Dodaj do ulubionych

Utrzymanie domów bogaczy w kosztach ich zakładów!

05.03.04, 22:41
Czy nie zauważyliście państwo, że nasi milusińscy nowo-kapitaliści budują
domy a koszty stali, innych materiałow budowlanych, ochrony (pensje
ochroniarzy), koszty oleju na ogrzewanie ich pałaców i inne są topione w
kosztach zakładów będących ich własnością. Ciekawe jak to mozliwe aby pałac o
kubaturze 7000 m3 (słownie siedmiu tysięcy metrów sześciennych) kosztował
tyle ile kosztuje willa o kubaturze 300-400 m3. Czy nikt tego nie widzi, czy
też cała nasza władza siedzi w kieszeni nowo-kapitalistów. Ciekawe jak można
ogrzać pałac o tejże kubaturze olejem w ilości 2000 litrów na sezon (trzeba
byś idiotą aby tego nie widzieć i nie rozumieć). Ludzie boją sie o tym mówić
i pisać bo mają tylko np 700 zł na utrzymanie i strata dla nich miejsca pracy
u takiego nowo-kapitalisty to samobójstwo. On zaś ma prawników, którzy siedą
u niego w kieszeni, którzy "udowodnią", że 3 litry oleju opałowego wystarczą
na ogrzanie pałacu, i basenu o pow. 15x50m i śreedniej błebokości 2m, ponadto
pozostaje jeszcze troche rezerwy ciepla na ogrzanie stajni dla 8 koni.

Ludzie Hausner szuka pieniedzy w kieszeniach biedaków a one bedą
przepompowane do kieszeni tych nowo-kapitalistów (złodziei), którzy za nic
mają prawo skarbowe (i cywilne także). To o czym piszę to (dość powszechne)
konkrety ale boje się wyciągnąć to na światło dzienne bo mam żonę , dzieci,
lichą pensję i długi w bankach. W przypadku gdyby właściciel firmy dowiedział
się, że mnie się to nie podoba, ze ujawniam tę powszechną tajemnicę to będę
skończony raz na zawsze i moje życie też.

Wątek ten wysyłam z lękiem i obawą o przyszłośc moich bliskich.
Mam nadal cichą nadzieję, że jest w Polsce trochę przyzwoitych ludzi w
urzędach, którzy mają działać w naszym (szaraczków) imieniu.
Obserwuj wątek
    • nuda_do_kwadratu Re: Utrzymanie domów bogaczy w kosztach ich zakła 06.03.04, 12:49
      nuda_do_kwadratu napisał:

> Czy nie zauważyliście państwo, że nasi milusińscy nowo-kapitaliści budują
      > domy a koszty stali, innych materiałow budowlanych, ochrony (pensje
      > ochroniarzy), koszty oleju na ogrzewanie ich pałaców i inne są topione w
      > kosztach zakładów będących ich własnością. Ciekawe jak to mozliwe aby pałac o
      > kubaturze 7000 m3 (słownie siedmiu tysięcy metrów sześciennych) kosztował
      > tyle ile kosztuje willa o kubaturze 300-400 m3. Czy nikt tego nie widzi, czy
      > też cała nasza władza siedzi w kieszeni nowo-kapitalistów. Ciekawe jak można
      > ogrzać pałac o tejże kubaturze olejem w ilości 2000 litrów na sezon (trzeba
      > byś idiotą aby tego nie widzieć i nie rozumieć). Ludzie boją sie o tym mówić
      > i pisać bo mają tylko np 700 zł na utrzymanie i strata dla nich miejsca pracy
      > u takiego nowo-kapitalisty to samobójstwo. On zaś ma prawników, którzy siedą
      > u niego w kieszeni, którzy "udowodnią", że 3 litry oleju opałowego wystarczą
      > na ogrzanie pałacu, i basenu o pow. 15x50m i śreedniej błebokości 2m, ponadto
      > pozostaje jeszcze troche rezerwy ciepla na ogrzanie stajni dla 8 koni.
      >
      > Ludzie Hausner szuka pieniedzy w kieszeniach biedaków a one bedą
      > przepompowane do kieszeni tych nowo-kapitalistów (złodziei), którzy za nic
      > mają prawo skarbowe (i cywilne także). To o czym piszę to (dość powszechne)
      > konkrety ale boje się wyciągnąć to na światło dzienne bo mam żonę , dzieci,
      > lichą pensję i długi w bankach. W przypadku gdyby właściciel firmy dowiedział
      > się, że mnie się to nie podoba, ze ujawniam tę powszechną tajemnicę to będę
      > skończony raz na zawsze i moje życie też.
      >
      > Wątek ten wysyłam z lękiem i obawą o przyszłośc moich bliskich.
      > Mam nadal cichą nadzieję, że jest w Polsce trochę przyzwoitych ludzi w
      > urzędach, którzy mają działać w naszym (szaraczków) imieniu.

Nikt z Was tych problemów nie zauważył, przecież są nagminne?!
      • Gość: BRvUngern-Sternber Re: Utrzymanie domów bogaczy w kosztach ich zakła IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 08.03.04, 15:30
        Zauwazyl.Wiadomo ze wliczaja w koszty dzialanosci wszystkie prywatne wydatki
        aby nie placic podatkow.No tak to jest w sytuacji gdy panuje bezprawie.Zreszta
        wielu tych bogaczy jest umocowanych politycznie czyli w SLD.Daja pieniadze na
        wybory i sa nietykalni.Natomiast mylil bys sie twierdzac ze tak maja
        wszyscy.Kluska to umieli sie zajac...
        • Gość: łysy Re: Utrzymanie domów bogaczy w kosztach ich zakła IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 00:14
          załóż sobie firmę i wliczaj w koszty wydatki jakie chcesz i nie pieprz głupot
          na forum.
          • Gość: BRvUngern-Sternber Re: Utrzymanie domów bogaczy w kosztach ich zakła IP: *.bg.am.lodz.pl 09.03.04, 16:52
            Moglbys troche kulturalniej?Czy zaprzeczasz powszechnej praktyce wliczania
            prywatnych wydatkow do dzialalnosci gospodarczej???
            • Gość: kapitalista-oszust Nawet na Forum są czyści komuniści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 15:28
              ...a biedni kradną i biją Cyganów
              Załóż sobie firme to poznasz ten miód, mentalny komuchu. :-(
              • Gość: BRvUngern-Sternber Raczej tacy co nasladuja propagande komunistow... IP: *.bg.am.lodz.pl 11.03.04, 17:06
                No chlopcy co wy uprawiacie propagande w stylu Gierka?Chcecie zebym uwierzyl ze
                zadni przedsiebiorcy nie wliczaja sobie wydatkow prywatnych do firmy?:o)))To by
                dopiero byla glupota uwierzyc w cos takiego.To juz komunisci mieli zreczniejsza
                propagande i nie odwazali sie zaprzeczac ze maja ...trudnosci...
                • maly80 Re: Raczej tacy co nasladuja propagande komunisto 12.03.04, 00:53
                  Gość portalu: BRvUngern-Sternber napisał(a):

> No chlopcy co wy uprawiacie propagande w stylu Gierka?Chcecie zebym uwierzyl
                  ze
                  >
                  > zadni przedsiebiorcy nie wliczaja sobie wydatkow prywatnych do firmy?:o)))To
                  by
                  >
                  > dopiero byla glupota uwierzyc w cos takiego.To juz komunisci mieli
                  zreczniejsza
                  >
                  > propagande i nie odwazali sie zaprzeczac ze maja ...trudnosci...

Podpowiedz co można wliczyć w koszty to dam jeszcze na piwo.
                  • Gość: BRvUngern-Sternber Re: Raczej tacy co nasladuja propagande komunisto IP: *.bg.am.lodz.pl 12.03.04, 15:59
                    A jaka chcesz dzialalnosc?Powiedzmy sklep.Mozesz cale zopatrzenie domu kupowac
                    na sklep i klasyfikowac jako towar nie sprzedany.Nie placisz marzy VAT-u.Jesli
                    prowadzisz sklep wielobranzowy gdzie masz rozne towary to praktycznie cale
                    zaopatrzenie w zywnosc,ubrania i drobiazgi zalatwisz sobie przez sklep...
                    • maly80 Re: Raczej tacy co nasladuja propagande komunisto 13.03.04, 02:02
                      Gość portalu: BRvUngern-Sternber napisał(a):

> A jaka chcesz dzialalnosc?Powiedzmy sklep.Mozesz cale zopatrzenie domu
                      kupowac
                      > na sklep i klasyfikowac jako towar nie sprzedany.Nie placisz marzy VAT-
                      u.Jesli
                      > prowadzisz sklep wielobranzowy gdzie masz rozne towary to praktycznie cale
                      > zaopatrzenie w zywnosc,ubrania i drobiazgi zalatwisz sobie przez sklep...

Od dzisiaj jesteś jednostką głupoty.1BS - głupi do potęgi entej.
                      Przecież ktoś w tym sklepie sprzedaje i musi się rozliczyć ze sprzedanego
                      (pobranego)towaru.No chyba że na koniec każdego roku będziesz spisywał tę
                      zjedzoną kiełbasę jako zapas . Po paru latach może się tego trochę nazbierać.
                      • Gość: BRvUngern-Sternber Re: Raczej tacy co nasladuja propagande komunisto IP: *.bg.am.lodz.pl 15.03.04, 16:43
                        Nic nie poradze ze o tym nie slyszales.Widocznie jestes oderwany od
                        rzeczywistosci.Nie wymyslilem tego przykladu z glowy tylko wzialem go z
                        zycia.Tak robia w blisko ode mnie w slepie...Coz...
              • Gość: ruda zelaza przeciez to komuchy sa kapitalistami-zlodziejami ! IP: *.dc.dc.cox.net 18.03.04, 01:37
                • Gość: BRvUngern-Sternber A kto mowi ze nie ?b/t IP: *.bg.am.lodz.pl 18.03.04, 17:39
          • nuda_do_kwadratu Re: Utrzymanie domów bogaczy w kosztach ich zakła 10.03.04, 01:07
            > załóż sobie firmę i wliczaj w koszty wydatki jakie chcesz i nie pieprz głupot
            > na forum.

To nie głupota a zwykłe złodziejstwo. Ja takiego gościa (biznesmena) w krawacie
            i słomianych butach, stosującego takie praktyki nazywam po imieniu tzn.
            złodziejem. Praktyki takie są nagminne więc można powiedzieć, że nasze państwo
            lekką ręka traci ogromne pieniądze i na dodatek toleruje złodziei. Pamientam
            jak takiego złodzieja właściciela Pierwszego Banku Komercyjnego w Lublinie
            Polska musiała wydać Stanom Zjednoczonym, bo tam złodziei fiskalnych traktuje
            się ostro, idą do więzienia na długie lata.

A Ty łysy też jesteś złodiejem, chyba że jesteś prymitywnym głupcem, który nic
            nie rozumie, ale wtedy nie zabieraj głosu.

• Gość: Liberał Re: Utrzymanie domów bogaczy w kosztach ich zakła IP: *.autocom.pl 10.03.04, 22:46
              > To nie głupota a zwykłe złodziejstwo. Ja takiego gościa (biznesmena) w
              krawacie
              > i słomianych butach,
              Genialny sposób . Poznajesz złodzieja po krawacie?
              > stosującego takie praktyki nazywam po imieniu tzn.
              > złodziejem.
              To fakt.
              Po co się stresować.
              Zapewniam cię, że znacznie lepsze efekty zamiast ograniczana swoich podatków
              daje staranie się o dotacje w ramach interwencjonizmu państwowego i ochrony
              słabszych.
              Kwoty znacznie wyzsze od ew. podatków mozna dostac z błogosławieństwem prawa
              bez specjalnych trudnosci a i przy okazji biznes jest pewniejszy.
              W koncu podatki moga ciągle podnosic a z "opiekunczego" panstwa społeczenstwo
              nie zrezygnuje. He he he.
            • Gość: łysy Re: Utrzymanie domów bogaczy w kosztach ich zakła IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 09:41
              wszyscy najemni którzy zazdroszczą "biznesmenom" niech ruszą dupę i przestaną
              wywoływać takie tematy. Po twoim nicku widać że grzejesz gdzieś dupę i się
              nudzisz. Do roboty nieroby ."Znudzony" możesz podać jakie to koszty utrzymania
              domu można wliczyć w koszty firmy? Chętnie skorzystam z rady.
              • nuda_do_kwadratu Konkrety o utrzymaniu domów bogaczy w ......... 13.03.04, 20:43
                Gość portalu: łysy napisał(a):

> wszyscy najemni którzy zazdroszczą "biznesmenom" niech ruszą dupę i przestaną
                > wywoływać takie tematy. Po twoim nicku widać że grzejesz gdzieś dupę i się
                > nudzisz. Do roboty nieroby ."Znudzony" możesz podać jakie to koszty
                utrzymania
                > domu można wliczyć w koszty firmy? Chętnie skorzystam z rady.

Szanowny "Biznesmenie" łysy mój nick nuda_do_kwadratu wiąże się z tym, że
                zarabianie pieniędzy jest zajęciem szalenie nudnym. Znam wiele ciekawszych form
                samorealizowania się. Muszę Ci jednak wyjaśnić pewne zagadnienie. Ty
                kombinujesz i oszukujesz państwo unikając podatków a więc okradając także mnie
                z moich należnych przyszłych świadczeń (np. emerytury). Ty może masz jakąś
                firmę czy zakład usługowy. Moją firmą jest moja głowa i wiedza w niej zawarta
                od której tacy biznesmeni od siedmiu boleści są zależni. Zdobywanie wiedzy jest
                zajęciem żmudnym, mozolnym i nieraz mało efektownym. Tobie nieraz wydaje się,
                ze za psi grosz możesz sobie taką wiedzę kupić. Dzisiaj mamy w Polsce efekty
                takie sposobu myślenia tzn. kryzys i plajty takich jak Ty "biznesmenów" (w
                cudzysłowie). Moja firma (głowa z wiedzą) w przypadku plajty
                takiego "biznesmena" (albo przed plajtą) nadal funkcjonuje i zarabia a Ty albo
                uciekasz za granicę, albo się wieszasz, albo idziesz do więzienia i czekasz na
                ułaskawienie..

A teraz parę przykładów w rozchodowywaniu kosztów domowych we własnej firmie:

1. Olej opałowy kupowany do ogrzewania prywatnego domu. Faktura VAT wystawiana
                jest na firmę. Roczne zużycie oleju około 8000 l przy powierzchni mieszkalnej
                600 m2 + ogrzewany basen. Dotyczy to konkretnego przypadku o którym ja mówię.
                ( W mniejszych domach jest np. 160 m2 zużycie oleju około 2500l/rok)

2. poręcze i schody do basenu zrobiono ze stali nierdzewnej zakupionej na
                potrzeby zakładu. Spawania i inne prace montażowe tychże schodów w basenie
                wykonali pracownicy firmy w ramach godzin pracy w tymże zakładzie. Ma to
                niewątpliwie wpływ na koszty produkcji zakładu, a pieniądze są wyciągane w kasy
                zakładowej poza systemem fiskalnym.

3. Budowa domu dla jednego syna o pow. mieszkalnej 450 m2 . Stal na
                konstrukcję dachu (zamiast belek drewnianych) kupiona niby dla potrzeb zakładu
                produkcyjnego. Faktury na koszt zakładu. Jest to przestępstwo zarówno przeciwko
                podatkowi dochodowemu jak i przeciwko podatkowi VAT (bardzo niebezpieczne).

4. Budowa domu dla drugiego syna podobne koszty i podobne oszustwa.

5. Budowa we wszystkich trzech posiadłościach wszelkich zewnętrznych poręczy
                ze stali nierdzewnej na koszt firmy.

6. Budowa stajni właściciela firmy z materiałów zakładowych i ludźmi
                zakładowymi.

7 Zatrudnianie przy ochronie wyżej wymienionych obiektów Ochroniarskiej
                Firmy "Córki" na koszt firmy "Matki", a nie na prywatny.

8. Wywożenie nieczystości tzw. szamba o pojemności około 20 000 litrów na
                koszt zakładu (faktury nie imienne a na koszt firmy)

9. Systemy monitoringu (kamery, czujniki podczerwieni i noktowizory)
                chroniące wszystkie 3 obiekty są kupione na koszt firmy.

10. Doprowadzenie instalacji elektrycznej. ( ze względu na dużą odległość i
                rozmiary budynków koszt nie mieścił się w kwocie do odpisu, w dwóch
                przypadkach od przychodu a w jednym od podatku). Poszło to na koszt firmy.

11. itd., itp.

Wymieniłem tylko podstawowe koszty , listę tę mógłbym pomnożyć przez dwa a
                nawet przez trzy i byłby to tylko wierzchołek góry lodowej. Nie jestem
                komunistą jak to gdzieś tam wcześniej próbował imputować. Kapitalistą też nie
                jestem bo nie mam kapitału, ale leniem też nie jestem bo mam ponad przeciętną
                wiedzę niezbędna dla istnienia tego typu zakładów. Jako człowiek sprzedający
                swoją wiedzę i umiejętności muszę dbać także o swoje interesy obecne i
                przyszłe. Teraz jestem sprawny umysłowo i fizycznie. jak się skończy mój czas
                pracy to nie chciałbym być żebrakiem tylko dlatego, że grupa pseudo
                kapitalistów zniszczy nasz system socjalny. Oni się wyżywią bo jak będą
                starzy ( w wieku emerytalnym) to sięgną po swoje oszczędności w bankach
                szwajcarskich. Ja zaś obawiam się, że moje 250% średniej krajowej może okazać
                się żebraczą emeryturą nie wystarczające na podstawowe utrzymanie i podstawowe
                lekarstwa jakie mogą być konieczne w wieku emerytalnym. Dlatego postanowiłem
                otworzyć ludziom oczy na jeden z mechanizmów wyciągania pieniędzy z naszej
                wspólnej kasy jaką jest budżet państwowy i budżety lokalne a w przyszłości
                budżet unijny.

Mam nadzieję, że forum przeglądają nie tylko cwaniacy ale także ludzie związani
                z fiskalizmem państwowym i dziennikarze gospodarczy, którzy zajmą się także tym
                problemem, bo jest on równie ważny jak tak zwana szara strefa.

Przypadek o którym, piszę nie jest odosobniony, jest to nagminna praktyka u
                dużych i małych firma.

• Gość: łysy Re: Konkrety o utrzymaniu domów bogaczy w ....... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 01:42
                  Coś chyba z twoją głową nie tak. Czy to od tej pracy? Chyba już wyprzedałeś
                  większość szarych komórek. Ty jesteś taki mądry , a tu taki "cep" ciebie
                  wynajął i ty mu musisz służyc jak piesek. I krew cię zalewa że on ma , a ty g..
                  i to nie tylko w przenośni. To jednak o tym rolniku i o tych krowach to nie był
                  dowcip.Ty sie zabierz solidnie za robotę to też sobie odłożysz na stare lata.
                  • nuda_do_kwadratu Jeden chce być a drugi chce mieć......... 14.03.04, 12:56
                    "łysy" Ty należysz do tych drugich i masz za ciasny umysł aby zrozumieć istotę
                    funkcjonowania państwa. Dla Ciebie liczy się tylko Twój kałdun i nic poza tym
                    nie widzisz. Nadajesz się do mieszkania w buszu, gdzie ten co ma silniejsze
                    pięści to jest górą. Twoim ideałem to państwo złodziei o charakterze mafijnym.
                    Nie masz pojęcie jak funkcjonują stare demokracje i nie masz pojęcia co znaczy
                    honor. Muszę Ci przypomnieć, że w państwach naprawdę demokratycznych sfera
                    budżetu państwa, a co za tym idzie i sfera minimalnych zabezpieczeń socjalnych
                    leży w gestii władzy, chociaż zarządzanie pieniędzmi socjalnymi zajmują się
                    fundusze. Nie po to całe życie płacę na ZUS [składka emerytalna, rentowa, 3
                    składki zdrowotne - jedna z tytułu zatrudnienia u takiego złodzieja jak Ty
                    (299,09 zł/miesiąc) i jedna ze spółki komandytowej(144,89 zł/miesiąc) i jedna z
                    własnej działalności gospodarczej (144,89zł/miesiąc)] aby banda takich złodziei
                    jak Ty rozkradała to dobro wspólne. Widzę, że niezbyt dokładnie widzisz różnicę
                    pomiędzy dobrem wspólnym w kapitalizmie a dobrem wspólnym w socjalizmie czy
                    komunie.

> Coś chyba z Twoją głową "łysy" nie tak.
                    • Gość: łysy Re: Jeden chce być a drugi chce mieć......... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 13:18
                      W twojej to juz pisałem że jet sam pomiot. A tobie żal dupę ściska że oni
                      mają , a ty masz ale służyć.I wiedz śmieciu że ja nic nie rozkradam ,gdyż
                      jestem porządnym obywatelem uczciwie płacącym podatki. Ale takie gnidy jak ty
                      będę tępił gdyż może rok czy dwa lata temu skamlałeś pod drzwiami szefa by cię
                      zatrudnił , a teraz wypisujesz takie głupoty. Od sprawdzenia kosztów w danej
                      firmie jest urząd skarbowy i prokurator. Jeśli masz dowody i jesteś taki
                      praworządni to udaj się do tych instytucji.
                      • nuda_do_kwadratu Prawda w oczy kole...... 15.03.04, 23:45
                        > W twojej to juz pisałem że jet sam pomiot. A tobie żal dupę ściska że oni
                        > mają , a ty masz ale służyć.I wiedz śmieciu że ja nic nie rozkradam ,gdyż
                        > jestem porządnym obywatelem uczciwie płacącym podatki. Ale takie gnidy jak ty
                        > będę tępił gdyż może rok czy dwa lata temu skamlałeś pod drzwiami szefa by
                        cię
                        > zatrudnił , a teraz wypisujesz takie głupoty. Od sprawdzenia kosztów w danej
                        > firmie jest urząd skarbowy i prokurator. Jeśli masz dowody i jesteś taki
                        > praworządni to udaj się do tych instytucji.

Prawda w oczy kole i nie na rękę Ci aby o problemach nieuczciwości w biznesie
                        głosno mówić, bo prędzej czy później brudy takich pseudo biznesmenów (których
                        sporawo jest w naszym otoczeniu) wyjdą na wierzch. Sądząc po języku jakim się
                        posługujesz (patrz cytat wyżej) to widać, że bliżej ci rynsztoka niż do
                        uczciwego kapitalizmu. Jeżeli chodzi skamlanie o pracę to widocznie masz w tym
                        jakieś doświadczenie i z autopsji wiesz jak to wygląda skoro o tym piszesz.
                        Odnoszę wrażenie, że należysz do tej kategorii ludzi, którzy pozwalają się
                        poniżać po to aby móc poniżać później innych.
                      • Gość: krm Re: Jeden chce być a drugi chce mieć......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 15:38
                        > W twojej to juz pisałem że jet sam pomiot. A tobie żal dupę ściska że oni
                        > mają , a ty masz ale służyć.I wiedz śmieciu że ja nic nie rozkradam ,gdyż
                        > jestem porządnym obywatelem uczciwie płacącym podatki. Ale takie gnidy jak ty
                        > będę tępił gdyż może rok czy dwa lata temu skamlałeś pod drzwiami szefa by
                        cię
                        > zatrudnił

ty jesteś może takim szefem z pustką we łbie tylko z ukradzionymi pieniążkami,
                        wypłacającym najnizszą krajową bo po co twojemu pracownikowi więcej pieniędzy,
                        jeść bedzie miał za co, a więcej, po co mu samochód, są autobusy, urlop? Jaki
                        urlop, w niedzielę do pracy a nie urlop. I po co mu pieniądze?

, a teraz wypisujesz takie głupoty. Od sprawdzenia kosztów w danej
                        > firmie jest urząd skarbowy i prokurator. Jeśli masz dowody i jesteś taki
                        > praworządni to udaj się do tych instytucji.

durnyś łysy, durnyś....
                    • Gość: Sebastian Re: Jeden chce być a drugi chce mieć......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 17:55
                      Nie po to całe życie płacę na ZUS [składka emerytalna, rentowa, 3
                      > składki zdrowotne - jedna z tytułu zatrudnienia u takiego złodzieja jak Ty
                      > (299,09 zł/miesiąc) i jedna ze spółki komandytowej(144,89 zł/miesiąc) i jedna
                      z
                      >
                      > własnej działalności gospodarczej (144,89zł/miesiąc)] aby banda takich
                      złodziei
                      >
                      > jak Ty rozkradała to dobro wspólne.
                      Wiesz dlaczego rozkradają?
                      Bo ty i tak będziesz płacił nawet jak by ci te pięniądze ukradli na twoich
                      oczach (mam na myśli ZUS)
                      Na tym polega istota tego systemu, że z opiekuńczego państwa nie możesz
                      zrezygnowac nawet jakbys bardzo chciał, więc pieniądze, które na nie łożysz
                      zawsze bąda kradzione i marnotrawione.
                      • nuda_do_kwadratu "Uczciwi złodzieje" 16.03.04, 00:17
                        Gość portalu: Sebastian napisał(a):

> Bo ty i tak będziesz płacił nawet jak by ci te pięniądze ukradli na twoich
                        > oczach (mam na myśli ZUS)
                        > Na tym polega istota tego systemu, że z opiekuńczego państwa nie możesz
                        > zrezygnowac nawet jakbys bardzo chciał, więc pieniądze, które na nie łożysz
                        > zawsze bąda kradzione i marnotrawione.

Większość państw jest na swój sposób opiekuńczych. I większość jest okradana,
                        chodzi jednak o to aby w maksymalny sposó bronić się przed różnej maści
                        złodziejami i w instytucjonalny sposób ograniczać ich możliwości. Mnie nie
                        chodzi o pojedynczego złodzieja ale o systemowe ograniczanie złodziejstwa
                        realizowanego w majestacie prawa, złodziejstwa które jest bardzo trudne do
                        udowodnienia, a które na co dzień wszyscy widzimy i doznajemy jego skutki. Mam
                        pełną świdomość tego, że najłatwiej marnotrawione są pieniądze państwowe.
                        Dopóki jednak istnieje państwo, dopóty będzie istniał budżet i złodzieje,
                        którzy będą ten budżet okradali. Ci którym zależy na normalnym państwie będą
                        ujawniali mechanizmy służące do nieuczciwego wyprowadzania z niego pieniędzy
                        (na naszych oczach). Publiczne ujawnianie mechanizmów okradania Skarbu Państwa
                        moim zdaniem może przyczynić się chociaż w minimalnym stopniu do
                        tego,że "uczciwi złodzieje" przestaną kraść w sposób jawny.
    • Gość: Rondo im. Lenina To raczej tu jest problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 09:31
      czyli jakich mamy gospodarzy, a nie kombinacje biznesmenów.
      Oto jak działaał obecny Minister Skarbu Państwa Kaniewski
      ---------
      "Dziennik Łódzki": Łódzki poseł Zbigniew Kaniewski, który ma dbać o skarb
      państwa, zostawił po sobie fundację pełną długów, z której nawet komornik nie
      ma co ściągnąć.
      Chodzi o Fundację "Jutrzenka", która miała walczyć z bezrobociem i rozwijać
      przedsiębiorczość.
      Według gazety, fundacja zaciąga pożyczki i przyjmuje darowizny. Za partnerów
      ma wierzycieli, pracowników pozostawionych bez wynagrodzenia oraz komornika.
      Poseł Zbigniew Kaniewski przez kilka lat był przewodniczącym rady nadzorczej
      fundacji, ustąpił półtora miesiąca temu, gdy został ministrem skarbu. Nowym
      przewodniczącym został Jacek Stoliński.
      Fundację wyrzucono z Piotrkowskiej 138/140, bo nie płaciła czynszu, a
      firma "M", która wyposażyła biuro, wysłała pracowników po odbiór
      niezapłaconych mebli. Komornik z VI rewiru w Śródmieściu na hasło "Jutrzenka"
      rozkłada bezradnie ręce i odpowiada wierzycielom: "przegrana sprawa, oni
      niczego nie mają". Trzy postępowania komornicze już zostały umorzone, czwarte
      jest w toku - informuje dziennik.
      ---------------------
      Kolejny postępowy talent lewicowy, który po wypromowaniu swoich w/w sukcesów
      w umiejętności gospodarowania został zarządcą majątku narodowego :-(
      Ile podatków nie wpłynie to nie mato żadnego znaczenia. Wszystko rozpirzą
      • Gość: BRvUngern-Sternber To tu jest 99% problemu... IP: *.bg.am.lodz.pl 16.03.04, 16:14
        Stary nie masz nawet pojecia ilu Miller ma takich talentow.Praktycznie cale SLD
        tylko tym sie zajmuje...To ze w ,,miescie Millera'' wygral Kropiwnicki ktory w
        pierwszej turze mial 25% glosow chyba o czyms swiadczy...
    • Gość: prawda_w_oczy_kole Re: czy nie zauważyliście jakie mendy szwendają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 21:45
      się tutaj ?:)

Pracuje taka menda u kogoś, kto jemu zaufał, a ta
      pierniczona "menda_do_kwadratu" z zawiści i zazdrości, że nie ma tego, co
      szef, kapuje jego, na razie na forum.

Jak znam życie, to ta "menda_do_kwadratu" już ćwiczy pisanie donosu do US.

Słuchaj sieroto: niezaleznie od tego, czy twój szef popełnia jakies małe lub
      większe grzeszki podatkowe, ty jesteś też "złodziejem" i najgorszą gnidą pisząc
      o takich rzeczach.
      Szlag ciebie trafia matole, że nie chciało ci się cięzko pracować i masz tylko
      na suchy chleb ?

SPADAJ MATOLE, JESTES MĘCZĄCY I GROŹNY JEDYNIE JAK MUCHA W ROSOLE !:)
      • nuda_do_kwadratu Re: czy nie zauważyliście jakie mendy szwendają 16.03.04, 23:10
        Kolejnego cwaniaczka szlag trafia, że ktoś widzi krętactwa i pseudo
        działalności gospodarcze.

Człowieku jesteś chory jak nie widzisz, że samo się nic nie zrobi, że do
        rzeczywistej działalności potrzeba: głowy na karku, rzetelnej wiedzy i
        uczciwości. W prawdziwych demokracjach i gospodarkach rynkowych własciciele
        firm chwalą sie tym ile płacą podatku, bo świadczy o ich pozycji społecznej. U
        nas "kapitalista" chwali się tym ile podatków nie zapłacił i to jest główną
        miarą sukcesu.

Język przedmówcy "prawda_w_oczy_kole" jest równie "elegacki i wyszukany????"
        jak gościa "łysego" i "kapitalisty_oszusta". Zadziwiająca jest też zbieżność
        IP "prawdy_w_oczy_kole" i "kapitalisty_oszusta"

Przypominam, że oszustwa na VAT-cie są jednymi z najcięższych przestępstw
        gospodarczych (podatkowych) w USA i RFN.

Pamiętajcie na "złodzieju czapka gore".
        • Gość: prawda_w_oczy_kole Re: baba o zupie, a dziad o ..., IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 09:12
          nie wyjeżdżaj tutaj dzieciaku z demokracją, bo ona się ma tutaj, jak pięść do
          oka.
          Zasadą demokracji i gospodarki rynkowej jest to, ż co nie zabroniono, to
          pozwolono, jakkolwiek to by interpretować.
          W normalnym kraju o godpodarce rynkowej państwo dba o właścicicieli
          najmniejszych nawet firm nie obciążając ich coraz to nowymi opłatami na rzecz
          skarbu albo pracobiorców.
          A przestrzeganie przepisów jest miara uczciwości - i to nieważne, czy jest się
          właścicielem firmy, czy pracownikiem.
          Są pracownicy co nagminnie okradają pracodawców i co gorsze, uważają, że to nie
          jest przestępstwo - prywatne telefony, korzystanie z kopiarek, drukarek na
          prywatne potrzeby.
          Są też właściciele firm, którzy popełniają przestępstwa i ryzykują - ich
          problem, ICH PROBLEM i kontroli skarbowej, A NIE TAKICH KAPUSI, JAK TY,co się
          boi powiedziec w oczy, tylko pisze anonimowo na forum.

Takich anonimowych kapusi tolerowała jedynie komuna - to tak apropo's
          demokracji.

p.s.: a z taki mendami jak ty jest tylko jeden sposób rozmowy - trzeba się po
          prostu zniżyć do ich poziomu.

• nuda_do_kwadratu Re: Chciałeś mocno a wyszło blado!!! 18.03.04, 00:31
            > Zasadą demokracji i gospodarki rynkowej jest to, że co nie zabroniono, to
            > pozwolono, jakkolwiek to by interpretować.

Mnie się wydaje że zabronione jest nie płacenie podatków. Wliczanie zużycia
            oleju opałowego w koszty zakładu jest właśnie takim przestępstwem i nie ma nic
            wspólnego z gospodarką rynkową (itd. - patrz wcześniejsze wypowiedzi).

> W normalnym kraju o gospodarce rynkowej państwo dba o właścicieli
            > najmniejszych nawet firm nie obciążając ich coraz to nowymi opłatami na rzecz
            > skarbu albo pracobiorców.

Masz rację, ale w normalnym kraju przestrzega się też prawa. Dlaczego ja je
            mogę przestrzegać a taki jeden z drugim cwaniaczek jak Ty nie. Czemu Twój
            kapitał (pieniądze) ma być lepszy od mojego (wiedza i to duża wiedza, która
            zarabiam w wielu miejscach). Myślisz, ze sobie za tę kasę kupisz wszystko na
            zachodzie Europy. Niedługo Ci tej kasy zabraknie, a taniej Ci nie sprzedadzą.
            Jakie badania naukowe prowadzisz w swojej firmie? żadne. Nie myśl, że wiecznie
            będzie 20% bezrobocie. Jak bezrobocie spadnie do 10% to Twój kapitał padnie a
            moja wiedza będzie nadal funkcjonowała

> A przestrzeganie przepisów jest miara uczciwości - i to nieważne, czy jest
            się
            > właścicielem firmy, czy pracownikiem.
            > Są pracownicy co nagminnie okradają pracodawców i co gorsze, uważają, że to
            nie
            >
            > jest przestępstwo - prywatne telefony, korzystanie z kopiarek, drukarek na
            > prywatne potrzeby.
            > Są też właściciele firm, którzy popełniają przestępstwa i ryzykują - ich
            problem

Posiadam telefon komórkowy zarówno firmowy jak i własny. Komputer też mam
            własny, Internet też (w przeciwieństwie do Ciebie). Ponadto dysponuję własnym
            faksem starym Panasonic'iem KX F110 ale jeszcze sprawnym. Kserokopiarkę też mam
            własną starego Canona 1520. Jakoś na drukarkę laserową też starczyło mam tylko
            Hewletta Packarda 4P. Jeżeli chodzi o przestępstwa gospodarcze to właśnie o
            nich piszę a Ty się obrażasz na cały świat i na mnie.
            PRZESTĘPSTWA GOSPODARCZE NIE SĄ JEDNACH PRYWATNĄ SPRAWA TYCH ZŁODZIEI BO
            NARUSZAJĄ MOJE DOBRO DO KTÓRYCH NALEŻY:

moja emerytura - na którą zbieram przez całe życie

służba zdrowia z której do dzisiaj nie korzystałem ale na którą się składam na
            zasadzie solidarności społecznej bo nie wiadomo, co człowieka w życiu czeka.

Budżet krajowy i lokalny też mnie interesuje, bo chciałbym jeździć po
            normalnych drogach (sam sobie ich nie pobuduję i Ty też nie). Kanalizacji
            ściekowej, oczyszczalni ścieków, kanalizacji deszczowej, instalacji gazowych
            też sam nie pobuduję.

> Takich anonimowych kapusi tolerowała jedynie komuna - to tak apropo's
            > demokracji.

Dzięki takim kapusiom jak ja ta komuna nie istnieje, a dzięki takim
            kapitalistom (albo synalkom nowobogackich) jak Ty, możemy nie doczekać
            prawdziwego rynku i prawdziwej demokracji. Takie fora jak to nie były możliwe w
            komunie, a w demokracji mają dać upust wszelkim bolączkom i pozwolić wydobyć na
            światło dzienne wszelkie nieprawidłowości. Jeżeli chodzi o anonimowość (Ty
            także się nie przedstawiłeś) to ja posługuję się nickiem zarejestrowanym w GW i
            jestem dzięki temu całkowicie do zidentyfikowania

> p.s.: a z taki mendami jak ty jest tylko jeden sposób rozmowy - trzeba się po
            > prostu zniżyć do ich poziomu.

Jeżeli chodzi o ostatnie słowa to, Ty intelektualnie jesteś tak nisko, że nie
            musisz się zniżać. Ty po prostu leżysz, gorzej Ty nigdy nie byłeś wyżej, to
            jest Twój naturalny stan od zawsze. Silisz się na kulturę ale słoma wyłazi, oj
            wyłazi. Ciekawe czy korzystasz z usług TIR-ówek, bo nieraz widuję na trasie jak
            zatrzymują się przy nich mercedesami "biznesmeni" - tacy jak Ty. Coś mi się
            jednak wydaje wydaje, że jesteś jednym z tych "wszystkowiedzących" krzykaczy, a
            na funkcjonowaniu firmy i jej finansach to się nie znasz!!! Ot, taki student
            teoretyk.
            • nuda_do_kwadratu Re: Chciałeś mocno a wyszło blado!!! 19.03.04, 17:23
              >Ciekawe czy korzystasz z usług TIR-ówek, bo nieraz widuję na trasie jak
              >zatrzymują się przy nich mercedesami "biznesmeni" - tacy jak Ty.

Te słowa wycofuję bo zbytnio bym się zbliżył do poziomu dyskusji "łysego",
              resztę podtrzymuję w całej rozciągłości, bo nie podoba mi się kapitalizm w
              wydaniu ludzi chcących za wszelką cenę pomnażać swój kapitał, nie zważając na
              literę prawa i zwykłą tzw. ludzką przyzwoitość.
      • Gość: krm Re: czy nie zauważyliście jakie mendy szwendają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 15:48
        > Pracuje taka menda u kogoś, kto jemu zaufał, a ta
        > pierniczona "menda_do_kwadratu" z zawiści i zazdrości, że nie ma tego, co
        > szef, kapuje jego, na razie na forum.

Jeśli ma podstawy aby kapować to jest to jego OBOWIĄZEK!

> Słuchaj sieroto: niezaleznie od tego, czy twój szef popełnia jakies małe lub
        > większe grzeszki podatkowe, ty jesteś też "złodziejem" i najgorszą gnidą
        pisząc
        >
        > o takich rzeczach.

Pisząc o przestępstwie jest złodziejem i gnidą???? :O
        czegoś tu chyba nie rozumiem, a zwłaszcza twojego popierdolongo rozumowania.
        Jak szef jest przestępcą to jego miejsce jest w więzieniu, a nie za biurkiem
        prezesa!

> SPADAJ MATOLE, JESTES MĘCZĄCY I GROŹNY JEDYNIE JAK MUCHA W ROSOLE !:)
        Na razie nie jest groźny ale ten dzień się szybko zbliza kiedy się państwo
        weźmie za takich jak ty oszustów.
        • nuda_do_kwadratu Dzięki za wsparcie, czas na dalszą dyskusję. 03.04.04, 23:35
          • alaska31 Re: Dzięki za wsparcie, czas na dalszą dyskusję. 04.04.04, 01:05
            Piszesz tak dokładnie o przekrętach Twojego szefa, więc chyba jesteś
            pracownikiem księgowości albo jesteś w zarządzie firmy albo kimś innym ale
            dosyć ważnym. Wszystkie opisane przez Ciebie przekręty są "normalką" w 99%
            firm. Dokładną wiedzę na temat przekrętów posiadają pracownicy księgowości,
            doradcy podatkowi oraz zarząd. Prawdopodobnie jesteś jednym z takich
            pracowników, dziwi mnie tylko że posiadając inne źródła dochodów nie rzuciłeś
            jeszcze pracy w tej firmie. Wiesz o przekrętach i nic nie robisz żeby to
            zakończyć,(oprócz wszczęcia dyskusji na forum) więc godzisz się na nie.
            To jak jakby ktoś był swiadkiem znęcania się nad np.kobietą i nie bronił
            ofiary tylko później napisał "Kanalie chodzą po tym świecie, znęcają się nad
            kobietami a przecież to przestępstwo z kodeksu karnego. Wiem to napewno,
            widziałem jak znajomy znęca się nad swoją żoną ale nie mogę nic zrobić bo się
            boję. Ludzie zróbmy coś nie możemy bezczynnie patrzeć na przestępstwa
            popełniane na naszych oczach"

Pytanie tylko kto ma coś zrobić??? jak jedni się boją a inni przechodzą
            obojętnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka