Gość: OSZUKANY KLIENT IP: 188.33.108.* 09.10.09, 12:14 TRIADA PLUS WAKACJE TO PEWNE KOMPLIKACJE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czatman1 UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.toya.net.pl 09.10.09, 12:18 I dobrze . Popieram w 100%. Najbardziej dziadowskie BP jakie znam. Rezydenci bez kompetencji i podstawowej wiedzy o danym regionie.Zmiany miejscowości i hoteli są już tradycją .Chamstwo na każdym kroku.Życzę im plajty , ku dobru polskiej turystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.lublin.enterpol.pl 09.10.09, 14:11 Sorry , ne zgodze się .Najgorsze biuro to Alfastar !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiszz Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.aster.pl 09.10.09, 14:23 wcale bo nie, niby dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-donter Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: 62.121.112.* 09.10.09, 17:35 korzystalem z uslug triady w Portugalii i na Krecie, i w obydwu przypadkach było ok. Ceny tych wycieczek byly raczej umiarkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldBruno Szacunek dla ludzi, brawo UKOiK IP: *.glfd.cable.ntl.com 09.10.09, 12:24 Nareszcie coś zaczyna się dziać w obronie praw ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erf UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.ip.netia.com.pl 09.10.09, 12:34 Triada zawsze była najgorsze, pokoje w schowkach na miotły itp. Niech zginą. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżna UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: 195.47.201.* 09.10.09, 12:41 Byłam z Triada w Maroku. Wszystkim odradzam. Od każdej osoby pobrano bez pokwitowania po 28 ero na napiwki i wstępy. W sumie licząc wszystkie osoby w autokarze było to ponad 12 tys. złotych nie opodatkowanego dochodu. Otrzymaliśy tylko po 1 bilecie wstepu. O ile sie orientuję to napiwki każdy winien płacić sam. Po wycieczce z Triadą można dojśc do wniosku, ze Maroko to pustynia kulturalna. Brak muzeuwó i czegokolwiek wartego obejrzenia oprócz trzech meczetów. Poza tym wprowadzono dodatkowa opłate w kwocei 100 zł za sama mozliwośc pojechania najpierw w pobjazd a poinformowano nas o tym po przylocie na lotnisko. Cały plan objazdu podporządkowano ramadanowi, tak, że nie wiem po co biuro ją zorganizowało. Chyba tylko po to by oszukując kliewntó skasować pieniadze. Przewodniczka nawet czas na toalete wydzielała bardzo skompo. Nigdy nie pomuślała o potrzebach oddanych jej pod opiekę osób. Najchętniej objazd ograniczyłaby do przejazdów w autokarze od hotelu do hotelu, zresztą marnej kategorii z byle jaką obsługa i serwowanym kwaśnym serkiem i sfermentownym sokiem. Ponadto jeden nocleg zamiast na trasie był w podłym hotelu w na pobycie co powodowało, iż Biuro nie wywiązało się z umowy ( 7 noclegów na pobycie i 7 na objeździe a wyszło 8 na 6.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.icpnet.pl 09.10.09, 17:02 >Od każdej osoby pobrano > bez pokwitowania po 28 ero na napiwki i wstępy. W sumie licząc > wszystkie osoby w autokarze było to ponad 12 tys. złotych nie > opodatkowanego dochodu. A pani też po maturze Giertycha? W autokarze jest ok 50 osób x 28 euro = 1400 euro. Nawet jak euro byłoby po 5 zł to jest 7000zł a nie 12. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lichttrager UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.lubzel.com.pl 09.10.09, 12:53 Phi, triady nigdy nie płacą. To im się płaci. A jak nie to ... NO! Odpowiedz Link Zgłoś
superkitka20 Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary 09.10.09, 13:11 Najgorszy twór biuropodobny jaki znam, z całego serca życzę im wszystkiego najgorszego i odradzam wszystkim którzy chcą spędzić wakacje marzeń, bo to co ich czeka z tą instytucją to nocleg na lotnisku, zmarnowane co najmniej 2 dni pobytu, zmiana hotelu, stek kłamstw i arogancja rezydentów, i wiele by tu jeszcze wymieniać. Całkowite dno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawoj Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: 212.160.172.* 09.10.09, 13:11 Triada to najgorsze biuro podróży jakie znam. Byłem z nimi na wycieczce Tunezja-Libia, pobrali po 120 euro z których nie rozliczyli w postali biletów ani jednego centa. Hotele na objeździe - tragedia, niektóre nie zasługiwały nawet na 1 gwiazdkę (a w umowie były 3 gwiazdki). Polecam za to Exim i Rainbow Tours. Oba biura spisały się na medal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była klientka Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.pcmedia.com.pl 09.10.09, 13:29 I bardzo dobrze, trzeba ich ukarać za złodziejską dopłatę paliwową. Ogólnie wyjazd z tym biurem to porażka. I z poprzednich wpisów wynika, że nie tylko ja mam takie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staw Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 13:31 Czy ktoś z Forumowiczów orientuje się w jaki sposób UOKiK nalicza wysokość kary. Dlaczego jest to akurat 4,2 mln zł? Czy kwota wynika z wielkości przychodów osiągniętych przez ukaraną firmę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podpowiadacz Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.chello.pl 09.10.09, 20:44 tak mogą nałożyć na przedsiębiorcę karę do 10% przychodu osiągniętego w roku poprzedającym rok nałożenia kary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grey parrot Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: 87.204.27.* 09.10.09, 13:32 Bardzo im tak dobrze, niech splajtują. byłam z nimi na 7 dniowej wycieczce po Walii i Anglii. Pomijając kompletną niekompetencję pilotki (Eliza Wasiewicz) została od nas pobrana opłata za ,,bilety wstępu - 120 funtów. I gdyby nie nasza przytomność umysłu to okradziono by nas na około 60 funtów od osoby (na wycieczce było 40 osób) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigi Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.159.28.106.static.crowley.pl 09.10.09, 14:43 Rowniez polecam Exim. Bylem z nimi na Rodos i byl to wyjazd w stylu "jak pisza tak robią". Zero problemow i swietne wakacje. Natomiast do Rainbow to mam spore zastrzezenia. Chorwacja z nimi to nie byl szczyt marzen :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary 09.10.09, 13:27 Demokracja/"wolny rynek" - system w którym państwo powinno/musi chronić obywateli przed kartelami, zmowami, monopolem, nadużyciami ze strony samego rynku...niestety samo często też postępuje tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Musiałem dopłacić za nocleg, mimo że już zapłaciłe IP: *.lodz.mm.pl 09.10.09, 13:28 W ofercie było 8 noclegów, a ja mimo to musiałem zapłacić 30 euro na miejscu. Musiałem zapłacić, mimo ze i tak tam nie nocowałem, tylko wyjazd był o północy. I to właśnie firma Triady - Sky Club. Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary 09.10.09, 13:39 sprawdziłem - wujaszek gugle mówi, że Triada to chińska mafia. Jak ktoś wymienia walutę w kantorze "Kant" albo kupuje mięso w sklepie "śmierdziuch" to niech się nie dziwi potem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciacho UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: 195.205.148.* 09.10.09, 13:39 I bardzo dobrze. Byłem z tego biura w egipcie i rzeczywiście czas i data powrotu mogła ulec zmianie. Ostatniego dnia powrotu moi współwczasowicze jeśli można tak nazwać zostali poinformowani o przesunięciu lotu z 6godzinnym wyprzedzeniem że nie wracają poniej tylko wczesniej i nie z miejsca stalego zamieszkania i wylotu tylko zupelnie oddalonego o 200km. Jedna z tych osób była niepełnoletnia a druga prawdopodobnie też lub 18 lat. Zostali podstawieni pod ścianą a koordynatorka dała im do podpisu pismo ze gwarantem powrotu jest zgoda na to ze nie beda zglaszac roszczeń. hehe normalnie hamstwo. Tak to wszystko czyli sam pobyt byl ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.coris.com.pl 09.10.09, 13:42 Moim zdaniem zamiast Triada powinna oddać nienależnie pobrane pieniądze klientom zamiast płacić karę, która i tak trafi do budżetu. W końcu to osoby prywatne ucierpiały, a nie państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirkor Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 13:57 O widzę, że nie jestem sam. Z pięć lat temu byliśmy z żona na 7 plus 7 w Turcji (Side i objazd). Plus było w miarę tanio. Minusy fatalna organizacja. to że super warunki zakwaterowania nie będą wiedziałem, ale że np. zwiedzanie Ankary sprowadzi się do 50 minutowego pobytu w Muzeum Anatolijskim? Dobrze, że już wcześniej byliśmy w Stambule, bo tez byśmy nic nie zobaczyli. Wniosek Traida nigdy więcej - rozumiem, że tanio to gorsze hotele i autokary, ale niekompetencja w organizacji to juz nie jest kwestia kosztów. PS. Odradzaliśmy dwóm koleżankom żony wyjazd na 7plus7 do Maroka. Po powrocie żałowały.Zaczęło się od przymusowego noclegu w Katowicach, bo się aeroplan zepsuł, skończyło na trzech meczetach i próbie zwiedzania lokalnych producentów ceramiki, skór itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ritchie Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: 77.79.236.* 09.10.09, 13:57 Egzekwujcie swoje prawa w sadzie - ja wlasnie jestem po ugodzie sadowej z Triada - zmienili dzien powrotu na kolejny. Nie chcialo mi sie z nimi procesowwac i w ramach ugody wzialem 1500 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlowski.tomasz Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary 09.10.09, 14:11 Gość portalu: Ritchie napisał(a): > Egzekwujcie swoje prawa w sadzie - ja wlasnie jestem po ugodzie > sadowej z Triada - zmienili dzien powrotu na kolejny. Nie chcialo mi > sie z nimi procesowwac i w ramach ugody wzialem 1500 zl. rozumiem, że pisma wystarczyły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ritchie Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: 77.79.236.* 09.10.09, 15:38 Nie wystarczyly - ugoda zostala zawarta na pierwszej rozprawie w sadzie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary 09.10.09, 14:08 Triada - najgorsze biuro, z którym kiedyś jeździłam. Kiedy wsadzili mnie w Les 2 Alpes do apartamentu, gdzie łazienka była cała w pleśni (dostali zdjęcia!) - na skargę odpowiedzieli, że sama pleśń zaprowadziłam (chyba w czasie sekundy!) - wyjątkowo bezczelni ludzie tam pracują. I dobrze im! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Triada to najgorsze biuro podróży IP: 91.212.223.* 09.10.09, 14:24 Zawsze oszukują. Byłem z tym biurem w Grecji i nigdy więcej z nimi nie pojadę. Wolę zapłacić nawet 10% więcej i jechać z innym biurem A byłem w wielu krajach i inne biura były o niebo lepsze od dziadostwa Triady. Odpowiedz Link Zgłoś
marja209 UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary 09.10.09, 14:32 > Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów ukarał biuro podróży za > podnoszenie cen wycieczek klientom, którzy wcześniej wykupili u > niego wycieczki. Znaczy jak? W UOKiK-u wykupili? Wycieczki? > Gdy chcieli zrezygnować z wyjazdu, Triada nie odmawiała oddania > wpłaconych pieniędzy. No to chyba dobrze? Nie? I za to kara? Dziwny jest ten świat... Odpowiedz Link Zgłoś
moria29 ITAKA to prawdziwi złodzieje !! - objazd Hiszpania 09.10.09, 15:08 Przestrzegam przed ITAKA wydawało się renomowane biuo a na objexdzie Vuelta ESPANA w Santiago zakwaterowano nas w hostelu - same baraki w Lisbonie Hotel jak w rozsypce a kolacje zaoferowali w piwnicy jakiejs lokalnej barówy. Żadali po 100 E za wchodzenie do kościołów - praktycznie wszędzie bezpłatne. Po tym jak zaczeliśmy patrzec na ręce pilotom oddali połowo . Gdyby nie to kazdego by wycyckali po 50 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.adm.ae.wroc.pl 09.10.09, 15:09 Byłem z Triadą pierwszy i ostatni raz w Turcji na tzw. all-inclusive. Tak zwanym, bo AI on był chyba tylko w odczuciu tego biura - hotel oszukiwał na każdym kroku - drinki bez alkoholu, nieświeże żarcie, itp. Plus robaczki w łazience. Reklamacja odrzucona, więc ich pożegnałem i wszystkim odradzam. Tegoroczny wyjazd z Itaką do Bułgarii był OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Dlaczego klienci nie korzystają z chargebacku? IP: *.aster.pl 09.10.09, 15:27 Bardzo rzadko korzystam z biur podrózy, bo większość ma jakieś niedociągnięcia organizacyjne albo kombinuje. Po co mi stres na wakacjach. Ale jeśli już korzystam, to zawsze płacę kartą płatniczą. A jeśli świadczenia nie są zgodne z umową, składam reklamację i dopisuję, że nie omieszkam skorzystać z mojego prawa do zwrotu wpłaconych pieniędzy na zasadzie chareback. To zawsze skutkuje. Reklamację są załatwiene szybko i po mojej myśli. A same biura niechętnie przyjmują płatności kartą, bo wiedzą czym to grozi. Ale nie mają wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagunia Re: Dlaczego klienci nie korzystają z chargebacku IP: *.hsd1.va.comcast.net 09.10.09, 16:52 Czy mozesz mi wytlumaczyc na czym polega operacja chargeback,fora czytaja rowniez ludzie raczkujacy w tym temacie, tak jak ja. Bede wdzieczna za odpowiedz :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sernik UOKiK: 4,2 mln zł kary dla biura podróży Triada IP: *.polkomtel.com.pl 09.10.09, 15:39 Cóż, jak widać i tym dobrym zdarzają się wpadki. Zawsze byłem zadowolony z usług Triady, to niedrogie i przyzwoite biuro, byłem z nimi kilkakrotnie w Grecji, Hiszpanii, zarówno na objazdówkach, jak i wypoczynku. Z czystym sumieniem poleciłbym :) Gorzej bo jeśli odwołanie Triady padnie przed sądem i trzeba będzie zapłacić to przecież nie właściciele wyjmą pieniądze ze swoich prywatnych kont, a rozłożą te koszty na firmę: jej pracowników, kontrahentów i klientów. Trzymam kciuki za Triadę, oby wycofanie się z krytykowanych praktyk wystarczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszpiros UOKiK: 4,2 mln zł kary dla biura podróży Triada IP: 158.75.197.* 09.10.09, 15:59 Ja rok temu (czerwiec-lipiec) byłem z Triadą w Tunezji (14dni). Z urlopu ja i moja rodzina (2+2) byliśmy bardzo zadowoleni. Sami wybraliśmy mały hotel na samej plaży w Sousse. Obsługa bardzo miła , jedzenie bardzo dobre , rezydenci mili i pomocni. Chyba z 3 razy korzystałem z pomocy rezydentów (pierwszy raz jak przebiły nam się opony w wózku dziecięcym - przyjechał rezydent i taksówką razem szukaliśmy wulkanizatora ..) , drugi raz jak dzieciaki (bliźniaczki , wtedy miały poniżej 2 lat) się rozchorowały ... Rezydent służył za tłumacza ... Trzeci raz jak wieczorem zachciało mi się pojechac na wycieczkę ;) Udało się załatwić formalności mimo późnej pory ... Ja z urlopu z Triadą byłem zachwycony. Korzystałem z wycieczek fakultatywnych. Z tego co pamiętam za 2 tygodnie w Tunezji z jedzeniem (śniadania i obiado-kolacje) zapłaciłem 3600zł razem za 4 osoby ... Cena rewelacyjna ... Oczekiwania miałem raczej niskie a okazało się że hotel ładny , pokoje czyste, widok ładny (dostaliśmy pokój 3 osobowy bez dopłaty .. mimo że płacilismy za 2 osoby ..) i do tego z widokiem na morze .. Co dziennie pokój był sprzątany , ręczniki wymieniane także chyba codziennie ... Ja urlop w Tunezji z Triadą wspominam bardzo dobrze ... To był mój pierwszy wyjazd z Triadą. Moi znajomi też korzystali z Triady i też byli zadowoleni .. Być może mam szczęście , albo może pomogł oto że sam wybrałem sobie hotel i nie jechałem w szczycie sezonu ... Niestety teraz już nie pojedziemy , bo z powodu wysokiego kurus Euro i USD i tego że maluchy już normalnie płacą wyjazd wyszedł by przynajmniej z 2x wyższy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek To zmyślone IP: 94.75.121.* 09.10.09, 17:07 Ten lipny tekst napisał chyba jakiś pracownik Triady. To zmyślone. Poza tym przy samej plaży w Sousse nie ma niewielkich hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszpiros Re: To zmyślone IP: 77.252.149.* 09.10.09, 22:20 > Ten lipny tekst napisał chyba jakiś pracownik Triady. To zmyślone. Poza tym prz > y > samej plaży w Sousse nie ma niewielkich hoteli. To chyba do mnie ? Hotel nazywa się Royal Beach i jest w Sousse. Dookoła niego są inne wielkie hotele ... Wybrałem sam ten hotel szukając po internecie. To był mój pierwszy wyjazd i do tego samolotem ... Nie mam nic wspólnego z Triadą. Ja byłem bardzo zadowolony ... Odpowiedz Link Zgłoś
igorbn UOKiK: 4,2 mln zł kary dla biura podróży Triada 09.10.09, 16:10 Ciekawe jak potoczy sie odwolanie. Kara jest wysoka, ale naruszenie - jesli sie potwierdzi - zostalo tak naglosnione, ze przedsiebiorca juz moze czuc sie ukarany. UOKiK wykonuje swoje prerogatywy. Jezeli Sad podtrzyma jego decyzje, konsumencji moga domagac sie odszkodowan. O dobrych praktykach bizensowych: DOBRAPRAKTYKA.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: UOKiK: 4,2 mln zł kary dla biura podróży Tria IP: *.ists.pl 09.10.09, 16:55 Mi z kolei Triada zafundowała dość miłą niespodziankę, bo na miejscu zamienili nam hotel o 2 klasy lepszy i do tego AI zamiast wykupionego HB. I tak w Turcji mielismy wczasy w pieciu gwiazdkach za cene trzech (normalnie bysmy wydali pewnie z dwa razy wiecej). Inna sprawa, ze jestem w stanie sobie wyobrazic zle zorganizowane objazdowki, natomiast klopoty z liniami lotniczymi to specjalnosc nie tylko polskich biur podrozy, ale generalnie wszystkich "tanich linii". Biura podrozy typu Triada sa dobre na wczasy na plazy, rzeczywiste zwiedzanie lepiej jest organizowac sobie samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlanDeblond Re: UOKiK: 4,2 mln zł kary dla biura podróży Tria IP: *.icpnet.pl 09.10.09, 18:14 "w Turcji mielismy wczasy w pieciu gwiazdkach za cene trzech" W Turcji zwykle pięć * to tak na prawdę 2 *. Być może przepłaciłeś, bo niektórzy hotelarze sami sobie * przydzielają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GęśIcka Zapamiętamy: TRIADA Biuro "Podróży" IP: *.icpnet.pl 09.10.09, 18:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Biuro wydymało klientów a forsę kto skasował? IP: *.aster.pl 09.10.09, 18:17 Ano najlepszy paser czyli Państwo:) Też bym tak chciał: Wacek obije mordę Jackowi a forsę z mandatu wezmę JA. Żyć nie umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient BRAWO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 18:37 Triada. Pamiętacie moje wakacje, które w ostatniej chwili odwołaliście bo zmienił się kurs dolara? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heloł?! Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 21:32 To jest wlasni biznes po polsku, niech zabnkrutuja i zostana przynajmniej biura zagraniczne ktore wiedza co to znacyz klient i jego dobro. Sam mam mala firme i juz dawno musialem zaakceptowac fakt ze jak popelniamy blad to ryzyko jest i strata po mojej stronie a nie klienta takie standardy sa na calym swiecie, tylko w Polsce jeszcze o tym nie wiedza. Doleje pewnie oliwy do ognia jak zworce Wasza uwage kto jest glownym akcjonariuszem Triady ? ITI? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: UOKiK: Triada musi zapłacić 4,2 mln zł kary IP: *.mobile.playmobile.pl 09.10.09, 23:13 A ja sobie jeżdżę z ITAKA od czasu gdy Triada odwołała moje wczasy. Jeżdżę dwa razy w roku, tylko na początku i na końcu sezonu i tylko last minute. Płacę małe pieniądze (800 - 1200zł) za tydzień z przelotem i żarciem, więc niczego specjalnego się nie spodziewam, rozrywki na miejscu załatwiem sobie sam, wypożyczam samochód czy taxi. Na dwie lub cztery osoby to dużo taniej niż oferowane przez biuro miejsce w autobusie. Do nikogo nie mam pretensji, wątrobe zatem mam zdrową. Polecam ten styl. Odpowiedz Link Zgłoś