Dodaj do ulubionych

Orange ogłasza nowe taryfy. Nawet 6 tys. minut ...

IP: *.zdnet.com.pl 22.04.10, 11:55
Proszę o podawanie prawdziwych inforamcji. Niestety autor pisząc "do
wszystkich" lub "do innych sieci" używa tych wyrażeń tak jak Orange. W Orange
"do wszystkich" znaczy: do wszystkich z wyjątkiem Play. Zresztą nie tylko u
nich. ERA i Plus używają wyrażenia "do wszystkich" lub "do innych sieci" w
podobnym znaczeniu, czyli: do wszystkich, ale bez sieci Play.
Obserwuj wątek
    • Gość: abonent Play Hehehe, rzeczywiście "oferta" IP: 80.48.2.* 22.04.10, 20:05
      Ja płacę 40 zł i mam 137 min do wszystkich we wszystkich sieciach. Po
      wygadaniu tej puli stawka=29gr/min. Też na wszystkie numery.

No cóż, nie mam więcej spostrzeżeń.
      • Gość: Czesiu Re: Hehehe, rzeczywiście "oferta" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.10, 09:12
        No to f... z Ciebie. Wystarczy przenieść numer z plusa do innej sieci a potem po
        namowach telemarketera łaskawie zgodzić się zostać... za 12,5 brutto i 130 minut
        do wszystkich sieci (w tym play) miesięcznie przez 11 miesięcy. Umowa na 12
        miesięcy. Po wygadaniu darmowej puli stawka jest 0,39 zł/min (0,79 do play).
        • huston_mamy_problem 49pln daje 500 min do wszystkich w play 23.04.10, 09:50
          umowa na 12 mc - ale oferta ważna bez telefonu, zapytajcie w salonie i nie
          dawajcie sie mamić tym kasztanom w orange czy ery

www.ksiezapedofile.info/bbcfilm1.html
          www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_070616/plus_minus_a_7.html
          nobeliefs.com/nazis.htm
      • Gość: frank Re: Hehehe, rzeczywiście "oferta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 12:02
        ale to chyba nie o to chodzi w tym newsie, zeby sie chwalil co kto ma. jak dla mnie to jest jedna z nowoczesniejszych ofert na rynku, lepiej sprofilowana i dopasowana do potrzeb konkretnych osob.
    • Gość: bounty LIPA!!!!!!! IP: *.chello.pl 22.04.10, 20:07
      W sieci Play umowa na rok, bez telefonu, za 61 zł mamy:
      - 380 minut DO WSZYSTKICH SIECI (6h 20m)
      - 3000 minut (50 GODZIN) na rozmowy w ramach sieci i na stacjonarne w calym kraju

A Orange zrobilo nowe taryfy i za 99 zl oferuje 300 minut, do Play drożej, na stacjonarne odliczają z pakietu minut. Śmiech na sali.

Jak ktoś gada tylko w ramach jednej sieci z 5 numerami, to niech sobie radiotelefon kupi i będzie gadał za darmo. Do kogo ta oferta?
      • Gość: abc Re: LIPA!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 20:33
        Play cenowo jest OK, ale z tej sieci nie da się prawie nigdzie dodzwonić - przez to przeniosłem sie do Ery.

Odnosnie "do wszystkich", to Era ma ofertę podzieloną na 2 części.
        Przykladowo, 120 minut rzeczywiscie do wszystkich,łącznie z Play, Polsate i innymi i druga część, kolejne 120 minut do ery i na stacjonarne. Do Play wtedy 0,79 PLN.
        • Gość: LL Re: LIPA!!!!!!! IP: *.chello.pl 22.04.10, 22:04
          Ta,zwłaszcza,że gdy brak zasięgu Playa, telefon przeloguje się do
          nadajnika Plusa.Można też ustawić Plusa jako sieć domyślną i
          korzystać tylko z jego infrastruktury.
          • Gość: tete Re: LIPA!!!!!!! IP: *.chello.pl 22.04.10, 23:01
            próbowałem - nie da się
            • Gość: arnie Re: LIPA!!!!!!! IP: *.p.lodz.pl 23.04.10, 08:06
              To żeś źle próbował, da się. W sieci Plusa nie działaja jedynie połączenia wideo.
            • Gość: aqq Re: LIPA!!!!!!! IP: *.korbank.pl 23.04.10, 08:11
              Niedasizm bywa zwykle zmorą urzędników.
              Poszukaj w internecie albo w instrukcji.
              Logowanie się do sieci nie zależy zwykle od telefonu a od ustawienia sposobu
              szukania sieci.
            • Gość: Czesiu Re: LIPA!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.10, 09:14
              da się. tak mam ustawione i działa.
        • Gość: Meehow Play ma całkiem niezły zasięg IP: *.146.50.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.04.10, 22:22
          Działa nawet w mojej wiosce w lesie nad Bugiem przy białoruskiej granicy. Era
          tam nie sięga.
        • Gość: bounty Re: LIPA!!!!!!! IP: *.chello.pl 23.04.10, 00:33
          > Play cenowo jest OK, ale z tej sieci nie da się prawie nigdzie dodzwonić - prze
          > z to przeniosłem sie do Ery.

Nie wiem gdzie mieszkasz. Mam aktywacje w play od poczatku istnienia ich sieci, zreszta bylem tez ich testerem i od poczatku dziala dobrze. Jestem z mazowsza (nie warszawa ale blisko), na wakacjach tez dzialal, nawet pare km za slowacka granica pokazywal sie zasieg chociaz zadzwonic juz sie nie dalo ;)
          • Gość: Byly Klient play Re: LIPA!!!!!!! IP: 195.85.249.* 23.04.10, 04:26
            chyba ktos tu pracuje w play;)
            co do zasiegu nie mam zastrzezen w wiekszosci miejsc w Polsce mozna
            sie dodzwonic, nietety nie w sylwestra, swieta itd itp, play ma tak
            samo niski poziom stawek jak poziom kompetencji pracownikow z
            infolinii, awaryjnosc tej sieci jest wrecz porazajaca,
            podsumowujac troche mi szkoda tej firmy bo sporo juz zainwestowala
            m.in. w ciekawy marketing i agresywna polityke cenowa ale to
            niestety koniec jej mocnych cech, cala reszta to lancuch wad dlatego
            szczerze odradzam przejscie do play wszystkim zainteresowanym
            • Gość: maiłem play Re: LIPA!!!!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.04.10, 13:48
              Dziwne głosy tu widzę. W Warszawie miałem play i rozmowy z tej
              komórki były masakryczne. Jakość do bani, pogłos w telefonie
              (odbicie własnego głosu jak przy rozmowach via satelita), nakładanie
              się połączeń i ich zrywanie w trakcie.... dno
    • Gość: olek za 30 zł można mieć znacznie więcej IP: 109.243.25.* 22.04.10, 20:58
      w Play dla Firm:
      - 170 minut do wszystkich
      - nielimitowaną ilość minut do Play
      - nielinitowaną ilość na stacjonarne
      Co więcej, munuty są rozliczane osobno

pozdrawiam
    • Gość: bre Orange ogłasza nowe taryfy. Nawet 6 tys. minut ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 21:05
      Taryfa Internetowa "Pantera" i 200MB za 59zł to dobry żart :-)
    • Gość: wiesiek Żegnaj Orange IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.10, 21:17
      po 5 latach uciekam do Play. Może zasięg i gorszy ale cena lepsza. A z drugiej
      strony las jest od odpoczynku i człowiek nie musi być na smyczy telefonicznej.
    • Gość: T Kpina czy co? IP: *.acn.waw.pl 22.04.10, 21:34
      Pakiet Pantera 200MB za 59PLN... w GaduAir jest 300MB za 11PLN. A
      skoro ktoś uzywa smartphonea głównie do internetu to mu te 150min
      rozmów nie jest potrzebne. Ja wydzwaniem miesięcznie kilkanaście
      minut, za to transferu robię kilkaset MB.
    • Gość: caloryffer Orange ogłasza nowe taryfy. Nawet 6 tys. minut ... IP: *.aster.pl 22.04.10, 21:43
      Po co komu 6 tysięcy minut miesięcznie?
      To przecież ponad 6 dni rozmawiania BEZ PRZERWY!
      Ponad jedna piąta miesiąca!
      Paranoja - ot,co.
    • Gość: Meehow W Pleju jest 45000 minut miesięcznie za 27,50 +VAT IP: *.146.50.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.04.10, 22:20
      Co prawda do Playa i na stacjonarne, ale wystarcza.
      Do tego 140 minut do wszystkich sieci.
    • miroo Fatalne te taryfy...a telefony słabiutkie w oferci 23.04.10, 00:06
      w każdym razie oferta wysiada przy playu...
      a już dla starych klientów to dodają zaledwie po 2-3 minuty (poważnie!) więcej
      niż dla nowych...
      Do tego głupie nazwy...
      Sprawdzałem to na ich stronie...
    • Gość: darnaw po kilkunastu chyba latach ... IP: 195.205.193.* 23.04.10, 00:13
      czas zmienić operatora
      klapa totalna
    • Gość: Mario Orange to zdziercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 07:16
      Tak jak każdy operator, Orange walczy o przychód. Dają nierealne do
      wykorzystania pakiety minut, aby tylko sprzedać abonament za
      kilkadziesiąt złotych. Na chu.ja komu 6000 minut? Jeśli, by ktoś
      rozmawiał z komórki 4 godziny dziennie, to pakietu starczy na 25 dni w
      miesiącu. Trzeba być po.je.ba.nym, aby tyle rozmawiać przez telefon.
      Niech lepiej zrobią abonament za 10zł bez wliczonych minut i minutę za
      20gr. Wtedy to by była oferta. Każdy płaci ile wygada.
      • Gość: Czesiu Re: Orange to zdziercy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.10, 09:19
        Ale po co takie coś robić jak już jest. Telefon na kartę. Stawka 0,19 zł/min
        (brutto) w tym do play. Trzeba ładować raz na 2 miesiące za 5 zł. Darmowy pakiet
        do internetu 50 MB. mBank mobile. Przeniosłem wszystkie swoje telefony do tego
        operatora. ZERO problemów.
      • Gość: Czesław Re: Orange to zdziercy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.10, 09:24
        Ktoś kasuje moje wpisy...
        Ale po co takie coś robić jak już jest. Telefon na kartę. Stawka 0,19 zł/min
        (brutto) w tym do play. Trzeba ładować raz na 2 miesiące za 5 zł. Darmowy pakiet
        do internetu 50 MB. ma to pewien bank na m. Przeniosłem wszystkie swoje telefony
        do tego operatora. ZERO problemów.
    • Gość: ski Orange ogłasza nowe taryfy. Nawet 6 tys. minut ... IP: 217.98.235.* 23.04.10, 08:30
      Nie wierzcie w to co mówi ORANGE.Jak podpiszecie umowę to dopiero wtedy
      okaże się, że np. taryfy te nie obowiązują do Play'a, czy Polsatu.
      Przrabiam to właśnie z nimi.
    • Gość: aqq Orange ogłasza nowe taryfy. Nawet 6 tys. minut ... IP: *.korbank.pl 23.04.10, 08:46
      Nazwy powinni inne dać:
      Jeleń, Osioł, Głuptak
    • Gość: mag Nie ma to jak play. IP: *.sferanet.pl 23.04.10, 08:52
      Telefony o niebo tańsze 29 groszy do wszystkich sieci bez wyjątków.!!!!!!!!
    • Gość: ten Prawda o play. IP: *.sferanet.pl 23.04.10, 09:04
      Na początku miałem trochę problemów ze serwisem i łącznością.ALE TERAZ
      ŚMIGA JAK się patrzy.Moja cała rodzina przeszła do Play,rozmowy o
      połowę tańsze nie mówiąc o telefonach .BIJĄ KONKURENCJE NA GŁOWĘ......
      • Gość: Mario Idiotyzmy o Play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 09:16
        Play oferuje takie ceny bo dzięki urzędowi ma preferencyjne stawki
        zakańczania połączeń w ich sieci (dlatego do nich jest znacznie
        drożej). Niedługo dotowanie się skończy i wtedy będą musieli działać w
        takich samych warunkach jak inni. Ponadto są zadłużeni jak skurczybyk
        chyba nawet więcej niż są warci. Jak będą ich dotyczyć warunki rynkowe,
        wtedy zacznie się podnoszenie cen i po świetnych cenach i gównianej
        jakości zostanie tylko gówniana jakość.
        • Gość: s Re: Idiotyzmy o Play IP: 109.243.67.* 23.04.10, 09:42
          A kogo to obchodzi dzięki komu Play ma takie stawki albo że mają długi. Liczy się prosta kalkulacja ile płacisz za abonament i ile dostajesz za to minut.
          Dla mnie liczy się to że w Orange nie ma teraz pakietu kwotowego w abonamencie tylko pula minut na rozmowy lub sms-y, to że najpierw rozliczają minuty z obecnego miesiąca a póżniej zaoszczędzone i po gwizdek mi te tysiące minut które i tak pewnie nie wykorzystam, nie mówiąc o podwyżce połączeń do bok-u. I żeby nie było to mam 3 tel. a Orange.
          • Gość: s Re: Idiotyzmy o Play IP: 109.243.67.* 23.04.10, 09:59
            I jeszcze jedno jakieś 13 mln. abonentów dajmy na to że połowa płaci abonament w
            nowych taryfach podwyżki o 4 zł. ile to daje....więc kto jest do przodu ?
            Kolejny ruch to podwyżka pakietu 1000 min. w pop-ie z 6zł do 10 zł bo im sieć
            rzekomo wysiada......wstyd i żenada.
        • wolfgang87 Re: Idiotyzmy o Play 23.04.10, 09:45
          Szkoda, ze nie pamietasz jakie stawki mieli trzej operatorzy z 10 lat temu. Wtedy sie nachapali. To moze teraz niech kto inny sie rozkreci, co?

Pamietam jak dzis, gdy Era w okolicach 2001 (nie pamietam kiedy dokladnie) wprowadzila w TakTaku 3 wybrane numery. 1,22 zl za kazdy! Z dowolnej sieci!!! I wiecie co? To byla rewolucja cenowa na rynku :)
          • huston_mamy_problem a kto pamięta 4 sekundówki w erze? 23.04.10, 09:55
            wtedy w taktak minuta kosztowała 3,5 pln i jak nie udało ci sie komus
            przekazac czegos waznego w 4 sekundy i cię zlapało to traciłeś 3,5 bo naliczanie
            nie bylo jak teraz sekundowe tylko minutowe!!! złodziejstwo było na maxa!
            dlatego trzeba popierac konkurencję chociaz czasami jakosc ma słabsza, ale sie
            poprawi z czasem

wolfgang87 napisał:

> Szkoda, ze nie pamietasz jakie stawki mieli trzej operatorzy z 10 lat temu. Wte
            > dy sie nachapali. To moze teraz niech kto inny sie rozkreci, co?
            >
            > Pamietam jak dzis, gdy Era w okolicach 2001 (nie pamietam kiedy dokladnie) wpro
            > wadzila w TakTaku 3 wybrane numery. 1,22 zl za kazdy! Z dowolnej sieci!!! I wie
            > cie co? To byla rewolucja cenowa na rynku :)
            >
          • Gość: Mario Re: Idiotyzmy o Play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 09:58
            Ja tylko mówię, że cała ta sytuacja cenowa w Play jest kompletnie
            sztuczna. Ma to na celu tylko i wyłącznie zwiększenie bazy klientów,
            aby biznes "zaskoczył". W warunkach rynkowych ich ceny nie będą
            odbiegać od pozostałych operatorów, a nawet będą musiały być nieco
            wyższe, aby spłacić potężny dług. Przypominam, ze firmy nie są
            stworzone ku uciesze użytkowników tylko, by napychać portfel
            właścicieli. A na razie Play zmierza ku przepaści.
            • Gość: Ad Re: Idiotyzmy o Play IP: 85.222.87.* 23.04.10, 23:48
              Jak Play nie upadnie, to masz niskie stawki do wszystkich, a jak upadnie to co
              się stanie ?
              Masz telefon w ręku i koniec umowy przed terminem. Zbankrutuje czy nie to i tak
              wychodzisz na swoje.
          • Gość: s Re: Idiotyzmy o Play IP: 109.243.67.* 23.04.10, 10:06
            Pamiętam też stawkę 2,70 w simplus za min. z taktowaniem minutowym , pamiętam
            ocet na półkach i co z tego.....tutaj jedna ręką dają a drugą wyciągają takie
            jest moje zdanie i nie tylko. Zona 2 miesiące temu przedłużała umowę w Orange 55
            zł abo i stawka 0.29/min. i co można było można .
    • Gość: Andrew Lipa kwadratowa - to już było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.10, 09:10
      Jestem w Orange. Obecnie od 3 lat mam
      240 minut do wszystkich i 3 numery w Orange za darmo
      za 55 złp
      Nie potrzeba mi nowych taryf - przedłużam za 3 miesiące na tych samych zasadach
    • Gość: nickt Orange ogłasza nowe taryfy. Nawet 6 tys. minut ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 09:39
      Znowu promocja , a przy rachunku zawsze okazuje się że płącę tyle samo
      (czyt.:dużo), a w umowie zawsze są zawarte "haczyki". Może już wystarczy tego
      OSZUKIWANIA nas :(
    • huston_mamy_problem Play 500 min do wszystkich iplay free 23.04.10, 09:43
      za 56pln w abonamencie na 12 mc ale bez telefonu ( to samo za 99pln z
      telefonem ale na 24mc) i co na to kasztany z orange czy ery? haha
    • Gość: xavier Orange ogłasza nowe taryfy. Nawet 6 tys. minut ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 09:50
      Moim zdaniem te nowe taryfy nie są złe, szczególnie w tych planach od 59 zł w
      górę. No i dużym plusem jest to, że pomyśleli o wprowadzeniu pakietów danych.
      • Gość: gosc Re: Orange ogłasza nowe taryfy. Nawet 6 tys. minu IP: 109.243.67.* 23.04.10, 10:14
        a najlepsze to te za 199 zł.
    • Gość: kaszub Orange ogłasza nowe taryfy. Nawet 6 tys. minut ... IP: *.cardinal.com 23.04.10, 11:49
      A ja za $59.99 mam nieograniczone polaczenia do mojej sieci, darmowe weekendy
      i wieczory do wszystkich sieci i 550 minut do wygadania w ciagu miesiaca.
      Niewykorzystane minuty przechodza na nastepny okres rozliczeniowy i sie kumuluja.

Acha - za kazdy nastepny numer $9.99

• Gość: M Orange ogłasza nowe taryfy. Nawet 6 tys. minut ... IP: 85.222.87.* 23.04.10, 23:42
      ORANGE: 99 pln miesięcznie, 300 minut do wszystkich sieci, 6000 minut do 5
      wybranych numerów w ORANGE

PLAY: 69 pln miesięcznie, 350 minut do wszystkich sieci, NIEOGRANICZONA ilość
      minut do wszystkich w PLAY

Nie dla idiotów
    • Gość: nataniel Orange ogłasza nowe taryfy. Nawet 6 tys. minut ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 16:28
      tytul sugeruje, ze te 6000 minut, to najwiekszy plus oferty, a przeciez jest sporo innych fajnych rzeczy, chociazby plaska stawka do WSZYSTKICH operatorow, mozliwosc przelewania minut z jednego numeru na drugi (tak mi sie wydaje przynajmniej), dobre pakiety danych itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka