Gość: Gość IP: *.home.aster.pl 17.04.10, 18:35 Jak montują w minivan'ach koła na linki to nie dziwne, ze odpadaja. Tak na powaznie to jaka jest konkretnie ta usterka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wycofu... IP: 87.115.211.* 17.04.10, 20:06 Kto to pisze? "korozja i rdza może powstawać w okolicach linek utrzymujących nośne opony auta." Jakie linki? Jakie nośne opony? Co jeszcze napiszecie o Toyocie? Miałem Toyote, miałem inne nowe auta, i szczerze powiem nie jest taka zła ma swoje zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smaug Kto to pisze pytasz? Automatyczny translator... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.10, 20:29 A korektę robi za grosze jakiś student, adekwatnie do wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe jakiś debil "mapi" IP: *.ghnet.pl 17.04.10, 20:59 szkoda gadać gdyby nie zablokowane reklamy, gemiusy i inne adgówna to gazeta.pl jeszcze by na mnie zarobiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subaru Zlikwidowac Toyote i bedzie spokojniej i IP: *.umcs.lublin.pl 17.04.10, 20:31 bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulu Re: Zlikwidowac Toyote i bedzie spokojniej i IP: *.finemedia.pl 17.04.10, 22:56 sam się zlikwiduj, będzie mądrzej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NANKIER. Re: Zlikwidowac Toyote i bedzie spokojniej i IP: *.hsd1.ct.comcast.net 18.04.10, 05:05 Najlepiej zlikwidowac glupote w Polsce. Bedzie bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pawulon26 Re: Zlikwidowac Toyote i bedzie spokojniej i 18.04.10, 09:07 Gość portalu: Subaru napisał(a): > bezpieczniej. Mundralo,jak zlikwiduja Toyote to twoje SUbaru pujdzie z torbami,tak sie składa ze Toyota ma niewielkie co prawda ale ma udziały w Subaru,tak wiec ochłoń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowakka Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wycofu... IP: *.nitka.net.pl 17.04.10, 20:33 Tu chodzi o linkę przytrzymującą koło _zapasowe_ (co za idiota przetłumaczył to jako 'nośne')? Zapas jest na zewnątrz, pod podwoziem. W przypadku korozji kabla/uchwytu koło może się odczepić, zagrażając innym kierowcom - oberwanie czymś takim w przednią szybę to raczej wątpliwa przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wyco 17.04.10, 20:36 Prawdopodobnie chodzi o linkę mocującą koło zapasowe, nie chce mi się sprawdzać dokładnie, tyle jest na stronie amerykańskiej Toyoty (BTW - to podpowiedź dla pismaka. A autor artykułu używał chyba ineternetowego tłumacza, bo znowu wydrukował bzdury. Ale takie to dziennikarstwo w GW, płacą grosze to się "dziennikarzom" nie chce sprawdzić podstawowych faktów. A wysiłek niewielki, wystarczy wpisać toyota.com. Żenujący brak warsztatu dziennikarskiego :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wycofu... IP: *.ss.shawcable.net 17.04.10, 20:41 Tu chodzi o kolo zpasowe, ktore jest utrzymywane przez specjalne linki pod podwoziem auta. Gratuluje temu idiocie autorowi za zrozumienie jezyka angielskiego i problematyki samochodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Linki utrzymujące nośne opony auta???????????????? 17.04.10, 20:45 Mocny tłumacz się gazecie trafił. Zapomniał tylko przetłumaczyć, że chodzi o KOŁO ZAPASOWE! Rzeczywiście jego odpadnięcie w czasie jazdy może spowodować zagrożenie na drodze, ale to jakby nie to samo, co sugeruje artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: Linki utrzymujące nośne opony auta??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 21:44 ktoś zna poważny portal informacyjny, bo już mam dość gazety, która produkuje takie gnioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old amsterdam Re: Linki utrzymujące nośne opony auta??????????? IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.10, 21:57 portalu nie znam ale auto tylko BMW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VTEC driver Re: Linki utrzymujące nośne opony auta??????????? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 12:57 dresik wyprany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghj Teraz kolej na niemieckie cuda IP: *.net-serwis.pl 17.04.10, 22:17 Podobno japończyki przewyższają jakością niemieckie czołgi. A że niemieckich czołgów więcej w RP to zaczynam się powoli bać. Kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszcz_krechy Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wycofu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 22:27 Dobrze, że w moim 20 letnim BMW koła są przytrzymywane przez zapałki i szpachlę. Dalej jeżdżę spokojnie, a kierowcy nieśmiganych Toyot niech drżą przed każdą podróżą. Banzai Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulu Re: Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wyco IP: *.finemedia.pl 17.04.10, 22:58 :-))) lakier i brud też nieźle trzymają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wycofu... IP: *.range86-150.btcentralplus.com 17.04.10, 23:54 Qurwa,jeszcze jeden taki news i spierdalam stad i nigdy nie wrócę na gazetę .pl.Debile dziennikarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wyco IP: *.adsl.highway.telekom.at 18.04.10, 04:12 gazeta stała się nieznośnie żałosna, zwłaszcza w ostatnim żałobnym tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robcio hola a moze to z wami cos nie tak IP: *.centertel.pl 18.04.10, 00:47 moze chodzi o linki podtrzymujące koło zapasowe madrale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLek 600 tys. modeli auta w USA IP: *.171.64.85.static.crowley.pl 18.04.10, 01:35 Ho, ho! Nie wiedziałem, że tojota ma aż tyle modeli w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagra5 Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wycofu... IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 18.04.10, 05:28 Temu co to pisał coś zardzewiało. Za dużo soli przez zimę się nałykał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-czytelnik GW Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wycofu... IP: *.lnse3.ken.bigpond.net.au 18.04.10, 06:41 Kolejny beznadziejnie przetlumaczony artykul. I nie ma wymowek. Jak nie znam tematu to sprawdzam na necie zanim cos opublikuje. Gazeta.pl to strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wycofu... 18.04.10, 08:26 Kolejny objaw walki konkurencyjnej koncernow motoryzacyjnych w USA. Dlaczego tak dziwnie sie dzieje,ze to tylko japonskie samochody sa tak awaryjne?Amerykanskie sa cacy-doskonale..... Odpowiedz Link Zgłoś
pawulon26 Ciekawe czymu tylko w USA kłopoty ma Toyota.... 18.04.10, 09:05 moze dlatego ze koncerny amerykanskie i inne organizacje skutecznie probuja zniszczyc Toyote ktora w ostatnich latach byla liderem sprzedazy aut.A reszta szrotów typu Ford czy GM to co?nie psuja sie i nie maja wad? Prosze Was,wymysl prasy i nagonka amerykańskich producentów i tyle. P.S.Jezdze 5 Toyota i nastepnym autem tez bedzie Toya:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wycofu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.10, 09:09 W większości aut z podwieszanym kołem zapasowym na linkach, po pierwszej zimie w Polsce, są problemy z kołem zapasowym. Ale autor i korektor to chyba z łapanki ulicznej wzięci do gazety. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery I znów potwierdziła się światowa jakość Toyot! IP: *.chello.pl 18.04.10, 11:22 Nie ma to jak Toyota. Te wszystkie Ople, VW, Mercedesy i Audi moga się schować. Teraz mam VW, jednak jest b. nudny i dlatego me nast. auto musi być z dreszczykiem, co oznacza, że będzie to Toyota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Toyota Today Never Tomorrow IP: *.elisa-laajakaista.fi 18.04.10, 11:37 basta! nigdy więcej nawet nie wejdę do salonu Toyoty! zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek geniusz IP: 195.93.135.* 18.04.10, 12:30 brawo brawo! rzeczowo, kompetentnie i profesjonalnie przekazana informacja. co za debil to tlumaczyl i robil z tego hot newsa? jestes idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol masakra IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.10, 13:08 w mojej toyocie zaciął się gaz i w tym samym czasie odpadły 4 koła... dobrze że podwozie było dobre, bo tory były złe... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrol73 Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wycofu... 18.04.10, 13:56 Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, ze link do tego "artykulu" jest na stronie glownej, a jak widze pierwszy komentarz byl wczoraj o 18.30. Nikomu nie chcialo sie usunac linka, o poprawieniu "artykulu" juz nie mowiac. Co za zenada. Przylaczam sie do jednego z komentujacych z zapytaniem o dobry portal informacyjny (najlepiej z porzadnym forum), bo tych wypocin na GWnie nie moge juz czytac... Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: Kolejna usterka Toyoty. Japoński koncern wyco 18.04.10, 18:59 Moja żona jest tłumaczem i na co dzień spotyka takie kwiatki ... Żal. Odpowiedz Link Zgłoś