Gość: andy21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 15:02 No ciekawe jak im teraz się będzie sprzedawało, skoro oddali fabryki samsungowi? hehe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trevor Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 15:07 Andy, Nie oddali tylko sprzedali. Za 200 baniek. W dodatku samsung będzie normalnie produkował dla Amiki ich sprzęt. Na tych samych taśmach. Można powiedzieć, że Amica zjadła ciastko i ma ciastko.Pozdrow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turbot Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 15:22 Samsung nie ma tu znaczenia...jak sprzęt jest ok to klient zawsze się znajdzie. Mam lodówkę Amiki i jestem zadowolony. Wybrałem bo mam zaufanie do Polskich marek. Lodówka jest wystarczająca dla 5 osobowej rodziny, choć zamrażarka mogłaby być trochę większa. Wnętrze nie przesiąka zapachem tak samo zapachy produktów nie mieszają się. Duża możliwość regulacji temperatury. W środku jest wystarczająca ilość półek i schowków. No i niska cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razorbock Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 15:59 Nareszcie jakaś polska firma się wybiła. Ja mam lodówęczkę Amiki i jestem z niej zadowolona. Fakt faktem, że nie tania - ale za 1200 zł można kupić już niezłą, która nie ustępuję w niczym whirpoolom czy indesitom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fridż Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 16:10 Ja mam najnowszego Eleganca. W sumie to nie umiem docenić wszystkich jej bajerów, bo głównie żona rozmnaża czy coś, ale fak faktem, że wnętrze zaprojektowano super. Miejsce znajdzie się na wszystko. Dobrze chłodzi wszędzie, a nie tylko przy ściankach. No i faktycznie mało prądu zżera, bo nawet sprawdzałem na liczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angus Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 16:32 Miejsca jest rzeczywiście sporo. W dodatku wszystko regulowane i można sobie ustawić tak jak się chce. Ja do swojej musiałem się przyzwyczaić trochę - do jej bajerów. Taki np. no frost. Na początku myślałem, że coś z nią nie tak i chciałem dzwonić z reklamacją. Przyzwyczaiłem się, że w starej lodówce miałem zawsze szron. A tu nic, więc zacząłem ją podkręcać, ale jak wyjmowałem z lodówki to wszystko było zimne i świeże. Później dopiero jak zacząłem o niej czytać, to się okazało że to ten no frost. Tak to jest jak się przesiada z poloneza do volvo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koliks Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 20:06 Lodówka to lodówka - ale faktycznie mrozi nieźle. Nareszcie kidy wkładam do lodówki galaretkę następnego dnia wyciągam galaretkę, a nie soczek. No i do tego pojemna jest... i kto by powiedział, że to Amica, która kojarzy sie wyłącznie z "ciepłymi" kuchenkami i mikrofalówkami - oczywiscie to moje zdanie heh :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemłody Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 20:14 Nosz przestań wreszcie sam z sobą dyskutować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IgorMax Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 13:48 Widzę, że o lodówkach tu gadacie...No dla mnie Amika jest w miarę, choć teraz jak sprzedali fabryki Samsungowi, to trzeba będzie chyba poczekać, aż nowy sprzęt spłynie na rynek. Byle tylko utrzymali ten poziom co dotychczas. Muszę zmienić sprzęt stąd zaciekawiły mnie Wasze posty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:09 Jak chcesz kupić coś solidnego i w miare tanio to Amika jest w porządku. Mam taką lodówkę od 5 lat i działa bez zarzutu, nic nie bulgocze, chłodzi i zamraża bardzo dobrze. W środku wygląda nadal jak nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baobab Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:11 Z tym tanio to lekka przesada, ale sprzęcik rzeczywiście jest ok. Poza tym te lodówki mają bardzo spokojną stylistykę, przez co dobrze komponują się z każdą kuchnią. To też jest ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumburak Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:13 Ważna to jest żeby lodówa była pojemna i funkcjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrissdeValnor Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:18 Zgoda ale dziś kiedy każą płacic full kasy za prąd, dla mnie istotne są kwestie energii. Tez mam Amike i wiem jedno, że pobór erergii nie jest duży, a praca agregatu nie jest głośna. I o to chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uboot Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:20 Może i tak, ale wiesz dla mojej zony np.liczy się bardzo wygląd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SuperMama Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:26 Wygląd owszem się liczy ale chyba głównie dla japiszonów :)ja cenię funkcjonalność. Powiem tak...potrzebowaliśmy dużej lodówki, bo znacznie powiększyła nam się rodzina i akurat ta z Amiki bardzo nam odpowiadała zarówno wymiarami jak i pojemnością. Myślałam, że przez to, że jest duża będzie ciągnąć dużo prądu ale na szczęście tak nie jest, bo jest tej lepszej klasy :). Najbardziej podoba mi się ten mega pojemnik, w którym przechowuję świeże owoce i warzywa.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FoxyLady Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:29 Zupełnie zgadzam się z SuperMamą, zdecydowanie nie odczuwa się tej lodówki w rachunkach za prąd i nawet po największych zakupach wszystko się zmieści. Tylko kolorów mogłoby więcej być...tak jest chyba właśnie w Samsunguu. Feeria barw i wzorów...to fajne dość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limeryq Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:32 Nadrabiają feerią barsw w pralkach. Mam czarnego Navigatora, j est super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sycyl Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:35 O tak kolorek git a do tego max fajnych funkcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtc Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:36 hmmmm...przyznam się, że pierwszy raz spotkałam się z czarną pralką. Wszystkie jak dotąd były białe. Ten kolor jednak podnosi wartość estetyczną. Poza tym normalna pralka. Pierze i wiruje dobrze. Cena standardowa jak za pralkę z takimi funkcjami Ogólnie jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archi Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:37 Jest niesamowicie oryginalna. Nie widziałem wczesniej czarnych pralek, jak dla mnie wygląda swietnie. No i daja 5 lat gwarancji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Lodówki zdobywają rynek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.04.10, 11:31 Ja także się z tym zgadzam,często nie zauważamy opłat za lodówke bo tak naprawde nie sa one duże. U mojej siostry jest nawet zamrażarka samsunga www.bliskiemedia.pl/produkt-zamrazarka-samsung-rz-80eeis-112497.html i mimo tego,że chodzi praktycznie cały czas to pobiera bardzo mało energii. Kupowała własnie w tym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś