Gość: Jorg Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: 78.155.124.* 09.04.10, 23:19 www.pro-test.pl/tests_article/82712,0/Test pralek_Jakość wychodzi w praniu.ht ml Test pralek Jakość wychodzi w praniu 17 PRALEK W TEŚCIE: Nasz test pozwoli ci znaleźć pralkę odpowiednią na twoją kieszeń, a jednocześnie dobrze piorącą. Bo wśród tych najwyżej ocenionych, oprócz drogich modeli, znalazło się kilka w naprawdę korzystnej cenie. .......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekl Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.centertel.pl 09.04.10, 23:20 Ciekawe, że redakcja Gazety zgadza się na taką reklamę fundacji. Za pełną treść testu trzeba zapłacić około 10 zł. Rzecz jasna ten "artykuł" spowodował zapewne niemałe zainteresowanie... Jeśli ktoś powiedziałby, że autor dostaje "procent" od transakcji - wcale bym się nie zdziwił. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 09.04.10, 23:27 nie poddano testom Samsunga, LG ani Daewoo - może dlatego, że bano się, że będą lepsze od Bosh czy Siemens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 23:39 Aż żal człowieka ściska. Nie dość, że artykuł w 100% sponsorowany, to jeszcze kupa figurantów na forum. Sorry, ale Miele to jest nisza, nisza, nisza i w żaden sposób nie jest możliwe, aby na 20 postów, 15 osób miało pozytywne doświadczenia własne z marką Miele. Śmierdzi to na kilometr! Odpowiedz Link Zgłoś
cozano Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 10.04.10, 00:17 Nie mam Miele, ale jednak moge potwierdzic, ze jest to sprzet z reguly trwaly i niezawodny (chociaz mojej znajomej siadla po 6 latach, ale to raczej wyjatek). Mam jednak watpliwosci, czy ta trwalosc jest adekwatna do wysokiej ceny sprzetu, nie mowiac juz o starzeniu sie technologicznym. Jesli porowna sie zuzycie pradu, wody pralek, czy zmywarek przed 20 laty i obecnie, to jest jednak ogromna roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodżer.perejro Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.10, 00:26 xx napisał(a): > Aż żal człowieka ściska. Nie dość, że artykuł w 100% sponsorowany, to jeszcze > kupa figurantów na forum. Sorry, ale Miele to jest nisza, nisza, nisza i w > żaden sposób nie jest możliwe, aby na 20 postów, 15 osób miało pozytywne > doświadczenia własne z marką Miele. Śmierdzi to na kilometr! Nie mierz świata swoją miarką. Widać, że jeszcze długo musisz się uczyć. Otóż jest możliwe. Zdarzają się, jak wszędzie, felerne egzemplarze i niezadowoleni klienci, ale generalnie kto raz kupił pralkę, suszarkę lub np. odkurzacz Miele, ten do końca życia nie chce żadnej innej marki. O meblach kuchennych nie wspomnę, bo o nich to raczej tylko pomarzyć sobie można w polskich warunkach. Znam w Warszawie co najmniej kilkadziesiąt osób, które są tego samego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 10.04.10, 00:54 No dobra, ja sie przyznaje. Miele placi mi 2000 EUR miesiecznie, oraz wyposaza mi co dwa lata najnowszym sprzetem, pralka, zmywarka, maszyna do kawy meble kuchenne itd. Musze jednak pisac na forach GW ze ich produkty sa dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodżer.perejro Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.10, 01:21 Podpowiedz, gdzie mogę się zgłosić, żeby mi też tak płacili i ile za te 2000 EUR musiałbym codziennie wysłać odpowiedzi na forum.:)) Podobają mi się nowe modele sprzętów, ale stare sprzed kilkunastu lat żal mi wyrzucić, gdy nadal doskonale działają. Gdybym dostał tak jak Ty za darmo, to może bym się zdecydował na wymianę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alois @xx!!! IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.10, 03:25 a moze ci, ktorzy kupuja badziewie, jednoczesnie nie maja internetu? pomyslales o tym? ps: sam mam pralke i suszarke Miele (Softtronic W 4166 WPS i T 9666 C). Sa nie do zdarcia pod kazdym wzgledem! Waza przynajmniej 2x tyle co tanie urzadzenia- sa przez to stabilne i ciche nawet przy duzych predkosciach. Nie sa np. lakierowane ale emaliowane. Sa niezawodne poprzez minimalizacje mechaniki i elektroniki przy jednoczesnym stosowaniu komponentow najwyzszej jakosci! U wiekszych przedstawicieli mzna sobie obejrzec urzadzenia w obudowie z plexiglas w celu zajrzenia we wnetrze. ps2: nie mam z ta branza nic wspolnego, bo siedze w branzy samochodowej. Gość portalu: xx napisał(a): > Aż żal człowieka ściska. Nie dość, że artykuł w 100% sponsorowany, to jeszcze > kupa figurantów na forum. Sorry, ale Miele to jest nisza, nisza, nisza i w > żaden sposób nie jest możliwe, aby na 20 postów, 15 osób miało pozytywne > doświadczenia własne z marką Miele. Śmierdzi to na kilometr! Odpowiedz Link Zgłoś
arturpio brakujacy link.... 09.04.10, 23:43 www.pro-test.pl/tests_article/82712,0/Test%C2%A0pralek_Jako%C5%9B%C4%87%C2%A0wychodzi%C2%A0w%C2%A0praniu.html uwaga: tekst jest platny..... Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Bo to taka goovniana fundacja jest, ktora nic 10.04.10, 00:09 ci nie funduje. Chcesz sie dowiedziec, co kupic, to zaplac. To nie powinno sie nazywac fundacja. Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Bo to taka goovniana fundacja jest, ktora nic 10.04.10, 01:05 Mylisz sie. Fundacja nie pochodzi od slowa fundowac. Za komuny przyzwyczajenia nabyte, beda cie cale zycie meczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 23:50 mega tendencyjny art! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.10, 23:52 Nie tego publicznie nie mozesz zrobic, te firmy wybily by ci to z glowy poprzez portfel. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Mam pralkę Amica PA5560 10.04.10, 00:08 Szajs jakich mało. Ciągle się zawiesza i regularnie psuje. Niedługo idzie na złom. Nigdy więcej produktów tej firmy. Mam zamiar kupić w końcu porządną pralkę. Ta Amica jest gorsza, niż stara ruska Wiatka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_wieliczka Podejrzana fundacja w akcji ..hahahaha ! IP: *.zetosa.krakow.pl 10.04.10, 00:30 Wiarygodnosc znanej tylko sobie fundacji jest żałosna. Takie testy sa pozbawione sensu.Wyglada na to ,ze ktos chcial dac kryptoreklame. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alois Re: Podejrzana fundacja w akcji ..hahahaha ! IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.10, 03:30 testy tej "fundacji" raczej odpowiadaja prawdzie. moze kradzine te wyniki? natomiast fakt pobierania oplat za wyniki tych testow od razu "ja " dyskredytuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alois #ERRATA IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.10, 03:31 testy tej "fundacji" raczej odpowiadaja prawdzie. moze K R A D N I E te wyniki? natomiast fakt pobierania oplat za wyniki tych testow od razu "ja " dyskredytuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 10.04.10, 00:55 Myślisz Miele - w środku Amica. Myślisz Amica - w środku Smeg. Myślisz Smeg - w środku Candy. Myślisz Candy - w środku Miele. (Jak u Majakowskiego) :-) I tak kręci się światowa gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klecinianka Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: 90.156.110.* 10.04.10, 01:03 Czytając forum, wnioskuję, że Polacy nie dorośli do badań konsumenckich. Fundacja Pro Test zaczyna i mam nadzieję, że bedzie w pełni niezależna i solidna jak jej odpowiednik w De. A niech niektórzy dalej myślą w kategoriach: dobrze pierze. Nie mam Miele, ale wiem, że są to wyjątkowo trwałe produkty, o wyjątkowej jakości. I tyle. Nie ma co równać z tandetną amicą, candy czy innymi tanimi markami. A swoją drogą w De nawet proszki sa lepsze, jak pokazały badania konsumenckie przy Komisji Europejskiej niż w PL. Podobnie jak pampersy. O co innego chodzi Polakom i Niemcom, u nas ma spieprać plamy, a w Niemczech dobrze prać i być delikatnym dla tkaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 10.04.10, 01:26 Czytałam kiedyś wywiad dla polskich mediów rzeczniczki prasowej z Henkel i sama stwierdziła ze ten sam proszek do prania przeznaczony na rynek polski nie równa się proszkowi do prania przeznaczonego na rynek niemiecki. Po prostu do tej jakości i wymogów polski konsument jeszcze nie dorósł. --------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsument Pierdooły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 01:55 Typowy polski przekret. Niby fundacja, niby to jakis projekt UE, ale za wyniki tych testow konsumenci musza placic. Ich strona internetowa jest tak zrobiona, ze cwaniactwo az sie wylewa z ekranu. A Wybiorcza robi im reklame. Pocalujta w dupe wójta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydy Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.cityconnect.pl 10.04.10, 06:27 Tak, za pełną wersję artykułu trzeba płacić. Wolę iść do zaprzyjaźnonego serwisanta i zapytać o dobrą markę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojto Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.pools.arcor-ip.net 10.04.10, 07:15 www.pro-test.pl/tests/5479,0/AGD%C2%A0i%C2%A0RTV.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clashtor Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.blt.pl 10.04.10, 07:21 Za takie wypociny z akcentem na Miele, redaktorzyna robi firmie kryptoreklamę, a co za to dostanie - proponuje pralkę Miele ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja trzeba byc wariatem zeby kupic Miele IP: *.stk.vectranet.pl 10.04.10, 07:23 pralke, kosztujaca 5000zl za te cene mam 5 pralek boscha. niech sie kazda psuje co 7 lat i tak w sumie 5 kolejnch boschowek, whirlpoola czy innego sprzetu - wyjdzie na 35 lat uzytkowania ! dajcie sobie siana. chyba ze ktos ma pensjonat, agroturystyke, motel czy inne opcje - gdzie jest potrzebny sprzet niemal przemyslowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.chello.pl 10.04.10, 08:59 Artykulik bez jakiegokolwiek odniesienia do wyników toć czysta forma reklamy nieproporcjonalnie drogiego wyrobu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 09:37 Moze drogiego dla ciebie!!! Dla mnie to jest wyrob w rozsadnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
vigilansx Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 16.01.11, 15:11 Gość portalu: olo napisał(a): > Moze drogiego dla ciebie!!! Dla mnie to jest wyrob w rozsadnej cenie. widać należysz do idiotów kupujących odkurzacz rainbow za 5 tys. zł odpowiedz mi ty geniuszu, albo niech to zrobi inny wielbiciel miele, dlaczego wyroby tej firmy kilkakrotnie droższe, niż inne marki, maja "aż" dwa lata gwarancji? widać, że samo Miele jest przekonane o jakości swoich produktów :) Odpowiedz Link Zgłoś
woland_er Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 10.04.10, 10:32 Coś Ci napiszę stara, bo zaczynasz być żenująca. Jeśli ten PRowy pomysł był Twój, to weź pod uwagę, że nie jesteś w Niemczech, tylko w Polsce. A Polska to kraj wałków i łapówek. I nawet jeśli ta "fundacja" ma coś wspólnego z niemiecką fundacją, o której piszesz, to i tak jest bardzo prawdopodobne, że w Polsce kierują nią łapówkarze. Próbujesz robić idiotę z Polaków, którzy są przyzwyczajeni do tego, że próbuje się z nich robić idiotów. A więc zrobiłaś najgorszy PR tej "fundacji", jaki mogłaś. Nawet jeśli nie zapłaciłaś Gazeta.pl za opublikowanie tego, tylko jakiś jełop łyknął Twoją "informację prasową". Ja na miejscu Twojego szefa wywaliłbym Cię na zbity pysk, bo właśnie zepsułaś mu start geniuszko :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.chello.pl 10.04.10, 12:20 Po co pisać artykuł bez treści. To co jest w tytule artykułu nie jest rozwinięte w artykule, tylko ponownie napisane (w kilku zdaniach)... Po ch..?! piszecie takie rzeczy? Albo dajecie informacje albo robicie sobie jajca! Link do wyników rankingu byłby wystarczający. Jego brak świadczy o tym, że sam autor nie zna rankingu o którym pisze (100%)Wstyd - Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Amica tez moze byc dobra. 10.04.10, 15:46 www.testeo.de/suche/produkte/3/1/amica.html pare produktow Amica jest w niemieckiej spitzenklasse.Slowo dla Polaka zrozumiale.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winicjusz ale ranking dajcie spokój IP: *.chello.pl 17.05.10, 13:59 W ogóle skąd się miele wzięło? amica to rozumiem, bo to słaby sprzęt. Nie wymienili candy, czy whirpooli no i boscha. Sam mam candy a wcześniej miałem indesid - badziew. Candy solidne i tanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulinka bzdura IP: *.chello.pl 18.08.10, 17:24 taki test to bzdura, muszą przecież pokazać jakie pralki brały udział bo tak to do niczego nie dojdziemy. Np. nie spotkałam się z nikim kto ma candy i by narzekał, a w ogóle zostało pominięte w teście. Miele przeciez jest najdroższe i serwis też drogi, to też pominięto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymoszczak Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: 207.74.26.* 19.08.10, 17:13 No właśnie dobrze powiedziane! nie można takich testów robić, i nie mówić połowy rzeczy! ja też mam candy i milo byłoby wiedzieć że jestem z tego dumny! bop to dobre pralki Odpowiedz Link Zgłoś
wowo5 Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica 15.01.11, 23:23 Nie mam pralki Miele ale mialem odkurzacz. Nigdy wiecej. Kosztowal duzo (jeden z drozszych modeli firmy) i byl bardzo delikatny. Nie nadaje sie do domu co najwyzej malego mieszkania. Do tego mam psa, ktory zostawia duzo siersci. Miele zupelnie nie dawal rady. Do tego worki male i o wiele drozsze niz u konkurencji. Zepsul sie w koncu. Kupilem odkurzacz innej firmy o polowe tanszy i lepszy. Miele bylo male i ciche ale poza tym to porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natali Amica dziadostwo IP: *.204.69.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.09.11, 16:51 ARTYKUŁ NIE JEST DOBRZE NAPISANY, ALE POŁOWA W NIM PRAWDY, wg. mnie, bo moja mama ma lodówkę Amica i mimo, że się nei psuje to nie jest dobrej jakości, natomiast ja mam kuchenkę Amica i od początku coś syczy, przewrywa przepływ gazu, dziewnie się pali, strach włączać. A co do pralki Amica, to dostaąłm uprzedzen do tej firmy i powiedziałąm sobie-Amica nie u mnie, ale dostałąm taką pralkę i teraz sięmęczę!!! od lipca byla reperowana już 4 razy!!!! wydałąm na niż ponad 500zl! i dziś Pan przywiózł z naprawy, a tu coś mi strzela w środku i światło miga-tzn. Zwarcie się robi, a to, że prądem kopie od nowości jak jest do gniazdka włączona, to już inna historia. TRAGEDIA!!!!!! NIE KUPUJCIE AMIKI!!!! mój kolejny wybór to elektrolux, whirpool albo mastercook. NIE AMICA! KOSZTOWAŁA MNIE W SUMIE NAPRAWA 500 NO I KOSZTY ZAKUPU- RATY- 1600!!!=2100zl. Co ja bym za taką kasę miała?! chyba pralka by sama pranie wywieszała i składała:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Test pralek: Najlepsza Miele, najgorsza Amica IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.02.12, 13:59 Nie ma najlepszej i najgorszej pralki. Są tylko te, które zalewają mieszkanie. Zresztą, sami [elektroluks.biz] zobaczcie Pralka nie zalewa Odpowiedz Link Zgłoś