Dodaj do ulubionych

Dobre Chińskie na Ochocie

IP: *.imspolska.eu 06.10.08, 15:21
Hej szukam knajpy z dobrym chinskim jedzeniem na wynos, nadziałem
się na chińczyka ze Słupeckiej więc ten odpada, ponoć na
Pruszkowskiej jest dobry ale jeszcze go nie testowałem, proszę o
informację od smakoszy :)
Obserwuj wątek
    • Gość: an26d Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: 213.25.206.* 06.10.08, 15:57
      A gdzie na Pruszkowskiej jest Chińczyk??????
      • Gość: Głodny Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: *.imspolska.eu 06.10.08, 15:58
        No właśnie nie wiem ale wyczytałem na forum, że jest i jest dobry
        • Gość: Gosia Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: *.acn.waw.pl 06.10.08, 16:30
          Na Rokosowskiej koło basenu na miejscu pizzeri jest teraz jakis bar orientalny.
          Podobno smacznie.
      • mii.krogulska Re: Dobre Chińskie na Ochocie 06.10.08, 23:05
        Witam,
        na Pruszkowskiej jest "Chińczyk" połączony z kababem :))) w pawilonie prawie na
        przeciwko Biedronki, blisko Żwirek. Ja jestem wegetarianką więc u "Chińczyka"
        jem warzywa lub tofu. Znajomy listonosz tam jada inne potrawy, twierdzi, że OK -
        ale tofu często brak. Mają dania na wynos.
        Drugi poprawny jest na Grójeckiej w pawilonach obok Krakowiaka (przy DVD i
        Jotka) i nowy tuż obok Krakowiaka - tam dobry makaron nylony i czysto.
        Porażka kompletna w "restauracji" na przeciwko Hal Banacha - wypasiony karaluch
        nam zajrzał w talerze.

A bardziej prawdziwe chińskie znajdziesz w Reducie, na parterze obok Duka mają
        chińską restaurację - moim zdaniem bardzo dobrą choć oczywiście droższą niż
        opisane wyżej (są zestawy lunchowe do zdaje się 15.00), ale to nie
        "polsko-wietnamsk-chińskie" tylko bardziej "chińskie" smaki. Polecam, nawet bardzo.

Pozdrawiam, Mii
        • an26d Re: Dobre Chińskie na Ochocie 07.10.08, 09:10
          A co polecasz w Reducie? Bywam tam czasem. Rzeczywiście niezłe. Mam
          już swoje "ulubione potrawy", ale chętnie spróbuję coś nowego....
          • Gość: xxx Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 14:02
            W Reducie? Nic.
    • Gość: xxx Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: *.aster.pl 06.10.08, 19:09
      Chińczyki przy TTW Opex.
    • Gość: meteovoodo Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: 217.153.207.* 07.10.08, 16:12
      Polecam knajpe na placu Narutowicza Filtrowa 70
    • Gość: gosc Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: *.chello.pl 07.10.08, 18:21
      chinczyk na Pruszkowskiej to porażka! Porcje są skromne, ceny średnie, a po 1,5
      h człowiek robi się znów głodny.
      Jeśli mogę polecic cos sprawdzonego- wielkie porcje, ceny przystęne to polecam
      Chińczyka na Rakowieckiej róg Wiśniowej.Po drugiej stronie Pól
      Mokotowskich.Naprawdę warto, mieszkałam kiedys na Niepodległości to często tam
      bywałam.Proponuje porownac smaki obu barów.
      • Gość: xx Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: *.jmdi.pl 08.10.08, 22:25
        Przy dawnym TTW Opex jest super i jest na ochocie bardzo dobry
        (bynajmniej był) na skrzyżowaniu Grójecka i dickensa - w tych małych
        budkach jak jest sklepik alkohole 24h to na jego tyle - lokal może
        mało wygledny ale nadrabia dobrym jedzeniem.
    • drzewko_szczescia Re: Dobre Chińskie na Ochocie 09.10.08, 15:07
      A jak się nadziałeś na Słupeckiej? Bo ja raz tam byłam, porcja była ogromna i do
      tego smaczna.
    • Gość: caferacer Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: 212.180.147.* 09.10.08, 17:59
      Na włodarzewskiej jest chińczyk. Nigdy tam nie byłem ale codziennie przejezdzam
      obok i zastanawiam sie czy warto zajrzec. Byl tam ktos?
      Na wlodarzewskiej, jadac od grójeckiej po lewej stronie jakies 300 metrow.
      • Gość: xxx Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: *.aster.pl 10.10.08, 09:35
        Nie warto, z tego względu, że kawałek dalej (przy TTW Opex) jest naprawdę dobry
        chińczyk, cenowo to samo. Chińczyk przy Włodarzewskiej jest kiepski, do
        wszystkiego dodaje glutowate sosy. Chociaż, ostatni raz byłem tam ze dwa lata
        temu, może się poprawił?
    • kika_19 Re: Dobre Chińskie na Ochocie 11.10.08, 18:11
      pl. Narutowicza / Filtrowa 70

polecam! pyszne jedzonko. ale nie w cenie "zwykłego" chińczyka.
      • Gość: Głodny Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: *.imspolska.eu 20.10.08, 14:15
        Dobra w końcu znalzałem dobrego chinola, Rakowiceka róg Wiśniowej,
        chińczyk bardzo dobry, ale obsługa straszna, pracują tam obrażone na
        to że pracują w chińczyku Panny, które robią straszną łaskę, że
        przyjmą od Ciebie zamówienie, ale jedzonko jak najbardziej ok,szkoda
        tylko, że to już mokotów a nie ochota... :)
        • Gość: gosc Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: *.chello.pl 20.10.08, 14:22
          tak, to prawda,ze obsluga jest naburmuszona, ale co tam.Jedzenie ejst pyszne.A
          tak na marginesie to chyba z dwojga zlego lepsze dobre jedzenie i kiepska
          obsluga niz na odwrot prawda?
          pozdrawaim.
          jESZCZE DOBRY jest chinczyk niedaleko stacji metra-Politechnika- idac w keirunku
          marszalkowskiej(rosman itp) to stoi tam taka niebieska bodajze budka i ceny maja
          nizsze niz ten chinczyk rakowiecka/wisniowa.Sa co prawda tylko 2 stoliki w
          srodku,budka jest ciasna, ale moj maz stoluje sie tam czesto i nie
          narzeka.Kiedys chodzilismy na mokotow jak ttam meszkalismy, a teraz wolimy te
          "budke".
          • Gość: adam Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: *.europe.ppdi.com 04.11.08, 15:33
            hong-kong house na placu narutowicza jest naprawdę niezły. zestawy
            dla 2 albo 4 osób są właściwie nie do przejedzenia - dużo i
            smacznie:)
          • kaloripuk_rovinasta Re: Dobre Chińskie na Ochocie 17.11.08, 23:19
            ja swego czasu czesto jadłem u tego "chińczyka" (pani pichcąca jest wietnamką) blisko pętli przy parku szczęsliwickim. zawsze mi tam smakowało a swego czasu czekając na zamówienie przypadkiem podpatrzyłem ze robią tam sajgonki na chwile przed wrzuceniem na tłuszcz co nie jest nawet normą w co lepszych knajpach. wiekszosc barów kupuje je wstepnie przetworzone w hurtowni. polecam z czystym sercem choc zastrzec muszę ze nie jadłem tam z rok. od korpulentnej, dobiegajacej 50-tki pani z Wietnamu mozna brac w ciemno.

"chińczyk" przy Wisniowej faktycznie znany jest z nadąsanych dziewuch i faktycznie daje dobrą paszę. jest jednak fabryką w której niekiedy zapomina o sie kluczowych szczegółach. odradzam np tam wołowinę. oszczedza się tam 3 złote na kilogramie wołowiny i odbija sie to fatalnie na kruchości mięsa. tak czy inaczej powyżej średniej warszawskiej.

a już lokal w reducie China Town (btw - 3 lokale w Warszawie) to już jest absolutny mistrz i basta!
            • ileczka76 Re: Dobre Chińskie na Ochocie 20.11.08, 09:44
              ja polecam też chińczyka z małej budki w pobliżu Reduty- bliżej TTW Opex- jest
              niedrogo i pysznie!!!
    • mii.krogulska Już nigdy niczego nie polecę! 22.11.08, 01:18
      Witam,
      to nie jest o chińskim, tylko włoskim, które na Forum polecałam - konkretnie
      Vera Italia w baraku. Kajam się, przepraszam i zmykam z podkurczonym ogonkiem.
      O godzinie 22.00, czyli na godzinę przed zamknięciem, w piątek, przy sporym
      zamówieniu na kilka osób (przystawki, po dwa główne, wino, desery, ogólnie
      bogato, bo byli goście z miasta innego) okazało się, że kawy nie ma!!! I nie
      będzie. Bo ekspres już umyty. Przebiło to brak przypraw w szpinaku i totalnie
      rozlazłe risotto. Szkoda miejsca, ale niestety umarło.

Pozdrawiam, Mii
    • Gość: lubi Re: Dobre Chińskie na Ochocie IP: *.aster.pl 24.11.08, 18:23
      Lubię tego Chińczyka w podziemiach na Okińskiego (chyba tak się nazywa ulica)
      tuż przy Mołdawskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka