Dodaj do ulubionych

Paryż nie lata

IP: 57.66.193.* 17.02.04, 09:53
Mysle, ze strajk jest o dziwo posunieciem bardzo w porzadku. Oni po prostu
zalegalizowali to co i tak robili na co dzien, jak to francuzi
Obserwuj wątek
    • Gość: malontent Re: Paryż nie lata IP: *.icpnet.pl 17.02.04, 10:00
      To znaczy sugerujesz, że NIE PRACUJĄC kontrolerzy z Paryża załapali się jako
      jedyni w Europie do Top 10 najruchliwszych lotnisk na świecie? Ciekawa teoria...
    • Gość: LukasK pod-paryski IP: 213.25.88.* 17.02.04, 10:22
      Powinno jeszcze być:
      za-kłóca
      ob-sługującym
      od-wołanych
      do-łączyć
      po-łączenia

a zwłaszcza:

między-narodowe
      i
      naj-bliższe
    • Gość: Łukasz Re: Paryż nie lata IP: *.chello.pl 17.02.04, 10:33
      A to się faktycznie zgadza.. Ale nie od dziś wiadomo, że Agora z oszczędności
      zamówiła specjalny pakiet MS Office bez spellcheckera ;))) Przynajmniej tak to
      wygląda od strony czytelnika .... Oczywiście nie wspominam tu już nawet o
      rzetelności dziennikarskiej, bo to śmieszne...

olczyki(na)hot(kropka)pl
    • Gość: Lotnik BON VOYAGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 12:05
      Tak to jest latac AIR FRANCE i przez Francje....

jesli dzis poniedzialek, to strajkuja kontrolerzy ruchu lotniczego we francji,
      jesli dzis wtorek, to strajkuja piloci AIR FRANCE,
      jesli dzis sroda, to strajkuja pracownicy obslugi lotnisk,
      jesli dzis czwartek, to strajkuja pracownicy Aeroports de Paris,
      jesli dzis piatek, to strajkuja pracownicy transportu nazeimnego,
      jesli dzis sobota, to strajkuja stewardessy AIR FRANCE,
      jesli dzis niedziela, to strajkuja pracownicy firma handlingowych.
      Och jaki ciezki tydzien.....
      • Gość: z paryza Re: BON VOYAGE IP: *.broca.inserm.fr 17.02.04, 12:54
        ej - ty chyba tez z francji jetes...
        Ale w niedzile (jak polska nazwa wskazuje)
        i tak nikt nie pracuje to co maja strajkowac??

Zreszta strajki nie strajki - tam na de Gaulle
        taki burdel maja ze nie istotne czy ktos strajkuje
        czy nie...
        • Gość: Lotnik Re: BON VOYAGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 13:03
          nie ja nie z francji jestem, ja z Polski... ale w branzy lotniczej pracuje....
          i obserwujac AIR FRANCE (AF) I ALITALIE (AZ) czesto obstawiamy, w ktory dzien
          kto bedzie strajkowal.... a wlasnie AF i AZ dobraly sie i sa w tym tym zamym
          aliansie ScaryTeam (nazwa oficjalna SkyTeam), teraz jeszcze AF przejal kolejna
          lotnicza niemote KLM, a jak jeszcze do tej grupy dolaczy juz niedlugo Aeroflot
          (SU) co w sumie juz jest pewne, to bedziemy mieli uroczy StrikeTeam. Nie
          wspominajac o innych marnotkach z tego aliansu jak czeskie CSA czy majace
          ochote przystapic wegierski MALEV czy rumunski TAROM. to wtedy juz bedzie
          Scary&StrikeTeam;-)))
          • Gość: Szelma Re: BON VOYAGE IP: 207.10.249.* 17.02.04, 14:04
            Oh!! Lotniu, ty mnie nie strasz bo ja sie wlasnie wybieram (za miesiac) do
            Poladnu Lotem...i wszyscy mnie strasza balaganem i brakiem kontroli
            oraz ......ewentualnymi strajkami na Okeciu.
            Pozdrawiam serdecznie
            Szelma
            • Gość: Podroznik Re: BON VOYAGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 17:33
              NIe ma sie co obawiac, przeciez Polskie Linie Lotnicze LOT (czyli PLL LOT) to
              nie lotnisko na Okeciu... lotnisko okecie to burdel panstwowy zarzadzany przez
              panstwowe (nadzorowane przez naszego ukochanego Ministra Winietkę POLA) Polskie
              Porty Lotnicze(PPL). W zasadzie to drugie P powinno sie zamienic na R - bo to
              firma rodem z PRL, gdzie licza sie cieple posadki i obiboctwo, a interes
              pasazera i przewoznikow wszyscy maja w glebokim powazaniu...LOT podobnie jak
              inne linie lotnicze jak miedzy innymi Lufthasa, British Airways czy np. Air
              France jest jedynie klientem PRLu vel PPLu.
              • Gość: Szelma Re: BON VOYAGE IP: 207.10.249.* 17.02.04, 18:52
                Podrozniku, problem w tym...ze ja do tego burdelu przylatuje i nie koniecznie
                widze w tym przyjemnosc. Kazdego roku obserwuje jakie przekrety dzieja sie na
                tym lotnisku. Ciekawe tylko dlaczego ceny biletow takie drogie??? Bo tak: ani
                kulturalnieszej obslugi w samolocie nie widze, ani lepszego zarcia, obluga
                lotniska - no to juz zupelnie inny rozdzial. Ale ja chyba nie na temat-
                chodzilo o Francje.
                z szacuneczkiem....przgotowujaca sie do podrozy Szelma
                • Gość: Podroznik Re: BON VOYAGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 20:53
                  Droga Szelmo, widze, ze to co napisalem wczesniej nie zostalo przez Ciebie
                  zrozumiane - lotniskiem na Okeciu nie zarzadza LOT tylko inna firma PPL. nazwy
                  sa podobne, ale to dwie oddzielne firmy, w dodatku PPL ma zawsze pretencsje do
                  LOTu, ze jest bardziej znany.
                  • Gość: Szelma Re: BON VOYAGE IP: 207.10.249.* 17.02.04, 21:50
                    TAk, musze przyznac ze zrozumialam zle. Co nie zmienia faktu, ze to co
                    napisalam o jakosci servisu lotu jest niestety prawda- subiektywna, ale prawda.
                    Dziekuje ze mnie sprostowales i to w tak grzeczny sposob (rowniez rzadko
                    spotykany)
                    z szacuneczkiem dla Podroznika,
                    Szelma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka