Gość: B3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 12:55 te kary są śmieszne, pierwsze co, to organizatorzy powinni zwracać pieniądze naciąganym ludziom, a kary powinny iść w miliony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zimny Re: UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS- IP: *.be.jnj.com 04.01.11, 13:52 Masz rację. Jeżeli ja lub Ty zrobimy taki numer to zostaniemy oskarżeni o oszustwo, zlicytują nas na poczet kary i pójdziemy siedzieć. Pytanie brzmi: "Jakim cudem w "państwie prawa" taki numer przechodzi ze śmieszną karą 500 tys.?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edff internetq i SMS od Lotto IP: *.isinfo.pl 04.01.11, 14:18 A teraz internetq organizuje jakas loterie dla totka. Totalizator tez postanowil zapolowac na frajerow ? Jeszcze tylko jeden maly smssik i merc bedzie twoj ? Twoj merc juz czeka. Sratatata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzik Re: internetq i SMS od Lotto IP: 46.112.157.* 05.01.11, 13:09 Totalizator to akurat trochę inna sprawa, bo każdy wie co to jest lotto i z czym się to je. im akurat jestem w stanie bardziej zaufać niż jakimś dziwnym konkursom czy loteriom w stylu wyślij i wygraj. w samej loterii pewnie udziału nie wezmę, ale patrzyłbym na to jako pewien krok naprzód - może niedługo będzie można skreślać liczby właśnie przez telefon czy w internecie, bo taka firma powinna się rozwijać w takich kierunkach, zwłaszcza jeśli ma się monopol na takie rzeczy ;) dziwi mnie to prawdę mówiąc - że państwo, które czerpie pełnymi garściami z zysków totalizatora zabrania swojej spółce rozwoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS-owe IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 17:54 moze UOKiK zainteresuje sie uciazliwa (bo po kilkanascie sms dziennie) loteria Golf rzekomo w ramach Plus GSM (na rachunku znajomych bylo ze oplata jest na Orange). Na dodatek rzekomo regulamin tej loterii jest na www Plus - nie ma tam o nim nic. Gdzie jest ten regulamin? Tresc tych sms jest wyjatkowo perfidnie skonstruowana i pewnie wielu ludzi sie daje oszukac, a innym zapychaja telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS- IP: 194.117.241.* 04.01.11, 18:42 Dokładnie. Ci od golfa przysłali mi już kilkadziesiąt SMSów. Może by ich do pier..elka wsadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Wszyscy dostajemy to góvno 05.01.11, 00:50 "ZATWIERDZONO, ze AUTA VW GOLF ZOSTANA WYDANE na 100%.TAK JEST ZAPISANE w Regulaminie Loterii.PROSZE wyslac 1 SMSa TAK na 7419!(4,92zl) Reg:plus.pl" Otrzymując taki SMS na numer Plusa co naiwniejsi mogą zakładać, że sprawa jest czysta i chyba rzeczywiście wygrali samochód. Operatorzy powinni natychmiast blokować numery, z których takie SMS-y są rozsyłane. Nie robią tego, choć oczywiście wiedzą co jest grane. Niestety, to tacy sami oszuści, jak ci od SMS-ów i też powinni być karani tak surowo, jak się tylko da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Wszyscy dostajemy to góvno IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 01:01 Przecież to oficjalna loteria plusa. W sumie też byłem zdziwiony, że "poważna" firma stosuje takie praktyki i traktuje ludzi jak ostatnich łosi i frajerów do wyciągania drobniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS-owe IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 18:56 co z Orange? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orangutan Re: UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS- IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 00:14 dzisiaj dostałem: Gratulacje dla numeru xxx. Posiadacz może wysłać SMS o treści ORANGE na 60400 - koszt jak za zwykły SMS! AUDI będzie wydane zwycięzcy na 100%! Reg. orangel.pl Też mi łaska że zwycięzca dostanie nagrodę :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlecony Bojkot sieci PLUS! IP: *.ghnet.pl 04.01.11, 19:02 Apeluję o bojkotowanie sieci PLUS! Zrobiłem przegląd smsesowego spamu, i naliczyłem około 20 smsów dotyczących jakiejś loterii z GOLFem. Wg treści smsów szanowna "komisja konkursowa" która co chwilę "apeluje o odbiór GOLFa" powinna mi już dawno przyznać z 10 samochodów. W żadnym konkursie smsowym nigdy nie brałem udziału, mimo to codziennie dostaje kolejnego smsa na zachętę. O ile inne firmy spamujące można opieprzyć i im mailowo pogrozić, dzięcki czemu przeproszą i się odczepią, plus takich metod się nie boi. Całą masę usług można wyłączać i włączać smsem lub przez e-bok, a tej jednej nie!!! Szanowny plusowski BOK poinformował mnie, że jeśli nie chce otrzymywać od nich spamu muszę naskrobać do nich pisemną prośbę z moimi danymi i dymać z tą prośbą na pocztę, żeby im wysłać. A takiego wała!!!! Właśnie przeglądam oferty innych operatorów. Nie zarobicie na mnie ani jednego grosika na spamerskich smskach, a najbliższa faktura będzie ostatnią jaką zapłacę. Mało tego!! Zobowiązuję podjąć próbę przekonania wszystkich moich znajomych korzystających z waszych usług, aby zmienili operatora przy najbliżej okazji. Jeśli wy nie szanujecie czasu i nerwów swoich klientów, to ja was sponsorował nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An. Re: Bojkot sieci PLUS! IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 19:21 Wysyłasz hasło "Sprzeciw" na numer 8000 (PlusGSM) Dostajesz odpowiedź: "Twoj SPRZECIW na komunikacje marketingowa kanalami elektronicznymi zostal zarejestrowany w systemie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zleocny Re: Bojkot sieci PLUS! IP: *.ghnet.pl 04.01.11, 19:35 Informację zwrotną dostałem, zobaczymy jaka jest skuteczność tego sprzeciwu. Ciekawe że dowiaduję się o tym z forum, podczas gdy BOK o tym sposobie jak widać pojęcia nie ma. Dziękuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Bojkot sieci PLUS! IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 00:59 U mnie to nie zadziałało! Mimo wysłania SMSa spam dalej przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zleocny Re: Bojkot sieci PLUS! IP: *.ghnet.pl 08.01.11, 11:26 Rzeczywiście to nie działa. Kolejny dzień, kolejny sms od szanownej komisji konkursowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Bojkot sieci PLUS! - Popieram! IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 00:58 Od dawna jestem nękany tym spamem, którego nie da się zablokować i który jest zwyczajnie kłamliwy! SMSy wcale nie są darmowe jak wynika z części wiadomości, nagroda nie jest gwarantowana, ogólnie jedna wielka ściema a do tego nachalna i upierdliwa. Nie przedłużyłem umowy z plusem i innym tez to polecam. Nie lubię być traktowany jak łoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwsf UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS-owe IP: *.prz.rzeszow.pl 04.01.11, 20:15 Problem podstawowy - powinno zostać prawnie zabronione wysyłanie tego typu SPAMU przez idiotów wg własnego widzimisię na wyłudzone numery telefonów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romanujan Re: UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS- IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 20:34 Nie - sądy powinny zasądzać nagrody (lub ich równowartości) na korzyść tych, którzy wysyłali SMSy. Wraz z odsetkami ustawowymi, oczywiście. W przypadku, gdyby okazało się, że dana firma nie posiada środków finansowych na wypłatę pieniędzy, osoby odpowiedzialne za ten proceder powinny lądować w więzieniu za oszustwo. Proste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS- IP: *.greennet.org.pl 04.01.11, 21:37 powinni zwrócić pieniądze osobom od których ich wyłudzili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leoś Re: UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 21:52 Dokładnie... gdybyśmy mieli państwo prawa, już autorzy byliby w kajdankach. Kolosalny przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABCDE UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS-owe IP: 77.236.25.* 04.01.11, 22:40 Jestem porażony wysokością tych kar. Nie róbcie sobie jaj z ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS-owe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 22:40 I bardzo dobrze . Tępić oszustów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-0 Re: UOKiK wlepia kary za nieuczciwe konkursy SMS- IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 01:31 nagabywanie sms-em nieletnich to tez powinno byc karane... moj synek przyszedł do mnie z sms-em: rozgrzana do czeronosci roztwarta oczekuje z zapytaniem: co to znaczy? i co mam odpowiedziec ze sie operator pomylił? codziennie pchene sa smsy które trzeba odczytac i kasowac trace czas i cierpliwosc szefa bo mysli ze zamiast pracowac flirtujemy... zadam pytanie czy opłata za telefon jest przyzwoleniem na ujawnianie moich danych i pozwoleniem na wysyłke sprosnosci, hazardu nagabywania nieletnich?.. szystko to jest sygnowane logo operatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahah 5mln zysku- 500tys kary....1mln zysku - 17tys kary IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 10:17 buahhahahh Odpowiedz Link Zgłoś