tiggerific 03.03.05, 18:18 Ktoś widział? Jakie wrażenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jecki Bruno G. ist einfach f e n o m e n a l !!! IP: *.arcor-ip.net 03.03.05, 19:25 Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Bruno G. ist einfach f e n o m e n a l !!! 03.03.05, 21:06 A poza kreacjami? Bo tu przeważają głosy, że uczłowieczanie hitlera i robienie z niego postaci tragicznej jest fałszowaniem historii. Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: Bruno G. ist einfach f e n o m e n a l !!! 03.03.05, 21:16 tiggerific napisała: > A poza kreacjami? > Bo tu przeważają głosy, że uczłowieczanie hitlera i robienie z niego postaci > tragicznej jest fałszowaniem historii. To demonizacja jest falszowaniem i usprawiedliwieniem tych, ktorzy za nim poszli. Dopiero w obliczu banalnosci zla widac w pelni absurd i szalenstwo nazizmu. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pouczyciel Re: Bruno G. ist einfach f e n o m e n a l !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.05, 21:31 tiggerific napisała: > A poza kreacjami? > Bo tu przeważają głosy, że uczłowieczanie hitlera... --------------------------------------------------------------- Raczej robienie z Hitlera wieloglowej bestii pozerajacej ludzi na sniadanie jest falszowaniem historii. To byl zwykly czlowiek, wegetarianin majacy problemy wobec kobiet, na koncu chory na parkinsonizm narkoman. I TO JEST WLASNIE NASZA OGOLNOLUDZKA TRAGEDIA. Ten "Hitler wewnatrz kazdego z nas". Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Bruno G. ist einfach f e n o m e n a l !!! 03.03.05, 21:37 nie słyszałam teorii o śniadaniowym kanibalizmie hitlera ;) i nie chcę wywołać dramatycznej dyskusji, tylko pytam o Wasze wrażenia. 2. Ty mnie nie strasz, bo jak każdy wegetarianin albo każdy mający problemy może zostać takim hitlerem, to chyba pora umierać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki pokaz mi jedna postac nietragiczna, Tygrysiczko ! IP: *.arcor-ip.net 03.03.05, 22:11 j. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Następny :))) 04.03.05, 08:01 nie chodzi o fakty, tylko o to, czy i jak je pokazywać. Krótko mówiąc, jakie będą korzyści z pokazania, że dajmy na to Zarkawi uwielbia dzieci, a Hussein w piątki robił na drutach. Zmyślam, rzecz jasna (to uwaga dla typu compulsive- obsessive ;) Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: Następny :))) 04.03.05, 08:31 tiggerific napisała: > nie chodzi o fakty, tylko o to, czy i jak je pokazywać. Oczywiscie pokazanie, jak Hitler marchewke krwia popija, a na deser mozdzek niemowlat wtrazala, bylo by z historycznego punktu widzenia znacznie ciekawsze :-> > Krótko mówiąc, jakie > będą korzyści z pokazania, że dajmy na to Zarkawi uwielbia dzieci, a Hussein w > piątki robił na drutach. Pokazanie banalnosci zla jest bardzo pouczajace. To, ze rzeczona osoba nie jest jakas bestia wcielona, potworem i mutantem, ale zwyczajnym s..synem, ktoremu sie udalo, uczy rezwerwy w podchodzeniu do przeroznych wodzow, przywodcow i przewodnikow. Pokazanie tej banalnosci uniemozliwi tez reszcie z kliki s..synow ukrywanie sie za postacia wodza i twierdzenie, jakoby byli bezsilni wobec jego osobowosci. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Następny :))) 04.03.05, 09:01 > Oczywiscie pokazanie, jak Hitler marchewke krwia popija, a na deser mozdzek niemowlat wtrazala, bylo by z historycznego punktu widzenia znacznie ciekawsze... says who? :)))) reszta: racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggigus a czy Untergang IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.05, 13:21 bedzie pokazywany w polskich kinach?? To bylyby niezly pomysl1 I co do krwi - Hitler byl wegetarianinem ( najglupszy argument frakcji miesozernej...) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re: Der Untergang IP: *.protonet.pl 03.03.05, 19:26 Nur den Sonnenuntergang hab’ vielmal ich gesehen. Der Eindruck war ja ziemlich gut! MfG. "Wer nicht pariert wird erschossen!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re: Der Untergang IP: *.protonet.pl 03.03.05, 19:29 Nur den Sonnenuntergang hab’ ich vielmal gesehen. Der Eindruck war ja ziemlich gut! MfG. "Wer nicht pariert wird erschossen!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liebe Pippi, Re: Der Untergang IP: *.arcor-ip.net 03.03.05, 19:43 musst Du den Stuß gleich zweimal verzapfen ? j. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Taaaa, nie dość 03.03.05, 20:03 że nie na temat, to jeszcze dwa razy. Miejże litość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re: Taaaa, nie dość IP: *.protonet.pl 03.03.05, 20:26 Entschuldigung! Mein Comp ist fast kaputt, - es ist schuldig! MfG. "Wer nicht pariert wird erschossen!" Odpowiedz Link Zgłoś