Gość: pn IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:33 oj jak dobrze, ze nie jestesmy w strefie euro... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ukos "Oj, jak dobrze, że dla mnie cena ropy nie spada" 05.05.10, 19:38 Gość portalu: pn napisał(a): > oj jak dobrze, ze nie jestesmy w strefie euro... Złoty leci wobec dolara szybciej niż euro, więc dla Ciebie cena ropy rośnie mimo jej spadku. Jak Ci z tym tak dobrze, to proszę bardzo, to rzeczywiście radość dla masochistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: "Oj, jak dobrze, że dla mnie cena ropy nie sp IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:04 "Złoty leci wobec dolara szybciej niż euro, więc dla Ciebie cena ropy rośnie mimo jej spadku" Kompletny brak logiki. Kurs euro wobec PLN ma sie do sprawy tak, że nie podzielimy losu Grecji. Dwa - od wczoraj PLN stracilo wobec USD ok. 20 groszy. czyli ok 7 % . Jednocześnie ropa potaniała o 9 %.... istotnie masochizm. Inna inszość, ze nijak się to ma do stacji bezynowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: "Oj, jak dobrze, że dla mnie cena ropy nie sp IP: *.legnica.vectranet.pl 05.05.10, 20:25 Ostatnie zdanie - strzał w "10" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: "Oj, jak dobrze, że dla mnie cena ropy nie sp IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:52 Kolejny nurt dyskusji. EUR jest powiazany z PLN i wahnięcie o "jeden" EUR powoduje wahnięcie o "DWA" PLN. To czysto spekulacyjne dywagacje :) Jesli Grecja pierdyknie, a za nią Hiszpania i inne satelity to w krótkim okresie PLN tez bedzie lecieć. Ale suma sumarum w koncu odbije się do poziomu zjadliwego dla przecietnęgo zjadacza USD - bo nie jest powiazane z EUR :) Oczywiście ropa pewnie pewnie też znacznie podrożeje, bo nie bedzie innej pożywki dla spekulantów. No chyba, że jakiś lokalny konflikt w Iraku dajmy na to :) Wniosek - obecny poziom USD/PLN/ROPA jest constans :) nijak sie to oczywiście ma do cen na stacjach :) Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: "Oj, jak dobrze, że dla mnie cena ropy nie sp 05.05.10, 21:13 ukos napisał: > Gość portalu: pn napisał(a): > > > oj jak dobrze, ze nie jestesmy w strefie euro... > > Złoty leci wobec dolara szybciej niż euro, więc dla Ciebie cena ropy > rośnie mimo jej spadku. Jak Ci z tym tak dobrze, to proszę bardzo, > to rzeczywiście radość dla masochistów. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: "Oj, jak dobrze, że dla mnie cena ropy nie sp IP: *.chello.pl 05.05.10, 21:20 tak na marginesie co na to wszystko mówi nasz "alorytet" > finansów Lesek Balcerowic,który za wszelka cene chcial ta walute w Polsce? > Zamilkl,czy tez tani znawca mowe stracil? Liczy, że się Euroland jeszcze odbije. Nie pomyli się. Ale na krótką metę. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: "Oj, jak dobrze, że dla mnie cena ropy nie sp 05.05.10, 21:37 Gość portalu: pn napisał(a): > tak na marginesie co na to wszystko mówi nasz "alorytet" > > finansów Lesek Balcerowic,który za wszelka cene chcial ta walute w Polsce > ? > > Zamilkl,czy tez tani znawca mowe stracil? > > > Liczy, że się Euroland jeszcze odbije. > Nie pomyli się. Ale na krótką metę. ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: "Oj, jak dobrze, że dla mnie cena ropy nie sp IP: *.toya.net.pl 05.05.10, 21:21 Mnie zawsze "bawi" tłumaczenie cen na stacjach... jak cena baryłki spada to ceny na stacjach się trzymaja bo niby kupili drogo to muszą swoje zarobic... jak tylko cena baryłki rośnie to na stacjach tez błyskawicznie rośnie... czyli, że jak jest taniej na Świecie to nie można już zapasów zrobic... heh Polska:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Na Statol w centrum Krakowa 2,05 zł za litr IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 21:28 2,05 zł w Krakowie. 8 litrów na trasie, 10 w mieście. Auto niemałe. Da się jeździć. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolakPatriota Dobrze wam ruskie! to za Prezydenta Kaczynskiego!! IP: *.static.petrus.pl 05.05.10, 21:22 padniecie teraz za to morderstwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GD Cena ropy spada z powodu Grecji. Baryłka poniże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 21:22 Mega umysłowy skrót dziennikarski. To nie ropa tanieje na skutek zdarzeń w Grecji, tylko ropa tanieje na skutek umocnienia się dolara w stosunku do Euro. Euro spada bo Grecja ma kuku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh kolejny analit Cena ropy spada z powodu Grecji. Baryłka poniże... IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.05.10, 21:25 Sra**y muchy, bedzie wiosna, trawa bedzie lepiej rosla... A ostatnio mowili i pisali, ze cena ropy pojdzie do gory poniewaz platforma zatonela i sa straty, mniejsze wydobycie etc. Ehh szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Cena ropy spada z powodu Grecji. Baryłka poni IP: *.chello.pl 05.05.10, 21:33 nie kumam czaczy ! co ma platforma z cieknącym otworem do cen ropy ???? chyba ze ludzie nie beda jezdzili na wczasy nad morze/ocean bo brudno Odpowiedz Link Zgłoś
virtuoz83 Re: Cena ropy spada z powodu Grecji. Baryłka poni 05.05.10, 21:51 A w Polsce i tak litr benzyny będzie po 5 złotych. Zarówno Orlen jak i Lotos obchodzą wahania kursu ropy ale tylko wzrost - jest to pretekst do podwyższania i tak wysokich cen paliw. O obniżaniu cen nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Cena ropy spada z powodu Grecji. Baryłka poni IP: *.chello.pl 05.05.10, 21:59 nie słyszałeś ??? hmmm A ile płaciłeś w 2005 lub 2006 . Tyle samo. Wliczając inflację jesteś relatywnie do przodu. Wszystko dzięki temu, że nie jesteśmy w eurolandzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Do pn IP: *.chello.pl 06.05.10, 04:12 W 1998 roku,cena ol. napedowego :1,58zl.!!!!Mowi Ci to cos? Od tamtej pory mimo znacznego spadku cen ropy na swiecie,w Polsce ceny tylko rosly.Zwlaszcza w ost. roku i w tym.W ciagu 12 miesiecy,ceny poszly o 1zl do gory.!No ale coz.Afganistan,Irak,swieta,obchody,rocznice,pielgrzymki KOSZTUJA.!Szkoda,ze tylko nas,zwyklych zjadaczy chleba a nie tych zlodziei,ktorzy sa przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 A gdzie sa nasze "altorytety" od finansów? 05.05.10, 22:33 Zaden nie zamierza wypowiadac sie na temat euro i obecnej sytuacji? Lesek Balcerowicz,zawsze byles taki elokwentny i tak duzo miales "madrosci"do powiedzenia,czemu o królu i znafco zamilkles? Powiem ci dlaczego,bo jestes dyletantejm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Cena ropy spada z powodu Grecji. Baryłka poniże... IP: *.chello.pl 05.05.10, 23:12 A u nas benzyna bz. Jak zwykle - trwa okradanie społeczeństwa i nabijanie kabzy "właścicielom". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deco Cena ropy spada z powodu Grecji. Baryłka poniże... IP: *.171.87.67.static.crowley.pl 05.05.10, 23:52 A ja na Forexie postawiłem wszystko na wzrost ceny ropy :) Całe szczęście że na koncie demo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent I oczywiście jakikolwiek związek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 00:41 z rychłą plajtą BP, jednej z Siedmiu Sióstr światowego naftownictwa, która będzie musiała posprzątać po tym, co narobiła w Zatoce Meksykańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Cena ropy spada - cena paliw rośnie! Gdzie sens??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 08:23 Tak już jest od paru lat - gdy ropa była po 150-180 USD za baryłkę płąciliśmy na stacjach po ok. 4.50-4.80 zł za litr benzyny gdy ropa staniała o ok. 100 USD na baryłce (50-70%), to benzyna staniała o... niecałą złotówkę (ok. 20-25%) i zaraz potem zaczęła znowu drożeć! obecnie, gdy za baryłkę żądają ok. 85 USD, my za litr benzyny płacimy tyle, ile płaciliśmy, gdy ropa była DWUKROTNIE droższa!!! ZDZIERSTWO !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aazz91060 Re: Cena ropy spada - cena paliw rośnie! Gdzie se 08.05.10, 04:04 Gość portalu: driver napisał(a): > Tak już jest od paru lat - gdy ropa była po 150-180 USD za baryłkę > płąciliśmy na stacjach po ok. 4.50-4.80 zł za litr benzyny > > gdy ropa staniała o ok. 100 USD na baryłce (50-70%), to benzyna > staniała o... niecałą złotówkę (ok. 20-25%) > i zaraz potem zaczęła znowu drożeć! > > obecnie, gdy za baryłkę żądają ok. 85 USD, my za litr benzyny > płacimy tyle, ile płaciliśmy, gdy ropa była DWUKROTNIE droższa!!! > > ZDZIERSTWO !!!!!!!!!!!!!!! > > To nie zdzierstwo.To SKURWYSYNSTWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś