bpkw 25.09.10, 11:22 Najwybitniejszym znawcą, szczególnie w PiS-ie jest pani Szczypińska. Ona się zna na wszystkim, no i tak pięknie tańczy tango z różą w zębach... :))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ben-oni Kto w Polsce najlepiej zna się na makroekonomii? 25.09.10, 11:39 Jesteście idiotami, czy tylko idiotów udajecie? A jak sie ma do tego DOSTĘP DO INFORMACJI, na podstawie których formułuje się prognozy? No i zapomnieliście dopisać, że to jest artykuł sponsorowany przez CASE. Odpowiedz Link Zgłoś
hipr Re: Kto w Polsce najlepiej zna się na makroekonom 25.09.10, 12:39 o ekonomii chyba nie powinni się wypisywać humaniści (osoby o syntetycznym myśleniu), jak Autor artykułu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saer Borowski specjalistą od makroekonomii? Koniec świa IP: *.limes.com.pl 25.09.10, 11:51 rTen tekst o podnoszeniu podatków miażdży... Panie Borowski pan jest taki sam jak reszta Tusków, Pawlaków, PiSiorów.. aby samemu się nachapać Może warto zapytac przedsiębiorców, a nie pitolić zza biurka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podpalacz_stodol Metodologii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 17:57 Przeczytałem do fragmentu, gdzie autor zaczął pisać o "metodologii" badań. Dalej już nie mogłem :-) Przypomina mi się kawał, w którym blondynka zastanawiała się, jak się w końcu mówi Irak, czy Iran... Autorowi życzę powrotu do szkoły, gdzie tym razem może dowie się, jaka jest różnica między metodologią, a metodyką. Innymi słowy - nie dałbym 0,02 PLN za raport zbudowany na takiej metodologii ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Money.pl Najlepszy jest ten fragment IP: 178.73.63.* 25.09.10, 17:58 "No cóż, teraz modne jest krytykowanie Jarosława Kaczyńskiego, ale ja pana prezesa nie krytykuję. Przeciwnie, podziwiam go za wyjątkową przenikliwość: wziął władzę, gdy nadchodziła koniunktura, rozdał pchające się do rąk pieniądze i oddał władzę, gdy za rogiem czaił się kryzys. Dzięki temu dziś on i jego współpracownicy każdą wypowiedź zaczynają od słów: "Kiedy PiS był u władzy...". Oczywiscie Jaroslaw K .nie zauwazyl ze nadszedl i trwal i dopiero sie konczy kryzys. Dla niego nic sie nei zmienilo,swiat jest jaki byl.Ale nie znecajmy sie nad nim,ludzie oblakani,ludzie chorzy umyslowo zyja we wlasnym,wyimaginowanym swiecie. Jednak wowczas dobrze jest,gdy to zycie spedzaja w zakladzie zamknietym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balajanek Re: Najlepszy jest ten fragment IP: 82.132.248.* 25.09.10, 19:51 Ludziska ale jesteście malkontenci.Facet po prostu przez lata zbierał prognozy,określił wagę każdego z prognozowanych parametrów i na tej podstawie budował ranking.Wy też to możecie zrobić,użyjcie innych wag do poszczególnych parametrów ,uzasadnijcie wybór i ogłoście swój ranking.Dane źródłowe są cytowane więc z tym nawet nie będziecie mieli trudności.Proste i przyjemniejsze od krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Najlepszy jest ten fragment IP: *.munitus.3s.pl 26.09.10, 06:46 <Proste i przyjemniejsze od krytyki> Czy ja wiem? lata zbierania danych, analizowania, przewidywania... a poujadać można w każdej chwili :) Odpowiedz Link Zgłoś
popisuarka Kto w Polsce najlepiej zna się na makroekonomii? 25.09.10, 22:16 Planowac to mozna bylo w PRLu. Gospodarka rynkowa jest z definicji nieprzewidywalna, stad wszelakie prognozy maja wartosc zerowa. A to, ze ktos mial szczescie, i postawil na 'wlasciwe' numerki, to o niczym nie swiadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Kto w Polsce najlepiej zna się na makroekonomii? IP: *.barn.cable.virginmedia.com 26.09.10, 01:44 agora wydawca gazeta pl . wyborcza,pl oraz gazeta wyborcza opłacona i cenzuruje: sprawdz sam!!! : www.youtube.com/watch?v=wPaWuo-dj3A&feature=related 11 ODCINKÓW ZDUMIEWAJACE: www.youtube.com/watch?v=ePhDyDbbO-M www.youtube.com/watch?v=2IiZ4cqY7x0&feature=related DRASTYCZNE www.youtube.com/watch?v=YWqmw_YKwCg&feature=fvsr pogoogluj firma MONSANTO, oraz żywność GMO ( która dzis jadles na 99% ) zwłaszcza youtub POLSKA STRONA O TEJ FIRMIE ORAZ SZERZEJ UJĘTY PROBLEM : zbrodniarze.com/ POZDRAWIAM MYŚLĄCYCH Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 A kto obstawi datę plajty obecnego PRL? 26.09.10, 08:10 PRL padło, padnie i PRL-bis. Państwo hoduje szarą strefę rolniczą kosztem podatników. Państwo hoduje podatników uprzywilejowanych kosztem podatników zwykłych. Państwo dało przywileje sędziom, żeby nie rozpatrywali żadnej sprawy przeciw przywilejom - też kosztem podatników. No, to obstawiajcie - gdzie jest granica cierpliwości podatników? Gdzie kończy się zgoda na dalsze obciążanie podatkami dla kogoś, a zaczyna się "branie sprawy w swoje ręce"?? Kiedy podatnicy, wzorem górników, dojrzeją do tego, że podejdą pod Sejm i skutecznie wprowadzą w życie Konstytucję????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieno Kto w Polsce najlepiej zna się na makroekonomii? IP: *.net.autocom.pl 26.09.10, 14:24 Najlepszym specjalistą od ekonomii w tym kraju jestem ja - przewiduję ze stuprocentową ( 100% !) pewnością, że dowolna opcja ekonomiczna lansowana przez dowolnego eksperta, twierdząca, że dobrze na niej wyjdę jeżeli ją zastosuję - jest błędna, a jedyną słuszną jest ta, której sam hołduję, a mianowicie stwierdzająca, że wszelkie eksperymenty polityczno-ekonomiczne maja na celu naciągnięcie mnie na pieniądze, lub przekonania mnie, że jedynym sposobem ich zarobienia, jest naciągnięcie przeze mnie kogo innego, kto akurat jest głupszy i nabierze się na kant jaki uda mi się mu wcisnąć.. obrzydliwe. phmfff Odpowiedz Link Zgłoś
wronskipacewicz Casus Czech 26.09.10, 22:17 W 2005 uchwalono w Czechach ustawę o odnawialnych źródłach energii , która gwarantowała właścicielom elektrownii słonecznych stałą , korzystną cenę wykupu gwarantowaną przez państwo . Czescy politycy byli dumni , że postawili na odnawialne , ekologiczne żródła energii , Greenpeace inne eko-organizacje stawiały Czechy za wzór jak promować czyste , alternatywne źródła energii . Słowem , wszystko było wspaniale . Był tylko jeden mały mankament : cena wykupu energii z elektrowni solarnych jest aktualnie dziesięciokrotnie wyższa niż cena rynkowa ! W 2011 czeski odbiorca zapłaci o 15-20% więcej za energię , właśnie z tego powodu . Biznes solarny opanowali w 75% obcokrajowcy : Niemcy , Chińczycy i Wietnamczycy . Kurczą się obszary ziemi uprawnej , przeznaczone pod nowe 'fotovoltajki' , np nowa potężna elektrownia solarna pod Mielnikiem powstała na 82 ha świetnej gleby . Dopłaty do energii solarnej będą kosztowały Czechy 400mld koron ( 65mld złotych ) w ciągu następnych 20 lat . Nowy rząd premiera Necasa próbuje teraz wycofać się częściowo z tych dopłat , ale nie będzie to łatwe bo grożą procesy o odszkodowania . Tak kończy się wprowadzenie eko-religii i ekologicznych mrzonek w życie . To samo będzie z 'energooszczędnymi' żarówkami i autami z napędem elektrycznym smolensk-2010.pl/2010-05-14-54-pytania-nadal-aktualne-aktualizacja-13-05-2010.html Odpowiedz Link Zgłoś