eastsider Przyczyny sa powszechnie znane. 03.12.09, 21:36 Jasne to jak dupa aniola; coraz mniej cukru w cukrze, wegla w weglu, masla w masle itd. Bo coraz mniej pieniedzy w pieniadzach. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx No to popłoch musiał być nieludzki. 03.12.09, 22:04 "Po kontroli Inspekcja nałożyła 223 mandaty karne na łączną kwotę 40 tys. zł. Wydała też 44 decyzje o wycofaniu produktów lub uzupełnieniu informacji czy obniżeniu cen." Użyto też Okrutnej Broni Ostatecznej, czyli Pogrożenia Palcem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Mniej mięsa w mięsie i masła w maśle. Jemy cora... 03.12.09, 22:08 te, wybiórcza... Ty tak na poważnie piszesz czy głupa po prostu rzniesz? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nirtylko czytamy coraz gorsze artykuły... IP: 77.222.253.* 03.12.09, 23:04 to juz nawet nie artykuły. to niestaranne gnioty zwane newsami. "inspektorzy w pierwszych trzech kwartałach tego roku skontrolowała handel detaliczny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacco Re: czytamy coraz gorsze artykuły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 23:30 Od dawna biorę świniaka od znanego mi rolnika(żaden hurtownik).Sam wędzę itd.Masełko?Proszę bardzo, 10minut roboty z mleka prosto od krowy.Dlatego w du.ie mam cały shit marketowy.Nawet chleb sam piekę,a jak mi się nie chce to kupuje z małej,lokalnej piekarni gdzie na 1000% chleb jest robiony bez żadnych konserwantów i innego szajsu.Oczywiście nie jest tak,że nic nie kupuję w sklepach, jednak można samemu sporo,a ile satysfakcji przy tym (bo o smaku i jakości nie trzeba wspominać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Mniej mięsa w mięsie i masła w maśle. Jemy cora... IP: *.joynet.3s.pl 03.12.09, 23:14 Gdzie te kiełbasy z dawnych lat? Przestałem nawet je grilować. Te skórki mają chyba z gumy, bo się do rusztu przyklejają. Najgorsze jest to, że za kilka lat będziemy jedli takie gówn., jak w Zach.Europie czy USA. Seropodobne wyroby w mojej altanie nawet myszy nie zeżarły a wiadomo, że wszystko zeżrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teo Żałosne te mandaty IP: *.icpnet.pl 03.12.09, 23:41 Czyli wychodzi gdzieś chyba okolo 100 paredziesiat na łeb. Niewielka kwota jak naduzywanie marki serów Feta czy Oscypek. A co z resztą? Za PRl-u jak jadłem kielbasę śląską czy parówkową to gdzie bym nie kupił to była taka sama. Teraz wszędzie jest inna, podobnie z kiełbasą toruńską czy podwawelską lub krakowską czy żywiecką. Co sklep to inna i inaczej smakuje. Niektórzy producenci nawet już nie zachowują pozorów, bo ostatnio widziałem polędwicę sopocką w kształcie dużego jajka strusiego. Aż strach pomysleć z czego była zrobiona, bo świnie jak mi się wydaje nie są idealnie okrągłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandaciarz Haha mandaty łącznie na 40 tyś zł - ŻENADA !!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.09, 00:32 Jakbym był producentem np. wędlin to bym wyciągnął wniosek jeden, warto oszukiwać, bo to się opłaca, najwyżej zapłacę mandacik 500 zł jak za przekroczenie prędkości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBol Mandat 40 000/223=180 zł??? ŻENADA. Banda błaznów! IP: *.as.kn.pl 04.12.09, 01:16 Za co te urzędasy biorą kasę? Niech ta banda nierobów zarobi na swoje utrzymanie. Właściciel budki z kebabem wybuchnie śmiechem jak ktoś dołoży mu taki mandat, a co dopiero duże sieci handlowe. To jest jakaś pomyłka. Kary powinny być horrendalnie wysokie, żeby przedsiębiorcy bali się oszukiwać. Oszustów trzeba trzymać krótko za mordę, nie ma innej metody. W Polsce inaczej nie da się robić porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsychiatraNarodu Cud Balcerowicza IP: *.autocom.pl 04.12.09, 02:21 Na tym właśnie polega cud kapitalizmu - ciemnoto ludzka: na umiejętności produkowania erzacu żywności. Za póżnej komuny (kiedy pewne nowinki technologii peodukcji zywności dotarły do nas) naiwnie i uczciwie pisano na takim śmieciu udajacym czekoladę "produkt czekoladopodobny w opakowaniu zastępczym". Teraz wali się na chama kłamstwo, a ciemny lud kupuje i żre badziewie. Za prawdziwą szynkę przecież trzeba zapłacić od 70zł/kg (proszuto ok. 200 zł/kg), a za 15zł/kg można mieć gó... krowie wymieszane z soją i wodą pod nazwą szynka domowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsychiatraNarodu i jeszcze co do tych "kar" IP: *.autocom.pl 04.12.09, 02:27 w tzw. aferze mięsnej za wczesnej komuny zapadły drakońskie wyroki, włącznie z karą śmierci. Czasy były rewolucyjne a czym się różni fałszowanie żywności od fałszowania pieniędzy? Teraz sklep dostje stuzłowtowy mandat. Tyle to jego właściciel prywaciarz daje dziennie cieciowi z osiedla za sprzątanie śmieci dookoła. Pięć razy więcej dziennie wydaje na ku.... Z takimi "karami" to można od razu wasze "służby" rozwiązać i wyje... na marsa. Zabawne w artykule jest stwierdzenie, że poprawiła się sytuacja w rybach - z ponad 40% wadliwych produktów spadło do 32%. No qrwa, postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Kpina! Po co to wszystko? 04.12.09, 07:14 Po co to wszystko, skoro nalożono 233 mandaty na łączną kwotę 40 tys. zł., czyli średnia kara za tego typu oszustwa to raptem 179,37 zł! Z pewnością producenci po takim mandacie zmienią swoje niecne praktyki... Kpina i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek a to ciekawe! a mówią, że WPR 04.12.09, 08:12 i jej płatności bezpośrednie mają na celu utrzymanie wysokiej jakości żywności i niskie ceny. bruchachachacha! ciemny lud wszystko łyknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romanes Mniej mięsa w mięsie i masła w maśle. Jemy cora... IP: *.metrolink.pl 04.12.09, 08:38 Trzeba być MISTRZEM aby zepsuć dobre produkty, wybudować fabrykę dla psucia masła, linię do nabijania mięsa wodą lub innym świńswem, sprzedawać wodę po 12 do 17zł jako glazurę na filetach, może niedługo będziemy płacić za zasmrodzone powietrze i nie pijalna wodę. Powołac trzeba specjalne zrzeszenie wytwórców, sprzedawców które wyznaja odpowiednie zasady, wmówić ludziom ze ta dla ich dobra. Winny jest tez handel, gdyby nie sprzedawał tego świństwa, producenci zostali by z tym "świetnej jakości" towarem, skarmiali swoje rodziny. Życzę im wszelakiego szczęścia i jadania wspaniałości które produkują. Z pozdrowieniami od napompowanej szynki Odpowiedz Link Zgłoś
pawsku czy ceny żywności mają wpływ na wskaźnik inflacji? 04.12.09, 09:01 nie jestem ekonomistą... ale coś mi dzwoni że inflacja jest obliczana na podstawie (między innymi) cen żywności. gdyby n.p. szynka za 15 zł za kilogram nie była napompowana solanką to musiałaby kosztować n.p. 20-25 zł za kg. a wtedy rząd nie mógłby chwalić się niską inflacją... to co napisałem trochę brzmi jak spiskowa teoria ale nieudolności w ściganiu i karaniu nieuczciwych producentów jakoś nie potrafię sobie inaczej wytłumaczyć. ciekawe czy ceny benzyny też są brane do obliczania inflacji, bo jakoś nie ma siły żeby zwalczyć chrzczenie benzyny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xz Taka wolnosc i demokracja a zywnośc jak dla psów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 09:44 I to jeszcze jaka propaganda ze tyle wszystkiego na pólkach a w PRL był tylko ocet !W PRL ideologia była utopią ale jak sie kupiło nawet najtańsze podroby ,kielbase czy wódke z czeroną kartka to można to było ze smakiem wypić i zakąsić ! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Według danych GUSu od 2004 czy 2005 roku 04.12.09, 10:17 (nie pamiętam dokładnie) spożywamy więcej mięsa niż w 1980 roku. Ale jak widać po głębszym zbadaniu sprawy nie jest to prawdą i wygląda na to iż statystyczny Polak cały czas mniej spożywa mięsa niż w czasach PRLu, kiedy to podobno tylko ocet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorn73 Re: Mniej mięsa w mięsie i masła w maśle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 11:52 weż poprawkę na to, że teraz inspekcje muszą o kontroli zawiadamiać przedsiębiorców i dopiero po upływie 7 dni od doreczenia takiego zawiadomienia można wejść na kontrolę. podziękuj Tuskowi za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Mniej mięsa w mięsie i masła w maśle. Jemy cora... IP: *.acn.waw.pl 04.12.09, 11:57 Wkurza mnie oblewanie mrożonych ryb wodą! lodu jest tyle co wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohdan Mniej mięsa w mięsie i masła w maśle. Jemy cora... IP: *.satfilm.net.pl 04.12.09, 12:26 Polak dyma Polaka. Przykład daje obecny rząd, którego główni animatorzy z Donaldem na czele mają w planach kupno apartamentów na Florydzie. A Ty, frajerze DURNY Dymaj do urny i dociekaj z czyjej winy są te same z urny syny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felicjan Mniej mięsa w mięsie i masła w maśle. Jemy cora... IP: *.satfilm.net.pl 04.12.09, 12:28 A Minister Rolnictwa, niejaki Sawicki ma zamiar poluzować normy. Co będzie wówczas wp..ał tzw. "zwykły obywatel" jak mawia o nas Tusk ? Odpowiedz Link Zgłoś
jep23 Mniej mięsa w mięsie i masła w maśle. Jemy cora... 04.12.09, 12:56 Dawno,dawno temu z 1 kg mięsa robiono 80 dag szynki... Teraz są "nastrzyki" 40,60,80 - cokolwiek to znaczy.Kontrole, prawdziwe,czy zapowiedziane niewiele zmienią.W sklepie,gdzie pare razy kupiłem "szynkę" i potem krytykowałem smak usłyszałem, że tylko mnie nie smakuje.No,ale ja, niestety,pamiętam smak szynki z nieistniejącyh Zakładów Mięsnych przy Legnickiej we Wrocławiu... Odpowiedz Link Zgłoś