Dodaj do ulubionych

SZKOŁA PODSTAWOWA NR. 14

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:05
Cześć, Moze ktoś z Was zna tę szkołę i może coś na jej temat powiedzieć?
Moja córka w tym roku idzie tam do szkoły dlatego też jestem ciekawa wszytskiego na temat tej szkoły.

Pozdrawiam i czekam na odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość11 Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR. 14 IP: *.crowley.pl 03.02.06, 10:22
      Do tej szkoły chodzi moje dziecko. Co Ci mogę powiedzieć? Klasy pierwsze od tego
      roku mają podręczniki Nowa Era (zatem i w Twoje dziecko będzie się z nich
      uczyło). Czy szkoła spodoba się dziecku to w dużej mierze zależy od wychowawcy,
      bo to jego rola aby nie zniechęcać do siebie i szkoły.
      Stan budynku jest dobry, do czego głównie przyczynili się rodzice (z tego co
      słyszę i sama przeszłam w pierwszej klasie mojego dziecka) bo to oni z własnych
      pieniędzy remontują klasy swoich dzieci.
      Łazienki są czyste i wyłożone glazurą.
      Szatnie są małe a korytarz przy nich wąski.
      Sala gimnastyczna i boisko do dyspozycji wszystkich klas (w niektórych szkołach
      pierwszaki nie mają lekcji wf na salach gimnastycznych). Część boiska przed
      szkołą jest wyłożona matami (mają zapobiegać kontuzjom).
      Jest możliwość chodzenia dzieci na basen w ramach wf, ale pod warunkiem, że
      wszyscy rodzice zgodzą się; dla klas pierwszych płatne 5zł za lekcję od osoby,
      od klasu drugiej basen finansowany jest przez miasto.
      Naula odbywa się w systemie zmianowym - tu uwaga - zmiana planu lekcji nie
      następuje z końcem półrocza jakby logika podpowiadała a od 1go stycnia.
      Obiad na stołówce kosztuje 6zł (to dużo jak na podstawówkę).
      Pielęgniarka jest 3 razy w tygodniu.
      Pani dyrektor jest bardzo miła, mówi to, co chcesz usłyszeć ale i tak zrobi po
      swojemu. Dla mnie są bardzo niejasne finanse rady rodziców(o tych wydatkach
      decyduje pani dyrektor a nie jak powinno to mieć miejsce rr).
      Nie masz co myśleć o angielskim w szkole w ramach lekcji - dla klas starszych
      jest niemiecki (jest tylko kilka klas z angielskim) i od kilku lat rodzice toczą
      bój o angielski słysząc tę samą odpowiedź" będzie niemiecki."

Ogólnie - nie żałuję, że posłałam dziecko do SP14, choć są rzeczy które mi się
      nie podobają.
      Dowiedz się o nazwiska nauczycieli obecnych klas trzecich i popytaj o konkretne
      osoby. Duuuużo zależy od nauczyciela - szczególnie w pierwszych klasach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka