Gość: Darek IP: *.reset.3s.pl 09.04.10, 08:17 Czy nie prościej było podać linka do strony z testem: www.pro-test.pl/ i od razu podać cenę za dostęp do pełnej treści artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bob no co ty.... IP: *.ghnet.pl 09.04.10, 20:18 Tak przynajmniej udają, że artykuł nie jest sponsorowany. A jest jak jasny kut... Nowa jakość w Internecie. Walenie w trąbę. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Niewazne czy artykul sponsorowany 09.04.10, 20:55 wazne jest kto kryje sie za Pro-Test. W Niemczech istnieje finansowana przez rzad i sprzedaz czasopism potezna organizacja Stifftung Warentest, ktora cieszy sie opinia niezaleznej, posiada juz niezly know-how w dziedzinie testow najrozniejszych produktow, takze finansowych. Jest to jedna z ostatnich instytucji, ktorej ludzie wierza. W przypadku dobrego wyniku dla produktu firmy korzystaja z tego w celach marketingowych: na opakowaniu proszku do prania, kremu, na pralce znajdziesz na etykiecie chrakterystyczny znaczek z data testu i ocena. Na stronie internetowej znalazlam informacje, ze ProTest jest fundacja wspolfinansowana ze srodkow EU. Jezeli faktycznie bedzie to instytucja niezalezna i bedzie scisle wspolpracowac z Federacja Konsumentow jest nadzieja, ze Polacy oglupiani reklamami (do ktorych podchodza bezkrytycznie) dostana nareszcie prawdziwa pomoc przy podejmowaniu decyzji o zakupach. I jeszcze cos: przedstawiciele Stifftung Warentest maja bezplatny i szeroki dostep do publicznej telewizji niemieckiej, ktora zreszta ma w programie wiele magazynow konsumenckich. Byloby dobrze, aby to bylo mozliwe takze w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralnia Cóż w tym dziwnego, ze Miele jest lepsza IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.10, 21:29 W końcu jest ponad 3 razy droższa od Amiki. Mercedes też jest lepszy od Fiata. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: Cóż w tym dziwnego, ze Miele jest lepsza 09.04.10, 21:48 a ta Miele chociaż dobrze miele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola z Dywit Miele to bardzo dobra pralka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 23:36 Mam i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
czernobyl2 sposób na sciaganie haraczy od producentow 10.04.10, 07:47 wszystkie te pseudo "testy" i "rankingi" służą jedynie wyciąganiu łapówek od producentów. ci co zapłacą organizatorowi "testu" duzo kasy, mogą (lecz nie muszą) dostać lepsze oceny, ci co nie zapłacą dowiedzą sie ze ich produkt to syf... Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 mylisz sie czernobylu 10.04.10, 08:02 niemiecki Stifftung Warentest to na niemieckim rynku potega. I postrachem dla producentow. Utrzymuje sie z dotacji rzadowej, wplywu ze sprzedazy czasopism i sprzedazy wynikow w internecie. Producenci nie maja na wyniki zadnego wplywu, moga sie jedynie nie zgodzic na testowanie swojego produktu. Moze nareszcie doczekamy sie podobnej instytucji w Polsce lub EU Odpowiedz Link Zgłoś
czernobyl2 Re: mylisz sie mara571 10.04.10, 09:24 mara571 obawiam sie ze świadomie wprowadzasz czytelników w błąd. tak sie składa ze światek recenzentów znam od podszewki, wielokrotnie uczestniczyłem w kupowaniu recenzji, (na całym świecie) zatrudnianiu rodziny recenzentów, przekazywaniu prezentów bliskim znajomym recenzenta. itp. itd. także twierdzenia, ze gdzieś w Niemczech, istnieje recenzent który nie bierze łapówek za swoje "usługi" i nie jest związany z jakimś wybranym producentem. należny włożyć między bajki. przeczą temu takze moje prywatne diswiadczenia ze sprzetem AGD. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 sadzac po ilosci procesow przeciwko 10.04.10, 15:30 Stifftung Warentest lapowek nie biora. Zadnego nie przegrali. Zreszta dzialaja juz bardzo dlugo i konsumenci mogli sie sami przekonac czy ich oceny produktow sa sluszne czy nie. Ja bedziesz mial mozliwosc to zapytaj jakiegos Niemca, co sadzi o tej organizacji. Ja sobie swietnie zdaje sprawe, ze w dzisiejszych czasach wielkie koncerny zwane w Polsce z nieznanych mi powodow korporacjami kupuja lub probuja kupic ekspertyzy wszedzie. Mielismy juz wiele takich propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania Miele to pralka na 20lat. Ale 2 Amica spisują się IP: *.icpnet.pl 10.04.10, 12:49 świetnie u mnie odpowiednio 10 i 4 lata. Żałuję, że artykuł jest tak zdawkowy i nie pokazuje modeli i poszczególnych parametrów. Zaś testy trzeba kupować na stronie. W Niemczech testy konsumenckie organizacji testującej są dostępne bezpłatnie i stanowią istotne źródło wiedzy przed podjęciem decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) Re: Niewazne czy artykul sponsorowany IP: 109.255.148.* 09.04.10, 21:30 zeby zobaczyc wyniki testu trzeba wyslac smsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Niewazne czy artykul sponsorowany IP: 151.59.19.* 16.01.11, 00:49 Jak nieważne jak najważniejsze? Chwała ze DE daje na to szmal, a nie zainteresowani. (czytaj korporacje) Lecz niestety test można tak dobrać ze wyniki są już znane przed testem. Gzie tu są są pralki koreańskie? a szczególnie LG z napędem direct drive nowetrendy.pl/index.php/news/id/5341 . www.google.com/images?hl=pl&xhr=t&q=direct+drive+lg&cp=13&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=Gi8yTaOZI4_z4gby99D1Cg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=7&sqi=2&ved=0CFgQsAQwBg&biw=1280&bih=866 Miele jest dobrą pralką ale nie a tą cenę!!!! taka lg nie dość ze tańsza 2x i cichsza 2x to na start daje 5-7lat gwarancji i przy 40 cm głębokości masz 6kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Niewazne czy artykul sponsorowany IP: *.unitymediagroup.de 16.01.11, 13:21 Jesli Samsung taki dobry to czemu Szejkowie zdecydowali sie na Mielie?Najwyzszy budynek na Swiecie w Dubaju to niemiecka robota i wyposazenie Miele! vae.ahk.de/wirtschaftsnachrichten/burj-dubai-das-alles-ist-made-in-germany/ pomyslal by kto ze parkiet,klamki,blachy na elewacje,ceramika,pralki itd to z Niemiec a nie z Polski np.od Amicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale kicha Re: no co ty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 21:39 Niezależny instytu badawczy Press-Fox zajmujący się badaniem jakości artykułów w prasie europejskiej wykazał, że najgorsza gazeta to Gazeta Wyborcza, bez ogródek nazywając jej artykuły niezetelnymi, wprowadzającymi w błąd i ogólnie psu na budą przydatnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.chello.pl 09.04.10, 20:18 takie podchody to skandal... Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 20:21 Mam w domu pralkę, lodówkę, kuchenkę i zmywarkę Amici. Wszystkie działają dobrze, pralka już 8 lat. Dziwnie wygląda artykuł, w którym lakonicznie napisano, że "najlepiej wypadł X, najgorzej Y" i nic o kryteriach wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Heh, biznes, ale czyj? 09.04.10, 20:25 Hahaha, wyniki testów dostępne za pomocą SMS: "Test pralek rytmie prania" 10,98 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 mozesz kupic czasopismo 09.04.10, 20:58 jezeli testy ma byc niezalezny, trzeba miec na nie srodki. Za ostatni potrzebny mi test ze Stifftung Wartentest zaplacilam 2,4 euro. Dostalam kod, przy pomocy ktorego moglam sciagnac z sieci obszerna dokumentacje. Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: mozesz kupic czasopismo 10.04.10, 00:58 Polski konsument nie ma zaufania, do testow. Jezeli wynik testu jest platny, to "ktos za tym stoi" Stiftung Warentest to w Polsce nieznany kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: mozesz kupic czasopismo 10.04.10, 01:08 Żeby móc brać za opinie pieniądze, trzeba mieć autorytet. A to wygląda jak szwagier z kumplem, którzy postanowili sobie zrobić kasę wystawiając opinie. Wyskok z krzaków - ja testuje pralki i chce za informacje o moich testach kasę.Też mogę wymyślić sobie ranking i opublikować wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsus To bardzo poważna fundacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 11:57 Fundacja jest zarejestrowana od 05/12/2008, czyli działa od przeszło roku. Zarząd składa się z prezesa Piotr Koluch. Poważny instytut, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.tktelekom.pl 09.04.10, 21:03 Nie wiem jak inne produkty AGD Amici ale mam ich kuchenkę i większego dziadostwa nie miałem więc dziwię się że chwalisz kuchenkę Amici,jest naprawdę badziewna.Przez tą kuchenkę nic już z Amici nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 23:45 Nie upieram się, że Amica jest najlepsza na świecie, chociaż na podstawie tego, że 4 ważne urządzenia działają dobrze mogę już coś wnioskować. Chodzi o sam artykuł, który jest niczym innym jak reklamą "fundacji". Równie dobrze mógłbym zrobić sobie test na podstawie wymyślonych (i nie podawanych publicznie) kryteriów. A potem powiedzieć, że "BMW jest gorsze od VW". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBol Amica to gwno - wiem, bo miałem pralkę i lodówkę IP: *.as.kn.pl 10.04.10, 10:05 Nigdy więcej. Nikt mi nie wmówi, że produkty tej firmy są dobrej jakości. Chłam jakościowy i technologiczny. Unikać jak ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 20:29 amica sprzedaje zakłady samsungowi Trzeba zbić cenę to i artykuł jest potrzebny a podobno leżącego się nie kopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 20:35 Ale piardy, to gazeta też na psy schodzi? Ci z tego testu zapłacili za reklame gazecie a im miele za wyniki testu... A ja mam pralke amica od 6 lat i dziala git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.telpol.net.pl 09.04.10, 20:44 To jest polskie dziennikarstwo Napisac coś i koniec. A gdzie wyniki testów?? Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 23:46 Bo to nie było pisane, tylko skopiowane z materiałów prasowych "fundacji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: 109.243.117.* 09.04.10, 20:47 ja mam pralkę amica od 7 lat, od 2 lat jak pojawiły się dzieci pierze co dziennie, jest niezawodna i prosta w obsłudze jak żadna inna, do drugiego mieszkania też kupiłem pralkę amica i pozostały sprzęt też, bo jest tani, prosty w obsłudze i niezawodny! ten tekst to kpina i upadek tej gazety! jeżli tekst jest sponsorowany to kultura wymaga o tym poinformować a nie robić z ludzi debili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 21:51 A ja mam pralkę Boscha i żeby przekręcić pokrętło używam klucza francuskiego , tak ciężko chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miluś Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 21:55 Ja mam amicę 8,5 roku. Pierze dzień w dzień, czasem po kilka prań (bo i ubrania całej rodziny i pieluszki wielorazowe najmłodszego dziecięcia itd, itd). Jest niezawodna! Dopiera idealnie, dobrze wiruje. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 22:03 Gość portalu: miluś napisał(a): > Ja mam amicę 8,5 roku. Pierze dzień w dzień, czasem po kilka prań (bo i ubrania > całej rodziny i pieluszki wielorazowe najmłodszego dziecięcia itd, itd). Jest > niezawodna! Dopiera idealnie, dobrze wiruje. a miele chodzi 20 lat i dluzej i dalej nie rozni sie parametrami od nowosci na rynku. super jakosc od pokolen, skladana nie dzieciecymi raczkami w chinach, a w niemieckim bielefed i gütersloh przez fachowcow. niestety, ta jakosc kosztuje, ale lepszego sprzetu agd nie ma. jest ladniejszy, to prawda, ale jesli chodzi o niezawodnosc i technike miele odstawia konkurencje o lata swietlne. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Miele to jakość prawie profesjonalna 09.04.10, 22:17 Miele to jakość prawie profesjonalna. Nie wiem czy wiecie jak wygląda profesjonalny sprzęt typu pralki czy zmywarki. W każdym przypadku prosta, solidna, przemyślana konstrukcja i minimum opcji. Pralki konsumenckie mają tysiące bajerów które tak naprawdę nic nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Miele to jakość prawie profesjonalna 09.04.10, 23:57 Niczego nie ujmuję Miele, po prostu powiedzenie "Amica jest gorsza od Miele" nic nie znaczy, bo nie zawiera kryteriów - w czym? Co do niemieckiej solidności to siada od jakiegoś czasu. Nic nie trwa wiecznie. A Chińczycy nie zatrudniają dzieci do pracy przy produkcji nieco bardziej skomplikowanej elektroniki wysyłanej na Zachód, bo to nie ma sensu. Nawiasem mówiąc to nie wiem, czy 20 letnia pralka to dobry pomysł. Np. klasa energetyczna sprzed 20 lat kiepsko się ma do dzisiejszego ograniczania zużycia prądu. Pranie bez zagnieceń i różne inne ciekawe wynalazki pewnie za 20 lat będą w muzeum. Pralki zużywają masę wody. Czytałem w necie o udanym teście pralki, która zużywa 0,5 litra!!! (plus jakieś specjalne granulki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Miele to jakość prawie profesjonalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 08:33 Niczego nie ujmuję Miele, po prostu powiedzenie "Amica jest gorsza od Miele" nic nie znaczy, bo nie zawiera kryteriów - w czym? Odpowiadam !! WE WSZYSSTKIM poczawszy od mozliwosci abdeytu oprogramowania programatora,a skonczywszy na konstrukcji bebna oraz zastosowanych silnikach czy pompach. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Miele to jakość prawie profesjonalna 10.04.10, 11:35 O rzesz... ZALEŻY JAKI MODEL PORÓWNUJESZ! Czytaj plizzz dokładnie. Nie sądzę, żeby 20 letnia pralka Miele miała możliwość aktualizacji oprogramowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodżer.perejro Re: Miele to jakość prawie profesjonalna IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.10, 18:35 Moja 16-letnia ma tę możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
witasf Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 20:47 może jakiś link na potwierdzenie "rewelacji", chyba że Niemiaszki sponsorują artykuł... tfu... zajawkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.10, 21:35 Duzo jeszcze wody przeplynie przez twoja pralke zanim zrozumiesz co to jakosc.Jak ci podadza link juz slysze twoje glosne:--bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ase Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: 83.2.108.* 10.04.10, 09:44 Przez moją pralkę typu polar dużo wody już przepłyneło już straciłem rachubę w latach ile to jest Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 nie, nie sponsoruja 09.04.10, 22:04 zajrzyj na strone Pro-Test. Prawda jest taka, ze Miele to taki chcialam napisac Toyota, ale chyba lepiej bedzie Mercedes z lat 80-tych. Pierze dobrze i to latami. I wygrywa testy nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
woland_er Re: nie, nie sponsoruja 10.04.10, 09:43 Coś Ci napiszę stara, bo zaczynasz być żenująca. Jeśli ten PRowy pomysł był Twój, to weź pod uwagę, że nie jesteś w Niemczech, tylko w Polsce. A Polska to kraj wałków i łapówek. I nawet jeśli ta "fundacja" ma coś wspólnego z niemiecką fundacją, o której piszesz, to i tak jest bardzo prawdopodobne, że w Polsce kierują nią łapówkarze. Próbujesz robić idiotę z Polaków, którzy są przyzwyczajeni do tego, że próbuje się z nich robić idiotów. A więc zrobiłaś najgorszy PR tej "fundacji", jaki mogłaś. Nawet jeśli nie zapłaciłaś Gazeta.pl za opublikowanie tego, tylko jakiś jełop łyknął Twoją "informację prasową". Ja na miejscu Twojego szefa wywaliłbym Cię na zbity pysk, bo właśnie zepsułaś mu start geniuszu :D Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 dowcip ci sie udal 10.04.10, 15:39 bo ja akurat jestem w Niemczech. A z tym szefem to juz kompleten pudlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felix Ten artykuł to bzdura... IP: 188.33.215.* 09.04.10, 21:08 A wracając do pralek: obecnie ciężko się połapać, gdzie i przez kogo są produkowane poszczególne marki. Wszystko się wymieszało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woytas Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.echostar.pl 09.04.10, 21:23 Ja również mam pralkę Amici i nie żałuję zakupu. Pierze jak należy, jest prosta w obsłudze, sterowanie ma w pełni elektroniczne. A była tańsza od porównywalnego modelu Siemensa/Boscha o połowę. Te wyniki testu to kpina!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.10, 21:38 a jakie masz doswiadczenie z praniem w Miele? Co zadne...oni maja ,wiec nie wrzesz ze kpina bo nie masz podstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolo Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 22:53 Gość portalu: Jojo napisał(a): > a jakie masz doswiadczenie z praniem w Miele? > Co zadne...oni maja ,wiec nie wrzesz ze kpina bo nie masz podstaw. A jakich podstaw oczekujesz? Pralka to pralka, nie prom kosmiczny do latanie w kosmos, do oceny którego są potrzebne podstawy teoretyczne, tylko urządzenie do prania. (pkt.1) Ma dobrze prać i koniec. potstawą oceny jest to czy jest dobrze uprane, czy nie. Branie pod uwagę oszczędności energi to argument dla zielonych oszołomów , a nie dla konsumenta, bo potencjalne oszczędności zwrócą się (albo i nie) po latach, a większą kasę (i to sporo większą) trzeba wywalić teraz. A co do ilości opcji i bajerów... patrz pkt.1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.10, 23:17 Twoja podstawa oceny"dobrze uprane" jest juz prawidlowa ale dalej nie wiesz , jak wyglada"dobrze uprane"w dwoch wersjach. Juz tu ktos pisal o delikatnych materialach w pralkach a sprawa "decybeli" w domowym zaciszu , tez ci obojetna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 08:24 Branie pod uwagę oszczędności energi to argument dla zielonych oszołomów , a nie dla konsumenta, bo potencjalne oszczędności zwrócą się (albo i nie) po latach, a większą kasę (i to sporo większą) trzeba wywalić teraz. Dobre!!!! ale jest warunek !!! Pralka musi byc podlaczona do dzwonka i trzeba mieszkac w bloku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx-x Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 21:24 a jak zonbaczycie ceny to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maaac Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 21:26 To jakaś reklama strony Fundacji Pro-Test?? to dlaczego nie ma wzmianki ze to reklama? A ten test to jakaś ściema aby zobaczyć wyniki trzeba za nie zapłacić SMS. Daruje sobie to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.10, 21:39 wiedza kosztuje,co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
marter7 Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 21:50 > wiedza kosztuje,co w tym dziwnego? Nie jest dziwne to, że wyniki testu kosztują, ale to, że zamieszcza się właściwie plagiat (w pierwszym akapicie właściwie tylko posortowano producentów alfabetycznie, drugi wzięty żywcem, trzeci jest kompilacją zdań ze skrótu oryginału...) a źródła nie podaje. I jeszcze niejaki "maz" podpisał się jako autor :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.stk.vectranet.pl 09.04.10, 21:40 A gdzie jakaś tabela, zestawienie, porównanie? Nic! Przecież Miele właśnie produkuje najdroższe pralki. Co to w ogóle za artykuł? Odpowiedz Link Zgłoś
gontek22 MODEL 09.04.10, 21:41 podstawowe pytanie: JAKI MODEL DANEGO PRODUCENTA ZOSTAŁ UŻYTY DO TESTÓW ? dla przykładu podam przykład LAPTOPÓW, co użytkownik to zdania są podzielone, mój znajomy powiedział, że Acer to największe ścierwo jakie miał w ręku a ja akurat chwaliłem bo model, który miałem był naprawdę udany ... Przykłady można mnożyć. Co to za porównanie jeżeli nie podaje się szczegółów. I pamiętajcie jeszcze raz - ważny jest model danego producenta, bo jak wiadomo jedne są lepsze drugie gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma-ryja Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: 82.139.192.* 09.04.10, 21:43 Mam zmywarke Miele. Jej poprzedniczka pracowala 24 lata bez jednej usterki, mimo licznych przeprowadzek. Po 24 latach zepsul sie niestety element sterujacy zakonczenie suszenia. Niestety, jego wymiana bylaby zbyt kosztowna i zdecydowalam sie na kupno nowej zmywarki - oczywiscie Miele. W miedzyczasie postanowilam dokupic komplet sztucców WMF, nie znajac jego nazwy. Sprzedawczyni byla zdziwiona, ze moje sztucce, przyniesione na próbe sa jak nowe, mimo, ze tego modelu nie ma w sprzedazy od kilkunastu lat. Sprzedawczyni wyjasnila mi, ze taki wyglad sztucców jest regula przy korzystaniu ze zmywarki Miele, ktora posiada szuflade zamiast kosza, w ktorym sztucce sa obijane. Natomiast moja pralka - oczywiscie Miele - dziala od 15 lat bez zarzutu, czasem nawet eksploatuje ja kilka razy na dzien. Szczególnie fantastyczny jest program do prania welny. Najdelikatniejsze swetry kaszmirowe wsadzam po prostu do pralki i nie widac na nich zadnych sladow zniszczenia czy sfilcowania. Oczywiscie wiem, ze przy byle jakiej jakosci materialu nie pomoze najlepsza pralka. Miele mimo wysokiej ceny oplaca sie, bo przez kilkadziesiat lat dziala niezawodnie. Moge tylko polecic dalej. przy wyborze kupowanych produktów kieruje sie przede wszystkim wynikami testów i zaleceniami Stiftung Warentest. Do tej pory sie nie zawiodlam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_mroz_uff Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 21:52 A teraz opowiedz ile kasy dostałaś za pseudoreklame Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.10, 22:01 dziadek_mroz_uff napisał: > A teraz opowiedz ile kasy dostałaś za pseudoreklame *************** Nie trzeba otrzymywać kasy, można mieć doświadczenie z produktem i po prostu wymienić doświadczenia. Ja tez mam urządzenia AGD z Miele i sobie je chwale, innych nie kupie tylko Miele, lodówka z zamrażarka to tylko Liebherr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Lodowka Miele jest produkowana IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.10, 22:16 mara571 napisała: > w firmie Liebherr. Wiem o tym, kombinacja lodówki z zamrażarką nie występuje pod nazwa Miele tylko Liebherr wiec nie ma co macic ludziom w głowie bo i tak na końcu się nie połapią. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 a jednak 09.04.10, 22:25 http://www.otto.de/Haushalt/Kuehlen-und-Gefrieren/Kuehl-und-Gefrierkombis/shop-de_bc_sh8967349/;sid=8-uluogCeZa0usO9f7SC0-QIAwWcIdUMZBUEVgiiaMz3rm-ZiLn-WBrJaMz3roXaBKvOh2em?SpecialShopName=&ls=0&filter_selection_1=f477 Potrzebna jest Miele w ofercie mebli kuchennych z sprzetem. Salony Miele z ta oferta sa we wszystkich wielkich miastach swiata. A swoja droga uwazam, ze cena Liebherra w wersji bio fresh jest w Polsce bandycka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: a jednak IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.10, 22:32 Nie znam polskich cen Miele ale w sklepach na Zachodzie można targować i zawsze jak się dobrze zahandluje rabat się dostanie. Dla takich zakupów nigdy nie polecam nikomu katalogów (drożyzna) tylko specjalistyczne sklepy z dobrym serwisem, mam dobre doświadczenie np z Technoland. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 22:12 tak się składa, że ma baba rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 22:59 tez mam zmywarke miele od 12 lat, dziala bez zarzutu , oby tak nastepne 12 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 23:10 Gość portalu: Ma-ryja napisał(a): > Mam zmywarke Miele. Jej poprzedniczka pracowala 24 lata bez jednej usterki, mim > o licznych przeprowadzek. Po 24 latach zepsul sie niestety element sterujacy za > konczenie suszenia. Niestety, jego wymiana bylaby zbyt kosztowna i zdecydowalam > sie na kupno nowej zmywarki - oczywiscie Miele. W miedzyczasie postanowilam do > kupic komplet sztucców WMF, nie znajac jego nazwy. Sprzedawczyni byla zdziwiona > , ze moje sztucce, przyniesione na próbe sa jak nowe, mimo, ze tego modelu nie > ma w sprzedazy od kilkunastu lat. Sprzedawczyni wyjasnila mi, ze taki wyglad sz > tucców jest regula przy korzystaniu ze zmywarki Miele, ktora posiada szuflade z > amiast kosza, w ktorym sztucce sa obijane. > Natomiast moja pralka - oczywiscie Miele - dziala od 15 lat bez zarzutu, czasem > nawet eksploatuje ja kilka razy na dzien. Szczególnie fantastyczny jest progra > m do prania welny. Najdelikatniejsze swetry kaszmirowe wsadzam po prostu do pra > lki i nie widac na nich zadnych sladow zniszczenia czy sfilcowania. Oczywiscie > wiem, ze przy byle jakiej jakosci materialu nie pomoze najlepsza pralka. Miele > mimo wysokiej ceny oplaca sie, bo przez kilkadziesiat lat dziala niezawodnie. M > oge tylko polecic dalej. przy wyborze kupowanych produktów kieruje sie przede w > szystkim wynikami testów i zaleceniami Stiftung Warentest. Do tej pory sie nie > zawiodlam. Albo nie wiesz co pioszesz, albo cellowo piszesz głupoty, żeby przed samą sobą usprawiedliwić się, że nie wywaliłaś w błoto tych kilkudzięsięciu tys. za sprzęt. To czy naczynia się rysują, czy nie, to kwestia proszku jakiego się używa. Ja od 15 lat mam Boscha za połowę ceny Miele i też nic mi nie rysuje Nie chcę cią załamywać ale zmywarka moich rodziców, która kosztowała skolei połowę mojej też od 15 lat też nic nie rysuje i nie obija! Podobna sytuacja z pralką (choć tu techniologia wykonania może mieć znaczenie,ale nie na tyle, żeby ci sweter sfilcowało). Naczytałaś się ulotek reklamowych i próbujesz przekonać wszystkich że to wszystko prawda. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ty chyba naprawdę w to wierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.10, 23:21 lulu ty chyba jeszcze z pralką Miele albo tego producenta sprzętem nie miałeś do czynienia, sadzę po twojej wypowiedzi. Miele przy Bosch/Simens (tez dobry sprzęt) jest jak Rolls-Royce przy Fiacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gast Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: 81.219.96.* 10.04.10, 08:25 Tym i tym dojedziesz ;-) W codziennym uzytkowaniu dla "Kowalskiego" Fiat pewnie bardziej użyteczny (praktyczny) będzie, nie mówiąc juz o kosztach zakupu i eksplotacji ... No chyba, że o "prestiż" chodzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
click_and_buy Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 21:45 U mnie amika się niestety się nie sprawdziła. Rdzewiała,ciekła i bez żalu oddałem ją do recyklingu . Polskie jest dobre,he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamw nigdy więcej Amiki - co tanie to do d... IP: *.chello.pl 09.04.10, 22:10 raz w życiu pokusiłem się na taniochę - kupiłem Amikę i po czterech latach wpitalania się na nią i napraw kupiłem drugą tym razem porządną pralkę. Od tej pory zasadę mam prostą: nie kupuję rzeczy najdroższych (bo z reguły są dobrej jakości ale przepłacone), nie kupuję najtańszych (bo to tandeta - szkoda nerwów i kasy) i nie kieruję się reklamą tylko testami i opiniami użytkowników. Jak do tej pory działa w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fela szczekaczku IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.04.10, 00:20 COS MI WANIAJESZ....HIZRAELEM szczekaczku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.boecker Wielu Polakow nie zna Miele. 09.04.10, 22:11 Bo poprostu wyroby Miele sa za drogie dla Polakow,sa ale w wybranych sklepach w aglomeracjach.A jesli chodzi o jakosc i serwis....jest perfekcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Wielu Polakow nie zna Miele. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 22:31 Miele jest za drogie dla Polaków, ale przy tych cenach co w PL byłyby również za drogie dla Niemców. Dlatego sąsiad kupił pralkę i suszarkę Miele w Austrii, zaoszcządził na tym - bagatela! - 30%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Wielu Polakow nie zna Miele. IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.10, 22:46 Gość portalu: z napisał(a): > Miele jest za drogie dla Polaków, ale przy tych cenach co w PL > byłyby również za drogie dla Niemców. Dlatego sąsiad kupił pralkę i > suszarkę Miele w Austrii, zaoszcządził na tym - bagatela! - 30%... ************ Dużo ludzi z Polski których jest stać na to, kupuje elektronikę jak i sprzęt AGD na zachodzie. Ta sama pralka kupiona i wyprodukowana w Polsce nie jest równa tej samej pralce wyprodukowanej jak i kupionej na zachodzie, chyba wiecie o tym? Tak samo jest z proszkami do prania czy innymi detergentami, po prostu wymogi na zachodzie są inne jak w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam kup proszek do prania, czy srodek do czyszczenia IP: 83.209.146.* 09.04.10, 22:54 toalety w Szwecji, to: 1. proszek nie usunie tobie brudu z ubran 2. wylejesz acle opakowanie do czyszczenia toalety i efekt bedzie moze ciut lepszy ale nadal bedzie brudno. po prostu wymogi bezpieczenstwa, wymogi ekologow w szwecji sa takie a nie inne i adnych Domestosow, porzadnych srodkow do prania nie kupisz w szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Wielu Polakow nie zna Miele. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 23:01 Nikt nie produkuje Miele w Polsce, więc o czym w ogóle mówimy? Ja mam Whirpoola 6th Sense wyprodukowaną we Francji, badziew jakich mało. Miałem polarowską pralkę serii "blomberg" (ładowaną z góry) i pomimo swoich wad była o wiele trwalsza niż to amerykańsko- francuskie g..no. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.finemedia.pl 09.04.10, 22:11 Moi rodzice mieli 3 urządzenia Amica: kuchenkę, zmywarkę i pralkę. Wszystkie do dupy, bo ciągle coś się w nich psuło. Serwis to jakaś kpina. Dodam że pralka kosztowała 1500 zł i było to dość dawno temu.Zmywarkę osobiście wyp.ierd0liłem na złom. Też tania nie była. Psuła się najbardziej. W sumie najmniej upierdliwa była kuchenka gazowa, ale i to potrafili sp.ierd0lić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miele to młynek Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 22:18 moja pralka miele częściej ogląda serwisanta niz mnie. Bubel za kosmiczne pieniądze. Chyba jak skonczy sie gwarancja to ja wypieprze i kupie nasjtanszy szajs z biedronki chociaz nie trzeba bedzie zalowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAV Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: 188.105.230.* 09.04.10, 22:23 Podaj nazwe symbol tej psujacej sie Miele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.10, 22:28 coz zdarza sie,masz pecha. Normalnie jak wierzyc mojej gwarancji Miele, po drugiej awari zobowiazuja sie wymienic caly produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.10, 22:47 Gość portalu: Jojo napisał(a): > coz zdarza sie,masz pecha. Normalnie jak wierzyc mojej gwarancji > Miele, po drugiej awari zobowiazuja sie wymienic caly produkt. *********** A czy Polacy o tym wiedza jak zadziałać? Nie sadze żeby wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 10.04.10, 00:36 Gdyba mial produkt MIELE to by wiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAVARIAN Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: 188.105.230.* 09.04.10, 22:22 Siemens i Bosch to te same produkty jezeli chodzi o AGD. MIELE to wyzsza polka, kto ma maszyny MIELE od 20 lat, to moze potwierdzic. Zmywarka Miele lub pralka, jest tak cicha, ze ich praca jest w malym mieszkaniu niezauwazalna. Poza tym Miele gwarantuje 20 letnia zywotnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAY Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: 188.105.230.* 09.04.10, 22:25 Polacy wierza w stworzenia Adama gliny, ale nie w wyniki testow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.mmj.pl 09.04.10, 22:27 Mnie od lat nurtuje jedno pytanie. Dlaczego po zakończeniu procesu prania, muszę odczekać kilka minut, na możliwość otwarcia drzwiczek pralki? Pralka wykonała zadanie, a ja czekam! Bo coś blokuje ich otwarcie. Do czego służy ta funkcja? Czy ktoś mi wyjaśni? Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.10, 22:51 Gość portalu: załamana napisał(a): > Mnie od lat nurtuje jedno pytanie. > Dlaczego po zakończeniu procesu prania, > muszę odczekać kilka minut, na możliwość otwarcia drzwiczek pralki? > Pralka wykonała zadanie, a ja czekam! Bo coś blokuje ich otwarcie. > Do czego służy ta funkcja? > Czy ktoś mi wyjaśni? > Proszę o odpowiedź. ************ To jest funkcja zabezpieczenia drzwiczek przed otwarciem ich w czasie procesu prania przez dzieci, wyłącza się na końcu po zakończeniu programu. Mnie osobiście tez to wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 nie tylko 09.04.10, 23:04 funkcja jest zwiazana z czujnikiem poziomu wody. Kiedy wysiadzie ci pompa nie otworzysz drzwiczek. Podejrzewam, ze rzadaly tej funkcji firmy ubezpieczeniowe ( zalanie sasiadow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: nie tylko IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.10, 23:24 Tak, tez i Aqua Stop była wymogiem firm ubezpieczeniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_z_krainy Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 22:36 artykuł+ badania / opłacane pewnie przez Miele, a gdzie metod. bad?! strona płatna SMSem firmy budującej markę+ dyskusja forum+ forma "marketingu szeptanego"/oczywiście podsycana odpowiednimi aktorami+ JEST tak GRUBYMI NIĆMI SZYTE... że się faktycznie cofnę do artykułu, i sprawdzę, czy jest tam gdzieś napisane REKLAMA XXIw :/ +kierowanie tłumem przez Internet ......................................... stawiam + Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodżer.perejro Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.10, 00:10 dorota_z_krainy napisała: > badania / opłacane pewnie przez Miele, Bzdura od początku do końca. Trzeba się trochę poduczyć historii gospodarczej. To jest firma, która nie musi nikogo podpłacać, żeby się dobrze sprzedawać. W każdym teście osiąga taki wynik. Rolls- Royce wśród pralek. Za nimi jest długo długo nic, a dopiero potem cała reszta. Są ponad 100 lat na rynku i doskonale się trzymają. To oni wypuścili pierwsze na świecie pralki automatyczne i wiele innych nowinek technicznych, z ktśrych inni się uczą. W niemieckich pralniach przemysłowych inną firmę niż Miele trudno spotkać. Sławny slogan: "Miele, Miele, sagte Tante, die alle Waschmaschinen kannte." pochodzi bodaj sprzed 80 czy 90 lat. U mnie Miele chodzi (włączana prawie codziennie) od 16 lat. Wygląda i działa, jakby była prosto ze sklepu. Ale to jest nic. Mój znajomy ma 38-letnią pralkę Miele. Do dzisiaj mu dobrze funkcjonuje, jako druga na działce, bo naiwny 15 lat temu myślał, że mu ta stara padnie i kupił sobie drugą nową. W lodówkach na tej samej zasadzie najpierw jest Liebherr (ten sam od koparek budowlanych), potem długo długo nic i potem cała reszta. W Polsce marki słabo rozpowszechnione, bo pioruńsko drogie. I to jest ich jedyna wada. Naturalnie tych modeli z wyższej półki, bo i w takich renomowanych firmach sął produkty tańsze i droższe. Ale kto chce, ten może trafić w Niemczech i sobie kupić nawet za 1/3 taniej niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodżer.perejro Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.10, 01:52 Sorry, rozpędziłem się. Nie na świecie, lecz w Europie miało być. Tudzież pierwsze elektryczne europejskie zmywarki z roku 1929. W skali światowej pierwsze pralki- automaty były w USA, przy czym ich konstrukcja jest inna niż produktów europejskich. Za to pierwsze na świecie suszarki zrobiło Miele. Odpowiedz Link Zgłoś
vigilansx Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 15.01.11, 19:41 miele srile, mój brat właśnie zabulił za naprawę płyty ceramicznej, która padła tuż po okresie gwarancji, więcej, niż trzeba zapłacic za nowa płytę innej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 10.04.10, 00:42 Czytaj doroto, co 6 slowo, w co 3 linijce tekstu, nastepnie co 3 litere zsumowac musisz z co 9 litera z ostatniej linijki! Wynik bedzie potwierdzajacy Twoja teze! Ukryli,ukryli,manipulacja, + +kierowanie tłumem przez Internet++ Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 23:08 A kto opłacił testy? Odpowiedz Link Zgłoś