Gość: bn za 6.8 brutto IP: *.chello.pl 24.08.10, 10:43 chyba nikt nie bedzie pracowal Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Brakuje juz frajerow za 1000 PLN na reke.... 24.08.10, 11:02 .....a pracodawcom od czytania CV w doopach sie poprzewracalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: 194.78.35.* 24.08.10, 11:04 Fajnie jest z tą produktywnością. Coś tu robię... wyjeżdżam do UK czy Irlandii i od razu zarabiam kilka razy więcej robiąc to samo. Czy nagle w magiczny sposób moja produktywność się zwiększyła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.tcd.ie 24.08.10, 11:18 Ciekawe ile zarabiaja autorzy tych tekstow? Mysle ze niezbyt wiele. Czy nie przyszlo im do glowy rzucic sie na te wszystkie swietne stanowiska na ktorych nie ma chetnych?.. A moze ci lepsi dziennikarze juz tak zrobili i dlatego taki niski poziom gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.itcomp.pl 24.08.10, 11:23 Oczywiście brak pracowników "dyspozycyjnych", tzn gotowych do pracy przez 7 dni w tygodniu, bez umowy na czas nieokreślony i za 1200 zł. brutto. Ostatnio coraz częściej można zaobserwować ciekawe zjawisko. Mianowicie zwalnia się "starego" pracownika, z pensją ~2500 i w to miejsce przyjmuje 2 z pensją po ~1000. Podwójna korzyść, bo ci dwaj zrobią więcej niż ten jeden, a jeszcze się zaoszczędzi. Ja "wisiałem" prze pół roku na ogłoszeniach PRACY w GW i nic. Rozumiem, że nie spełniałem warunków wykształcenia, doświadczenia, wieku itp. Nie, po prostu nikt nawet nie zajrzał na moje ogłoszenie. Czyli wielki pic na wodę. Pozdrawiam wszystkich Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonn moja historyjka szukania pracy w innym mieście IP: *.home.aster.pl 24.08.10, 11:30 Było to 2 lata temu. Mieszkam w Wawie, ale dowiedziałem się że w Łodzi firma o dobrej opinii co do zarobków poszukuje kogoś z mojej specjalności. Złożyłem cv i przeprowadzono wstępną rozmowę przez telefon. Pani która ze mną rozmawiała, na stanowisku kierowniczym, nie mogła pogodzić się z tym że chce pracować w Łodzi i przenieść się. Zadałą pytanie "czy ja wiem jak wygląda Łódź?" w sensie że nie jest piękna. Tak więc mimo zapewnien że na serio chcę wziąć tę pracę i w dodatku żona też miałaby tam zajęcie to w takim dziwnym klimacie rekrutacja zakończyła się. Pozdrawiam tą Panią :-) Odpowiedz Link Zgłoś
begor Re: moja historyjka szukania pracy w innym mieści 24.08.10, 11:39 Dobre :) Podobno Łódź jest brzydka (słyszałem od znajomych, którzy tam byli), ale nie sądziłem, że sami mieszkańcy się do tego przyznają. Odpowiedz Link Zgłoś
zazu2 Re: moja historyjka szukania pracy w innym mieści 24.08.10, 12:20 dobre. Moj kumpel szukal pracy w Krakowie jako glowny inzynier. Najlepsza oferta to 3tys zl brutto- smiech. Jesli pracownik jest nie przygotowany po szkole to wybiera sie tych ktorzy rokuja najlepsze nadzieje i doszkala samemu. Pamietam moja pierwsza praca na Zachodzie- 3 miesiace szkolenia i w tym czasie nie dotknalem nawet systemu produkcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: moja historyjka szukania pracy w innym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:11 > i przeprowadzono wstępną rozmowę przez telefon. Pani która ze mną rozmawiała, > na stanowisku kierowniczym, nie mogła pogodzić się z tym że chce pracować w > Łodzi i przenieść się. Zadałą pytanie "czy ja wiem jak wygląda Łódź?" w sensie To właśnie pokazuje jak w zwierciadle debilizm niektórych pracodawców czy rekruterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanKran Re: moja historyjka szukania pracy w innym mieści IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 16:33 Gość portalu: tonn napisał(a): > Było to 2 lata temu. Mieszkam w Wawie, ale dowiedziałem się że w Łodzi firma o > dobrej opinii co do zarobków czyli nie znałeś wiedełek dla tego stanowiska? poszukuje kogoś z mojej specjalności. Złożyłem cv > i przeprowadzono wstępną rozmowę przez telefon. Pani która ze mną rozmawiała, > na stanowisku kierowniczym, nie mogła pogodzić się z tym że chce pracować w > Łodzi i przenieść się. Zadałą pytanie "czy ja wiem jak wygląda Łódź?" w sensie > że nie jest piękna. Tak więc mimo zapewnien że na serio chcę wziąć tę pracę i > w dodatku żona też miałaby tam zajęcie to w takim dziwnym klimacie rekrutacja > zakończyła się. > Pozdrawiam tą Panią :-) pani miała swoje racje; szacowała ryzyko rotacji na tym stanowisku po 2 naprawde deklarowales chec przeprowadzki nie znajac wynagrodzenia? mozliwe ze owa pani wiedziala to, o czym ty miałeś błędne wyobrażenie, że przeprowadzka ci się nie opłaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Zawodowiec Re: "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.10, 12:04 To pedał stary , alfons . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Daję pracę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:16 Umowa o dzieło, praca polega na sprzedawaniu moich skarpetek za 10.000 złotych. Za każdą skarpetkę sprzedaną daję 1% prowizji. -Pracodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nomad "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.plus.com 24.08.10, 12:31 Pracuje jako programista w UK. Ile razy zastanawiam sie nad powrotem do Polski. Jednak w moim miescie pracy w mim zawodzie jak na lekarstwo i w dodatku pensje...Nie chce wyprowadzac sie do Warszawy lub Gdanska. Po prostu chcialbym mieszkac w moim miescie. Jak mialem wynajac lub kupic mieszkanie w Warszawie to wolalem kupic dom w UK. A moje miasto odwiedzam raz, dwa razy do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
robby.ray.stewart Re: "PB": Rąk do pracy wciąż brak 24.08.10, 13:31 A praca zdalna? No chyba, że oprogramowanie, które tworzysz nie umożliwia takiej pracy/wymaga fizycznej obecności w miejscu pracy (też tak bywa czasem przecież) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Brak pracowników? Chyba z grupą inwalidzką:/ IP: *.ip.netia.com.pl 24.08.10, 12:31 Gdyż w jedne miejsce jak dzwoniłem to najpierw odpowiedź, że mają kogoś a potem pytanko o grupę. Jeszcze lepsze są nabory konkursowe na staże. A to stwierdzenie na końcu stażu w półotwartych drzwiach by usłyszeć, że to była wielka łaska:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.toya.net.pl 24.08.10, 12:41 Ciekawe zatem z czego żyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rre Re: "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.chello.pl 24.08.10, 12:46 człowieku wyluzuj... jest to jakaś informacja o niepoważnym traktowaniu pracowników ale nie sadzę żeby obawiał sie rozmowy z kandydatem... gorsze rzeczy zreguły prezes ma na głowie i pewnie te mu zaprzatały głowę, a ty nie bierz tak wszystkiego do siebie bo sie nie odnajdziesz w tej rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donaldinho Polska to najCudowniejszy kraj na świecie - IP: 178.56.94.* 24.08.10, 12:58 - solidna emeryturka już po 7,5 godzinach pracy :) Prezydencka emerytura już po niecałym dniu pracy I co nie żyje się lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.gumed.edu.pl 24.08.10, 13:27 jeżeli napisałeś tak CV jak wpis to się nie dziwię, że uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezr "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: 217.153.82.* 24.08.10, 13:36 kiedy ???!!! przestaniecie kłamać ...oszukiwać...no kiedy??? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo brakuje niewolniczych rak - z tym sie zgodze 24.08.10, 14:14 jakby pracodawca chcial uczciwie placic to by i pracownicy chcieli u niego pracowac a tak maja co maja. a jeszcze niektorzy sie oburzaja, ze jak taki czlowiek moze niepatriotycznie wyemigrowac na zachod zamiasr pracowac za miske ryzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala firemka Re: "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 14:21 Ludzie - kretyni sobie powymyślali, że każdy musi mieć studia i pchają się na nie drzwiami i oknami. To STRATA CZASU. Dobry kafelkarz z doświadczeniem zarabia 10 000 zł miesięcznie. Myślę, że w pół roku można się nauczyć być dobrym kafelkarzem, a kolejne 2 lata zapracować na renomę (fakt, że trzeba umieć nie tylko dobrze je przyciąc i położyc, ale mieć tez zmysł estetyczny) Operator walca zarabia do 8 000 zł miesięcznie. Kurs kosztuje koło 2000 zł. Operator koparki z własną mini kopareczką nie może opędzić się od zleceń, ma kalendarz wypełniony pól roku naprzód i po odliczeniu kosztów jakieś 5-7 tysięcy na rękę. Brukarz zarabia 4 tysiące miesięcznie. Pasi? Bezrobotni absolwenci - róbcie kursy, bierzcie kredyty na sprzęt i jazda do roboty. Myślę, że kierowanie walcem może dać równie dużo satysfakcji jak analizy na politologii - tylko niewydarzonym magistrom, politykom i debilom dziennikarzom wydaje się, że bzdety z pierwszych stron gazet (np co polityk X myśli o Y) mają jakiekolwiek znaczenie. Jak do mnie przychodzą kolejne niunie po socjologii, głupie jak blondynki z kawałów i chcą pracę za 3000 zł od jutra to już nie mam pomysłów jak je wyrzucać za drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 14:52 Operator walca zarabia do 8 000 zł miesięcznie. Kurs kosztuje koło > 2000 zł. Operator koparki z własną mini kopareczką nie może opędzić > się od zleceń, ma kalendarz wypełniony pól roku naprzód i po > odliczeniu kosztów jakieś 5-7 tysięcy na rękę. Brukarz zarabia 4 > tysiące miesięcznie. Kiedyś koniunktura na budowy się skończy-w Polsce już kiedyś byli bezrobotni murarze, brukarze i operatorzy koparek. Możesz się zdziwić. > Bezrobotni absolwenci - róbcie kursy, bierzcie kredyty na sprzęt i > jazda do roboty. Po co? Mogą przecież wyjechać za granicę i pracować w bardziej cywilizowanym kraju, za większe pieniądze, przy niższych cenach. Po co ktoś ma żyć w miejscu gdzie ludzie nie umiejący nawet dobrze własnego języka są na szczycie drabiny społecznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sds Re: "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.cable.smsnet.pl 24.08.10, 15:05 jeśli chcą żyć w tym kraju, a zagranicą to też nie koniecznie w zawodzie :> sobie popracują, z pensją 5000-7000 to powiem taka samą jak u gościa powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.4web.pl 24.08.10, 14:44 wyjedzie do innego kraju nie do innego miasta, no to niespodzianka, jak juz musi opuszczac rodzinne grono to lepiej zeby wyjechal do niby raju niz innego piekla... Odpowiedz Link Zgłoś
olias "PB": Rąk do pracy wciąż brak 24.08.10, 15:19 pod tak kretyńskim tekstem trudno by się dziennikarz podpisał swoim nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzix "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.chello.pl 24.08.10, 15:26 Byyyzyyyduuuraaa. Jak mogą pisać takie brednie. Już pół roku minęło jak nie mam pracy, skończył się zasiłek. Wysyłam te oferty i wysyłam i nawet złamanego telefonu raz w miesiącu nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u96 "Puls Biznesu"?To ta gazetka składająca się z IP: *.acn.waw.pl 24.08.10, 15:41 artykułów sponsorowanych? A po ile teraz chodzi "Gazela Biznesu"?Bo kilka lat temu,prezes firmy w której wtedy pracowałem,dał 30 tysięcy złotych za tą "nagrodę".Uparł się chłop,że takiej jeszcze nie ma a dobrze by wyglądała w gabinecie na biurku.Dali mu od razu,bez pytania za co. To jest baardzo dobra gazeta.Wszystko zamieści,wszystko zanalizuje,udowodni,wyciągnie wnioski i spuentuje.Jak się zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenin2 Kto to pisał pijak czy pomyleniec, nazwisko !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 15:48 chyba że tekst sponsorowany przez rząd, totalna propaganda, plują nam w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanrog4 "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.adrion.pl 24.08.10, 15:50 moja znajoma skończyła zarządzanie i inżynierię produkcji, wysłała do różnych firm około 100 ofert a odpowiedzi otrzymała zero!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-50 Poszukuję pracownika! IP: *.as.kn.pl 24.08.10, 15:52 Wymagane 40 lat doświadczenia w zawodzie, wiek do 25 lat - najlepiej kobieta z certyfikatem przynajmniej miss Polski. Bez wymagań w wykształceniu - ale powinna umieć po francusku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno "PB": Rąk do pracy wciąż brak IP: *.c149.petrotel.pl 24.08.10, 16:01 "Puls Biznesu" zauważa, że jesteśmy także mało mobilni. Polak w poszukiwaniu pracy prędzej wyjedzie do innego kraju, niż do sąsiedniego miasta. To teraz drodzy dziennikarze i pracodawcy test na inteligencję: jaki czynnik powoduje, że polak może się utrzymać za granicą, a nie może w innym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś