Gość: POpolupo Kabaret Neo-Nówka - Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 09:52 www.youtube.com/watch?v=A093Q-mXXjY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asf "Rzeczpospolita": Autostradowa prowizorka na Eu... IP: *.ip.jarsat.pl 01.12.10, 09:59 "(...)Innym powodem niedokończenia inwestycji drogowych przed Euro 2012 jest zmniejszenie o ok. 19 mld zł wydatków z budżetu na ten cel w latach 2011-2012". Co tu dużo mówić, ten inny powód napisany na samym końcu jest głównym powodem. 19 mld zł to bardzo duża kwota jeśli chodzi o inwestycje, a jeżeli brakuje dobrej kadry, to może warto z tych niewydanych 19 mld zapłacić wyższe pensje, aby kadra też się znalazła. Oczywiście to jest apel do wykonawcy, ale jeżeli ktoś bierze duży kontrakt na budowę obwodnicy i z tych pieniędzy nie umie zatrudnić fachowców to coś z nim jest nie tak. Albo z wymaganiami przetargu, gdzie 90% wagi to cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalany "Rzeczpospolita": Autostradowa prowizorka na Eu... IP: *.szczecin.mm.pl 01.12.10, 10:10 żałosne małe robaki omyłkowo zwane urzędnikami państwowymi znowu pokazały na co je stać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roti a ja tam wierze w pana płemiera IP: 193.111.166.* 01.12.10, 10:22 obiecał i na pewno obietnicy dotrzyma i w tym przypadku tak jak to było z jego dotychczasowymi wszystkimi obietnicami - łubu dubu, łubu dubu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeebunny Jestem dumny że tyle się buduje, jeszcze nigdy IP: 212.2.115.* 01.12.10, 10:22 tak wiele się nie budowało i remontowało w Polsce. Nieważne, że autostrady nie będą w pełni gotowe na EURO 2012! Czy to bardzo istotne, że bedą jezdnie po których da się jeździć ale nie będzie gotowych punktów opłat, zajazdów i stacji benzynowych itp. Ważne, że się buduje i może rok później ale wreszcie będzie lepiej. A wszystkim żałosnym frustratom, dla których im w Polsce gorzej tym lepiej radzę iść się pomodlić ojcem Tadeuszem i wypier.....dzielać z Polski jak wam się nie podoba. Wieczny frustrat to żaden pożytek dla kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATastrofa Eurowstyd2012 IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 10:34 Tja.... będzie Eurowstyd 2012. Ale za to jaki kapitał polityczny da się na tym zbić .... Pomoż coś zrobić ! Ponarzekaj Sobie Kreatywnie Sprawa powrotu Kevina? Nie wiem czy się śmiać czy płakać ... co gorsza nie wiem czy fakt przywrócenia Kevina do ramówki jest objawem tego że "tam na górze" się z Nas śmieją czy nad nami płaczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeebunny Re: Eurowstyd2012 IP: 212.2.115.* 01.12.10, 11:34 a jak już Euro 2012 się odbędzie, wszystko się uda, będzie sporo pochwał zewsząd, wielu powie, że Polska to piękny kraj i przyjade tu jeszcze razem ze znajomymi itd itp. to ciekawe czy się wtedy ujawnisz i powiesz: "biję się w piersi,pomyliłam/em się i nie doceniłem Polski iże Polak potrafi" Ciekawe ilu z tych czarnowidzów ujawni sie potem i powie że się myliło??? Odpowiedz Link Zgłoś
last_demigod Re: Eurowstyd2012 01.12.10, 12:23 Co tu jest pieknego? Taniej jak na zachodzie i dziewki leca na kase, wiec ci z zachodu poru...a i pojada. Inwestujmy w burdele! Autostrady w POlandi to i tak fikcja. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Ale czy ktoś myślał, że będzie inaczej?! 01.12.10, 10:42 NIektórzy nazywają to marudzeniem, ale to po prostu znajomość polskich realiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saltoangel Re: "Rzeczpospolita": Autostradowa prowizorka na IP: *.acn.waw.pl 01.12.10, 11:04 A czy Euro 2012 to mistrzostwa w budowaniu dróg, czy piłce kopanej?Mam dziwne wrażenie że dopadła nas zbiorowa histeria, że Drogi są priorytetem większym niż dobrze grająca drużyna, która rzeczywiście ma szanse wygrać takie zawody. Odpowiedz Link Zgłoś
martica PObiecanki cacanki a glupiemu radosc 01.12.10, 11:10 Kolejna sztandarowa obiecanka rzadu poszla sie walic :-). A tu glupi plebs wyborczy wciaz im wierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
na_sekunde Re: Rzeczpospolita ustaliła też że wy tam w GW 01.12.10, 11:20 jesteście onanistami. Też mamy bezkrytycznie w to wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
fidogucio "Rzeczpospolita": Autostradowa prowizorka na Eu... 01.12.10, 11:23 Witam ! Żeby mieć wykwalifikowaną siłę roboczą trzeba jeszcze mniej płacić . To właśnie cud rządu Tuska - ruska . Brawo wyborcy PEŁO . Właściwie to oni powinni płacić większy Vat i przyjmować wszytkie bolce w d..pe od jedynie słusznej władzy . CUD , CUD , CUD ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToPoland typowe... wszak to Polska właśnie ! IP: *.era.pl 01.12.10, 11:39 i zero winnych. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Polak potrafi.....jak zwykle...... 01.12.10, 11:47 ....tylko skonczeni optymisci i kompletni durnie wierzyli w te zapowiedzi inwestycji na Euro.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomsi "Rzeczpospolita": Autostradowa prowizorka na Eu... IP: 195.245.213.* 01.12.10, 11:56 A premier zapowiadał, ze będzie tak pięknie.... ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Drogi budujemy dla siebie nie na Euro IP: *.prenet.pl 01.12.10, 12:02 To sztuczny termin. Machina inwestycyjna ( wykup gruntów, kasa ( zawsze będzie jej za mało), projekty, przetargi, wykonawstwo) jest uruchomiona i już się nie zatrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as 2,2 km drogi A w 2010 roku rekord świata IP: 2.40.20.* 01.12.10, 12:15 PO-wskich rządów. Warto to zapisać w księdze Guinessa. Odpowiedz Link Zgłoś
our2 Re: 2,2 km drogi A w 2010 roku rekord świata 01.12.10, 12:59 Skoro większość inwestycji zaczęła się w 2009 roku to trudno się spodziewać by ukończono je w 2010 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
last_demigod Zawód polityk! 01.12.10, 12:18 Jak ma być dobrze skoro od 20 lat w mediach te same mendy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Rzeczpospolita": Autostradowa prowizorka na Eu... IP: 193.111.144.* 01.12.10, 12:40 Mam wrażenie, że od czasów PRL'u nic się nie zmieniło. Oczywiście zmieniono nazwę systemu, część ekipy poszła w odstawkę, bo nowi dorwali się do koryta (Wałęsa, Geremek, Pawlak, Kaczyński, Tusk) zmieniono nazwy ulic... Takie zmiany jakie mamy obecnie zachodziły i w samym PRL'u, powoli wprowadzano działalność prywatną. Za rządów obecnej ekipy nie wiedzieć czemu nazywanej liberałami mamy przyrost ilości urzędników o 10%! Dobrze (dla władzy), że władza potrafi teraz zająć czymś ludzi, omamić ich bo inaczej strajki z minionych lat mogłoby wrócić. Np. taka sprawa krzyża jest korzysta nie tylko dla PiSu, ale również a może nawet bardziej dla rządu Tuska. Dzięki trwającemu od 5 lat marazmowi społecznemu mamy monopol POPiSu na władzę. Oczywiście są jakieś wyimaginowane spory, niby walczą ze sobą - ale to tylko takie przedstawienie dla ciemnego ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahihihaha przypomina mi się dowcip IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 12:44 Polski minister odwiedza ministra infrastruktury we Francji. Po oficjalnej części, następuje część prywatna: Francuz zabiera Polaka do siebie do domu. Dom jest wielki, złote klamki, kryształowy sedes, marmury, basen, fontanny etc. Polski minister jest pod wrażeniem i pyta się Francuza: -Jak się dorobiłeś takiego pięknego domu za swoją urzędniczą pensję? Ja mam tylko kawalerkę 35m2... Francuz podchodzi do okna i pyta: - Widzisz tą autostradę za oknem? - Tak. - Dostaliśmy na nią 200 mln. euro. Firma, która ją budowała wystawiła fakturę na 190 mln., a za 10 mln. zbudowałem ten dom. Po roku dochodzi do rewizyty. I tak jak poprzednio, po części oficjalnej jest część prywatna. Polak zaprasza Francuza do swojego domu. Francuz patrzy, a posiadłość ma 500m2, marmury i kryształy, obrazy mistrzów na ścianach etc. Francuz pyta: - Stary, jeszcze rok temu żaliłeś się, że mieszkasz w ciasnej kawalerce... Jak ty to zrobiłeś? Polak podchodzi do okna i pyta: - Widzisz tam jakąś autostradę ? - Nie. - No właśnie. - Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia A Rudy Lump z plakatu po liftingu rozbawiony! IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.10, 12:49 A Rudy Lump z plakatu po liftingu rozbawiony, a tak jest wszędzie i ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś