Gość: hella IP: *.chello.pl 04.01.06, 17:15 Co myslicie o Bazarku Banacha? Co Wam sie podoba, a co nie? Co mozna by zmienic? A co musi sie zmienic? Co najczescej kupujecie na Bazarku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika Re: Bazar Banacha IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 18:31 brudno,ciasno,obskurnie jakbym z 20 lat wcześniej sie znalazła i toto jest prawie w centrum w-wy ? powinni z tym zrobić porządek Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Bazar Banacha 04.01.06, 18:41 Przesadzasz, dwadzieścia lat temu nie było takiego bogatego asortymentu towarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inbal Re: Bazar Banacha IP: *.wurnet.nl / *.wur.NL 06.01.06, 12:29 Ja sie w jego okolicy wychowalam i pamietam czasy jak byla tylko sama Hala na pustym placu a na zieleniaku sprzedawali chlopi prosto z samochodow, co nadal pozostalo. Szczegolnie po przerwie jak teraz odwiedzam to mnie sie wlosy jerza jak tam pakudnie, brudno, bloto i tlok. Ale z drugiej strony to zawsze jakas alternatywa dla super-konsumpcyjnych-supermarketow, taki lokalny folklor. Tesknie do niego tu gdzie mieszkam:) Odpowiedz Link Zgłoś
renkaforever Re: Bazar Banacha 30.01.06, 06:19 Wspaniale zaopatrzenie, tylko chyba za malo pieniedzy zarabia, bo bloto rzeczywiscie i polamane chodniki wewnatrz bazarku.Dla miejscowych jest swietnym miejscem zaopatrywania sie w swiezy i dobry oraz tani towar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Bazar Banacha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.06, 08:31 zawsze tu kupie kurze lapki, choc wkół nikt nie sprowadza. Jest fajne pieczywo, orzechy i smakolyki. to miejsce folklorystyzne na pewno, ale wiem, że dzieki niemu wiele osob zarabia, a takze tanio kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu Re: Bazar Banacha IP: 83.238.100.* 30.01.06, 10:50 Warzywa i owoce - świeże, duży wybór, taniej niż w Hali. Również budka z karmą i akcesoriami dla zwierząt - bardzo dobrze zaopatrzona i do tego miła obsługa - co dla mnie ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Bazar Banacha 30.01.06, 13:53 dla mnie ten bazar musi zniknąć i to natychmiast. Bród,smród,po prostu bida z nędzą. Nie opłaca sie go modernizować,trzeba go zlikwidować lub przenieść gdzieś,gdzie nie będzie widoczny,jak teraz. Nigdy w życiu nic na bazarze nie kupiłam i nie kupie,bo nie lubie atmosfery nieładu,i ten bród... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Bazar Banacha IP: *.rakowiec.waw.pl / *.compi.net.pl 30.01.06, 19:32 Kazdy by wolał luksusowe zakupy w pachnacym sklepie ale za to się płaci. W tej okolicy mieszka wiele osób dla których liczy się kazda złotówka.A gdzie kupic w sezonie świeże warzywa i owoce? Chyba nie w supermarkecie jakieś zwiędzioły.Takiego chleba na wagę też nigdzie nie widziałam. Nawet zimą po niego chce mi się iść a mam kawałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llora Re: Bazar Banacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:28 dlatego bazar powinien zostać ale nie przy głównej ulicy,tak bliskiej centrum Warszawy.Mozna go przenieść,były już kiedyś takie plany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Bazar Banacha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.06, 19:49 jak ci bazar śmierdzi to faktycznie - nie rób tu zakupów. co do poglądów to także nie mam nic na przeciw abyś przeniosła się gdzie indziej. choć podobno smród zawsze ciągnie się za człowiekiem LLORO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llora Re: Bazar Banacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:26 > co do poglądów to także nie mam nic na przeciw abyś przeniosła się gdzie > indziej. Nie mam zamiaru.To publiczne forum i będe sie tu wypowiadac,jeżeli będe chciała.Pytanie autora wątku było jasne:Co sądzicie,naprawde nie rozumiesz prostych słów? Zresztą o tym,że bazar czysty nie jest większosc osób tu napisało,więc nie wiem czemu do mnie podpiołeś swój post i mnie obrażasz. > choć podobno smród zawsze ciągnie się za człowiekiem LLORO nie,smród ciągnie sie za starymi rybami z bazaru,za pomyjami wylewanymi prosto na chodnik,za nieusuwanymi odpadami,co ma niestety miejsce na tym targowisku. Coż,niestety estetyka nie jest ważna w Warszawie i przez ludzi myślących podobnie do Ciebie,wygląda jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Bazar Banacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:33 hmmm mieszkam dlugo praktycznei przy samym bazarze i nei powiem zebym czul jakiekolwiek inne zapachy od tych wszystkich warszawskich. co innego maja ludzie z korotynskiego, ktorzy mieszkaja przy szambie MPO. llora nei przez takich, ktorzy kupuj ana bazarze siweze i "BARDZO DOBRE" produkty wyglada Warszawa. LAtwo jest powiedziec zlikwidowac albo przeniesc w inne miejsce. i co w tym miejscu postawisz kolejny drapacz chmur? kolejne piekne centrumhandlowe? troche rozumu llora, w wielu miastach europejskich takie bazary wlasnie stanowia swoisty folklor miejski i ludzie tam s az nich dumni. Moze zajmij jarmarkiem europa, jak tak konecznie chcesz juz likwidowac bazary w centrum. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Bazar Banacha 04.02.06, 14:05 > hmmm mieszkam dlugo praktycznei przy samym bazarze i nei powiem zebym czul > jakiekolwiek inne zapachy od tych wszystkich warszawskich śmierdzi kiedy idzie sie bazarem(do H.Banacha)-i to potwornie,zwłaszcza latem... >i co > w tym miejscu postawisz kolejny drapacz chmur? kolejne piekne centrumhandlowe? nie, ale zbudowanie kina typu silver screen na Puławskiej czy aquaparku typu tropical island pod Berlinem(wiem,wiem,ze to niemożliwe,to tylko marzenia)na pewno wpłynełoby na lepszy wygląd ulicy i wzrosłoby zainteresowanie całą dzielnicą oraz jej standard. >w wielu miastach europejskich takie bazary wlasnie > stanowia swoisty folklor miejski i ludzie tam s az nich dumni Byłam w wielu europejskich miastach i duzy bazar widziałam tylko raz,mimo,że mam zwyczaj wsiadac w przypadkowy autobus,aby zobaczyć coś więcej niż centrum miasta i jego zabytki.Ale był to nie byle jaki bazar-brudny,śmierdzący, zaniedbany,upstrzony bilbordami na obskurnych budach,lecz Viktualien markt w Monachium,targowisko porządne,zadbane,w zupełnie innym stylu,oferujące wyłącznie świeżą żywnosc,obok straganów z zywnością nie widziałam majtek,staników made in china,łóżek polowych z używanymi ciuchami nadającymi sie na śmietnik,oskurnych budek,w których sprzedaje sie mięso,bez zachowania podstawowych zasad higieny. Widywałam tez mniejsze targi np.w Barcelonie ale również ich wygląd odbiegał znacznie od wygladu bazaru banacha. Jednak nie wątpie,że bazary oferujące "mydło i powidło" równiez w europejskich miastach istnieją ale na pewno nie w takiej postaci jak bazar banacha-są na pewnie niewielkie,zadbane,czyste i na pewno znacznie oddalone od centrum. Uważam,ze bazar banacha w obecnej formie powinno sie zlikwidować,przynosi wstyd,na pewno nie dume,kto do mnie przyjedzie i zobaczy ten obraz nędzy i rozpaczy zawsze rzuca negatywne komentarze.Jeżeli już obrońcy świeżej i pysznej żywnosci(jabłka i ogórki zlodowaciałe od mrozu-pyyycha)chcą by bazar pozostał,powinno sie zlikwidowac część (która zajmuje niestety największy obszar) z ciuchami,butami,gratami z epoki PRL-u(jeżeli jeszcze to tam sprzedają),natomiast targ z owocami,warzywami i kwiatami(na wzór targów w europie południowej) można zostawić tam gdzie jest(troche dalej od ulicy)a przy ulicy posadzic drzewa,zaslaniające go. I na koniec napisze,że dla mnie skandalem jest to,że bazar znajduje sie bezpośrednio przy Barykadzie Września,"kupcy" wylewaja na niego pomyje,opieraja sie,smiecą,plują i nie wiadomo,co jeszcze robią...(przechodzący bazarem również).Nie zapomne zdziwionej miny mojej 9 letniej kuzynki,ktorej tłumaczylam co to jest ta barykada,po co itd.Była bardzo zaskoczona,ze stoi obok "tragedyjnego"bazaru.Powinno sie ją ogrodzić,posadzic zieleń i milej by sie wtedy chodziło/jeżdziło ul. Grójecką. "Kobieta jest arcydziełem wszechświata!" Lessing Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw.zwirko Re: Bazar Banacha 04.02.06, 16:06 > nie, ale zbudowanie kina typu silver screen na Puławskiej Czy jako estetka uważasz ten budynek za przykład estetycznej zabudowy i udanego dopasowania do okolicy? Wg mnie to przykład dzikiego kapitalizmu architektonicznego(był o tym artykuł w polityce). Ta kolumbryna zniszczyła linię horyzontu patrząc zarówno od strony SGH jak i Łazienek. Przy takich pomysłach wolę już blaszane szczęki na horyzoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Bazar Banacha 04.02.06, 21:47 kino TYPU silver screen czyli nowoczesne kino(multikino,cinema city),nie chodziło mi o wygląd budynku!!!Mnie również budynek na Puławskiej sie nie podoba.(a raczej podoba mi sie ale nie tam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Bazar Banacha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.06, 20:39 LLORO!!! "Bo nie ma ziemi wybieranej, Jest tylko ziemia przeznaczona, Ze wszystkich bogactw - cztery ściany, Z całego świata - tamta strona (K. Wierzyński) LLoro, możesz stosować zamioenniki, czyli zamienić niektóre słowa na zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś