flying.kapiszon 17.06.10, 21:31 Skandal ! Dla potrzeb wyborów robią ustawę w trybie wyborczym, i zapominają o powodzi i potrzebie niesienia pomocy !!!! Polacy obudźcie się. Nikt z rządu wam nie pomoże ! nikt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: analityk POwalony rząd ma takie firmy w d... IP: 95.108.20.* 17.06.10, 23:06 Ale firmy samych swoich, Mira, Zbycha itd - są traktowane w inny sposób... żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
astygmatyk Re: Sandomierz: po powodzi firmy toną same 17.06.10, 23:10 > Polacy obudźcie się. Nikt z rządu wam nie pomoże ! nikt. I cale szczescie, ze nikt tym darmozjadom nie pomoze... Powinni sobie pomoc sami, przede wszystkim poprzez odpowiednie ubezpieczenie swojej dzialalnosci.. Nie tylko od powodzi, ale od wszelkich mozliwych problemow... lacznie z odpowiedzialnoscia za placenie podatkow na wypadek losowej przerwy (choroba, kataklizm).. Obecnie najlepsza pomoca dla nich byloby jaknajszybsze zlicytowanie ich dzialalnosci. Mam nadzieje, ze Urzad Podatkowy nie odpusci tym durniom zadnych podatkow.. ZUS tez nie powinien im odpuscic. Ich prywaciarski Perel juz dawno przeminal i skoro nie umieja sobie zorganizowac dzialalnosci to niech nie zawracaja doopy naszemu KAPITALISTYCZNEMU panstwu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta zaradna Re: Sandomierz: po powodzi firmy toną same IP: *.tktelekom.pl 25.06.10, 11:50 Dziękuję za "słowa otuchy" skierowane do takiego przedsiębiorcy jak ja. Jestem matką piatki dzieci, która nigdzie nie mogła dostać pracy i podjęla wyzwanie aby nie byc pasożytem i zrobić coś samemu. Udało się ....nie musiałam do tej pory zebrac o chleb dla dzieci i nie korzystałam z pomocy ani panstwa ani Pana. Dziś jestem bez grosza a moja firma tonie w blocie i rdzy. Bylam ubezpieczona na pelna kwotę ale jeszcze do tej pory nikt nie oszacował szkody. Zatrudniam dwoje pracowników....oni tez nie mają na chleb.....nie mogę uwierzyc ze ręka panu nie drgnęła pisząc tego posta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta zaradna Re: Kadry... IP: *.tktelekom.pl 25.06.10, 11:48 Dziękuję za "słowa otuchy" skierowane do takiego przedsiębiorcy jak ja. Jestem matką piatki dzieci, która nigdzie nie mogła dostać pracy i podjęla wyzwanie aby nie byc pasożytem i zrobić coś samemu. Udało się ....nie musiałam do tej pory zebrac o chleb dla dzieci i nie korzystałam z pomocy ani panstwa ani Pana. Dziś jestem bez grosza a moja firma tonie w blocie i rdzy. Bylam ubezpieczona na pelna kwotę ale jeszcze do tej pory nikt nie oszacował szkody. Zatrudniam dwoje pracowników....oni tez nie mają na chleb.....nie mogę uwierzyc ze ręka panu nie drgnęła pisząc tego posta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthurtheking Sandomierz: po powodzi firmy toną same IP: *.chello.pl 17.06.10, 23:30 Taka jest natura wszelkiej biurokracji - nie ma instrukcji, nie ma możliwości. BIurakracja to najgorszy rak na ciele Rzeczypospolitej. Urzędnik nie podejmie decyzji, bo nie ma instrukcji. Instrukcje powstają jedna po drugiej, ale życie jest życiem - wszystkiego nie przewidzisz. Zamiast wprowadzić system odpowiedzialnych, ale mogących samodzielnie decydować zarządców, państwo wprowdza armię niekompetentnych gryzipiórków - po co im są kompetencje, jeżeli i tak do wszystkiego potrzebują instrukcji. Niedługo wydana zostanie instrukcja obsługi włącznika światła w urzędzie. Aż dziw, że bez niej nie siedzą po ciemku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthurtheking Sandomierz: po powodzi firmy toną same IP: *.chello.pl 17.06.10, 23:30 Taka jest natura wszelkiej biurokracji - nie ma instrukcji, nie ma możliwości. BIurakracja to najgorszy rak na ciele Rzeczypospolitej. Urzędnik nie podejmie decyzji, bo nie ma instrukcji. Instrukcje powstają jedna po drugiej, ale życie jest życiem - wszystkiego nie przewidzisz. Zamiast wprowadzić system odpowiedzialnych, ale mogących samodzielnie decydować zarządców, państwo wprowdza armię niekompetentnych gryzipiórków - po co im są kompetencje, jeżeli i tak do wszystkiego potrzebują instrukcji. Niedługo wydana zostanie instrukcja obsługi włącznika światła w urzędzie. Aż dziw, że bez niej nie siedzą po ciemku... Odpowiedz Link Zgłoś