Gość: Misiek IP: *.icpnet.pl 15.09.10, 08:51 Wszystko to już było. Starsi pamiętają Sporty a potem Popularne. Dziewczyny i chłopaki rzućcie palenie! Naprawdę można! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dw DGP: UE gasi papierosy IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 08:59 Jeszcze niech uchwalą, że baby w burdelach mają być tłuste,stare,brzydkie i śmierdzące !!! I problem z głowy... Już się cieszę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszon Re: DGP: UE gasi papierosy IP: *.chello.pl 15.09.10, 09:01 argumenty obrońców przypominają te które są przywoływane w obronie hodowców opium w Afganistanie. Szkodliwość społeczna podobna. Niech sobie ktoś policzy ile nas kosztuje leczenie palaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Age Re: DGP: UE gasi papierosy IP: *.mofnet.gov.pl 15.09.10, 10:03 > Szkodliwość społeczna podobna. >Niech sobie ktoś policzy ile nas kosztuje leczenie palaczy! Niech sobie ktoś policzy ile ZUS kosztuje wypłacanie wieloletnich emerytur niepalącym !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbmf Re: DGP: UE gasi papierosy IP: 83.238.158.* 15.09.10, 10:21 porownaj sobie kwoty jakie wplywaja do kasy panstwa z akcyzy i ile przeznacza sie na sluzbe zdrowia porownaj sobie to na przestrzeni lat to zobaczysz ze od 1/3 do 1/2 jest od palaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: DGP: UE gasi papierosy IP: 195.47.201.* 15.09.10, 11:47 A zwróć uwage na to ile pieniędzy idzie na "schorowanych" emerytów, którzy codziennie wynajdują sobie inną dolegliwość i tym samym blokują wszystkie przychodnie?? Sama palę i do tego żyję w kraju "demokratycznym" w którym podobnież jest wolność słowa, wyznania i możliwość dokonywania wyborów życiowych... a tutaj jakaś chora UE ingeruje w mój nałóg! Pomijam wszelkie zakazy palenia, osobne sale dla palaczy itd., ale to już lekka przesada, bo żyjemy w takich czasach i mamy taki ustrój, w którym nikt nie powinien narzucać mi smaku papierosa... Idioci nie mają się czym zajmować... aż przypomniało mi sie nazwanie ślimaka rybą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Capone Czyzby mafia miała aż takie wpływy w UE ? IP: *.146.231.198.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.09.10, 09:07 Prohibicję już przerabiano wiadomo z jakim skutkiem Odpowiedz Link Zgłoś
cezbak Re: Czyzby mafia miała aż takie wpływy w UE ? 15.09.10, 11:47 Przed chwilą zadałem sobie dokładnie to samo pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: DGP: UE gasi papierosy 15.09.10, 09:10 Uhu, już to widzę, jak tzw. "zorganizowana przestępczość" szmugluje kartony Djarumów, żeby japiszony miały się czym lansować w modnych klubach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil DGP: UE gasi papierosy IP: *.devs.futuro.pl 15.09.10, 09:11 A czy przy okazji możnaby zakazać tytoniu "smakowego"? Sąsiedzi mi taki serwują na klatce schodowej - nie ma nic gorszego od smrodu tytoniowej wanilii (bleeee) Odpowiedz Link Zgłoś
syn.ksiedza.proboszcza Re: DGP: UE gasi papierosy 15.09.10, 09:31 I jeszcze proszę coś zrobić żeby cukier nie był słodki, a sól słona. BIAŁA ŚMIERĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość DGP: UE gasi papierosy IP: 194.88.225.* 15.09.10, 09:44 Porąbani jesteście wszyscy , co kogo obchodzi co kto pali ?Na Co jeszcze chcecie mieć wpływ? Na seks o określonej godzinie? Prembani jesteście Odpowiedz Link Zgłoś
otimor DGP: UE gasi papierosy 15.09.10, 09:53 Urzędnicy europejscy naczytali się Orwella, tyle że zamiast odczytać to jako ostzreżenie, zafascynowali się wizją takiego świata. Teraz wprowadzają Papierosy Zwycięstwa... Reszta wizji w drodze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofifi i dobrze IP: *.chello.pl 15.09.10, 09:57 czarno białe opakowania - zarobią producenci papierośnic. Tytoń bez dodatków i bardzo dobrze - przynajmniej będą zmuszeni do uprawy lepszych gatunków tytoniu a nie byle syf doprawiony perfumami. Odpowiedz Link Zgłoś
dd1987 faszystowska organizacja 15.09.10, 11:11 faszystowska organizacja chce nam mowic co palic, jak palic, co jesc a ostatnio nawet jak schodzic z drabiny:), ludzie obudzcie sie i pogonce tych pasożytów bo nie dlugo gaci sobie nawet nie kupicie takich jakie chcecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytton Re: faszystowska organizacja IP: 212.59.248.* 15.09.10, 13:22 Troche sie moze zapedzili z tymi dodatkami. Bo jednobarwne i mdle opakowania bardzo mi sie podobaja. Masz absolutna racje ze trzeba im caly czas patrzec na rece. Natomiast moze nie o faszyzm, lecz o niczym nie ograniczona chciwosc posadzalbym raczej koncerny tytoniowe. O moj Boze - iles tam setek tysiecy ludzi straci prace!!!! To przeciez straszne! Jak mozna pozbawiac ich utrzymania?!?!? Ale dilera kokainy ze szkoly pogonisz? I o jego 'miejsce pracy' nie bedziesz sie martwil. Sam bylem kiedys palaczem i sam sie na wszystkie ograniczenia i zakazy strasznie wkurzalem. Ale wiesz, te wszystkie cholerne zakazy byly jedna z (choc oczywiscie nie jedyna) przyczyn dla ktorych w koncu rzucilem. Nie zapominaj, ze palenie to problem spoleczny - tzn ludzie pala nie dlatego ze lubia to robic tylko dlatego ze robia to inni i oni chca czuc ze naleza do grupy. Lub ta grupe 'kontestuja' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maciek7 DGP: UE gasi papierosy 15.09.10, 11:50 Z góry zaznaczam że jestem niepalący... Unia Europejska przesadza z nadmierną ingerencją we wszystkie sfery życia. Urzędnicy nie mają chyba się czym zajmować... Nie pamiatacie już jak prostowali ogórki, powiększali banany i określali jak wygląda marchew??? Ludzie zastanówcie się czego oni chcą??? Teraz będą czarno-biłae opakowania papierosów bez dodatków, za chwilę nie będzie w nich filtra, a na koniec będizemy mieli czarno-białe etykiety alkoholu i wódkę bez procentów!!! Coraz mniej podoba mi się ta UE, chociaż byłem jej wielkim zwolennikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: DGP: UE gasi papierosy IP: 77.252.106.* 15.09.10, 12:10 Nie ma jak powielać wyssane z palca brednie (te o ogórkach i bananach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: DGP: UE gasi papierosy IP: 141.6.11.* 15.09.10, 12:18 a zastanowiles sie dlaczego Unia prostowala ogorki, powiekszala banany i okreslala jak ma wygladac marchew? To tez mialo swoje, wedlug mnie, zalety. Niewszedzie sie kupuje ogorki na kg, i niekazdy ma ochote sie babrac z malymi ogorkami(chyba ze na kiszone). Takze i proste ogorki mialy swoja racje bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
rumburak07 popieram 15.09.10, 12:12 Bardzo dobrze, popieram tą decyzje bo nie mam ochoty aby pieniądze z moich podatków szły na leczenie ludzi którzy z powodu palenia zachorowali na raka lub inne przypadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
guarhurin Re: popieram 15.09.10, 12:37 Taa, tak rozumując mogę napisać że nie mam ochoty aby pieniądze z moich podatków szły na leczenie rumburaka 07, który z własnej winy złamie nogę lub coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: popieram IP: 212.160.172.* 15.09.10, 12:46 oni płacą akcyze misiu, więc oddają do budżetu więcej niż Ty. ja też nie palę fajek, ba - nigdy nie paliłem, ale jak ktoś chce to niech pali - jego życie, jego zdrowie. i zanim zaczniecie pisać, że trują też innych - a co z samochodami? a co z ludźmi ogrzewającymi domy węglem? oni też trują innych - czemu szykanować tylko palaczy? ja wolę z moich podatków leczyć kogoś, kto zapadł na chorobę z powodu używek, niż finansować zniżki w komunikacji dla studentów głosujących na JKMa - i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
rave8 DGP: UE gasi papierosy 15.09.10, 12:53 Najpierw mi jabłka powiększyli, zakazali jeść małych jabłek a papierówki i kosztele utraciły status jabłka Następnie marchew nazwali owocem Ogórków także już nie można kupić powykręcanych bo teraz legalne ogórki to proste i długie ogórki Ostatnio wg UE pospolity ślimak winniczek to ryba lądowa :) Naiwny ciemny lud oddaje swój mózg Unii Europejskiej. Za kilka lat to UE wychowa Ci dziecko i zutylizuje jeśli uzna za nieużyteczne. Komunistyczna UE jest naszą ojczyzną od grudnia 2009r. Polska w grudniu utraciła swoją suwerenność w chwili podpisania traktatu . Myślę że większość Polaków nawet o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijakopalacz Re: DGP: UE gasi papierosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:57 Tak sobie myślę, co by się stało gdyby nagle wszyscy przestali palić, pić i używać samochodów? Pewnie zlikwidowano by szpitale, szkoły, poradnie, policję, wojsko. Nareszcie Nie palący i nie pijący mieli by tanie leczenie otyłości. Jedno jest pewne, dzięki papierosom i wódce ten kraj jeszcze ma coś w budżecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko Re: DGP: UE gasi papierosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 14:50 Super pomysł z tymi opakowaniami ! Poza tym teraz z daleka bedzie widać kto ma kolorowe - z przemytu opakowanie. Palenie to jeden wielki syf! Głupotą jest gadanie ze plantotrzy straca prace - rozumiem, że ziemia stanie odłogiem a oni umrą z głodu bo pracować nie będą. Ludzie po prostu zamiast na tytoń będą wydawać np. na inne plony rolne kasę. Za 10zł kosztu 1 paczki fajek na targowisku mozna kupic dzisiaj 4 kg pomidorów. 3 kg bardzo dobrych jabłek itp. Będzie dobrze, podstawa to nie słiuchać narzekań branży tytoniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko Re: DGP: UE gasi papierosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 14:52 Jeszcze jedno - tak naprawdę z tymi opakowaniami chodzi nie o zabranie wolnosci starym palaczą tylko o młodych ludzi. Zobaczcie jakie fajki palą młodzi - na stolikach w pubach leżą tylko pieke pudełka slimów itp. Palenie nie moze byc modne, musi byc czyms wstydliwym dla mlodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś