Gość: motor IP: 57.66.193.* 17.02.04, 09:53 Mysle, ze strajk jest o dziwo posunieciem bardzo w porzadku. Oni po prostu zalegalizowali to co i tak robili na co dzien, jak to francuzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malontent Re: Paryż nie lata IP: *.icpnet.pl 17.02.04, 10:00 To znaczy sugerujesz, że NIE PRACUJĄC kontrolerzy z Paryża załapali się jako jedyni w Europie do Top 10 najruchliwszych lotnisk na świecie? Ciekawa teoria... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK pod-paryski IP: 213.25.88.* 17.02.04, 10:22 Powinno jeszcze być: za-kłóca ob-sługującym od-wołanych do-łączyć po-łączenia a zwłaszcza: między-narodowe i naj-bliższe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Paryż nie lata IP: *.chello.pl 17.02.04, 10:33 A to się faktycznie zgadza.. Ale nie od dziś wiadomo, że Agora z oszczędności zamówiła specjalny pakiet MS Office bez spellcheckera ;))) Przynajmniej tak to wygląda od strony czytelnika .... Oczywiście nie wspominam tu już nawet o rzetelności dziennikarskiej, bo to śmieszne... olczyki(na)hot(kropka)pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotnik BON VOYAGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 12:05 Tak to jest latac AIR FRANCE i przez Francje.... jesli dzis poniedzialek, to strajkuja kontrolerzy ruchu lotniczego we francji, jesli dzis wtorek, to strajkuja piloci AIR FRANCE, jesli dzis sroda, to strajkuja pracownicy obslugi lotnisk, jesli dzis czwartek, to strajkuja pracownicy Aeroports de Paris, jesli dzis piatek, to strajkuja pracownicy transportu nazeimnego, jesli dzis sobota, to strajkuja stewardessy AIR FRANCE, jesli dzis niedziela, to strajkuja pracownicy firma handlingowych. Och jaki ciezki tydzien..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z paryza Re: BON VOYAGE IP: *.broca.inserm.fr 17.02.04, 12:54 ej - ty chyba tez z francji jetes... Ale w niedzile (jak polska nazwa wskazuje) i tak nikt nie pracuje to co maja strajkowac?? Zreszta strajki nie strajki - tam na de Gaulle taki burdel maja ze nie istotne czy ktos strajkuje czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotnik Re: BON VOYAGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 13:03 nie ja nie z francji jestem, ja z Polski... ale w branzy lotniczej pracuje.... i obserwujac AIR FRANCE (AF) I ALITALIE (AZ) czesto obstawiamy, w ktory dzien kto bedzie strajkowal.... a wlasnie AF i AZ dobraly sie i sa w tym tym zamym aliansie ScaryTeam (nazwa oficjalna SkyTeam), teraz jeszcze AF przejal kolejna lotnicza niemote KLM, a jak jeszcze do tej grupy dolaczy juz niedlugo Aeroflot (SU) co w sumie juz jest pewne, to bedziemy mieli uroczy StrikeTeam. Nie wspominajac o innych marnotkach z tego aliansu jak czeskie CSA czy majace ochote przystapic wegierski MALEV czy rumunski TAROM. to wtedy juz bedzie Scary&StrikeTeam;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szelma Re: BON VOYAGE IP: 207.10.249.* 17.02.04, 14:04 Oh!! Lotniu, ty mnie nie strasz bo ja sie wlasnie wybieram (za miesiac) do Poladnu Lotem...i wszyscy mnie strasza balaganem i brakiem kontroli oraz ......ewentualnymi strajkami na Okeciu. Pozdrawiam serdecznie Szelma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podroznik Re: BON VOYAGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 17:33 NIe ma sie co obawiac, przeciez Polskie Linie Lotnicze LOT (czyli PLL LOT) to nie lotnisko na Okeciu... lotnisko okecie to burdel panstwowy zarzadzany przez panstwowe (nadzorowane przez naszego ukochanego Ministra Winietkę POLA) Polskie Porty Lotnicze(PPL). W zasadzie to drugie P powinno sie zamienic na R - bo to firma rodem z PRL, gdzie licza sie cieple posadki i obiboctwo, a interes pasazera i przewoznikow wszyscy maja w glebokim powazaniu...LOT podobnie jak inne linie lotnicze jak miedzy innymi Lufthasa, British Airways czy np. Air France jest jedynie klientem PRLu vel PPLu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szelma Re: BON VOYAGE IP: 207.10.249.* 17.02.04, 18:52 Podrozniku, problem w tym...ze ja do tego burdelu przylatuje i nie koniecznie widze w tym przyjemnosc. Kazdego roku obserwuje jakie przekrety dzieja sie na tym lotnisku. Ciekawe tylko dlaczego ceny biletow takie drogie??? Bo tak: ani kulturalnieszej obslugi w samolocie nie widze, ani lepszego zarcia, obluga lotniska - no to juz zupelnie inny rozdzial. Ale ja chyba nie na temat- chodzilo o Francje. z szacuneczkiem....przgotowujaca sie do podrozy Szelma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podroznik Re: BON VOYAGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 20:53 Droga Szelmo, widze, ze to co napisalem wczesniej nie zostalo przez Ciebie zrozumiane - lotniskiem na Okeciu nie zarzadza LOT tylko inna firma PPL. nazwy sa podobne, ale to dwie oddzielne firmy, w dodatku PPL ma zawsze pretencsje do LOTu, ze jest bardziej znany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szelma Re: BON VOYAGE IP: 207.10.249.* 17.02.04, 21:50 TAk, musze przyznac ze zrozumialam zle. Co nie zmienia faktu, ze to co napisalam o jakosci servisu lotu jest niestety prawda- subiektywna, ale prawda. Dziekuje ze mnie sprostowales i to w tak grzeczny sposob (rowniez rzadko spotykany) z szacuneczkiem dla Podroznika, Szelma Odpowiedz Link Zgłoś