Dodaj do ulubionych

nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ?

IP: *.aster.pl 13.01.08, 18:05
Najbliżej mam do szkoły na Szczęśliwickiej (Imola ?). Czy znacie ją
i polecacie? A może jakies inne szkoły jazdy na Ochocie? I którego
instruktora ?
Obserwuj wątek
    • kb2 Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 16.01.08, 08:13
      Ja doszkalałam się w szkole znajdującej się w Kinie Ochota. Polecam pana Artura.
      • Gość: Aga Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.centertel.pl 04.02.10, 23:17
        Ja polecam szkołę BETA
    • Gość: Gosia Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 22:25
      Wiem, że OSK "Qursant" będzie teraz miał stałe kursy w Zespole Szkół nr 26 na ul. Urbanistów 3. Ja miałam jazdy doszkalające w tym ośrodku, z p. Jurkiem. Jestem bardzo zadowolona i polecam. Mają stronę w internecie qursant.pl
      • xanaxy Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 08.04.10, 21:38
        IMOLA! Swietna - corka zdala bez problemow i na motor i na autko.
    • Gość: Jaro Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.08, 15:06
      Polecam auto szkołę konrad z raszyna ul. Szkolna 9. Mają nowe
      toyoty, dobrych instruktorów życzliwych a nie warczących na kursanta.
      Można się umówić aby dojechali w umówione miejsce na terenie
      warszawy. Kupiłem kurs i jazdy dodatkowe jestem zadowolony dlatego
      polecam ipozdrawiam właściciela pana Janusza.

Ps mają stronę swoją nauka-jazdy.auto.pl
    • walcusia Polecma Prostą Jazdę- www.prostajazda.pl 18.02.09, 12:29
      Dostałam namiary szkoły nauki jazdy Prosta Jazda i po udanym kursie, również mogę ją polecić. A pani Ela ma anielską cierpliwość, bo ja do jazdy do raczej "noga". Pozdrawiam i życzę wszystkim zdania egzaminów za pierwszym razem, jak mi się udało ;-) . Walcusia
    • Gość: jarek Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.02.09, 15:56
      Polecam w sumie Nową ale prężna nauke jazdy ALE JAZDA która znajduje
      się na przedłuzeniu ul grójeckiej a dokładnie al. Krakowska285
      lok19.Polecam bo sam jestem młoda osobą a instruktorzy którzy tam
      pracuja są wyluzowani co nie oznacza ze nie zdałem za pierszym
      razem!!!!Dla tego polecam Ceny tez oki Bo 1200 za kat B a co
      najwazniejsze dla mnie wszystkie godziny wyjeżdziłem na terenie na
      którym zdaje sie egzamin ul. RADAROWA. bo ich biuro jest kilkaset
      metrów od ośrodka. www.ajejazda.waw.pl tam zainteresowani znajda
      wiecej. Tak wiec wy sie szkolcie a ja juz jutro odbieram prawko!!!
    • Gość: halabanacha Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.fatrasie.com 25.02.09, 16:04
      Nie mówi się na Ochocie a w Ochocie, tak jak się nie mówi na Ursusie a w Ursusie, widać ze jesteś napływowa.
      • Gość: Dotka do halabanachy IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 17:32
        Pudło, kolego :) Najwidoczniej używamy innych zasad polszczyzny. Oprócz
        słowników polecam Ci programy prof. Miodka. Swoją drogą dobrze, ze masz
        (najwidoczniej) tylko takie problemy... Pozdrawiam
      • Gość: PolonezGTI3.0 Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.aster.pl 25.02.09, 20:39
        Łooo Jezu,w Ochocie to możesz do domu na wioskę czmychnąć.Widać krótko tu
        mieszkasz bo ja całe życie i pierwszy raz słyszę taką składnię :/
        • Gość: dalej ja Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.foebud.org 26.02.09, 13:48
          nie chcę na wieś jechać, po co mam oglądać ciebie czy twoich rodziców?
          wieśniaku się nie odzywaj. to że pierwszy raz słyszysz to nic nie znaczy. jak się dowiedziałeś że wycieranie rękawem glutów z nosa to też poweidziałeś "Łooo Jezu, a tatko całe życie tak robił"
          • iwona.wz Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 24.06.09, 13:55
            Heh, czyli mieszkam we Włochach :D No nieźle, może jeszcze we
            Włoszech??
            A jak odniesiesz się do innych dzielnic Warszawy, i nie tylko, z
            pominięciem wspomnianych wyjątków jakimi są Ursus, Wilanów ...??
            • zomozadwa Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 24.08.11, 01:47
              iwonko, to proste.
              nie mówi się, że buraki są na słoiku, tylko w słoiku.
        • Gość: Anna Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 20:45
          to że w Warszawie się tak mówi to wcale nie oznacza że jest to poprawnie
          a ty gdzie mieszkasz w Żoliborzu czy w Pragu ?
      • Gość: kasia Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.aster.pl 02.06.09, 14:46
        jakby ci to powiedziec.... nie wiem skąd jestes, ale ja mieszkam NA
        ochocie , a nie w ochocie.... acje masz tylko z tym, że mowi sie w
        ursusie, jest to jednak wyjatek.
        • mii.krogulska Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 04.02.10, 23:41
          Ustalmy pewne fakty.
          Wszystko generalnie i tak jest w Warszawie, ale mówi się, że:
          na Ochocie
          w Ursusie
          we Włochach
          na Skoroszach
          "stara" dzielnica zwykle jest "na", a przyległości są "w". Skorosze wyrastają
          jak nowa dzielnica na przylegościach, dlatego są "na".
          Podobnie jak na Żoliborzu, na Bielanach, na Śródmieściu, na Woli, na Mokotowie,
          na Pradze Południe, na Targówku czy na Tarchominie.

• aiczka Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 27.07.10, 23:12
            Można jeszcze podkreślić, że "w" mówi się o miejscach które były kiedyś
            odrębnymi miejscowościami (nie licząc Śródmieścia). W przypadku Włoch jest
            dodatkowo zabawnie, bo mówi się "we Włochach" a potem w obrębie Włoch można
            mieszkać "na Starych Włochach" albo "na Nowych Włochach".
      • Gość: warszawianka Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: 188.33.102.* 07.05.10, 09:52
        mówi się na Ochocie, tak jak na żoliborzu, na Pradze, na Bródnie, a
        nie w żoliborzu, w Pradze i Bródnie. Widać dla Ciebie Wa-wa na
        Ursusie się kończy.
        Rodowita warszawianka od pokoleń.
      • Gość: Aś Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.11, 14:52
        Co to za argument "w Ursusie"? Przecież mówi się "na Pradze", "na Żoliborzu", tak jak "na Ochocie". Wszystko jest poprawnie.
      • Gość: hentka Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.11.12, 08:35
        Gość portalu: halabanacha napisał(a):

> Nie mówi się na Ochocie a w Ochocie, tak jak się nie mówi na Ursusie a w Ursusi
        > e, widać ze jesteś napływowa.

Trudno o większą bzdurę.
        Wytłumaczę, może inni zrozumieją: Ursus leżał kiedyś poza Warszawą. Mówiło sie więc o nim - i tradycyjnie mówi do dzisiaj - jak o odrębnej miejscowości: do Ursusa (jak do Płocka), w Ursusie (jak w Płocku).
        Ochota jest i była dzielnicą, a nazwy dzielnic łączą sie z innymi przyimkami. (Wyjątkiem jest Śródmieście.)
        Zresztą warszawianie wyczuwają to instynktownie...
        • Gość: Prawdziwy Polak Wyjatkiem jest Srodmiescie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.12, 20:12
          No, to znaczy, ze mieszka sie na Ochocie tak jak na Wilanowie?
          No, gratulacje. Inne zasady jezykowe w blokowiskach.
          • Gość: warszawianin Re: Wyjatkiem jest Srodmiescie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 09:40
            No widzisz, Hentka znów ma rację. A ja wbrew twoim obawom nie mam kłopotów z rozumieniem (logicznych!) wypowiedzi.
            Nie znasz historii, Prawdziwy Polaku. A w każdym razie historii Warszawy. Może poczytaj sobie o Wilanowie? Nie musisz sięgać aż do Sobieskiego i Marysieńki, wystarczy historia powojenna. Poczytaj, poczytaj. Szczególną uwagę zwróć na określenia: wieś, dzielnica, przyłączenie, gmina. Możesz nawet te słówka podkreślić, a potem ułożyć z nimi zdania i wpisać do zeszytu :-) Tylko starannie!
            • Gość: Prawdziwy Polak "Na Wilanowie" - na polderach zalewowych mieszkaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 14:45
              sloiki w mieszkaniach na kredyt. Warszawiak nie mieszka "na Wilanowie"
              • Gość: też warszawianin do prawdziwego polaka IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.12.12, 17:17
                Człowieku, w sprawie Wilanowa sam sobie przeczysz. Wczytaj sie w to, co pisze ci tamtych dwoje i przestań ubijać pianę.
                Poza tym istnieje różnica między wraszawiakiem a warszawianinem. Ale zbyt subtelna dla ciebie.
    • Gość: moni Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.02.09, 16:11
      ALE JAZDA na al. Krakowskiej 285 niedaleko ośrodka egzaminacyjnego
      na Radarowej tam właśnie sie uczyłam i sobie chwale wyrozumiałość
      instruktora Pana Sławka. Na samym poczatku był problem bo niewiele
      miałam wspólnego z jazda ale teraz juz wszystko opanowane do
      perfekcji;) jutro egzamin tak wiec ptzymajcie kciuki a na wiosne na
      motorek!!!
      • Gość: af Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: 188.33.39.* 02.06.09, 19:05
        na motor ! i od razu jednego glupka mniej :)
    • Gość: nerwus Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.acn.waw.pl 02.06.09, 22:30
      Błagam Cię, nie ucz się tutaj jeździć... Jest tyle innych fajnych
      miejsc. Dlaczego L upodobały sobie Ochotę i jeżdząc stadami w
      godzinach szczytu blokują i tak zatkane ulice? Czy to wygoda i
      egoizm instruktorów? Jemu wygodniej stać w korku na jendokierunowych
      i "głuszyć" co ładniejsze kursantki niż stresować sie o toyotke na
      rondzie. Tak, jestem egoistą. Tak, pamiętam, sam kiedyś uczyłem się
      jeździć. Tak, dalej będę trąbił na wybrane eLki (instruktorów
      idiotów)
      tymczasem pozdrawiam gorąco i do-nie-zobaczenia
      A.
      • ktosiowa.waw Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 05.06.09, 15:13
        Chociaż pytasz o szkołę, którą polecamy, to napiszę, że NIE polecam szkoły Iskra
        na Skrze. Szczególnie jeśli jesteś osobą niepalącą (ja wówczas paliłam i
        nie byłam w stanie znieść smrodu instruktorów i salki w której były "wykłady".
        Jedyny plus to nie krzyczą.
      • Gość: gorący Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.01.10, 21:49
        Gorąco popieram przedmówcę!
        w 100% !!! w 120!
        identycznie to widzę i też będę trąbił, szkoda tylko że nie można wyrazić
        klaksonem, że trąbię na zidiociałego instruktora, a nie na boguduchawinnego
        eLkowicza...

• violka85 Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 24.06.09, 13:29
      Ja polecam PROSTĄ JAZDĘ na Hynka(róg Sabały) świetne warunki do
      nauki,przyjazna atmosfera,instruktorka ma anielską cierpliwość
      wszystko wyjaśnia bardzo przejżyście i spokojnie.Jeśli się czegoś
      nie rozumie lub nie potrafi sie czegoś zrobić wystarczy poprosić o
      pomoc.Wszystkim którzy chcą zrobić kurs na prawo jazdy polecam
      PROSTĄ JAZDĘ ja już skończyłam i nie żałuje...
      • zawszemm33 www.prostajazda.pl-polecam wszystkim 24.06.09, 13:48
        Polecam wszystkim szkołe na Hynka niedaleko WORD-u na Radarowej
        jeżdżą trasami egzaminacyjnymi wiec nie ma stresu na egzaminie że
        sie nie zna jakiejś ulicy czy skrzyżowania super cierpliwa
        instruktorka pani Ela wszysko wyjaśni nawet tym którzy nigdy nie
        mieli nic wspólnego z samochodem tak jak ja. a teraz już jestem
        szczęśliwą posiadaczką prawa jazdy polecam naprawde z całego serca
        mają stronke www.prostajazda.pl mozna sie tam dowiedziec wszystkiego
        co potrzebne a i jeszcze jedno mają konto na naszej klasie wpiszcie
        tylko PROSTAJAZDA1 zobaczycie ilu mają znajomych i są tam
        zdjęcia TOYOTY pozdrawiam i życze szczęścia...
    • mati9819 Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 24.11.09, 11:23
      Ja robiłem kurs na Hynka,ośrodek nazywa sie Prosta Jazda.Jezdziłem z
      Panem Konradem,spokojny i wyrozumiały.polecam.
      • pomme82 Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 23.08.11, 16:21
        prosta jazda - jak sie dziś dowiedziałam szkoła juz nie istnieje
    • max_i_0 Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 17.01.10, 19:22
      POLECAM WSZYSTKIM PROSTĄ-JAZDĘ.OŚRODEK JEST PRZY WORD NA
      RADAROWEJ.UCZĄ SUPER INSTRUKTORZY PANI ELA I PAN KONRAD.MAJĄ
      ANIELSKĄ CIERPLIWOŚĆ,ZAWSZE UŚMIECHNIĘCI I W SPOSÓB PROFESJONALNY
      PRZEKAZUJĄ SWOJĄ WIEDZĘ.WYMIENIAJĄ SIĘ KURSANTAMI CO MOIM ZDANIEM
      JEST SUPER.NIE WIEM JAK INNI ALE JA PO WYMIANIE INSTRUKTORÓW MIAŁAM
      MNIEJSZY STRES PODCZAS PAŃSTWOWEGO EGZAMINU KTÓRY ZDAŁAM ZA
      PIERWSZYM RAZEM.POZDRAWIAM
      • Gość: Dawid Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.centertel.pl 04.02.10, 23:23
        Ja polecam szkołę Beta. Naprawdę są dobrzy.
    • kasiek77-6 Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 20.01.10, 20:38
      Osobiście gorąco polecam szkołę PROSTA JAZDA na ul.Sabały 26(obok Radarowej). Naprawdę bardzo miło wspominam czas spędzony na jazdach:).Pani Ela i Pan Konrad to prawdziwi profesjonaliści i przemili ludzie, maja niesamowite podejście do kursantów i niewiarygodne pokłady cierpliwości( zwłaszcza do blondynek;D) Dzieki nim zdałam prawko za drugim podejściem więc niesamowicie się z tego cieszę i dziękuję Im za super przygotowanie do egzaminu:)Każdemu polecam PROSTĄ JAZDĘ nie ma lepszej szkoły:)
    • Gość: Maciek Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.centertel.pl 04.02.10, 23:14
      Polecam ci szkołę nauki jazdy Beta mieści się na ul. Radarowa 30A.
      Ja tam chodziłem i było fajnie mają nowe samochody i udało mi się zdac za
      pierwszym razem , jażdziłem z Jukiem dobry instruktor i bardzo cierpliwy.
    • Gość: ania361 Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.10, 10:00
      Z ręką na sercu mogę polecić szkołę jazdy Eleczka we Włochach, naprawdę super
      instruktorzy, bardzo profesjonalne podejście do kursantów, ceny bardzo
      przystępne, generalnie same plusy:)
      kontakt: www.eleczka.pl
      • Gość: gość2 Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.12, 22:20
        Dlaczego same szkoły jazdy piszą o sobie pozytywne opinie przecież to widać gdzie jest IP jest to naciąganie kursantów. Dabra szkoła nie musi sama sobie pisać dobrą opinie ona już ma markę i dużo chętnych
    • Gość: tomek21 Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.subscribers.sferia.net 24.03.10, 13:17
      Brałem jazdy przed egzaminem w ale jazda. Z czystym sumieniem polecam.
      • Gość: asika Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.centertel.pl 12.01.11, 20:40
        z czystym sumieniem polecam szkołę Beta na Radarowej, oni naprawdę uczą.
    • Gość: kropcia2 Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.10, 20:12
      absolutnie odradzam szkołę żerań na radarowej!!!!!
      Instruktorzy kompletni zboczeńcy, interesuje ich tylko kobiecy tyłek na
      ulicy!!!Musiałam brać dodatkowe lekcje jazdy z innej szkoły bo przez tych
      geniuszy nie zdałam za pierwszym razem.Szczerze nie polecam!!Uważam że najlepsza
      szkoła to Alfa.Mają tam wykwalifikowanych instruktorów i kierowca przyjedzie po
      Ciebie tam gdzie sobie życzysz.
    • aiczka Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 27.07.10, 23:18
      Imola to duża firma, zatrudniająca mrowie instruktorów i pewnie dlatego są o
      niej sprzeczne opinie. Sama mogłam porównać choćby dwóch wykładowców (jednego
      "regularnego" i drugiego "na zastępstwo") - jeden był świetny, zajęcia był
      interaktywne, można się było czegoś nauczyć i zrozumieć, drugi - drętwo
      recytował kolejne rozdziały podręcznika albo znaczenia znaków drogowych. Warto
      chyba mieć poleconego instruktora do jazd, bo pewnie też można różnie trafić
      (chociaż ja miałam wyraźnie szczęście).
      • Gość: haha Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: 213.17.181.* 13.01.11, 10:13
        czyzby instruktorzy zamiast uczyc wypisywali swoje pochwaly na forach? wystarczy spojrzec na IP WSZYSTKICH KTORZY wypisuja pochwaly o szkole Beta !!!!
        mysla ze sa sprytni :P
        • Gość: Julka Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: 178.73.48.* 04.04.11, 18:46
          Na to wygląda!
          Polecam szkołę Colina, właśnie jestem w trakcie robienia kursu - a właściwie kończenia go. Instruktorzy profesjonalnie podchodzą do kursantów. Mi szczególnie do gustu przypadła instruktorka Sylwia i Marcin. Szkołę Colina poleciła mi koleżanka, która też trafiła do tej szkoły z polecenia. Agnieszka zdała egzamin za pierwszym razem.
          • gzeju Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 05.04.11, 21:35

Ja w sumie polecam szkołę jazdy Remus na Grójeckiej -przy kinie Ochota. Od razu zaznaczam że brałem tam tylko jazdy doszkalające, bo uczyłem się na Bemowie. Ale były profesjonalne, instruktorzy zróżnicowani i wiadomo -nie każdego lubiłem, ale to akurat dobrze -egzaminatora też się nie lubi przecież :)

Najważniejsze że każdy zwracał uwagę na coś ważnego i coś z tego wyszło.

Godzin wziąłem sporo, więc pojeździłem chyba z 3-4 instruktorami jak coś. Za pierwszym razem nie zdałem przez własną głupotę, za drugim już wszystko jak trzeba. A wcześniej na Bemowie próbowałem 5 razy :)
    • zoskato Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? 27.07.12, 14:08
      ponawiam temat, może ma ktoś bardziej aktualne rekomendacje? pozdrawiam, zosia
      • Gość: kursant Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.108.152.139.wlantech.pl 25.10.12, 21:39
        Byłem na kursie w REMUS nauka jazdy przy Grójeckiej. Nie ma się do czego przyczepić, a prawko zdałem za I razem!:) Polecam!
    • Gość: warszawianin taką, która nie przyczynia się do korków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 09:26
      Ja polecam taką, która nie przyczynia się do powstawania korków. Której instrukturzy nie pozwalają ćwiczyć parkowania między prywatnymi samochodami na Trojdena i nie blokują wszystkich skrzyżowań w okolicach ul. 1. Sierpnia. Polecam wątek Hentki tuż obok. Może Wy, kursanci, otworzycie swoim instrukturom oczy? Podpowiecie, jak są postrzegani? I jaką "sympatią" się cieszą?
      • Gość: Prawdziwy Polak Re: taką, która nie przyczynia się do korków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 17:42
        Jesli komus przeszkadza ruch w miescie, nie ma obowiazku mieszkania w wynajetym za 2000 zl przy pensji 4000 zl. Mozna wrocic na ojcowizne. Tam sie wszyscy znacie i parkujecie na trawie przy drodze.
        Nie wracaj po Nowym Roku.
        • Gość: ojciec Re: taką, która nie przyczynia się do korków IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.12.12, 17:58
          Ale ty nudny jesteś z tą ojcowizną. Ze trzy wątki na krzyż tu żyją i w każdym jakiś prawdziwy wszechpolak prawi o swojej ojcowiźnie. Jak nic kompleksy tym leczy. Facet bez kompleksów nawet by nie wpadł na taką odzywkę.
          A szkoły jazdy są sobie równe, mnie też było łyso, kiedy kazali korkować ulicę przez parkowanie.
          • Gość: Prawdziwy Polak Re: taką, która nie przyczynia się do korków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 20:40
            Bo to nie kwestia szkoly uczacej jazdy tylko warunkow miejskich. Nie widzisz roznicy? A to proste.
    • Gość: Ania Re: nauka jazdy na Ochocie - którą polecacie ? IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.15, 06:11
      Polecam instruktora Dariusz OSK Colina.
      Tu link do jego strony www.patentynamanewry.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka