Dodaj do ulubionych

Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał j...

05.05.10, 16:33
Franulka też nieźle sobie radzi :P
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał j... IP: 188.33.25.* 05.05.10, 16:33
      Jaki qrwa dramat? Ruch dobrym kierunku. Dramat to jest poniżej 4. Naprawdę
      musicie się nakręcać na tych bzdurach?
      • wbka1 Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał 05.05.10, 16:42
        widac , ze posuwasz na zmywaku UK.
        • Gość: gość Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał IP: 188.33.25.* 05.05.10, 16:50
          Jeśli to było do mnie, to twoje prymitywne wyobrażenie strzela kulą w płot.
          Pracuję w PL, ale zarabiam w € i nie cieszy mnie, kiedy tracę kilkaset zł, bo
          spekulanci sztucznie wzmacniają złotego.
          • krzak164 Jestem eksporterem usług projektowych. 05.05.10, 18:00
            gdy podpisywałem umowę Euro było po 4.40 zł. Do niedawna po 3.80zł.
            Strata na tym to oczywiście tylko :D 60 groszy x 5000 € daje 3000.
            Jasnę, że uwzględniłem ryzyko kursowe, ale szczerze wolałbym mieć €
            po 4 zł, albo 3.5 zawsze i wtedy mogę ustalać cenę za projekt. Nie
            mogę do ceny doliczać 50% ze względu na ryzyko zmiany kursu, bo
            konkurencja nie pozwoli. Ja jestem malutkim szaraczkiem a co mają
            potentaci eksportowi powiedzieć. Niekt tym sie nie przejmuje tylko
            durnymi kredytobiorcami co to biorą kredyt w walucie w krórej nie
            zarabiają.
            • klaun.szyderca Re: Jestem eksporterem usług projektowych. 05.05.10, 18:27
              Witaj w klubie. Moja sytuacja jest bardzo podobna, tylko ja podpisywałem przy
              kursie jeszcze większym (już nie pamiętam ile - luty 2009, czyli niemal sama
              górka). Myślałem o jakimś zabezpieczeniu tymi słynnymi opcjami, ale również
              jestem zwykłym szaraczkiem i za mało rozumiem aby się w to bawić. Głównie tacy
              jak Ty i ja pracują na dobrobyt tego kraju, ściągając kapitał z zagranicy, ale
              rząd i tak będzie bardziej dbał o lemingów z kredytami we frankach.
              • Gość: Matt Re: Jestem eksporterem usług projektowych. IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:08
                "Brali kredyt w walucie, w której zarabiają". To czemu cwaniaczku nie zarabiasz
                w złotówkach w Polsce ?
                • klaun.szyderca Re: Jestem eksporterem usług projektowych. 05.05.10, 20:44
                  Po pierwsze o tej walucie to pisał mój przedmówca. Po drugie ja pracuję w Polsce
                  i ściągam tu jakiś tam kapitał, a moje zarobki są co miesiąc przeliczne na
                  złotówki w momencie otrzymania przelewu. Po trzecie nie potrzebuję kredytu, ale
                  gdybym miał brać, to byłbym świadom ryzyka jakie wiąże się z zakredytowaniem się
                  w innej walucie niż zarabiam.
            • Gość: satyronx Re: Jestem eksporterem usług projektowych. IP: *.w90-36.abo.wanadoo.fr 05.05.10, 18:27
              witaj mozesz sprecyzowac jakiego typu uslugi swiadczysz?
              projektowanie architektoniczne?
              • Gość: h Re: Jestem eksporterem usług projektowych. IP: *.xdsl.centertel.pl 06.05.10, 00:07
                Co najwyżej sterowniki Simatic, wizualizacje, taki podwykonawca
                podwykonawcy, na szarym końcu łańcucha pokarmowego.
          • Gość: ws Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał IP: *.aster.pl 05.05.10, 18:05
            dureń jesteś, tylko tyle ci powiem
            • klaun.szyderca Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał 05.05.10, 18:28
              Jakieś argumenty na poparcie Twojej tezy? Bo Twój przedmówca szczerą prawdę napisał.
              • Gość: Alien Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał IP: *.gemini.net.pl 05.05.10, 20:07
                Ty tez jestes dureń. Wynocha stąd.
                • klaun.szyderca Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał 05.05.10, 20:46
                  Następny z błyskotliwą argumentacją...
        • Gość: niespodziewany Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał IP: *.chello.pl 05.05.10, 18:53
          Znywak,nie zmywak,ale jak chcesz zobaczyc wartosc zlotowki do np. dolara USD, to
          pojedz sobie do jankesowa ,a sam zobaczysz co warta jest zlotowka.to ze rzad ci
          pitoli ze zlotowka jest mocna waluta ,to horrendalna bzdura,w/g mnie zlotowka to
          5,5-6 EUR i 5, USD........a tak niska cena zlotego ,to wlasnie spekulanci
          wypompowujacy z polskiego rynku forse...........Jak myslisz ze wymienialnosc
          zlotego 1-1 z EURo by byla lepsza ,to pomysl gdzie bedziesz pracowal ,i ile
          zarabial,oraz ile wydawal na zycie................tumanie......to do wbka1
          • Gość: teo Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 06.05.10, 07:10
            prosze niech mi ktos wyjasni, jestem szaraczkiem nie wiem dlaczego
            japonia i chiny tak ostro bronia sie aby ich waluta byla
            slaba,prosze i dziekuje.pozdr.
      • Gość: Michal Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał IP: *.toya.net.pl 05.05.10, 16:48
        I jak się do tego ma ostatnia decyzja Prezesa Skrzypka, który "aby
        zrealizować zyski w trędzie umacniania złotego" zakupił dużo
        polskich złotych....??? Nawet na sam koniec nie wiedział, czy terend
        jest deprecjacyjny, czy aprecjacyjny...:-)
    • Gość: wujek Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał j... IP: 213.152.230.* 05.05.10, 16:38
      wnisokujac z innych wiadomosci w dzisiejszej gazecie o nieustannym
      sukcesie polskiej gospodarki, czy nie powinno byc innaczej i ta
      twarda waluta byc zloty a nie dolar, ktory podobno nic nie jest
      wart? Nic z tej ekonomi nie rozumniem.
      • Gość: Zdzich Zarabiscie IP: *.pg.com 05.05.10, 17:56
        Ja sie bardzo ciesze, bo zarabiam w $ i to sporo. Zludzenia na temat
        sily polskiej gospodarki zostawiam bez komentarza. Szczegolnie przy
        tym tempie wzrostu dlugu panstwa w relacji do PKB. Prosze tylko
        pamietac, ze Polska gospodarka opiera sie w duzej czesci na
        konsumpcji, a produkcja przemyslowa to w duzej czesci montownie,
        ktore mozna latwo przeniesc gdzie indziej.
        • perepere8 Re: Zarabiscie 05.05.10, 19:51
          popieram. jestem w podobnej sytuacji, zarabiam w $ i za kilka dni
          przyjezdzam do polski na wakacje. lepiej byc nie moglo:)
          • extrafresh Re: Zarabiscie 05.05.10, 22:09
            Ja miesiac temu wrocilem z USA z zakupow.

Tez sie ciesze.
        • Gość: sselrats Azbeście kocham Cie IP: *.tor-proxy.org 05.05.10, 20:34
          Nareszcie! Długo czekaliśmy na tą chwile.

Może w końcu będziemy mogli wrócić do Polski.
          My Polacy z Hameryki mamy już dość zdzierania azbestu.
          Koniec pucowania kibli.
          Mamy dudki i chcemy je wymienić na złotówki.

Nasze marzenia się spełnią. Wracamy do ojczystego kraju.
          Rodziny i dziatwa czekają.

Do zobaczenia nad piękną Wisłą.
          • perepere8 Re: Azbeście kocham Cie 05.05.10, 21:25
            nie posowalbym sie tak daleko. nie wszyscy pracuja na azbestach i
            nie wszyscy chca wracac do polski. wystarczy poszpanowac w polsce
            dularami na wakacjach:)
          • Gość: Zdzich Re: Azbeście kocham Cie IP: *.dsl.plns.epix.net 05.05.10, 23:02
            @sselrats
            Uhaahaa
            Zarabiam w miesiac tyle co Ty przez rok, pracujac 8 godzin dziennie
            w komfortowych warunkach. Mam glowe na karku i solidne
            wyksztalcenie, wiec nie musze spedzac zycia w prowincjonalnej
            Polsce. Wakacje spedzam na Hawajach, a nie na dzialce u tesciowej.
            Pozdrawiam
            • zegrz Re: Azbeście kocham Cie 05.05.10, 23:21
              Oj Zdzichu, zdzichu, Hawaje Hawajami a kompleksy Ci zostały jak widać
            • Gość: teo Re: Azbeście kocham Cie IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 06.05.10, 07:19
              na hawajach spedzaja wakacje biedacy z usa bo jest tanio tyle w
              temacie,pozdr.do zobaczenia w australi.
    • Gość: mgr ekonomii Autorze przestań pieprzyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 16:47
      Grecja wpływa na to że nasza "zielona wyspa" leci na pysk silniej niż strefa
      Euro i wszystkie kraje Europy ?
      Napisz baranie prawdę że trwa kolejny spekulacyjny atak na nasz kraj.
      • Gość: ajm Re: Autorze przestań pieprzyć IP: 151.80.9.* 05.05.10, 19:25
        My pod tym atakiem jestesmy od lat. Umocnienie zlotowki w ostatnich
        miesiacach tez bylo tym atakiem spekulacyjnym. Oni z tego zyja. Raz do
        gory a raz w dol a kazdy powod dobry, Grecja ,plama ropy, wulkan.
    • odchudzacz A dlaczego nie mowilo sie o dramacie gdy Euro 05.05.10, 16:51
      spadalo od 4,50 do 3,8? Wtedy nie bylo dramatu? Ja bym raczej
      powiedzial, ze to jest normalna kolej rzeczy. Ktos musial zarobic
      windujac cene zlotego, teraz bedzie realizowal zyski zbijajac cene
      zlotego do wyjsciowej, czyli 4,50, a moze nawet do 5 zl. A potem
      znowu, itd...
    • Gość: Macho Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 16:52
      Posiadacze kredytów hipotecznych to bardzo bogaci ludzie. Kilkaset złotych
      wyższa rata nie robi na nich żadnego wrażenia.
      • the_last_guardian_angel Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał 05.05.10, 17:13
        Gość portalu: Macho napisał(a):

> Posiadacze kredytów hipotecznych to bardzo bogaci ludzie. Kilkaset złotych
        wyższa rata nie robi na nich żadnego wrażenia.

Jak byś zgadł! Zobacz to:

forum.gazeta.pl/forum/w,20012,110915928,110987216,Re_mieszkanie_na_kredyt_a_wynajem_.html
        W.
    • sir_fred RPP 05.05.10, 17:25
      Przypomnę, że gienijusze z RPP ledwie co osłabiali złotego, a rząd im radośnie
      przyklaskiwał ;)
    • jacekm22 Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... 05.05.10, 17:26
      Jaki dramat ?????!!!!
      Bardzo dobrze dla polskiej gospodarki :-))
      • Gość: Pawka Morozow Re: Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 17:32
        Starsi bracia podreperują swoje prywatne budżety.Ot tyle.
        • Gość: wwww Re: Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już IP: *.105-92.cust.bluewin.ch 05.05.10, 22:01
          Czy kazde zdarzenie to wina Zydow? Oslabienie zlotego, wzmocnienie zlotego....

Lecz sie antysemito.
    • Gość: Finwal Spoko, spoko... IP: *.ip.netia.com.pl 05.05.10, 17:27
      Premier Tusk już w jesieni 2008r mówił że kryzys Polskę ominął. Ja mu wierzę.
      Przecież on bym mnie nie oszukał.
    • Gość: Jendrek Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... IP: *.netia.pl 05.05.10, 17:30
      Jeszcze dluzej poczekajmy na Euro, na pewno bedzie tylko lepiej.

Banda analfabetow i ekonomicznych ignorantow. Euro jak najszybciej !!!
      • Gość: hater Re: Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już IP: *.static.espol.com.pl 05.05.10, 19:15
        ale z ciebie debil - euro najszybciej. nic dodac, nic ujac
    • Gość: pepe Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... IP: *.multi-play.net.pl 05.05.10, 17:37
      nienawidze tych glupich, leniwych grekow. Wypedzic grekow z UE!!!!!!!
    • skandy5 Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... 05.05.10, 17:41
      Kilka dni przed 10 kwietnia największy prezes banku centralnego w historii
      Polski interweniował na rynku pieniężnym by osłabić złotego.

Ot wyczucie.

Pzdr.
    • Gość: x Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... IP: *.dublin.corp.yahoo.com 05.05.10, 17:46
      jaki dramat, jak sie zloty umacnial to zescie sie podniecaly tym pajace
    • Gość: normal Co za brednie. Realna cena to 5 zł za 1euro IP: 83.2.24.* 05.05.10, 17:56
      Nie da się tych bredni czytać. Kogo obchodzą kredyty mieszk. Jak
      ktoś brał w walucie, to się z tym liczył. Słaby złoty to
      dobrodzejstwo dla gospodarki. Tańsze koszta i bardziej rentowny
      eksport. To się liczy, a nie jakieś tam kredyty
      • Gość: gosc Re: Co za brednie. Realna cena to 5 zł za 1euro IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.10, 18:28
        za PLNy to se mozesz kupic jaPka i ziemniaki. Za wszystko inne placi sie w eur
        lub usd (ropa, gaz, auta, elektronika..)Chcesz zyc jak dziad? super, euro po 10
        pln i bedziesz jak chinczyk. Oszczednosci w PLN maja coraz mniejsza wartosc,
        dlatego nalezy brac longa na eur/pln, zeby sie przed tym bronic.
        • Gość: niespodziewany Re: Co za brednie. Realna cena to 5 zł za 1euro IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:01
          a kto by sie jakoms zlotowa przejmowal, jaki rzad taka wartosc panstwa,a
          wykladnikiem rzadu jest jego mobilnosc,idz madralo i zaloz spolke w jeden dzien
          ,( ok w 3 dni) , to zobaczysz mobilnosc polski.....wiec nie dziw sie ze zlotowa
          bedzie kosztowac 4 USD.......ja sie nie dziwie ,bo te 3 zl to nierealne
          zawyzanie jej ( zlotowy) wartosci...........
    • Gość: br00net Dramat dla złotego?Gospodarka dostanie kopa!! IP: *.pruszcz.mm.pl 05.05.10, 17:58
      jedynie mogą się martwić ci co planowali sobie wakacje za granicą i jelonki
      kredytowe
      dla reszty jest ok
      wystarczy przykład Chin, tam rząd ma sztywny kurs Yuana dużo niższy niż to by
      chciały USA,EU i inni, a gospodarka zapier... jak tylko może
      • westdream Re: Dramat dla złotego?Gospodarka dostanie kopa!! 05.05.10, 18:37
        tylko Ci Chińczycy to sobie wszystkie "potrzebne" rzeczy produkują. Elektronika,
        samochody, ropę też mają swoją. My nie, taka mała różnica:)
        • vitmik Re: Dramat dla złotego?Gospodarka dostanie kopa!! 05.05.10, 18:52
          proponuję jeszcze więcej
          budować: kościołów, klasztorów, pomników,
          remontowania cmentarzy, muzeów,
          utrzymywania połowy armii na końcu świata, kopalni odkrywkowych, ogradzania gór,
          bagien,
          120-tysięcznej armii, setek tysięcy górników,
          utrzymywania KRUS, państwo Watykan, "lewych" rencistów, emerytów i tych z pomocy
          społecznej,
          nie budowania mostów przez główne rzeki,
          utrzymywania najlepszych terenów inwestycyjnych w rękach działkowców i
          najważniejsze: jeszcze więcej wolnego i dłuższych długich weekendów

zamiast przedszkoli, elektrowni atomowych, wież wiertniczych i normalnego
          wzięcia się do roboty bez tego pierd..olonego prl-wskiego kombinowania
          • Gość: niespodziewany Re: Dramat dla złotego?Gospodarka dostanie kopa!! IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:06
            vitmik ,ja sie podpisuje......pod twoim memo.........JESZCZE WIECEJ NA SWIATYNIE
            OPATRZNOSCI ,bo miliard moze byc za malo ,teraz bendom tam krolof polszy
            chowac..wiecej kasy ,wiecej dajcie , a mosty sami sobie postawcie........
        • Gość: niespodziewany Re: Dramat dla złotego?Gospodarka dostanie kopa!! IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:04
          Ale za to mamy samoloty - nieloty, ktore na h.. potrzebne byly ,bo i tak mozna
          je z procy zestrzelic,a jak siadzie jeden bezpiecznik to za miesiac moze go
          dostarcza z jankesowa..........toz ta ""polska"" bedzie swiatowa potenga jak
          mawial jarunio z braciszkiem......
          • Gość: echh I znów winny PIS IP: *.adsl.alicedsl.de 05.05.10, 20:50
            Bez komentarza
      • Gość: Łowca lamerów Oj odczujesz tego kopa na własnej skórze IP: 217.116.104.* 05.05.10, 18:46
        Drogi dolar = drogie paliwo = drogie koszty transportu = drogi towar w sklepach.
        Dodatkowo podrożeją surowce i materiały sprowadzane z innych krajów na potrzeby
        produkcji, co przełoży się na droższe koszty produkcji, co może wywołać podwyżki
        cen towarów. Ten łańcuch zależności jest znacznie bardziej skomplikowany niż nam
        się wydaje.
        • Gość: sandman Re: Oj odczujesz tego kopa na własnej skórze IP: *.satkol.pl 05.05.10, 18:56
          Oczywiście, oczywiście, podrożeja także jachty dalekomorskie i marmur z Carrary.
          Nie mówiąc o kawiorze i francuskim szampanie.
        • Gość: br00net Gospodarka mimo to będzie się kręcić szybciej IP: *.pruszcz.mm.pl 05.05.10, 19:19
          więcej eksportu, mniej importu - bo będzie bardziej się opłacało samemu zrobić,
          więcej pracy, większe pensje

a co do drożejących paliw - na bańce paliwowej najgorzej wychodzą kraje
          eksportujące ropę a najlepiej najbardziej zależne, paradoks?
        • Gość: teo Re: Oj odczujesz tego kopa na własnej skórze IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 06.05.10, 07:40
          zyjemy z z exportu nie z importu,do przemyslenia.
    • Gość: sandman Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... IP: *.satkol.pl 05.05.10, 18:43
      Jaki dramat ?! Dla kogo dramat idioto ?! Dla spekulantów walutowych grających
      na zwyżke złotówki ?! Dla nich na pewno, ale dla gospodarki to doskonała
      wiadomośc - wzrośnie opłacalność eksportu, zarobią ludzie, firmy, zmniejszy
      się deficyt handlowy. Przestańcie "ekonomisty" robić zadyme !!
      • Gość: Kułak Re: Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 23:07
        Np. Dla mnie, czekałem na decyzję o leasingu i teraz "dopłacę" kilka tysięcy
        złotych ze względu na samo wahnięcie kursu.
    • Gość: Norb.t Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... IP: 74.50.85.* 05.05.10, 18:45
      Od tragicznej śmierci Sławomira Skrzypka, najlepszego prezesa NBP jakiego
      miała Polska, złoty już 25 groszy w plecy (względem €). A będzie jeszcze dużo
      gorzej. Zagranica dobrze wie, że nikt już nie obroni rezerw NBP przed zakusami
      PO-komunistów. Strata prezesa Skrzypka będzie Polskę kosztować grube miliardy.
      Złoty, jak całe państwo, bez większych szans na ratunek. Scenariusz rozbiorowy
      coraz bliżej.
      Cześć pamięci zabitego prezesa NBP. Historia odda Mu należny honor, bo za
      życia zgraja psów-sprzedawczyków potrafiła Go tylko opluwać.
      • Gość: cwaniak jak myślicie ??? IP: 178.56.34.* 05.05.10, 18:57
        Gdy w kryzysie dolar był po 2 zł kupiłem 50 tys.dolarów bo wiedziałem
        że dolar pójdzie w górę...Jak myślicie: teraz gdy dolar jest po 3,19
        czas sprzedać moje dolary i zarobić czy jeszcze poczekać aż dolar
        będzie po 4 zł ??? Haha...:)
        • odchudzacz Re: jak myślicie ??? 05.05.10, 22:17
          Gość portalu: cwaniak napisał(a):

> Gdy w kryzysie dolar był po 2 zł kupiłem 50 tys.dolarów bo
          wiedziałem
          > że dolar pójdzie w górę...Jak myślicie: teraz gdy dolar jest po
          3,19
          > czas sprzedać moje dolary i zarobić czy jeszcze poczekać aż dolar
          > będzie po 4 zł ??? Haha...:)

Wyklep kapucyna, to ci sie dolary przestana snic.
        • rydzyk_fizyk Re: jak myślicie ??? 05.05.10, 23:02
          Trzeba było sprzedać na początku zeszłego roku :P
      • Gość: niespodziewany Re: Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:09
        O jednego prezesa mniej,jakby jeszcze tych pare tysiecy prezesow wyslac na
        marsa ,to moze by sie cos ruszyle ,bo jak na razie ( przez 20 lat) ich prezesur
        to tylko sobie kieszenie po pachy napychaja te twoje prezesy.........
      • Gość: teo Re: Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 06.05.10, 07:43
        do jakich ty szkol chodziles?
    • Gość: Jako Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... IP: 195.117.201.* 05.05.10, 18:52
      To było to przewidzenia, po śmierci Skrzypka. Politycy z PO zabierają się za
      niezależny dotychczas NBP i złotówka leci ....
      • Gość: cwaniak jak myślicie??? IP: 178.56.34.* 05.05.10, 18:58
        Gdy w kryzysie dolar był po 2 zł kupiłem 50 tys.dolarów bo wiedziałem
        że dolar pójdzie w górę...Jak myślicie: teraz gdy dolar jest po 3,19
        czas sprzedać moje dolary i zarobić czy jeszcze poczekać aż dolar
        będzie po 4 zł ??? Haha...:)
        • Gość: Inspektor-Erektor Re: jak myślicie??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.10, 19:56
          Uważaj bo skarbówka może tropić po IP:>
        • odchudzacz Re: jak myślicie??? 05.05.10, 22:18
          Gość portalu: cwaniak napisał(a):

> Gdy w kryzysie dolar był po 2 zł kupiłem 50 tys.dolarów bo
          wiedziałem
          > że dolar pójdzie w górę...Jak myślicie: teraz gdy dolar jest po
          3,19
          > czas sprzedać moje dolary i zarobić czy jeszcze poczekać aż dolar
          > będzie po 4 zł ??? Haha...:)

Wyklep kapucyna, to ci sie dolary przestana snic.
      • pfg Re: Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już 05.05.10, 20:03
        Gość portalu: Jako napisał(a):

> Politycy z PO zabierają się za
        > niezależny dotychczas NBP i złotówka leci ....

Tak, tak, Platforma wywołała nie tylko kryzys grecki, ale też
        eksplozję na platformie (pomyślcie: na *platformie*) w Zatoce
        Meksykańskiej. A także gradobicie. No i krowy mleka nie dają, kury
        się nie niosą.
        • Gość: Paweł Re: Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już IP: *.chello.pl 05.05.10, 23:02
          Nie zapomnij o wulkanach, które wybuchają.
    • Gość: ZiomisławPaliblant To raczej Goldman Sucks "zainwestował" IP: *.e-wro.net.pl 05.05.10, 19:08
      To raczej Goldman Sucks "zainwestował".
      Bajki o Grecji to dla głupich...
    • vladexpat Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... 05.05.10, 19:31
      Ach jakby było fajnie, gdyby wszystko było takie proste. Dramat, bo
      złotówka tanieje! Dramat, bo będziemy więcej płacić za importowane
      towary i wczasy za granicą no i wzrosną raty kredytów denominowanych
      w walutach. A nie było dramatem wywalanie ludzi z pracy w firmach
      uzależnionych od eksportu, które musiały zwijać produkcję ze względu
      na straty wynikające właśnie z gwałtownego drożenia złotego? Ekonomia
      jest nieco bardziej skomplikowana niż się wielu ludziom wydaje.
    • pfg Re: Trwa dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał 05.05.10, 19:58
      Ocho, zaraz okaże się, że ktoś znów kupił opcje, stracił i będzie się
      domagał, żeby rząd coś z tym zrobił. A gdybyśmy mieli stabilną walutę -
      czytaj: euro - nie byłoby problemu. Za to byłby problem z obligacjami
      :-/

@rydzyk_fizyk, czyżbym domyślał się jakiegoś kredytu? :P
      • Gość: gugcia0 jest super,tylko te spadki za wolne, akcje powinny IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:27
        szybciej lecieć,po 5 do 8% dziennie, aż do poziomu 1700 dla WIG20,
        bo tam ich miejsce, złoty też za wolno leci,powinien byc po 5 zł,
        wtedy byłby realnie tam, gdzie jego miejsce.Koniec bajki, wracamy do
        realnej wartości rzeczy, za tym spadną ceny
        ziemi,domów,mieszkań,aut,usług.Wreszcie poukłada się to na
        normalnych poziomach, do tego eksport ruszy i młodzi ludzie
        przestaną wierzyć w bajki o zielonej wyspie szczęścia i zobacza,że
        zycie to ogolnie szare,marne i ciężkie jest.Gasimy światła w Las
        Vegas, wracamy do szarych bloków.Sorry.
        • odchudzacz Re: jest super,tylko te spadki za wolne, akcje po 05.05.10, 22:20
          Gość portalu: gugcia0 napisał(a):

> szybciej lecieć,po 5 do 8% dziennie, aż do poziomu 1700 dla WIG20,
          > bo tam ich miejsce, złoty też za wolno leci,powinien byc po 5 zł,
          > wtedy byłby realnie tam, gdzie jego miejsce.

Spokojnie, tam byly i tam wroca, zgodnie z teoria fal.
    • zegrz Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... 05.05.10, 20:01
      Jaki kuźba dramat?
      Niecały rok temu kupowałem euro po 4,14 - nadal jestem stratny.
    • Gość: gosc Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... IP: *.aster.pl 05.05.10, 20:15
      Eksport nakręca gospodarkę, więc nic epszego niż słabszy złoty nie może nas
      spotkać...Nasze towary stają się więc konkurencyjne!!! Proste? A kredyty
      bierze się w walucie, w której się zarabia...Nie ma to co lamentować..Chyba
      ważniejszy jest stan gospodarki niż wyższe raty kredytów...
      • Gość: ? Kolejny cud Tuska? IP: 77.236.16.* 05.05.10, 20:35
        Kolejny cud Tuska?
    • Gość: joy Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już o ... IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:44
      Przejęcie przez rząd Tuska tzw. zysku NBP mającego bronić złotówkę przed spadkiem dało sygnał na spekulacje oraz uruchomienie linii kredytowej z MFW to są powody spadku złotówki. A to dopiero początek spadku. Ale tego się przecież nie dowiemy z der dziennika bo wskazaliby na odpowiedzialność Tuska. Zamiast tego autor artykułu pisze bzdury, przeczące zdrowemu rozsądkowi. Sytuacja finansów Grecji, Portugalii, Hiszpanii wpływa na spadek kursu Euro względem np. dolara i pośrednio na spadek złotówki względem dolara ale NIE MA istotnego wpływu na relację złotówka euro. Oj autor, szkoda słów...
      • Gość: Macho Re: Dramat złotego. Dolar w dwa dni podrożał już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 21:17
        Zysk NBP podobnie jak każdego innego banku musi podlegać wydaniu. Tylko takie
        postępowanie zapewnia recykling pieniądza umożliwiający spłatę kredytów.
    • jacek.osini " Złota" myśl 05.05.10, 21:05
      Gdybym miał, za Sasa,
      dubelt "efraimków",
      zacisnąłbym pasa
      i unikał szynków!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka