Dodaj do ulubionych

Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ...

IP: *.ists.pl 02.06.10, 15:54
To księgarze i drukarze zbankrutują.

Pan Pawlak im da zasiłek. I już.
Obserwuj wątek
    • benny_nihill Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe 02.06.10, 16:05
      Gość portalu: No tak napisał(a):

> To księgarze i drukarze zbankrutują.
      >
      > Pan Pawlak im da zasiłek. I już.
      • Gość: Ja Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 18:29
        > Zlikwidować wodociągi.Woziwody dostaną pracę.

Raczej darmowa woda dla wszystkich. Przecież nikt nie chce likwidować internetu
        kolego, tylko nie podoba się ludziom pomysł nieefektywnego wydawania podatków na
        kolejne zawyżone koszta instalacji, utrzymania itd.
        • tetlian Co darmowe to ch***we 02.06.10, 19:22
          Co darmowe to ch***we. Taka jest prawda. Skoro z czegoś korzystamy, to płaćmy za
          to. Dość socjalu. To nie sprzyja ani rozwojowi państwa ani firmom dostarczającym
          tego typu usługi.
          • xolaptop Re: Co darmowe to ch***we 02.06.10, 20:10
            Aż tak się nie znasz na technologii?
            pl.wikipedia.org/wiki/TOP500
            • Gość: miki Re: Co darmowe to ch***we IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 21:29
              wzorem poprzedników gruszki na wierzbie obiecuje
              dwa razy palant był premierem i oprócz kolesiostwa niczego nie zrobił
              A może panie kandydacie byście coś z KRUS-em zrobili, aby stado
              nierobów nie żerowało na reszcie społeczeństwa

Normą jest że pawlaczki wszystkim obiecują a daja tylko swoim
              To już wole Leppera, G,,,,o zrobi ale będzie weselej
              • naczelny_troll_forum Obiecanki macanki 02.06.10, 22:27
                Obiecanki macanki, a głupiemu (wyborcy) stoi.
                • Gość: k Re: Obiecanki macanki IP: *.chello.pl 02.06.10, 22:54
                  Ja go nawet lubię, jak na klasę jaka nas reprezentuje nieźle się spisuje. Jestem z miasta więc nie będę z tej przyczyny jego zwolennikiem.
                  Ale z tym sprzętem trochę przesadził. W dzisiejszych czasach tandeta produkowana w chinach nie działa za długo.
                  • Gość: domek Re: Obiecanki macanki IP: *.bielanski.med.pl 03.06.10, 10:23
                    Kiełbasa wyborcza i tyle.Internet za darmo za 5 lat? A dlaczego nie
                    za 4,3,czy 2 lata? A jakie ustawy w tej sprawie zostały wprowadzone
                    w życie?I czy są w ogóle jakiekolwiek ustawy?
                    • Gość: koloman Re: Obiecanki macanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 11:57
                      Ja wam obiecuję prąd za darmo w przeciągu roku... tylko mnie wybierzcie na
                      prezydenta.

pozdrawiam

Ps. tylko poczekajcie, bo jeszcze nie złożyłem kandydatury...

• alicja.30.tysiecy ___ Podatek liniowy juz mamy... ____ 03.06.10, 15:26
                        Podatek liniowy juz mamy, notebooki dla wszystkich uczniow beda lada chwila,
                        wiec teraz czas na darmowy internet.

Platformiane lemingi i tak we wszystko uwierza.
                        • Gość: QBA Pawlakowy, komunistyczny sen o cybernetyczej RP IP: 212.244.210.* 03.06.10, 17:34
                          Ten pomysł to: monopolizacja, nacjonalizacja, inwigilacja, centralizacja i
                          etatyzm w jednym. Na pohybel takim durnym pomysłom. Mikke ma rację: jeśli ktoś
                          komuś chce zrobić dobrze na siłę to jest to zwykły gwałt.

A Pawlak jak chce się wykazać to niech rozwali KRUS - ten kto to zrobi powinien
                          zostać okrzyknięty bohaterem - jest o co powalczyć.
                          • Gość: gdzie zapis Re: Pawlakowy, komunistyczny sen o cybernetyczej IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 04.06.10, 00:14
                            przed wyborami dlugie koszerne kielbasy
                            PO wyborach puste miseczki i socjalne baraKI DLA POWODZIAN//
                            i kazdemu czip w ucho
                  • eti.gda Re: Obiecanki macanki 03.06.10, 12:34
                    Gość portalu: k napisał(a):

> Ja go nawet lubię, jak na klasę jaka nas reprezentuje nieźle się
                    spisuje. Jeste
                    > m z miasta więc nie będę z tej przyczyny jego zwolennikiem.
                    > Ale z tym sprzętem trochę przesadził. W dzisiejszych czasach
                    tandeta produkowan
                    > a w chinach nie działa za długo.

A jeżeli zepsuje się ten darmowy sprzęt, to za naprawę czy za nowy z
                    pewnością trzeba będzie już zapłacić.
                • Gość: abc czy internet zakladac bedzie firma Interams? IP: 80.54.249.* 03.06.10, 08:25
                  "Czy komputery które w połowie lat 90-tych ubiegłego wieku znalazły
                  się w administracji rządowej były najlepsze i najtańsze? Trudno
                  sądzić, że kiedy Waldemar Pawlak komputeryzował Rząd Rady Ministrów
                  to państwo kupiło wyłącznie komputery z firmy InterAms. Jednak
                  faktem jest, że przetarg o wartości dwóch milionów złotych wygrał
                  firma, której szef spał w jednym pokoju w akademiku z Pawlakiem."
                  • nicem to jeszcze nic... tutaj cala prawda o Pawlaku 03.06.10, 12:13
                    O tym jak odwołuje zdolnego managera i wsadza tam swojego królika z kapelusza,
                    gdy media w Polsce zajęte wielką wodą...

www.e-kostrzyn.pl/aktualnosci/z-gospodarki-mainmenu-90/839-psl-bierze-stref
                    oraz

gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,88312,7918836,Ludowcy_biora_strefe_i_wstawiaja_tam_Malca.html
                    PO, komu wy oddaliście gospodarkę... ://
                • Gość: parówa Pawlak dał nam szynkę i parówki bez mięsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 10:03
                  Wybudowali przetwórnie produkujące wędliny zawierające chemię zamiast mięsa!
              • jogibaboo Re: Co darmowe to ch***we 03.06.10, 15:15
                Gość portalu: miki napisał(a):

> wzorem poprzedników gruszki na wierzbie obiecuje
                > dwa razy palant był premierem i oprócz kolesiostwa niczego nie zrobił
                > A może panie kandydacie byście coś z KRUS-em zrobili, aby stado
                > nierobów nie żerowało na reszcie społeczeństwa
                >
                Jak zwykle przedwyborcze gruszki na wierzbie. Pawlak już miał swoje pięć minut.
          • Gość: Gast Re: Co darmowe to ch***we IP: 81.219.96.* 02.06.10, 21:48
            Pawlak podobno sam chce to wszystko finansować ze swojej kasy, przeciez on nawet nie myśli, że to z jakichś podatków pójdzie. Przecież powiedział, że darmowy. Nikt za to nie będzie płacił tylko on... ;-)
          • mariusz2010 Re: Co darmowe to ch***we 02.06.10, 23:17
            tetlian napisał:

> Co darmowe to ch***we. Taka jest prawda. Skoro z czegoś korzystamy, to płaćmy z
            > a
            > to. Dość socjalu. To nie sprzyja ani rozwojowi państwa ani firmom dostarczający
            > m
            > tego typu usługi.

Nie jesteś przypadkiem udziałowcem jakiejś kablówki?
            • tetlian Re: Co darmowe to ch***we 03.06.10, 01:58
              > Nie jesteś przypadkiem udziałowcem jakiejś kablówki?

A dlaczego niby miałbym być? Bo wolę prywatne? :) Prywatne zawsze było lepsze od
              państwowego. Weźmy np. taką służbę zdrowia. Jeśli chcesz, by poważnie zajęli się
              Twoją chorobą i nie chcesz czekać na byle prześwietlenie (nie mówiąc już o
              operacji) miesiącami, to idziesz prywatnie. Inaczej to droga przez mękę. I
              podobnie byłoby z Internetem, gdyby był finansowany z podatków. Tylko w
              prywatnych firmach dbają o klienta. Tam im zależy, ponieważ mają konkurencję i
              zawsze mogą stracić klientów.
              • unhappy Re: Co darmowe to ch***we 03.06.10, 02:23
                tetlian napisał:

> Tylko w
                > prywatnych firmach dbają o klienta. Tam im zależy, ponieważ mają konkurencję i
                > zawsze mogą stracić klientów.

Tak dla przykładu: ajfon (nie mój - nie używam sprzętów o aparycji mydła) oddany
                do serwisu wrócił ze skasowaną gwarancją i informacją, że był zalany. Nie był.
                Klient kupił drugi. Czy o takie dbanie o klienta chodziło?
                • maryjan_pazdzioch Re: Co darmowe to ch***we 03.06.10, 09:43
                  unhappy napisał:
                  > tetlian napisał:
                  >
                  > > Tylko w
                  > > prywatnych firmach dbają o klienta. Tam im zależy, ponieważ mają konkuren
                  > cję i
                  > > zawsze mogą stracić klientów.
                  >
                  > Tak dla przykładu: ajfon (nie mój - nie używam sprzętów o aparycji mydła) oddan
                  > y
                  > do serwisu wrócił ze skasowaną gwarancją i informacją, że był zalany. Nie był.
                  > Klient kupił drugi. Czy o takie dbanie o klienta chodziło?

no to nie kupuj tego g* - opisz to na forach, zrob im syf

tymczasem "bezplatna" sluzba zdrowia jak dziala wszyscy wiedza i ch* mozesz im zrobic - kasy, ktora na nich lozysz ci nie oddadza, w rezultacie bulisz skladki NFZ i do tego chodzisz leczyc sie prywatnie (np. kto dzisiaj leczy zeby przez NFZ?)

tak samo bylo by z "darmowym" internetem - odpierd* by kaszane, brali szmal z panstwowej kasy i mieli wszystko w d*, bo na pewno zaangazowani byliby w to kolesie politykow

juz widze te przekrety na "darmowym" internecie, bo ze on bedzie darmowy to wierza tylko glupcy - "darmowy" czyli z naszych podatkow

to ja juz wole, zeby obnizyli VAT albo podzielili telekomune na mniejsze firmy itd. - wtedy wszyscy beda mieli tanszy internet bez dobrych socjalistycznych wujkow
                  • unhappy Re: Co darmowe to ch***we 03.06.10, 14:48
                    maryjan_pazdzioch napisała:

> no to nie kupuj tego g* - opisz to na forach, zrob im syf

Nie mam ajfona bo wolę kanciaste sprzęty. A sprawa jest znana. Po prostu w
                    polskich warunkach klimatycznych zadziałanie czujnika zalania nie oznacza, że
                    urządzenie było zalane. Sprawa jest do wygrania, oczywiście przed sądem ale
                    ofiara marketingu wolała kupić sobie drugi żeby jak najkrócej przeżywać okres
                    obniżonego prestiżu :D

> tymczasem "bezplatna" sluzba zdrowia jak dziala wszyscy wiedza i ch* mozesz im
                    > zrobic - kasy, ktora na nich lozysz ci nie oddadza, w rezultacie bulisz skladki
                    > NFZ i do tego chodzisz leczyc sie prywatnie (np. kto dzisiaj leczy zeby przez
                    > NFZ?)

Możemy sobie ponarzekać ofkorz. Na przykład, co więcej od państwowej służby
                    zdrowia dostaje ten co płaci większą składkę zdrowotną? Nic, tak więc składka de
                    facto jest podatkiem. Sprawa dla TK, czyż nie? I tak dalej, w ten deseń :D
                • Gość: psychospy Re: Co darmowe to ch***we IP: 109.243.59.* 03.06.10, 10:53
                  unhappy napisał:

> tetlian napisał:
                  >
                  > > Tylko w
                  > > prywatnych firmach dbają o klienta. Tam im zależy, ponieważ mają konkuren
                  > cję i
                  > > zawsze mogą stracić klientów.
                  >
                  > Tak dla przykładu: ajfon (nie mój - nie używam sprzętów o aparycji mydła) oddan
                  > y
                  > do serwisu wrócił ze skasowaną gwarancją i informacją, że był zalany. Nie był.
                  > Klient kupił drugi. Czy o takie dbanie o klienta chodziło?

Przykład wyjęty za przeproszeniem z dupy. Jeśli już tak porównywać, to serwis
                  jest usługą DARMOWĄ, prawda? I znów okazuje się, że co darmowe, to chu*owe. ;p
                  • unhappy Re: Co darmowe to ch***we 03.06.10, 14:39
                    Gość portalu: psychospy napisał(a):

> unhappy napisał:
                    >
                    > > tetlian napisał:
                    > >
                    > > > Tylko w
                    > > > prywatnych firmach dbają o klienta. Tam im zależy, ponieważ mają ko
                    > nkuren
                    > > cję i
                    > > > zawsze mogą stracić klientów.
                    > >
                    > > Tak dla przykładu: ajfon (nie mój - nie używam sprzętów o aparycji mydła)
                    > oddan
                    > > y
                    > > do serwisu wrócił ze skasowaną gwarancją i informacją, że był zalany. Nie
                    > był.
                    > > Klient kupił drugi. Czy o takie dbanie o klienta chodziło?
                    >
                    >
                    > Przykład wyjęty za przeproszeniem z dupy. Jeśli już tak porównywać, to serwis
                    > jest usługą DARMOWĄ, prawda? I znów okazuje się, że co darmowe, to chu*owe. ;p

Gdzie serwis jest usługą darmową? Gwarancja jest częścią umowy między
                    sprzedającym a kupującym. Nie chcesz chyba powiedzieć, że te mydełka są za darmo?

Z d*py jest nie przykład tylko generalizacje typu: prywatne zawsze lepsze, albo
                    darmowe zawsze gorsze.
              • mariusz2010 Re: Co darmowe to ch***we 04.06.10, 15:16
                Zetknąłem się z kablówką. Zrobili mnie w jajo. Nie tylko państwowe ma monopol na
                kantowanie.
          • Gość: wewewe Re: Co darmowe to ch***we IP: 188.122.4.* 03.06.10, 02:23
            telitan ty spamujacy szmaciarzu powiem krótko - zamknij sie
          • Gość: kulamżółwia Re: Co darmowe to ch***we IP: *.xdsl.centertel.pl 03.06.10, 06:16
            Dokładnie, dlatego kiedy żona pyta gdzie idę, mówię: na dziwki...

tetlian napisał:

> Co darmowe to ch***we. Taka jest prawda. Skoro z czegoś
            korzystamy, to płaćmy z
            > a
            > to.
            • mariusz2010 Re: Co darmowe to ch***we 04.06.10, 15:30
              Chciałbym jednak i ja coś mieć z wpłacanych przecież i tak przymusowo podatków.
          • Gość: zorro_zx Re: Co darmowe to ch***we IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 12:01
            Pawlak uważa siebie za Pierwszego Informatyka RP. To nie tylko tania propaganda
            wyborcza - on niestety w to wierzy. Kolejne pieniądze wyrzucone w błoto...
          • Gość: EM Re: Co darmowe to ch***we IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 03.06.10, 14:22
            To nie "socjal", tylko infrastruktura. Predkosc i przepustowosc beda jednak tak
            niskie, ze nie beda stanowic powaznej konkurencji dla klasycznych providerow.

Inna sprawa, czy to taki wydatek jest rzeczywiscie potrzebny. Pawlak niestety
            gada czesto glupoty. Podobnie jak z tymi laptopami, ktore mialyby zastapic
            podreczniki, tak jakby zaplacic trzeba by bylo tylko za sprzet, a tresci byly za
            darmo.
      • Gość: Jestem lepszy Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 18:31
        Darmowe mieszkania dla wszystkich.
    • Gość: Robert Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... IP: *.centertel.pl 02.06.10, 16:09
      Mamy kapitalizm. Słabszy zawsze ginie.
      • prawdaczasu Mamy kapitalizm ??? Czy to forum-humorum? 02.06.10, 22:46
        Czy może ja przez ostatnie 4 lata dobrowolnie opłacam ZUS, podatek dochodowy , jak chciałem kupić olej opałowy to powiedzieli mi,że muszę mieć piec i podpisać oświadczenie ile kupuję i na co zużyje. Jak chciałem postawić wiatrak produkujący prąd to dowiedziałem się ,że potrzebuję szeregu pozwoleń na jego budowę (mimo ,że projekt i wykonwastwo potrafię zapewnić sobie sam- to mały wiatrak). Jeśli bym miał nadwyżki prądu to mogę sprzedać sąsiadowi ale tylko za ZGODĄ PAŃSTWA i po USTALONEJ odgórnie cenie.
        Aby założyć warsztat samochodowy potrzebuje szeregu koncesji i do tego mam kontrole sprawdzające czy aby dobrze go prowadzę i czy dbam o swoje bezpieczeństwo.

TO JEST KAPITALIZM ??? Bo ja myślałem że koncesyjny, oligarchiczny , monopolistyczny SOCJALIZM...
        • strange_email Re: Mamy kapitalizm ??? Czy to forum-humorum? 02.06.10, 23:04
          dobry post, +1! tak wlasnie w Bulundzie jest...
        • mariusz2010 Re: Mamy kapitalizm ??? Czy to forum-humorum? 02.06.10, 23:23
          prawdaczasu napisał:
          ....
          > Aby założyć warsztat samochodowy potrzebuje szeregu koncesji i do tego mam kont
          > role sprawdzające czy aby dobrze go prowadzę i czy dbam o swoje bezpieczeństwo.
          >
          > TO JEST KAPITALIZM ??? Bo ja myślałem że koncesyjny, oligarchiczny , monopolist
          > yczny SOCJALIZM...

To jest kapitalizm. Jak wystawisz fakturę, za którą nie otrzymasz pieniędzy, to
          państwo dop..przy tobie podatek VAT i dochodowy.
          W socjaliźmie walnęło by domiar.
        • Gość: sceptyk to jest mafijny byt państwowopodobny. IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.10, 23:30
          A jednym z capo di tutti capi jest właśnie Pan Premier Waldemaro Pawlak.
          Zaczął od Inter-Armsu i zamachu stanu - noc czerwcowa 92.
          A potem już było tylko gorzej.
        • Gość: x Re: Mamy kapitalizm ??? Czy to forum-humorum? IP: *.chello.pl 03.06.10, 09:02
          > li bym miał nadwyżki prądu to mogę sprzedać sąsiadowi ale tylko za ZGODĄ PAŃSTW
          > A i po USTALONEJ odgórnie cenie.

Ta ustalona odgórnie cena to po to, żeby energia elektryczna nie była zbyt droga.
          • Gość: Lech_zdech Re: Mamy kapitalizm ??? Czy to forum-humorum? IP: *.icpnet.pl 03.06.10, 11:02
            "Ta ustalona odgórnie cena to po to, żeby energia elektryczna nie była zbyt droga."

Ta ustalona odgórnie cena to po to, żeby energia elektryczna nie była zbyt tania
            i żeby korporacja energetyczna - monopolista nie musiał obniżać cen i mieć przez
            to niższy zysk.
            • Gość: wow Re: Mamy kapitalizm ??? Czy to forum-humorum? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 04.06.10, 02:32
              Można na to patrzeć z dwóch stron ale w naszym kraju nie kazdy może zostać dostawcą energii i w momencie uwolnienia cen bylibyśmy zdani na łaskę monopolistów - obejrzyj sobie film "Przekręt w Enronie" żeby zobaczyć jak wielka amerykańska korporacja manipulowała dostawami prądu tak żeby ceny skoczyły jak najwyżej a oni nachapali się jak najwięcej - tam się zaczęło od deregulacji sektora energetycznego
    • Gość: yabujb Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... IP: 217.89.116.* 02.06.10, 16:11
      Ha, ha- kielbasa wyborcza, ale takiej obludy jeszcze nigdy nie
      czytalem.
      Nawet najbogatsze kraje swiata ( mieszkam obecnie w Niemczech ) nie
      posiadaja we wszystkich miejscach dostepu do internetu, a juz
      bezplatnego- no tylko pozazdroscic.

Powodzenia w wyborach panie prezesie!!
      • Gość: oto Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.10, 16:34
        "Darmowy internet" ładnie brzmi ale co to właściwie oznacza ?
        Nie słyszałem aby gdziekolwiek na świecie możnaby korzystać z internetu
        bezpłatnie.
        Chyba, że chodzi o tych co niby pracują ale tak naprawdę to siedzą w
        naszej klasie. Za nich płaci pracodawca...
        Nie wiem jak można korzystać z Int. bez takiego czy innego operatora a oni
        przecież nie oferują usług za darmo.
        • Gość: Catar A darmowe hotspoty? IP: 87.204.174.* 02.06.10, 16:56
          A darmowe hotspoty? W centrach wielu miast, na uczelniach, w KFC? Każdy może
          skorzystać z internetu całkowicie bezpłatnie, chociaż taki dostęp ma zwykle
          jakieś ograniczenia, zwykle niską prędkość, zablokowane ftp i filtr stron
          wyłapujący np porno.
          • zigzaur Re: A darmowe hotspoty? 02.06.10, 17:51
            W knajpach to musisz zamówić danie.
            A jak zwymiotujesz na klawiaturę laptopa (z przyczyn zarówno gastronomicznych
            jak i internetowych), to masz problem.
            • Gość: oj-porazka Re: A darmowe hotspoty? IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.10, 21:14
              w takim razie zapraszam cie do wrocławia np. do pasażu
              grunwaldzkiego. W pobliżu znajduje się politechnika, pełno studentów
              ma przy sobie laptopy. I co? Korzystają z darmowego hot-spota ile
              wlezie.

Ja też czasem korzystam z tego dobrodziejstwa na mojej komórce.
              Prędkość nie poraża, ale sprawnie obsługuje 100-300 osób naraz. I
              prawie żaden z nich nie 'kupił' nic do jedzenia, a więc nie zabulił
              za tą usługę. To jest wliczone w koszta utrzymania takiego pasażu.

Podobnie w miastach - nawet w moim rodzinnym za-ostatnimi-górami
              miasteczku (18 tys ludzi), jest hot spot pokrywający 70-80%
              powierzchni rynku i ulic sąsiednich. Można spokojnie i za darmo
              korzystać z netu. Podobnie we wrocku, ale trzeba się liczyć z tym,
              że tylko pół godziny i bez naszej-klasy ;)

Darmowe punkty dostępowe istnieją już teraz. Niestety rozszerzenie
              zasięgu jest bardzo trudne bo poważnie zwiększa koszty inwestycji
              (nie każdego stać na kartę do wi-maxa, który ma zasięg do 10 km na
              otwartej przestrzeni (bez zabudowań, pojedyncze drzewka mogą sobie
              być).
              • zigzaur Re: A darmowe hotspoty? 03.06.10, 11:59
                Byłem. Ale mnie chodzi o co innego. Knajpiany hotspot może mieć zasięg
                ograniczony tylko do knajpy a właścicielowi może nie podobać się, gdy ktoś
                zajmuje miejsce przy stoliku a nic nie zamawia. Przy knajpach na parkingach już
                zaczęły pojawiać się tabliczki "Parking bezpłatny dla konsumentów NA CZAS
                KONSUMPCJI".
                Hotspot obejmujący swym zasięgiem całą galerię obejmuje także miejsca publiczne
                (ławki, korytarze itd.).
                Postaw się w sytuacji właściciela restauracji z hotspotem, gdy jakiś gość mówi:
                "Chętnie zamówiłbym u pana obiad za 200 zł ale nie ma wolnych stolików, bo
                obsiadli je osobnicy z laptopami, niczego nie zamawiając." Jak byś zareagował?
              • Gość: QBA Re: A darmowe hotspoty? IP: 212.244.210.* 03.06.10, 14:06
                "Darmowe"... Buahahaha...

Naiwniak. Właściciel doliczy sobie ów internet jak nie do ceny oferowanych
                produktów to do kosztów najmu - a ty naiwniaku co myślał że jest cwaniakiem
                zapłacisz za to nawet nie zdając sobie sprawy że robią cię konia
              • Gość: catar Re: A darmowe hotspoty? IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 02:22
                > Darmowe punkty dostępowe istnieją już teraz. Niestety rozszerzenie
                > zasięgu jest bardzo trudne bo poważnie zwiększa koszty inwestycji
                > (nie każdego stać na kartę do wi-maxa, który ma zasięg do 10 km na
                > otwartej przestrzeni (bez zabudowań, pojedyncze drzewka mogą sobie
                > być).

Pomysły na sieć ogólnokrajową opiera się nie o Wi-Fi ale o rozwiązania GSM. W
                takiej sytuacji wykorzystuje się już istniejącą infrastrukturę sieci
                komórkowych, natomiast sam dostęp byłby podobny do tego co oferują hotspoty np
                na rynkach w Poznaniu i Wrocławiu. Niska prędkość, zablokowane większość usług
                jak np ftp, filtr dostępnych stron blokujący takie rzeczy jak porno, nasza-klasa
                czy youtube plus wymagany reconnect co 30-60 minut.

Czyli internet typowo "informacyjny". Sprawdzisz pogodę, maila, wiadomości ze
                świata, ale już nie obejrzysz nowych zdjęć na fotce :P

Utrzymanie takiego czegoś dla sieci komórkowych nie stanowiłoby większego
                problemu, a jeśli dodać możliwość doładowania karty sim w celu odblokowania
                pełnego dostępu to pewnie i by w ten sposób przyciągnęli sporo klientów.

Oczywiście, żeby nie było, że mają to dla ludzi robić za free... do zachęcenia
                sieci komórkowych do takiego kroku potrzebna by była jakaś zmiana w przepisach
                lub dotacja od rządu.

O czymś mniej więcej takim mówił Pawlak coś chyba w okolicach końca zeszłego
                roku. On o tym internecie i komputerach w każdym domu / szkole to mówi już od
                dawna...
        • czuly-wojtek Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe 02.06.10, 20:14
          Nie wiem, czy szanownego pana ktoś poinformował, ale są takie kraje,
          które również chcą Internetu na całym swoim terytorium m. in.
          Finlandia (podobno to jest Zachód i bogaty kraj), Estonia itd. Także
          daruj pan sobie, panie kolego, te typowo polskie pierdzielenie
          kocopołów.
        • Gość: x Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe IP: *.chello.pl 03.06.10, 09:12
          Oznacza to dostęp do internetu drogą radiową, w większej skali niż miejskie hotspoty. Tak jak radio jest darmowe tak może być internet. Oczywiście parametry takiego połączenia są kiepskie i nic więcej niż sprawdzenie maila i przeglądanie stron tekstowych się nie da na tym zrobić. Ale dobre i to. Im więcej dzieciaków będzie oswojone z komputerami tym więcej będziemy mieli inżynierów - czyli samo dobro. A kto wie - może doczekamy kiedyś informatyzacji służby zdrowia, urzędów, etc. Już teraz można rozliczać PITa przez net i jest to rewelacyjna rzecz, którą mało kto zdaje się zauważać. Wszyscy wolą pomarudzić na Pawlaka i na perspektywę darmowego netu. Tylko, że to nawet nie jest pomysł Pawlaka.
          • czuly-wojtek Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe 03.06.10, 12:00
            Im więcej dzieciakó
            > w będzie oswojone z komputerami tym więcej będziemy mieli
            inżynierów

Inżynierów? Cha, cha, cha... chyba, że pod pojęciem "inżynier"
            rozumiesz pojęcie "analfabeta", który potrafi pisać TyLkO w TEn
            SpOsUp i myśli, że jest zajebisty...
      • Gość: observer Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe IP: 91.194.202.* 02.06.10, 17:08
        Technicznie nie jest to skomplikowane. Nalezy zapewne rozumiec, ze
        pod pojeciem " w calym kraju" kryja sie glowne aglomeracje i
        skupiska ludnosci. Dobrze byloby zaczac od duzych miast, centrow
        akademickich. Moze warto dolaczyc kwestie bezplatnego udostepniania
        WIFi do umow z dostarczycielami telefonii komorkowej ( np w zamian
        za ulgi podatkowe). Nota bene: taki dostep ma juz np. Singapur (w
        sumie 700 km kwadratowych.
      • Gość: trupek Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe IP: *.cust.tele2.at 02.06.10, 21:23
        > Ha, ha- kielbasa wyborcza, ale takiej obludy jeszcze nigdy nie
        > czytalem.
        > Nawet najbogatsze kraje swiata ( mieszkam obecnie w Niemczech ) nie
        > posiadaja we wszystkich miejscach dostepu do internetu, a juz
        > bezplatnego- no tylko pozazdroscic.

No to jak kolego mieszkasz w Niemczech, to świetnie zdajesz sobie sprawę, że autostrady w Niemczech są darmowe (podatek jest, ale w paliwie) i bynajmniej ch..owe te autostrady nie są, jak to napisał ktoś powyżej, że jak darmowe to ch..owe. I to właśnie w dużym stopniu właśnie te autostrady wpłynęły na to, że Niemcy są na bardzo wysokim poziomie rozwoju gospodarczego. Darmowy Internet jest kolejnym podstawowym kołem zamachowym takiego rozwoju i dobrze, że Polska chce tu być w czołówce, a nie w ogonie. Brawo Panie Pawlak! Niech sobie właściciele nieefektywnych i ciągle padających sieci osiedlowych na Pana plują. Do przodu i życze determinacji w realizacji takich pomysłów. Nie pierwszy i nieostatni to biznes, który musi zniknąć z rozwojem cywilizacyjnym.
        • Gość: sceptyk Pawlak to jest dobry ale od przekrętów InterArms IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.10, 23:35
          albo noc czerwcowa gdzie z drugim mafioso zamach stanu dla elektryka TW Bolek
          przeprowadził się kłania.
        • eti.gda Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe 03.06.10, 12:10
          Gość portalu: trupek napisał(a):

> ...No to jak kolego mieszkasz w Niemczech, to świetnie zdajesz
          sobie sprawę, że au
          > tostrady w Niemczech są darmowe (podatek jest, ale w paliwie) i
          bynajmniej ch..
          > owe te autostrady nie są, jak to napisał ktoś powyżej, że jak
          darmowe to ch..ow
          > e...

Jeżeli koszty budowy i utrzymania autostrad w Niemczech są pokrywane
          z podatku w paliwie, to nie są to autostrady darmowe!!! Kto płaci
          ten podatek? Ci którzy jeżdżą tymi autostradami, ale nie tylko.
          Również ci, którzy jeżdżą zwykłymi drogami, kupując paliwo też płacą
          za utrzymanie autostrad.
          Tak, że nie ma nic za darmo, chociaż pozornie może się wydawać, że
          jest.
        • Gość: Ężynjer Autostrada to nie internet IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.10, 12:23
          Po pierwsze w Niemczech autostrady są "darmowe", czyli utrzymywane wyłącznie z
          podatków tylko dla PKW.
          Po drugie autostrada przyczynia się o wiele bardziej do rozwoju państwa niż
          internet. Transport napędza cała gospodarkę, zwiększa konkurencyjność firm, bo
          mają większy zasięg, itp..
          Nawet telefonia komórkowa (komercyjna) wydaje się być ważniejsza dla biznesu niż
          "bezpłatny internet o krajowym zasięgu".
        • Gość: QBA Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe IP: 212.244.210.* 03.06.10, 14:08
          "autostrady w Niemczech są darmowe (podatek jest, ale w paliwie)"
          A 2+2=3. Synuś, to płacisz za to w końcu czy nie? A jeśli tak nie rób z gęby
          cholewy i nie redefiniuj słowa "darmowe"
      • unhappy Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe 03.06.10, 02:03
        Gość portalu: yabujb napisał(a):

> Ha, ha- kielbasa wyborcza, ale takiej obludy jeszcze nigdy nie
        > czytalem.

Kiełbasa? Tak, ale jaka nowoczesna :)

> Nawet najbogatsze kraje swiata ( mieszkam obecnie w Niemczech ) nie
        > posiadaja we wszystkich miejscach dostepu do internetu, a juz
        > bezplatnego- no tylko pozazdroscic.
        >
        > Powodzenia w wyborach panie prezesie!!

Prezydentem nie zostanie, bez względu na to jak smaczną kiełbasę obieca i
        doskonale o tym wie. Ale faktem jest, że w środkach informatyki jest
        olbrzymi potencjał edukacyjny, który nie został i nigdy nie zostanie
        wykorzystany, a na temat przyczyn takiego stanu niejedna praca doktorska
        powstanie :)
    • Gość: DT Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... IP: *.multimo.pl 02.06.10, 16:15
      A kto za tę darmoszkę zapłaci? Pan zapłaci, pani zapłaci, społeczeństwo
      zapłaci. W przyrodzie nie ma nic za darmo...
    • Gość: brawo pawlak Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... IP: 91.211.84.* 02.06.10, 16:20

a kogo to obchodzi ze zbankrutuja jakos nikt sie stocznowcami
      nieprzejmował jak zwolnili 5 tysiecy stoczniowców! w wielu fabrykach
      pracuja roboty i tem tez sie nikt nieprzejmuje prosta sprawa znajda
      sobie inną prace!!To swietny pomysł w przeciwieństwie tego złodzieja
      Marka belki z wprowadzaniem coraz to nowszych podatków i jeszce
      jedno to własnie Pawlak ostatnio namawiał do zlikwidowania podatku
      belki!
      • rysiopysio @brawo pawlak żresz kiełbasę wyborczą Pawlaka ? 02.06.10, 16:57
        Pawlak chce rozdawać nie swoje - "minister gospodarki" od 7 boleści.
        Wiadomo ,że zaraz po wyborach zapomni o tym genialnym pomyśle.
      • gumisiek21 Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe 02.06.10, 23:53
        Gość portalu: brawo pawlak napisał(a):

>
        > a kogo to obchodzi ze zbankrutuja jakos nikt sie stocznowcami
        > nieprzejmował jak zwolnili 5 tysiecy stoczniowców! w wielu fabrykach
        > pracuja roboty i tem tez sie nikt nieprzejmuje prosta sprawa znajda
        > sobie inną prace!!To swietny pomysł w przeciwieństwie tego złodzieja
        > Marka belki z wprowadzaniem coraz to nowszych podatków i jeszce
        > jedno to własnie Pawlak ostatnio namawiał do zlikwidowania podatku
        > belki!

A może Wuj Pawlak zabrałby się za likwidacje KRUSU to dopiero
        złodziejstwo.Oni płacą kwartalnie 1/5 tego co reszta miesięcznie w tym
        chamie się wykaż to Cię poprzemy.
        • Gość: Gośc. Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe IP: 109.243.139.* 03.06.10, 09:04
          > A może Wuj Pawlak zabrałby się za likwidacje KRUSU to dopiero
          > złodziejstwo.Oni płacą kwartalnie 1/5 tego co reszta miesięcznie w tym

Nie wiem, czy mam dobre dane ale:
          Ja płacę ( osoba fizyczna prowadząca działalność ) około 830 / mieś.
          Rolnik około 300 na kwartał, czyli około 100 / mieś.
          Wychodzi, że płacę co najmniej 8 x tyle.
          • Gość: Tombert Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe IP: *.acn.waw.pl 03.06.10, 12:10
            Gość portalu: Gośc. napisał(a):

> > A może Wuj Pawlak zabrałby się za likwidacje KRUSU to dopiero
            > > złodziejstwo.Oni płacą kwartalnie 1/5 tego co reszta miesięcznie w tym
            >
            > Nie wiem, czy mam dobre dane ale:
            > Ja płacę ( osoba fizyczna prowadząca działalność ) około 830 / mieś.
            > Rolnik około 300 na kwartał, czyli około 100 / mieś.
            > Wychodzi, że płacę co najmniej 8 x tyle.

Z tego co pamiętam jakiś czas temu Pawlak zaproponował reformę, systemu
            emerytalnego w którym ci co chcą oszczędzać na własną rękę i z góry zgodzą się
            na najniższą możliwą emeryturę, płacili 200 zł ZUS-u. Pomysł został objechany
            przez "ekspertów", że niby Polacy to debile i nie będą potrafili sobie
            zaoszczędzić pieniędzy.
    • Gość: pp Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.06.10, 16:24
      Darmowy czyli podatnicy za niego zapłacą.
      A będzie jak z mieszkaniami.
    • Gość: Gość dkw Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... IP: *.chello.pl 02.06.10, 16:30
      Panie Pawlak, następny krok to likwidacja szkół, każdy będzie się
      uczył z internetu. Czy Pan wie, iż 90% polaków nie czyta ani jednej
      książki w roku, i sądzi Pan, że będą czytali w internecie.Rozdawane
      za darmo komputery będą za bezcen sprzedawane. Nic nie ma za darmo.
    • Gość: gość portalu Mam dosyć *pozorowanych* działań "innowacyjnych" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 16:34
      Ten człowiek nie zrobił w zyciu dosłownie nic, tylko gada.

Za 5 lat internet bezprzewodowy będzie "praktycznie" bezpłatny, ale nie dzięki
      rządowi ani jakimkolwiek jego działaniom. W szczególności nie dzięki Pawlakowi.
      Finlandia już uchwaliła prawo o bezpłatnym internecie. Już dzis rozmowy
      telefoniczne są "praktycznie" bezpłatne, bo bardzo tanie i zanim Pawlak zdąży ze
      swoimi pokręconymi pomyslami, rynek go wyręczy.

Tymczasem realne problemy, takie jak dostepność internetu na umowę, wyglądają
      tak: i.imgur.com/cwiNV.jpg w Polsce internet na umowę jest 2x droższy niż
      w całej reszcie Europy.

Pawlak się tylko potrafi pokazać z pomysłami innych, wystapić obok kogoś na
      konferencji, albo pomachać zabawką powstałą dzięki przedsiębiorcom zagranicznym,
      (np Apple iPad).
      • Gość: bo Re: Mam dosyć *pozorowanych* działań "innowacyjny IP: 194.187.73.* 02.06.10, 23:07
        13$ za 1mb? Ja płacę 3$ w zwykłej kablówce, także te wyliczenia można sobie
        wsadzić :)
    • valesta Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... 02.06.10, 16:36
      oj oj panie Pawlak. Jakby gruszeczki na wierzbach rosły to bym postawiła
      krzyżyk obok Pana nazwiska.
    • warmi2 Darmowy ? 02.06.10, 16:43

Ludzie powinni patrzec na to inaczej ... za kazdym razem kiedy polityk
      obiecuje cos darmowego znaczy , ze zmusi kazdego na zakup tego serwisu
      , czy ludzie potrzebuja tego czy nie.
    • henryk-sikora czy ten Pawlak uważa nas za idiotów?????????? 02.06.10, 17:02
      A co ma prezydent do internetu?????? Panie Pawlak, nie rob Pan z nas
      idiotow!!!!
    • Gość: Catar A my to co? Kraj trzeciego świata? ;) IP: 87.204.174.* 02.06.10, 17:11
      Pawlak przy każdej okazji mówi o tym samym, to chyba taka jego utopia.
      Najpierw był komputer w każdym domu, potem internet do tego. Teraz internet
      bezprzewodowy w całym kraju i komputery zamiast książek.

Brzmi to trochę jak plany różnych fundacji na rozwój krajów 3-go świata.
      Komputer za 100 dolców internet w każdej szkole, nieograniczony dostęp do
      elektronicznych książek... I to samo gadanie: w przeciągu 5 lat będzie to możliwe.
      • Gość: Karramba Re: A my to co? Kraj trzeciego świata? ;) IP: 85.222.87.* 02.06.10, 17:23
        Wyborcy powinni polityków w mordę lać za takie wypowiedzi. Czysta obraza
        inteligencji każdego człowieka. Pawlak by dał darmowy internet, ale swoim
        pazernym nierobom z partii i ich rodzinom. Wyplenić tych pasożytów-nieudaczników
        z Sejmu czym prędzej!
      • darek4455 Re: A my to co? Kraj trzeciego świata? ;) 02.06.10, 17:48
        No może nie trzeciego. Dwa i pół. Jeśli Pawlak naprawdę liczy, że
        dostanie full głosów z tego jego wymiotu to znaczy że procesor może
        mu wymienili ale software ma dalej z lat jego premierowania.
        Darmowego mleka i owocu dla dzieciaków nie da się w Polsce załatwić
        a on internet za free załatwi? I za pięc lat? Jak się ewentualna
        kadencja skończy? Debil skończony.
        • Gość: catar Re: A my to co? Kraj trzeciego świata? ;) IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 02:35
          Darmowy dostęp do internetu oparty o sieć GSM i z zasadami zbliżonymi do
          hotspotów np na rynku z Poznaniu i Wrocławiu jest możliwy nawet w przeciągu
          roku. Tylko byłby to internet okrojony (sporo stron i portów zablokowanych,
          niska prędkość i ograniczenia w czasie połączenia).

Jakaś mała zmiana w prawie telekomunikacyjnym lub dotacja z budżetu (relatywnie
          malutka) przekonałaby sieci komórkowe. Problem w tym, że tego typu obietnice i
          pomysły nadają się na wybory do sejmu a nie na prezydenta. Chociaż z drugiej
          strony, gdyby Pawlak został prezydentem to może i przekonałby PO do takiej
          ustawy i w przeciągu niecałego roku ustawowo wszystko byłoby gotowe.

Inna sprawa to te nieszczęsne tablety dla uczniów. Tu potrzebna byłaby reforma
          szkolnictwa. Pawlakowi marzy się elektronizacja całego szkolnictwa z usunięciem
          nie tylko papierowych książek ale i zeszytów czy dzienników. 5 lat to raczej
          minimum na wprowadzenie testów nowego systemu i sprzętu a co dopiero
          wprowadzenia tego we wszystkich szkołach jako standardu.
    • andrzej-bce Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... 02.06.10, 17:16
      Wspaniały pomysł Panie Pawlak.Książki na stos po co męczyć oczy i czytać
      lektury lepiej słuchać.Więcej takich pomysłów a jeszcze trochę i bez
      kalkulatora nie będą umieli nawet dodawania prostego zrobić nie mówiąc już o
      równaniach co już jest widoczne.Wspaniała wizja panie Pawlak .Polska
      inżynierów analfabetów.
    • la.leszek3 Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... 02.06.10, 17:47
      Ten chłop ma szczęście wprowadzania pseudo darmowych rozwiązań za gigantyczne pieniądze z budżetu. Już dzisiaj na próbę mógłby zamieścić podręczniki na serwerach ,żeby ci co już mają dostęp do internetu mogli nie nosić tornistrów ale nie, trzeba co roku kupować nowe podręczniki i nie może tego zrobić żeby stare się do czegoś przydały ,a co dopiero internet za darmo!? takie darmo ,że miliardy popłyną do firm za co i tak każdy będzie jeszcze z kieszeni płacił.
    • zigzaur Jeśli Pawlak mówi "darmowy", to znaczy naprawdę: 02.06.10, 17:49
      "Miastowe frajery zapłacą!"

• ambl Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... 02.06.10, 17:57
      Nema,Waldi,dobrych wujków i za to tez ktoś musi zaplatit'
      • eti.gda Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe 03.06.10, 11:56
        ambl napisała:

> Nema,Waldi,dobrych wujków i za to tez ktoś musi zaplatit'

Jeśli już chcesz coś napisać po czesku, to napisz to tak:
        Dobří strýčkové nejsou, a za to někdo bude muset zaplatit.

Powodzenia w nauce tego pięknego i mało znanego w Polsce języka.
    • hanishl Czy jest coś za darmo ? 02.06.10, 18:02

• labeo Hemoroidy! 02.06.10, 19:26
    • Gość: emeryt Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... IP: *.e-wro.net.pl 02.06.10, 18:09
      za 5-lat to Pawlaka nie będzie i co on obiecuje ,frajerów szuka?
    • pitek2kotek Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... 02.06.10, 18:24
      Co partia PAwlaka zrobiła do tej pory brała kase i jak broszka przy
      kiecce była z PO broniła KRUZU za głosy w sejmie dla poparcie ustaw
      PO.Taką role pełniła w kilku rządach.
      • eti.gda Re: Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całe 03.06.10, 11:59
        pitek2kotek napisał:

> Co partia PAwlaka zrobiła do tej pory brała kase i jak broszka
        przy
        > kiecce była z PO broniła KRUZU za głosy w sejmie dla poparcie
        ustaw
        > PO.Taką role pełniła w kilku rządach.

Dawniej o takich partiach i politykach mówiono "ku...
        polityczne"(np. w parlamencie Austro-Węgier). Obecnie nazywa się
        to "partia o dużej zdolności koalicyjnej" i "polityk o elastycznych
        poglądach".
    • hipr co z prawami auorskimi? 02.06.10, 18:42
      skoro ogólniedostępny, to jak trafią do końcowego użytkownika?
      • Gość: DD Re: co z prawami auorskimi? IP: 212.244.210.* 03.06.10, 15:54
        We Francji był taki przypadek - z publicznego IP ściągnięto nielegalnie
        oprogramowanie i odcięto cały ogólnodostępny internet w mieście (w ramach tych
        cudownych ustaleń UE, która zezwoliła odcinać od sieci użytkownika bez zgody
        sądu). Faszyzacja prawa.
    • nielenin Pawlaku a dokąd będzie kablowanie ? 02.06.10, 18:44
      do rosji ?
    • wyksztalciuch_z_zomo Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... 02.06.10, 18:45
      tia.... z szybkoscia 1 mega i bez mozliwosci korzystania z p2p ..lol
    • Gość: zaintrygowany Pawlak ma "ja podpaska"? IP: *.aster.pl 02.06.10, 18:47
      Ciekawe czy to jego czy może kancelaria wicepremiera mu kupiła...
    • Gość: wolny Pawlak: darmowy internet bezprzewodowy w całej ... IP: *.dynamic.caiway.nl 02.06.10, 18:48
      pawlak nie mieszaj pan komputer komputerem a szkola ma byc z podrecznikami
      juz jeden byl pare lat temu co nazmienial i tylko pogorszyl zamiast polepsztyc
      w polsce poziom nauczania jest wysoki a na zachodzie europy ciemnogrod tam
      nie bardzo wiedza ile jes dwa razy dwa takrze nie mieszajcie madrusie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka