Dodaj do ulubionych

Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkiego ...

IP: *.xdsl.centertel.pl 16.03.11, 20:57
pełnometrażowy film hd przez umts w 2 godziny - smiech na sali, nie wiem czy 2 dni wystarczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: xcxc Re: Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkieg IP: *.play-internet.pl 17.03.11, 06:55
      nie masz to nie gadaj glupot, ja juz testuje to i mi sie ogolnie podoba. chociaz moge filmy sciagac szybko,a nie tak jak w Play-szok..ogolnie Polecam tego neta
      • manhu Re: Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkieg 17.03.11, 14:58
        Gość portalu: xcxc napisał(a):
        > nie masz to nie gadaj glupot, ja juz testuje to i mi sie ogolnie podoba.
        Ty i kto? :) Poczekaj, aż będziesz ty i 1000 ktosiów.
        • Gość: dexterek Re: Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkieg IP: *.ip.netia.com.pl 17.03.11, 15:03
          szybkości połączenia nie mierzy się w Mb/s. Tak mierzy się szerokość. Szybkość (Opóźnienie) mierzy się w standardowych jednostkach jak sekundy/milisekundy. A z tym w sieciach bezprzewodowych o dużym zasięgu jest cieniutko.
          • Gość: ja. Re: Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkieg IP: *.escom.net.pl 17.03.11, 15:22
            dexterek, w sekundach czy milisekundach mierzy się czas, Chłopaku.
            prawdą jest natomiast, że między zdolnością urządzeń do przesyłu danych a realnym przesyłem są rozbieżności - często bardzo duże. tu sporo mąci tzw "ping", a ten w sieciach typu "komórkowego" jest niebotycznie wielki zazwyczaj.
            • Gość: tb wymaga to uściślenia IP: *.54.19.145.static.telsat.wroc.pl 17.03.11, 17:04
              Bo są różne szybkości. Jedna, to jak dużo można przesłać w przedziale czasu. Druga, to po jakim czasie otrzymuje się pierwszy pakiet powrotny. Ta pierwsza przydaje się na przykład przy dużym ściąganiu, np obrazu linuksa, muzykę, filmy itp. Ale może to wyglądać tak, że zapuszcza się ściąganie i dopiero po odczuwalnej chwili zaczyna się postęp, który potem już szybko leci. Dla gier to raczej słaba cecha, tu ta druga prędkość jest istotniejsza: szybka i krótka odpowiedź. Właściwie to w tym drugim przypadku nie tyle o szybkość chodzi, co o czas reakcji, ale w potocznej mowie czas reakcji, prędkość/szybkość reakcji to to samo.
              • Gość: trompke dodalbym, ze obraz to niekoniecznie linuksa :0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 17:40
                chodzi o obraz dowolnego nosnika, pewnie najpopulaniejsze sa dzis dvd, ale ja np. robie sobie tak bekapy - obraz calego dysku
                • tbernard Re: dodalbym, ze obraz to niekoniecznie linuksa : 18.03.11, 02:46
                  partimage?
                  • Gość: aaaaa uwaga, artykuł sponsorowany IP: 149.156.14.* 18.03.11, 04:51
                    gwno o tym lte gangestera z siedmioma paszportami pisze juz kolejny raz, taki cykl artykulow sponsorwanych musial kosztowac majatek
        • Gość: Niepocieszony Re: Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkieg IP: *.centertel.pl 18.03.11, 04:52
          Masz 100-proc. rację. Ja np. zwróciłem wczoraj Polsatowi ten ich modem wraz z kartą bo nawet na Marszałkowskiej w Warszawie nie znajdywał mi sieci a jak już ("od wielkiego dzwonu" czyli po kilkunastu minutach prób :() znalazł to nie wczytywały się witryny...
    • Gość: czytelnik Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkiego ... IP: *.pub.sarocom.net 17.03.11, 08:33
      kto pisze te bzdury, tworzycie nowa fizyke? jakie 300Mbps, takie jak w gsmach 7,2Mbps? ciekaw jestem ile dostal pismak za napisanie tych bredni. 70Mbps realnego ruchu dla klienta koncowego to obiecywanie gruszek na wierzbie. nawet w warunkach labolatoryjnych przy zalozeniu jeden klienta na jeden sektor nie jest to latwe. w warunkach polowych gdzie na sektor przypadac bedzie zapewne kilkuset klientow realna predkosc przy odrobinie szczescia bedzie oscylowala wokol 1/100 podawanych wartosci. mozna to policzyc majac wiedze 16-latka z zakresu fizyki w gimnazjum.
      • Gość: finch Re: Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkieg IP: 192.100.112.* 17.03.11, 13:50
        Zgadza się pisamki podają i każdy myśli że to jest per klient a taka pojemność jest per sektor w idelanych warunkach . Namieszają ludziom w głowach a potem będzie płacz .
        • Gość: g Re: Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkieg IP: *.legnica.vectranet.pl 17.03.11, 14:16
          A tam zaraz płacz:)
          W przypadku CP im szybciej, tym gorzej.
          Testowałem to trochę, chwilowa prędkość wysoka, ale ciągle się rwie, tak że wcale nie jest przyjemnie jak na papierze, ale za to limitu zabiera od groma.
          Tak że im wolniej tym lepiej:)
      • zyzz_zyzz Re: Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkieg 17.03.11, 14:01
        Prawda jest taka, że nie opłaca się montować nowego, drogiego sprzętu na masztach gdzie jest niewielka liczba odbiorców, czyli dokładnie tam gdzie tego typu usługa jest najbardziej potrzebna. Jakiś czas temu ERA zaczęła stawiać nowy maszt w mojej okolicy. Myśle... będzie jakaś alternatywa dla uryniarza... pytam techników co montują - odpowiedź: GSM900 z demobilu. LOL. Na szczęście w moim przypadku uryniarz znacząco się poprawił, ale nie wszędzie tak jest.
        Jeżeli chodzi o miasta to tym bardziej nie ma to sensu. Ta prędkość maksymalna to nie jest dla jednego użyszkodnika - to jest całość dostępna dla wszystkich podłączonych userów. Więc w godzinach 16-21 może będzie ten 1 mbit jak jednocześnie zacznie zasysać kilkaset ludzi jednocześnie.
    • sam_fany83 Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkiego ... 17.03.11, 13:47
      A jakie będą limity pobranych danych takiego internetu?

I jakie będą ceny?
    • Gość: tow.Wiesław Re: Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 13:48
      O to już trzeba rozpisać konkursy na posady w urzędach. Szybszy transfer, więcej filmów do zarejestrowania, więcej wniosków o rejestrację do rozpatrzenia.
    • needmoney Czym tu się podniecać ? 17.03.11, 13:58
      Kopa bzdur sponsorowana ;-)
      Czym tu się podniecać ważny jest realny zasięg, limity danych i cena, jesteśmy w czarnej doooopie jeszcze z umts-em o naziemnej telewizji cyfrowej nie wspomnę a tu nowiny. Niech powstanie oferta mobilnego netu z realnym transferem 1mb i bez limitów za rozsądną cenę to będzie sensacja ...
    • Gość: ad Wszystko fajnie, ale zapominacie o jednym IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 14:10
      prędkość u klienta to nie jest prędkość na serwerze. Większość serwerów czy tego chcecie czy nie limituje pasmo do 100Mb/s dla klientów. Czasami nawet i mniej.

Także prędkość ściągania nie przekroczy 100-300kB/s maksymalnie. I mowa tu o dużych serwerach.

Także ja bym nie mówił jeszcze HOP. Osiągnięcie 15Mb/s nie w testowych warunkach udaje się chyba tylko w p2p.
      • Gość: zyzz_zyzz Re: Wszystko fajnie, ale zapominacie o jednym IP: *.toop.pl.227.2.83.in-addr.arpa 17.03.11, 14:42
        To raczej rzadkość niż norma.
      • Gość: puch4cz lacze dostepowe a siec szkieletowa IP: *.cisco.com 17.03.11, 18:05
        na laczu dostepowym moze byc i 10 Gbps. Ale co z tego, jesli jeden segment sieci pomiedzy dwoma punktami jest 100 Mbps i do tego korzysta z niego w h.... urzadzen? ano wtedy nie bedzie 10 Gbps ani nawet 10 Mbps...

ale marketing dalej dziala w najlepsze a frajerzy to kupuja :D
    • luket82 Szybkość będzie zgoła inna... 17.03.11, 14:13
      Może prędkość dojazdu ciężarówek z nowym sprzętem przekroczy 70-tkę, ale jeśli chodzi o szybkość transmisji to nie ma się co łudzić, szału nie będzie. Poza tym proszę gazetę o pisanie po polsku (internet nie ma prędkości!).
    • hdtvpolska o przełom 17.03.11, 14:42
      Panuje tu histeria. Dramat. SKANDAL. Oszustwo.....
      Cieszmy się, że w Polsce prywatny inwestor ruszył z testami super nowoczesnego systemu LTE.
      BRAWO.
      Dziękuję bardzo, Panie Solorz.

W dobie kiedy każdy telewizor podłączony do netu może wyświetlić kontent, to wszytko jest uzależnione od przepustowości i szybkości transmisji danych.
      Do tej pory tylko sieci kabliwe (ASTER) dawały NO LIMIT szybki transfer.
      Nie mówię o www czy poczcie ale o HD TV w realtime.

A wiocha ?
      Ten skok cywilizacyjny dostajemy od Pana Solorza.
      Właśnie teraz.
      POLSKA weszła do rodziny narodów spełnionych.
      • Gość: ja. Re: o przełom IP: *.escom.net.pl 17.03.11, 15:28
        >> Do tej pory tylko sieci kabliwe (ASTER)

Nie no, nie przesadzaj, Aster jest siecią imho podkablawą a nie kabliwą (ie u mnie nie ma światłowodu).
    • Gość: ronin Mobilny internet z anteną ? hahaha :) IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 15:31
      Szkoda, że nie powiedzieli o tym, że aby uzyskać taką prędkość to trzeba wystawić za okno antenę. To ja się pytam jaki on mobilny ?
      • Gość: :-))) Re: Mobilny internet z anteną ? hahaha :) IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 15:39
        > Szkoda, że nie powiedzieli o tym, że aby uzyskać taką prędkość to trzeba wystaw
        > ić za okno antenę. To ja się pytam jaki on mobilny ?

Chodzisz z anteną w plecaku, znaczy się, jesteś mobilny.
    • amirez 100Mb od ręki 17.03.11, 17:32
      W Poznaniu 100 Mb od ręki oferuje Inea.pl
      To co wy pie...cie, ze nikt w Polsce nie ma?
      Sam mam 50Mb i śmiga bez problemów.
      Osiedlowe sieci w Poznaniu oferują 100/50Mb.
      ------------------------------------------------------------
      Dzikość internetowa tylko w Polsce B i C jeszcze jest!
    • Gość: rinzler Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkiego ... IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 18:11
      limit 100 GB, prędkość 73Mb/s
      a więc miesięczny limit można wykorzystać w 3 godz. :-)
    • sselrats Polska jedenasta Japonia 17.03.11, 18:29
      Dziesiec lat temu w Japonii 150 Mbps bylo standardem...
    • ko_mentator Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkiego ... 17.03.11, 18:57
      Mam pytanie do operatora eksperymentatora: Jakim łączem i dokąd będą połączone stacje bazowe, skoro ma z nich pójść w świat (ileś tam)x73 Mb/s? Bo jak dotąd, to w Polsce powiatowej, o ile wiem, takie łącza mają 2 Mb/s.
    • Gość: xx Re: Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkieg IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 23:45
      Takie artykuły to nic tylko d.pa ze śmiechu odpada. Jakie 73Mbit? Limit 100GB? Na 3h starczy? Jaka technologia, w centrum Wawy, za 2 lata we Wrocławiu, a tam gdzie faktycznie mogłoby mieć sens będzie nadal GPRS.

Przestańcie pier.olić głupoty tylko zróbcie REALNIE 1Mbit bez limitu to ludzie się rzucą na to jak szczerbaty na suchary!

Ale nie, zamiast prawdziwej usługi robicie ludziom wodę z mózgu... ŻENADA!
      • Gość: karol Re: Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkieg IP: *.bas.roche.com 21.03.11, 16:10
        Bo sie poplujesz...

Realny 1Mbit bez limitow oferuje prawie kazdy, nawet moja WiMax'owa Netia. Niech oferuja realne 10Mbit to wtedy bedzie cos...

• Gość: grr Cyfrowy Polsat ruszył z testami ultraszybkiego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 01:26
      srutu, tutu, majty z drutu, typowy marketingowy belkot humanisty na stolku z przydzialu rodzinnego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka