kolczykowa 23.04.09, 08:31 To nasza rejonowa, ale póki co słyszałam o tej szkole same negatywy, w Ursusie brak jednak alternatywy. Macie jakieś doświadczenia? Wszelkie opinie mile widziane. Dziekuję za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerry_weaver Re: Zbieram opinie o szkole podst. nr 4 w Ursusie 23.04.09, 14:58 Szkoła jak szkoła publiczna... ani lepsza ani gorsza od innych. Zależy czego oczekujesz, jeśli o mnie chodzi jest akurat OK. Sporo ciekawych zajęć pozalekcyjnych, to duży plus. U nas drugi plus - b. dobra wychowawczyni. Syn kończy III klasę. Córka za rok najprawdopodobniej też pójdzie do "4". Nie żałuję że zdecydowaliśmy się posłać syna do 4. Alternatywą jest potwornie zatłoczona 14 (w tym roku ma przyjąć zerówki z obu rejonów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLCZYKOWA Re: Zbieram opinie o szkole podst. nr 4 w Ursusie IP: *.spray.net.pl 23.04.09, 21:01 B DZIĘKUJĘ ZA KONKRETNĄ OPINIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
a.o.g Re: Zbieram opinie o szkole podst. nr 4 w Ursusie 23.04.09, 22:27 odradzam 4 ,moj syn skonczyl 4 ,ale postanowilam ze 2 dziecka tam nie posle i udalo sie (choc moim rejonem jest 4) ,udalo sie i 2 dziecko chodzi do 14 -mam porownanie jesli chce pani konkrety prosze o kontakt na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony SP4 Ursus to bagno IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.13, 06:28 Witam, Napiszę swoją krótką refleksję na temat SP4 w Ursusie. W dzielnicy, która w Warszawie ma prawdopodobnie jedną z największych liczby dzieci w szkołach w żaden sposób nie dba się o dobrą edukację tych dzieci. Od lat szkoły w Ursusie zamykają wszelkie rankingi szkół w Warszawie i o dziwo nikomu nie zależy, aby to poprawić, zaczynając od dyrekcji szkół kończąc na burmistrzu dzielnicy. Dyrekcji nie zależy na tym żeby nauczyciel dobrze uczył w jednej klasie bo rodzice z innej która będzie gorsza będą się skarżyli i chcieli przenosić dzieci, a to problem dla dyrekcji więc nauczyciel który wychodzi przed szereg czyli dobrze uczy ma opier. Kolejna sprawa kontakt z dyrekcją – brak godzin spotkań z rodzicami, a pani sekretarka jak lwica broni dostępu do dyrektorki bo: a to gdzieś wyszła, załatwia służbowe sprawy, jest u burmistrza itd. Nie ma szans na kontakt a to w końcu z naszych pieniędzy żyją bo w ursusie płacimy podatki a mają nas jawnie w dup.. i z pogardą podchodzą do rodziców bo to tylko problem. W tym roku 2013/2014 mimo obietnic i uśmieszków bodajże w marcu nie powstał oddział przedszkolny tylko z automatu zrobili same zerówki mimo tego że powstały 3 klasy zerówek z 5cio latkami które nie muszą iść do szkoły i rodzice chcieli je posłać do przedszkola bo takie mają prawo. Decyzję do wiadomości podano 4-5 dni przed początkiem roku aby nikt nie mógł zaprotestować ani interweniować w żaden sposób. Dużo by jeszcze kwiatków pisać o tej szkole a szczególnie dyrekcji ale mam nadzieję że się tu wypowiedzą ludzie z Ursusa którzy mieli bezpośredni kontakt z tą szkołą. CHCESZ ŻEBY TWOJE DZIECKO DOBRZE SIĘ UCZYŁO? WYWIEŹ JE JAK NAJDALEJ OD URSUSA BO TUTAJ NIE MA NA TO SZANS !!!!!!!!! CHYBA ŻE W PRYWATNEJ SZKOLE. PO TYM CO SIĘ DZIEJE W URSUSIE DRUGIEGO DZIECKA NIE POŚLĘ TY DO SZKOŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursus Re: SP4 Ursus to bagno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 15:41 Szkoła chyba rzeczywiście marna jest ale można przecież zapisać dziecko do szkoły podstawowej nr 94 na Cietrzewia . Oczywiście powstaje problem codziennego dowozu. Swoją drogą ciekawe jak przedstawiciel rady rodziców głosował przy wyborach dyrektora szkoły. No i jak głosowali przy wyborach dyrektora szkoły przedstawiciele władz dzielnicowych wybranych przez mieszkańców. Śmieszy mnie kiedy rodzice psy na szkole wieszają a potem wybierają sobie przedstawiciela, który podczas konkursu na dyrektora pierwszy łapę podnosi za utrzymaniem dotychczasowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: SP4 Ursus to bagno IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.13, 19:14 Na cietrzewia nie da rady bo to włochy i szkoła przepełniona dodatkowo więc z ursusa nikogo nie przyjmą bo już i taki pomysł miałem i zgłębiłem temat. Nie wiem jak głosuje rada rodziców ale wiem jedno: mieszkańcy ursusa nie dbają o edukację własnych dzieci tolerując takie zachowania dyrekcji i władz dzielnicy. Ja sam nic nie zrobię i potrafię zadbać o własne dzieci i ich edukację. Dziwi mnie tylko że nikt głośno tego nie mówi a wydaje się że mieszka tu sporo młodych i inteligentnych ludzi, ale może tylko mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursus Re: SP4 Ursus to bagno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 19:41 Mieszkańcy Ursusa wybrali radę dzielnicy, która dba o poziom szkoły zgodnie z wolą wyborców. Bo przecież gdyby nie dbała to by ją wyborcy odwołali lub zmienili radnych w kolejnych wyborach. Szkoła na Cietrzewia (i każda inna) będzie musiała przyjąć dziecko jeśli zgłosisz dyrektorowi, że mieszka w jej obwodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: SP4 Ursus to bagno IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.13, 20:51 Po wieku wybranych do rady dzielnicy osób wnioskuję że niewiele jest tam osób z małymi dziećmi więc i nie będą oni walczyli o edukację na poziomie bo dla nich są "ważniejsze sprawy". Dla mnie jest porażające jak się dowiaduję od nauczyciela który dobrze uczy i ma dobre wyniki z dziećmi że dyrektorka go opierdziela że robi złą robotę bo jak się rodzice z innych klas dowiedzą że może być inaczej, można z dziećmi robić więcej, można dzieci czymś zainteresować to będą wymagać tego też od innych nauczycieli !!!! Czy tak powinien postępować dyrektor w szkole który odpowiada tak naprawdę za ukształtowanie dzieci do ich późniejszej edukacji czy nawet życia? Wstyd na całą Warszawę i chyba Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursus Re: SP4 Ursus to bagno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.13, 00:03 Nikt nie zabrania wyborcom głosować na radnych z małymi dziećmi, ani na radnych zainteresowanych poziomem edukacji. Ze wstydem na całą Warszawę, a tym bardziej Polskę, to chyba jednak przesada bo najwyraźniej nie jest to najgorsza szkoła. Trochę poniżej średniej - jak wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń sp4 :) Re: SP4 Ursus to bagno IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.14, 15:38 chuj ci w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Zbieram opinie o szkole podst. nr 4 w Ursusie IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.09.13, 19:59 > Alternatywą jest potwornie zatłoczona 14 (w tym roku ma przyjąć > zerówki z obu rejonów). Tu chyba jest wlasnie dokladnie odwrotnie - w tym roku szkolnym w 14-tce beda/sa dokladnie cztery zerowki i siedem pierwszych klas, a w CZWORCE - dwanascie (!) zerowek i bodaj dziesiec klas pierwszych. Moj syn chodzi do 14-ki i jakos nie widze zatloczenia tej szkoly... Nie wiem, jak dziala Czworka, ja na 14-ke jakos bardzo nie narzekam. Zawsze moze byc lepiej, ale nie ma tragedii... a zajecia dodatkowe - w duzej mierze niestety uzaleznione sa od pieniedzy z gminy, a nie od szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
klau-dia Re: Zbieram opinie o szkole podst. nr 4 w Ursusie 04.09.13, 22:40 W Ursusie jest jeszcze szkoła przy torach, też nr 4, społeczna: podstawówka i (2-języczne) gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abcdefghij Re: Zbieram opinie o szkole podst. nr 4 w Ursusie IP: *.dynamic-ww-2.vectranet.pl 01.10.15, 20:43 Koszmar !!! Moje dziecko tam poszlo na rok . pozniej musialo zmienic szkole . Nauczyciele moim zdaniem nie potrafili dotrzec do dziecka , a dyrekcja jedynie sie tlumaczyla nie majac nic konstruktywnego do powiedzenia . straszna placowka. Odpowiedz Link Zgłoś
antosiczek Re: Zbieram opinie o szkole podst. nr 4 w Ursusie 27.11.16, 12:40 Tak. Najwygodniej jest zwalić winę na szkołę i nie widzieć problemu w sobie (swojej rodzinie). Nauczyciele i specjaliści czasami niewiele mogą zrobić jeśli nie ma współpracy z rodzicami: bo nie widzą problemu, bo są zbyt dumni albo wiecznie szukają winy w innych a nie w sobie. Kiedy siedmiolatek sprawia ogromne trudności wychowawcze wynikające przede wszystkim z sytuacji rodzinnej dziecka- rodzice obwiniają szkołę. Dziecko przebywa w szkole po 10-12 godzin dziennie (lekcje plus pobyt w świetlicy), jeden tydzień mieszka z mamą jeden tydzień mieszka z tatą, rodzice się nienawidzą i szarpią się przy dziecku. To jak przepraszam szkoła ma cudownie sprawić, że ów siedmiolatek będzie się poprawnie zachowywał. I taka mamusia będzie wrzeszczeć na nauczyciela, bo nie umie sobie poradzić z jej dzieckiem, które sika w majtki. A czy postawiła sobie pytanie: dlaczego dziecko sika w majtki? Przez szkołę? Czy przez porąbaną sytuację w domu? Wymagajcie drodzy rodzice najpierw od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczen w 4 Re: Zbieram opinie o szkole podst. nr 4 w Ursusie IP: *.146.128.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.18, 15:48 Chodze do 4 juz 8 rok i nie jest wcale tak zle niektorzy nauczyciele faworyzujom ale jest paru nauczycieli naprawde spoko i moim zdaniem powinna pani sie przejsc do tej szkoly i zapytac paru uczniow o zdanie a nie rodzic sie wypowiada i mozna powiedziec ze nawiet nie wie o czym bo sam nie chodzil do tej szkoly i mialam mozliwosc pojscia do innej szkoly ale wolalam zostac w tej a w 14 to jest patologia bo moj kolega z klasy tam chodzil i opowiadal co sie tam dzieje Odpowiedz Link Zgłoś