Dodaj do ulubionych

Po odwołaniu burmistrza Ursusa

IP: *.chello.pl 17.06.03, 23:40
Racja! Niech burmistrza wyznaczy Kaczyński, a jak nie będzie
tańczył jak mu radni z Ursusa zagrają to też
zostanie "demokratycznie" odwołany. I tak do skutku. Radnych z
Linowskim na czele przecież Kaczyński nie odwoła. To byłby
przecież zamach na samorządność.
Obserwuj wątek
    • Gość: uursusiak Re: Po odwołaniu burmistrza Ursusa IP: 62.233.236.* 19.06.03, 16:42
      Panie "adi" w jakim ty człowieku żyjesz świecie?.Tutaj jest Polska i Ursus
      mamy swoich mądrych ludzi , a nie jakieś panny przywiezione w walisce na
      polecenie kaczorka. Brawo radni z PIS , jesteście o!k!.Macie moje poparcie.
      • Gość: kicia Re: Po odwołaniu burmistrza Ursusa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 02:21
        Gość portalu: uursusiak napisał(a):

> Panie "adi" w jakim ty człowieku żyjesz świecie?.Tutaj jest
        Polska i Ursus
        > mamy swoich mądrych ludzi , a nie jakieś panny przywiezione w
        walisce na
        > polecenie kaczorka. Brawo radni z PIS , jesteście o!k!.Macie
        moje poparcie.

Naucz sie 'tumanku' poprawnie pisac, a nie za polityke sie
        bierzesz. WaliZka rowniez sluzy do wywozenia,uwazaj.
        • Gość: uursusiak Re: Po odwołaniu burmistrza Ursusa /do Kicia IP: 62.233.236.* 26.06.03, 22:01
          Nie możemy spać?Puszczają nerwy? o godz 2 w nocy porządni ludzie śpią w
          łóżkach.A Ty Kicia co? Czemu nie możesz spać , tylko wypisujesz brednie po
          nocach. Może nie masz chłopa? Czy Ci go brak?.Mogę Cię zapoznać z chłopami z
          jajami. Wyjdzie Ci to na zdrowie. Wreszcie godnie odejdziesz z Urzędu.Bo nie
          zaspokojona Baba,to tragedia dla wielu nas pracowników Urzędu.
          • Gość: Adi Re: Po odwołaniu burmistrza Ursusa /do Uursusiaka IP: *.chello.pl 26.06.03, 23:13
            Człowieku ! Twój bełgot jest poniżej poziomu intelektualnego normalnego
            człowieka. Z tego co piszesz jesteś pracownikiem Urzędu i z pewnością członkiem
            Stowarzyszenia Obywatelskiego. Nie możesz pogodzić się z oczywistymi faktami,
            że za czasów Linowskiego były przekręty i nieprawidłowości. Jeśli pamięć
            zawodzi pozwolę sobie przypomnieć:
            1. Nie wyjaśniona do końca sprawa rozdziału mieszkań i powiązań członków
            Zarządu Gminy ze Spółdzielnią Mieszkaniową "Szałas",
            2. Finansowanie poprzedniej kampanii wyborczej SO z funduszy gminy - ujawniona
            przez Gazetę Mazowiecką i szybko zatuszowana przez Zarząd Gminy,
            3. Finansowanie stowarzyszeń i organizacji w których działają członkowie SO z
            funduszy gminnych,
            4. Niejasne sprawy przetargów na usługi remontowo-budowlane obiektów
            komunalnych wygrywanych zawsze przez firmę Pana S., a następnie firmę jego
            małżonki,
            5. Adaptacja i rozdział mieszkań w budynku socjalnym "Opolis",
            6. Próby zamiany internatu ZSZ na dom poprawczy wstrzymane po protestach
            mieszkańców,
            7. Sprawa spółki Media-Ursus i spalarni odpadów niebezpiecznych,
            8. Likwidacja targowisk w Ursusie a następnie organizacja i niejasne sprawy
            związane z administracją nowym targowiskiem,
            9. Niejasności z przetargiem i przeznaczeniem terenu po dawnym bazarze i starej
            jedynce,
            10. Likwidacja starego basenu na Traktorzystów a następnie budowa i rozbudowa
            nowego na Orląt Lwowskich, która niepotrzebnie pochłonęła ogromne koszty.
            11. Pośpieszne remonty chodników przed ostatnimi wyborami samorządowymi po
            kosztach kilkukrotnie wyższych od innych złożonych ofert.
            Starczy, czy jeszcze mało? Jeśli pracujesz w urzędzie znasz z pewnością wiele
            innych. A tak swoją drogą to przgnę przypomnieć, że pracownicy urzędów
            samorządowych opłacani są z podatków mieszkańców, dlatego może trochę więcej
            pokory. Urząd jest dla mieszkańców a nie mieszkańcy dla urzędu
            • Gość: N@jlepsiejszy Re: Po odwołaniu burmistrza Ursusa /do Uursusiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.03, 00:56
              ja bym jeszcze dodal kase na klub sportowy Józef (w kościele)
              zamiast na zwiazany od daaaaawna z Ursusem RKS (obecnie Fastum)
              ale wiadomo z jakiej frakcji jest H. Linowski
              ADI szacuneczek
        • Gość: uursusiak Re: Po odwołaniu burmistrza Ursusa /do Kicia IP: 62.233.236.* 26.06.03, 22:06
          Nie walizkę, a taczkę już przygotowaliśmy.Jeszcze chyba takim pojazdem nie
          jechzłaś? Lepij jeździ się służbowym autem za nasze pieniążki?
          • Gość: Adi Re: Po odwołaniu burmistrza Ursusa /do Uursusiaka IP: *.chello.pl 26.06.03, 23:23
            Taczka jest potrzebna ale dla Linowskiego i działaczy Stowarzyszenia
            Obywatelskiego.
            • Gość: uursusiak Re: Po odwołaniu burmistrza Ursusa /do do adi. IP: 62.233.236.* 29.06.03, 21:48
              I dla Ciebie!
              • Gość: Adi Re: Po odwołaniu burmistrza Ursusa /do do adi. IP: 217.153.18.* 30.06.03, 18:37
                Niestety nie. Ani z poprzednią władzą Ursusa ani z obecną, choc to w zasadzie
                ci sami ludzie nie miałem i nie mam nic wspólnego. Raczej pomyśl o sobie
      • Gość: N@jlepsiejszy -> Ursusiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 12:20
        Miałem okazje znac Pamią Burmistrz, wiem że to co robiła, robiła
        z pełnym oddaniem sprawie, jednak na mafie z Stowarzyszenia
        Obywatelskiego - nie ma silnych, tych ludzi częściowo też znam
        (w końcu tu mieszkam od lat) Ursusowi przydała się osoba z
        zewnątrz. To co robiła p. Gołębiowska to nie czystka, to było
        czyszczenie brudów - trzeba zauważyć różnicę !!
        Pozdrawiam
        N@jlepsiejszy
        • skolmi Re: -> Ursusiak 26.06.03, 15:22
          Wywaliła zarówno cwaniaczków którzy żyli z przekrętów, ale też uczciwych
          ludzi,na rok - dwa przed emeryturą którzy całe życie pracowali w urzędzie.
          A Linowskiego i spółki nie pogoniła. Najbardziej mnie wkurza rejestracja "Heńka"
          (XX 00001) mogli zrobić licytację i zarobić sporo kasy na jakiś pożyteczny cel
          pzdr sasiada z Zagloby
      • Gość: elvis Re: Po odwołaniu burmistrza Ursusa IP: *.siemens.pl 24.06.03, 15:46

Jakie Bravo !!!! Linowskiego i Grzegrzółkę out. Jak to jest:
        najpierw biedny radny nie mieści się z 4-córkami w dwóch
        pokojach, jako radny dostaje czteropokojowe mieszkanie od gminy
        ( pomimo licznej rzeszy bardziej potrzebujacych np: 8-ro w
        dwóch pokojach ) następnie dorabia się, buduje dom a mieszkanie
        co ? - wynajmuje, bo jako radny nie musi dbać już o interes
        innych ważne, że jego własny jest zagwarantowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka