Dodaj do ulubionych

Piwne ogródki kpią z ratusza

01.05.06, 22:33
przed wyborami ówczesny prezydent Warszawy Kaczyński tłumaczył się, że nic
się nie da zrobić, bo brakuje odpowiednich przepisów. Znane są też jego
wypowiedzi, jak to PiS zamierza walczyć z podobnymi przypadkami łamania prawa
i uprzykrzania życia okolicznym mieszkańcom, jak tylko zdobędzie władzę i
będzie mógł stanowić prawo. I co? Brak stabilnej większości w parlamencie
uniemożliwia przeprowadzenie potrzebnych zmian w prawie? A może strach, że
prezydent zawetuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: krzyś Ale o co chodzi ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 08:13
      Kiedyś miełem taki pomysł,żeby otworzyć ogródek piwny na ursynowie.Odpowiedż z
      gminy była taka,że wszędzie tylko nie na ursynowie,a najlepiej to gdzieś w
      okolicach pola mokotowskiego.Nie otworzyłem.
      Jestem przeciwny samowoli budowlanej i działania bez stosownych zezwoleń,ale
      nieraz inaczej się nie da.Zgoda na postawienie pawilonu,typu kiosk trwa w tym
      kraju 1 rok(jeden rok)I myśle,że załatwienie zezwolenia na ogródek też tyle
      trwa,ale złośliwość urzędasów i przepisów często się zgrywają,i dostajesz
      pozwolenie na ogródek we wrześniu.I kto ci przyjdzie zjeść grilla napić się
      piwa i pobawić we wrześniu?
      Jestem za niech stawiją te knajpy,może będzie taniej niż w lolku.
      • Gość: Artur Re: Ale o co chodzi ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 08:22
        Oczywiscie prawda jest ze wszystkie pozwolenia wymagaja zbyt długiego czasu aby
        zorganizowac sobie tam biznes, ale tez nie nalezy z Pol Mokotwskich robic
        jakiegos obskurnego miejsca gastronomicznego gdzie wszyscy i wszedzie moga
        robic co chca. Wartoscia tego miejsca jest to ze było w miare
        spokojnie,bezpieczne i miłe dla wszystkich od rodzin po młodych ludzi. Wez pod
        uwage ze tego rodzaju lokale z tanim piwkiem przyciagaja okresloną klientele.
        Byc moze Lolek jest drogi ale własnie taki ma byc ze wzgledu na lientow, dla
        równowagi po dalej była Tola bądz Elegancki Bolek, gdzie jest taniej, nie
        wspominam o pubie przy jeziorku, Wydaje sie ze to zachowywało odpowiednia
        równowagę. Teraz natomiast przy takiej ilosci lewych ogródków z których wali
        rózna muzyka na full miejsce to zatraca swój charakter i bezpieczeństwo
        wieczorne i to jest ZŁE!!!
      • Gość: szmery Re: Ale o co chodzi ??????? IP: *.spray.net.pl 03.05.06, 13:25
        rozumiem, ze wychodzisz z zalozenia - "nie pozwalaja mi zrobic tego, co sobie
        zamierzylem, wiec i tak zrobie", zgadza sie?

jeden otworzy nielegalnie lokal i bedzie zaklocal spokoj, inny zajmie kawalek
        cudzego gruntu i zrobi parking, a ktos inny "pozyczy" sobie twoj samochod, bo
        tez chce taki miec.
        a kazdy z nich bedzie jeszcze swiecie oburzony i na dodatek bedzie psioczyl na
        samowole i balagan w kraju.

jak widac, kazdy wychodzi z zalozenia "ja to ja, ja moge", a nie biora pod
        uwage, ze ziarnko do ziarnka i mamy chaos.
      • zen Re: Ale o co chodzi ??????? 05.05.06, 10:24
        Niech te ogrodki wykosza spychaczami.......Moze znikna te tlumy ktore oblegaja
        Pola od 2 lat.......syf HardCore 100% !!!!!!
    • Gość: RALF Re: Piwne ogródki kpią z ratusza IP: 193.201.167.* 02.05.06, 11:21
      Ja tego nie rozumiem - jacy okoliczni mieszkancy?!? Przeciez tam dookoła nikt
      nie mieszka...a nie sadze ze na ochote w okolice banacha niosa sie dzwieki
      muzyki, jedyni mieszkancy ktorym cos tam moze przeszkadzac to Ci przy batorego,
      ale bez przesady... A knajpki sa bardzo fajne - mozna sie napic piwa i pobawic
      w przjemnym otoczeniu. Nie ma tego typu miejsc w Warszawie zbyt wiele... W
      sobote spedzilem na 'imprezie zmknietej' bardzo fajny wieczor i dalej tam bede
      chodzil...a co do zarzutów ze jest glosno - to bez przesady.
      • mii.krogulska Re: Piwne ogródki kpią z ratusza 03.05.06, 01:44
        Witam,
        niestety, słychać o wiele dalej, niż na Batorego. Pieklące się Piekło słychać
        doskonale na całym Rakowcu. W zeszłym roku mogliśmy sobie nawet codziennie
        potańczyć na balkonie w rytm łupaniny do 4 nad ranem. Współczuje tym, co
        mieszkają jeszcze bliżej.

Pozdrawiam, Mii
    • dorsai68 Re: Piwne ogródki kpią z ratusza a dziennikarz kpi 02.05.06, 15:22
      z nas. Ja rozumiem, że ogródki przeszkadzają i PiS rządzący w mieście też
      przeszkadza, ale pisanie "Na budowę ogródków, które dzierżawią teren od klubu
      sportowego Skra, nikt nie wydał pozwoleń budowlanych" to celowe wprowadzanie
      ludzi w błąd
      prawo budowlane:
      art 29 ust.1 Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa:
      pkt 12) tymczasowych obiektów budowlanych, niepołączonych trwale z gruntem i
      przewidzianych do rozbiórki lub przeniesienia w inne miejsce w terminie
      określonym w zgłoszeniu, o którym mowa w art. 30 ust. 1, ale nie później
      niż przed upływem 120 dni od dnia rozpoczęcia budowy określonego w
      zgłoszeniu; zwolnienie to nie dotyczy obiektów, które mogą znacząco
      oddziaływać na środowisko w rozumieniu przepisów o ochronie środowiska;

Czego więc wymaga prawo? Zgłoszenia budowy. Zgłoszenia, ale nie POZWOLENIA!
      o nie zmienia faktu, że bez wymaganych dokumentów obiekt jest samowolą
      budowlaną.
    • Gość: Lecho Piwo i Sprawiedliwosc IP: *.orasoft.net.pl 02.05.06, 21:48
      bez komentarzy
      • pruszkowa Re: Piwo i Sprawiedliwosc 03.05.06, 03:48
        A ja się chętnie xamienie na mieszkanie np. z tymi co im hałas na starówce
        przeszkadza. Przy polu mokotowskim w sumie też byle na większe...
    • Gość: Stef Re: Piwne ogródki kpią z ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 11:10
      Wczoraj tj. 2 maja byłem na Polu Mokotowskim i widziałem że wszystkie bary
      wzdłuż ul. Rokitnickiej które nie mają pozwolenia na sprzedaż alkoholu były
      zamkniete. Jedyny wyjątek to bar ALBA ale tam była policja i rekwirowała piwo.
      W czym więc problem?
      • Gość: szmery Re: Piwne ogródki kpią z ratusza IP: *.spray.net.pl 03.05.06, 13:20
        najwidoczniej artykul odniosl skutek.
    • Gość: stasio Re: Piwne ogródki kpią z ratusza IP: 217.153.176.* 03.05.06, 15:03
      Niektore z tych ogródkow mają zezwolenia . i działaja zgodnie z przepisami .
      np: dbaja zeby muzyka nie przekraczala dozwolonych norm /w godz. nocnych/

Artykuly ktore pojawiaja sie w gazecie sa stronnicze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka