, 13:02 czy ja dobrze odszyfrowuję JZ jako JŻ slynny zawodnik ligi WNBA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jz166 Re: Czy jest ktoś od Zubila rocznik 76 (urodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:13 > czy ja dobrze odszyfrowuję > JZ jako JŻ > slynny zawodnik ligi WNBA ;) correct ;) Odpowiedz Link Zgłoś