Dodaj do ulubionych

Odcięci od internetu na Rakowcu

29.05.06, 19:37
Założyłem ten wątek na stronie głownej, ale internauci z Rakowca chyba nie
zauważyli. Przeklejam więc tutaj. Dziś minie 12 dzień !
------------------------------------------------------------------------------

Od 10 dni niektórzy klienci Spray s.a. na Rakowcu są odcięci od internetu, a
więc od świata.

Wątek zakładam dla tych internautów z Rakowca, którzy też chcą zmienić
prowajdera. Jesli Spray nie potrafi sobie poradzić z jakąś awarią przez 10
dni, to aż strach pomyśleć, jak będzie wyglądało świadczenie przez nich usług
w przyszłosci.

Najlepszą chyba ofertą w Warszawie jest www.airbites.pl
do 256 kb/s - 36,47 zł brutto – opłata miesięczna
do 1 Mb/s - 74,42 zł brutto – opłata miesięczna

Niestety, nie operują na Rakowcu, dlatego wszyscy mieszkańcy Rakowca, którzy
chcą zmienić operatora mają możliwość zorganizowania się na tym forum i
przeniesienia się do nowego prowajdera.

Żeby zostać podłączonym przez nowego prowajdera, trzeba rozwiązać umowę ze
Spray (można nie rozwiązywać, ale wtedy trzeba im płacić :)

Szanowni internauci z Rakowca, którzy zapewne surfujecie z pracy Jeśli
jesteście zainteresowani podlączeniem do netu przez www.airbites.pl ,
wpisujcie się w tym wątku. Jak zbierze się nas większa liczba, może nas
podłączą...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gregor Re: Odcięci od internetu na Rakowcu IP: *.spray.net.pl 01.06.06, 13:20
      Jestem zainteresowany. ul. Pruszkowska. Czekam na szczegóły.
      • iviv Re: Odcięci od internetu na Rakowcu 01.06.06, 14:16
        Również mieszkam na Pruszkowskiej. Obecnie z netu korzystam poprzez Chello, ale
        bardzo chętnie zmieniłabym dostawcę ;-) Czekam na więcej info.
        Pozdrawiam!!!
    • rakowiec001 Re: Odcięci od internetu na Rakowcu 02.06.06, 13:46
      Rozmawiałem z Wiceprezes Spółdzielni o tym, żeby otworzyć się, a nawet zaprosić
      nowych operatorów internetu na Rakowiec. Powiedziałą, że otwartość ze strony
      Spółdzielni jest i jak ktoś się zgłosi, to na pewno pójdą mu na rękę.

Przedstawiłem te informacje odpowiedniej osobie w airbites.pl Powiedziano mi, że
      skierują zaczną rozmowy ze spółdzielnią i zlecą przeprowadzenie ankiety wśród
      mieszkańców, czy jest popyt na nowego operatora. Jeśli wszystko wypadnie
      pomyślnie, wejdą na Rakowiec.

Gdyby zorganizowało się tu nas ze 20, moglibyśmy wynegocjować jakieś upusty z
      airbites.pl

Jeśli możecie, poinformujcie swoich znajomych o tym forum. Jeden z moich kolegów
      też by się przerzucił, więc jest nas już 4.
      • rakowiec001 Re: Odcięci od internetu na Rakowcu 19.06.06, 17:37
        jestem po rozmowie z airbites.pl Są w kontakcie ze spółdzielnią. Mają
        przyspieszyć rozmowy.
        • Gość: aa Re: Odcięci od internetu na Rakowcu IP: *.rakowiec.waw.pl / *.spray.net.pl 19.06.06, 21:02
          Świetnie. Mam już dość tych awarii. Człowiek dzwoni a tu nikt nic nie wie,
          proszą o numer telefonu i nie oddzwaniają, dzwonisz znowu i znowu nikt nic nie
          wie i proszą o telefon i nie oddzwaniają i tak do znudzenia. Ja co prawda
          najdłużej nie miałam int. 4 dni ale może dlatego, że jestem upierdliwa i się
          awanturuję. Dziś znowu ta sama hostoria.
    • rakowiec001 Re: Odcięci od internetu na Rakowcu 19.07.06, 12:57
      NIESTETY dowiedziałem się, że nie mogą zaoferować podłączenia ponieważ
      Spółdzielnia "Rakowiec" zablokowała wejście airbites.pl

Potem rozmawiałem ze spółdzielnią i dowiedziałem się, że kabli jest już dużo (aż
      3 firmy !!!) i nie ma sygnałów od mieszkańców, że jest zapotrzebowanie na nowych
      operatorów.

Bardzo proszę wszystkie osoby, które są zainteresowane wykupieniem usługi
      dostępowej od www.airbites.net.pl o :
      - telefon do Spółdzielni - (22) 822 72 15 i poinformowanie pani Wiceprezes
      Pleczeluk o poparciu wejścia nowego operatora.
      • Gość: Gość Re: Odcięci od internetu na Rakowcu IP: *.example.com / 62.105.184.* 10.08.06, 17:02
        zadzwonię.
        We wrześniu chciałbym mieć nowego dostawcę. Czy to realne ?
        • Gość: Fredi Re: Odcięci od internetu na Rakowcu IP: 80.51.199.* 02.11.06, 15:07
          Jestem zainteresowany internetem, czy to nadal aktualne, w koncu już listopad? :-)
          • Gość: marwoy Re: Odcięci od internetu na Rakowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 00:52
            Nic nie rozumiem. Ja korzystam z Neostrady za którą płacę 28 zł, a ten polecany
            przez was provider bierze az 74 zł. To po co go tu sciągać ?
            • Gość: polak Re: Odcięci od internetu na Rakowcu IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 15:30
              i cieszysz się z tego że masz umowę n atrzy lata, i z tego ze po roku płacisz
              56 zł,a jak za rok za taki internet bedzie się palaciłao 9,99? heheh co ty na
              to? w dodatku cieszysz się ze placisz za abonament telefoniczny conajmniej
              50zł, heh, współczuję, no i maszlimit transferu-jak dla staruszka
              • Gość: marwoy Re: Odcięci od internetu na Rakowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 01:14
                W neostradzie nie ma limitu transferu.
                Umowę mam na 2 lata, więc nawet jesli w przyszłym roku ceny konkurencji spadną,
                to biorąc pod uwagę dzisiejsze i tak wychodzę na plus.
                A jesli chodzi o abonament telefoniczny, to nie znam nikogo kto by nie
                wydzwonił mniej niż te 50 zł.
                • Gość: bw Re: Odcięci od internetu na Rakowcu IP: *.spray.net.pl 23.11.06, 06:45
                  w neostradzie jest limit transferu
                  wydzwaniam mniej niz 50pln/2mies
                  ale nie mam tel. wm tepsie i z tego sie b. ciesze
                • Gość: polak Re: Odcięci od internetu na Rakowcu IP: *.acn.waw.pl 23.11.06, 19:04
                  ty nie masz limitu transferu? widze zejakas poanienka z błękitnej albo
                  telepunktu niezle ci namieszała. a ty wierzysz we wszystkie bzdury, szkoda cię
                  człowieku, zastanawiam się do czego używasz internetu. i czy umieszz niego
                  korzystać w większym stopniu niz pisania po forach. :) neosrtrada jest dbra
                  opcją jeśli niue ma innej, ja mam astera i te ztwierdze ze to dobra opcja bo
                  nie mam u siebie mozliwosci innej, ale za 84 zł wymusiłem 4 MB/s i to naprawdę
                  bez limitu transferu (jeśli wiesz co to znaczy). fakt ze 3 razy drozej niz ty
                  placę ale za to mam 8 razy szybciej. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka