Gość: aga IP: 195.116.32.* 06.09.07, 10:45 Proszę op pomoc. Chciałabym zapisać 9-letnie dziecko na język angielski. Może ktoś poleci dobrą szkołe na Ochocie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
de_ogon Re: angielski dla dzieci 06.09.07, 15:01 Ja też się za czymś takim rozglądam i jednocześnie zastanawiam, czy nie lepiej zebrać grupę 3-4 dzieciaków i poszukac prywatnego nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: angielski dla dzieci IP: 195.116.32.* 07.09.07, 13:42 Dzwoniłam do szkoły językowej 5 o clock na Filtrowej. Teraz trwają zapisy.Powiedziano mi, że należy zgłaszać dzieci (grupę tworza dla 3).Ja swoje dziecko zgłosiłam. Dzieci w takim wieku bedą się uczyć raczej od podstaw (mnie to interesuje), chyba, że będzie ich większa ilość to wtedy metodyk określi do jakiej grupy trafią. Zajęcia mogą się odbywać nawet z 2 dzieci (na innych warunkach-pewnie drożej). Mają stronę inernetową, warto zajrzeć. Idę też do Warsaw Study Centre na Włodarzewską na spotkanie z metodykiem, bo takie tam mają zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciacho Re: angielski dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 22:16 Jest szkoła Helen Doron na Baśniowej 3. Mają tam lidera - Panią Martę - która jest ogólnie znana z wyników nauczania dzieci i jeśli uda się dziecko umieścić w jej grupie - to naprawdę są wyniki. Mój dzieciak uczył się rok w Berlitzu i to była porażka - a po Marcie przeszedł przez 1 klasę jak burza... W tym roku mają nowe programy, więc zapowiada sie jeszcze ciekawiej. Tylko nie wiem, czy jeszcze jest możliwe zapisać dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
termini Re: angielski dla dzieci 03.10.15, 19:33 Czy byłby ktoś chętny aby zapisać dziecko 4-6 lat na angielski na Ochocie? zajęcia organizuje British School. Nie maja kompletu dzieci wiec ja nie mogę zapisać swojego syna gdyż potrzebne są minimum 4 osoby. Jak ktoś jest chętny to prosze dać znać tu na forum. Plusem będzie mała grupa i ceny ok 30 płn za godz. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: angielski dla dzieci 12.10.15, 19:08 Jako mama i były nauczyciel angielskiego polecam lekcje indywidualne, dają najwięcej korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: angielski dla dzieci IP: *.static.chello.pl 18.11.15, 09:17 dokladnie, tylko wtedy dziecko ma szanse sie odezwac i myslec samodzielnie, niczego tak naprawde nie da sie nauczyc w grupie to tylko strata czasu i pieniedzy. To co z 1 osoba zrobi sie w godzine, z grupa kilku tylko osob zajmuje proporcjonalnei wiecej czasu, ale to zalezy czy zalezy nam aby dziecko tylko chodzilo aby chodzic i placic, czy sesrio ma sie czegos nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś