Gość: mamusiaady IP: *.chello.pl 12.02.08, 22:59 n/t polecicie któreś z uzasadnieniem dlaczego? chodzi o 3 latkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta Re: szukam dobrego przedszkola na Ochocia IP: 80.241.133.* 13.02.08, 13:24 Nie wiem czy uda Ci sie poslac 3 latke do WYBRANEGO przedszkola w tym roku... Czytalas zasady rekrutacji? Z prywatnych polecam Motylka na Wlodarzewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusiaady Re: szukam dobrego przedszkola na Ochocia IP: *.chello.pl 13.02.08, 20:51 o zasadach opowiedziala mi ogólenie pani dyrektor z jednego przedszkoli , do którego dzwoniłam. Ma być elektroniczny i w marcu, a akurat na starej Ochocie nie jest się aż tak trudno dostać się. CO do prywatnych to im nie ufam, część z nich zarejestrowanych jest jako świetlice itp. więc nie muszą mieć kadry z kwalifikacjami, wiele innych tez kombinuje ( nie uogólniam ). Państwowe przedszkola na Ochocie mają b. dobrą opinie, mam kilka typów ale chcialbym posluchac opinii doświadczonych rodziców. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamamalucha aktualności nt 2009r. IP: *.chello.pl 19.01.09, 22:57 podbijam ! z zeszłego roku ale może uaktualni się coś teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusiaady Re: szukam dobrego przedszkola na Ochocia IP: *.chello.pl 19.02.08, 18:19 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
bramborek11 Re: szukam dobrego przedszkola na Ochocia 19.02.08, 20:19 cześć, moim zdaniem dobre są : stara Ochota -Rokosowska, Białobrzeska, Siewierska-nr 102,Lelechowska, a dalej : Korotyńskiego Może inni rodzice się tez wypowiedzą, które uważają za godne polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: szukam dobrego przedszkola na Ochocia IP: *.acn.waw.pl 20.02.08, 07:49 A co rozumiemy przez dobre przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborga Re: szukam dobrego przedszkola na Ochocia 20.02.08, 12:04 Ja jestem b. zadowolona z przedszkola nr 111 na ul Ładysława - i to jest NAPRAWDę Stara Ochota (okolice NIKu) Odpowiedz Link Zgłoś
kaloripuk_rovinasta Re: szukam dobrego przedszkola na Ochocia 22.02.08, 00:19 mój syn chodzi do przedszkola nr 70 na Rokosowskiej. z czystym sumieniem moge polecic tę placówkę. panie są bardzo zaangazowane i pomysłowe (jasełka, wystepy na dzień dziadka i babci). 4 latki chodzą na Przemyską na zajęcia z gliny i buszują po ochockich bibliotekach. do tego w przedszkolu są grupy integracyjne więc szczaw od małego wie ze nie jest pępkiem swiata :) Odpowiedz Link Zgłoś
beab01 ul. Czestochowska na Ochocie 25.02.08, 20:32 Mam dziecko w zerowce w Przedszkolu nr 100. A zatem "nasze Panie" przejmą pewnie nową grupę trzylatków i mogę z czystym sumieniem polecić to właśnie przedszkole - b. przyjazne miejsce. Wspaniałe Panie Wychowawczynie (sa dwie grupy, więc mogę się wypowiadać tylko za 'nasze') bardzo kompetentne, serdeczne i zaangażowane. Zebrania rodzicow organizowane są raz w miesiącu (być może dlatego, że to 'zerówka'), dzieci są dowartościowywane, a nie tłumione - jak miało to miejsce w 'renomowanym' (hmm) przedszkolu, do którego chodziło moje dziecko do maja ub. r. Wspaniala pani od tzw. korektywy. Aż żal będzie odchodzić... Beata PS. A "Siewierska" zrobiła na mnie złe wrażenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusiaady do beab01 IP: *.chello.pl 25.02.08, 21:47 a możesz zdradzić jakie to, to renomowane? Pytam z ciekawości żeby tam nie trafić. Chociaż, jak widac opinie o przedszkolach opierają się na wlasnych subiektywnych odczuciach, bo mnie np odradzono częstochowską, jak widać wybór nie jest łatwy. Odpowiedz Link Zgłoś
beab01 Re: do beab01 28.02.08, 00:12 "Renomowane" bylo dla mnie (juz nie jest) przedszkole integracyjne na 1 Sierpnia (Wlochy). Moje dziecko chodzilo tam trzy lata i z roku na rok bylo coraz gorzej - wychowawczynie zmienialy sie - lub odchodzily na urlopy macierzynskie, a jak wracaly to byly juz bardzo zmeczone i podirytowane 'nieznosnymi' dziecmi w grupie. Mialy wsparcie w pani dyrektor, ktora tez uwazala grupe za nieznosną i niereformowalną. Jednak nadal w tym przedszkolu jest nauczycielka z powołania - ale ona ma teraz grupę 4-latkow. Tak wiec oczywiscie wszystko zalezy od pań... Ja, obecne wychowawczynie mojej corki polecam. Julka 'odżyła' - znowu stała się radosnym, pełnym pomysłów dzieckiem, które czuje sie w przedszkolu doceniane. Przenosząc dziecko do przedszkola na Częstochowskiej kierowałam się: sugestią psychologa, własnymi obserwacjami (chodziłyśmy tam na popołudniowy angielski) i opiniami znajomych o konkretnych wychowawczyniach pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
dz_joanna Re: ul. Czestochowska na Ochocie 25.02.08, 21:54 A co to dla Ciebie jest "renomowane" przedszkole? Bo odnosiłam wrażenie, że tak się mówi właśnie o Częstochowskiej. Mój synek chodzi do 4-latków i właśnie się zastanawiam, czy go nie przenieść, bo mam już dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskazuza Re: szukam dobrego przedszkola na Ochocia 01.03.08, 20:43 Zapraszam zatem na forum przedszkola! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusiaady podbijam IP: *.chello.pl 07.03.08, 13:29 wiem, że jest forum o przedszkolach ale tam tylko gadanie o nowym systemie i trudno się przebić, jakieś mamy pytały o Ochotę ale post już wcięło dalej. POnawiam pytanie o opnie o ochockich przedszkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
kababy Re: podbijam 07.03.08, 17:17 Korotyńskiego, Okińskiego, Rokosowska ((z grupami integracyjnymi), Białobrzeska Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna_roman Re: szukam dobrego przedszkola na Ochocia 07.03.08, 21:56 Mój synek chodzi na Lelechowską. Młoda kadra, umiejąca zadbać o maluchy, młoda pani dyrektor sprawnie zarządzająca przedszkolem. Wyżywienie dobre, przynajmniej tak twierdzi mój synek. I bardzo sympatyczna i kochana przez synka pani Grażynka (pomoc przy maluchach i jest tylko w pierwszej grupie). W przedszkolu jest też zwyczaj chowania wszystkich zabawek i tworzenia własnych, nowych. Z pudełek, papieru i z czego tylko się da. Myślę, że to super sprawa przy rozwijaniu wyobraźni i zdolności manualnych. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaprzedszkolaka Re: szukam dobrego przedszkola na Ochocia IP: 217.17.44.* 31.01.09, 18:55 z całego serca polecam przedszkole integracyjne nr 404 na Białobrzeskiej - po niedawnym remoncie, z wspaniałą zaangazowaną w pracę z dziećmi kadrą- dzieci maja organizowane wycieczki, wyjscia, sa czesto na dworzu,panuje tu miła rodzinna atmosfera moj syn uwielbia tam chodzic i nie mialam nigdy żadnych problemów z przedszkolem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szukam dobrego przedszkola na Ochocia IP: *.chello.pl 31.01.09, 22:50 Ja podpisuję się pod rokosowską. Czyste, estetyczne, kolorowe, dobra kadra i obsługa, dobrze prowadzone. Moja mała chodzi tam do maluszków i jest bardzo szczęśliwa. Dużo się dzieje. Przedszkole wybrałam przez polecnie znajomych i jestem im wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś