Gość: gaga Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 15:16 A co to górnik? Swieta krowa? W krajach w których wydobywa się ropę to cena za litr kosztuje 70gr. U nas wydobywa się wegiel i jest on najdroższy w Europie. Dlaczego? Bo górnicy zarabiają takie kokosy że głowa boli. Uczyć im się nie chciało a teraz zarabiają 2-3 razy tyle co np nauczyciele. To skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstrac IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 15:42 No gornik jest winien,cmoki wejzyjcie w lustro,dwie lewe rece i ryczycie malo.Z Tuskym Irlandia budujecie,nietrzeba juz jest mozecie wyjerzdzac.Autonomia dla Slaska. Odpowiedz Link Zgłoś
hub381 Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? 26.03.11, 15:44 Najpierw daje rząd lekką ręka przywileje emerytalne aby po 6-ciu latach znów odbierać. Tego nie rozumię?Premierze zabierz się za "urzędasów"różnej maści,którzy udają że pracują. To jest polskie myślenie i znów mam na myśli powiedzonko Bismarcka-"Daj Polakom władzę a...." Nic dodać nic ująć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defcon Bandyckie zewiązki zawodowe chroniące nierobów IP: *.kopanet.3s.pl 26.03.11, 15:50 Na każdej kopalni cięzko pracuje ok 100-150 ludzi oni faktycznie powinni iść na emeryturę po 25 latach. Cała reszta to złodzieje nieroby i pijaki. A ich praca jest niebezpieczna - oczywiście jak jedzie sie z przepitym pyskiem ba dół to sa wypadki. Jak ja kończyłem szkołe na kopalnie szedł cały margines nieuki, lesery, wagarowicze których IQ jest porównywalne z pierwotniakiem i to widać na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Bandyckie zewiązki zawodowe chroniące nierobó IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 15:55 Tak margines spoleczny zwozony z calej Polski twoi krewniacy tez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarek77777777 Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? 26.03.11, 15:55 Oczywiście że zreformować tzn. górnicy, którzy pracują pod ziemią powinni mieć możliwość przechodzenia na wcześniejsze emerytury ale tylko oni!!!! Pozostali normalnie. Dlaczego np górnicy kopalni odkrywkowych tzn węgla brunatnego mają równiez ten przywilej ???? Praca pod ziemią jest bardzo szkodliwa i rozumiem to ale ci pozostali ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mediawasmanipuluja Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? IP: *.munitus.3s.pl 26.03.11, 16:09 największym bagnem w tym kraju jest władza i kościół (chociaż w naszym przypadku to w zasadzie synonimy), a nie górnicy. właśnie to różniło rządy PISu i PO - PIS kradł (jak wszyscy w tym kraju), ale oszczędzał tego zwykłego szaraczka, PO kradnie ale pierwszymi których wykończą będą zwykli ludzie ciułający od wypłaty do wypłaty. nie dajcie się omamić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Brawo Panie Premierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 16:10 wszyscy musimy ponosić koszty kryzysu u reform dosć świętych krów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekum@niczny Tusk potrzebuje pieniedzy na splate lichwy +++++++ IP: *.dsl.bell.ca 26.03.11, 16:23 Pracuj gorniku, ryzykuj zycie 900 m pod ziemia, bo agent i sabotazysta tusk potrzebuje wiecej pieniedzy na splate dlugu zydom. Zwroc uwage Polaku, ze oni zalichwiaja dany kraj proporcjonalnie do mozliwosci platniczych. Japonia np. jest najbardziej zalichwiona bo japonczycy najwiecej pracuja. Kiedy wreszcie zydowska cenzura oblokuje moj profil? To jest POLSKIE FORUM DLA POLAKOW. Zydzi maja swoje forum w izraelskim Haaretz. Do policji monitorujacej internet: dlaczego policja nie zaaresztowala jeszcze cenzorow za ponizsze posty? W szefostwie policji tez sami zydzi? CYTAT Z GAZETY: - takie posty zydowska cenzura trrzyma na forum zeby lzyc Polakow: ojciecniebieski A ja zesralem sie na krucyfiks atropos27 w kosmos wyslac te cala czarna pojebana sekte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekum@niczny Ile pieniedzy tusk zawiozl do izraela ???????????? IP: *.dsl.bell.ca 26.03.11, 16:31 Polaku domagaj sie aby rzad ujawnil ile pieniedzy tusk wywioz do izraela? Prasa zydowska pisala ze zydowskie zadania wynosza 20 mld. Przypominam ze Polska zaplacila zydom w 1960 roku ich "roszczenia majatkowe". Ale zyd nigdy nie ma dosc wiec po uplywie 50 lat oni znowu maja "roszczenia" . A gdy im to zaplacimy, to po uplywie 50 lat wystapia z nowymi. Zadziwiajace ze zydzi nie zaplacili Polsce nastepujacych roszczen majatkoweych: 1/ za pierwsza i druga wojne swiatowa TRYLION dolarow plus zwrot wschodnich terytoriow ktore polska utracila w wyniku dzialania zydowskich dezydentow z Jalty i Poczdamu. 2/ za nikomu niepotrzebne powstania i insurekcje ktore ratowaly zydowskie rewolucje w innych czesciach Europy 100 mld dolarow. 3/ za zydowska komune i zbrodnie stalinowskie jeden TRYLION dolarow 4/ za klamliwe nazwanie obozow koncentracyjnych ( ktorych zalozycielem byl ZYD Reinhard Heydrich ) POLSKIMI OBOZAMI, jeden tysiac dolarow dla kazdego Polaka bez wzgledu czy mieszka w kraju w ktorym zydowska prasa dopuscila sie przestepstwa klamstwa oswiecimskiego czy w polsce. Dalsze roszczenia beda po zaplaceniu powyzszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saviola obiecanki cacanki IP: 89.174.34.* 26.03.11, 16:42 obiecanki cacanki czy strategia wyborcza? jak to drugie to bardzo odważne, o ile zrealizują,a nie obiecaja i nic nie zrobią mam nadzieję, że to koniec dokładania do emerytur górnikom Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba może by tak podać realny koszt węgla - 3 tyś/T 26.03.11, 16:55 czy może więcej? Po doliczeniu młodzieżowych emerytur i innych przywilejów, wielokrotnym, ciągle "ostatnim' umorzeniom długów podatkowych i zus-owych kopalni - okaże się polski wegiel jest już droższy od najdroższego gazu. A po uwzględnieniu szkód górniczych, kosztów wypadków i nadchodzącym opłatom za CO2 kilogram Polskiego Węgla zrówna się ceną ze srebrem. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? 26.03.11, 16:56 "- Coś za coś. Nie ma nic za darmo - mówi Czerkawski." I jak zwykle wyszczekał ten co najwięcej dostaje za darmo. Bo przecież te wszystkie górnicze przywileje to są właśnie za darmo. To nasza władza postokrągłostołowych durniów, ze strachu przed górniczym bydlęcym rozbojem przyznała je naszym kosztem by mieć święty spokój. W grę wchodziła rowniez (podobnie jak u stoczniowców ) solidarnościowa przeszłość. Byli jej silą sprytnie i słusznie wykorzystaną przez cwaniaczków nazywanych w owym czasie "solidarnościowymi ekspertami". Przez 20 lat kosztowali nas w dzisiejszych cenach co najmniej 90 mld zlotych (4,5 mld rocznie emerytury) nie mówiąc juz o darmowym naszym wspólnym węglu za wydobywanie którego nie płacą nam czyli państwu żadnych praw wydobywczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_xxxx Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 16:56 Z perspektywy czasu - oni mają rację. Po tych dwudziestu kilku latach - już widać. Ci, którzy uwierzyli w reformy, solidarność, przekształcenia, konieczność wyrzeczeń w imię przyszłości (ha ha..) - mają oraz gorzej. Ich dzieci zostały na lodzie, na śmieciowych umowach po kilkaset złotych miesięcznie - pozostaje marzyć żeby mogły wyjechać. Oni sami dostaną głodowe emerytury, a przy głodowych wypłatach przez te dwadzieścia lat - niewiele odłożyli. Czas pokazuje, że wygrali ci, którzy od początku mówili "nie". Każdy ma jedno życie - naiwni przegrali. I to nie górnicy ich okradli. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "I to nie górnicy ich okradli." Szabrowali na swoj 26.03.11, 17:24 "I to nie górnicy ich okradli." sposób, korzystając cały czas za darmo, od pierwszych latach demokratycznej władzy w kraju będącym w głębokim kryzysie z blisko 20% bezrobociem, z tych samych swoich PRL-owskich przywilejów do których tak się przyzwyczaili, że na wszelkie próby ograniczenia tego ich szabrownictwa reagowali, jak kilka lat przed gmachem Sejmu, bydlęca wściekłością dewastując wszystko co było pod ręka. I cały czas, dużo bardziej niż w PRL-u z racji na wartość złotówki, okradają nas do dzisiaj. Re: Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polks Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? IP: *.ronus.pl 26.03.11, 17:16 To jedyny dobry pomysł Tuska.!!! Znam policjantów, młodych na emeryturze, wszystko maja , kasę. Górnicy też, jak nie chcą niech w tym zawodzie nie pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
mporo Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? 26.03.11, 17:39 A ja chcę elektrownie atomowe, i wtedy niech sobie górnicy strajkują ile chcą, mogą nawet nie wychodzić z tych kopaln i całymi latami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: móndórowy Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 17:53 Jeśli nauczyciele też będą pracować dłużej to my się zgadzamy. ! Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstrac 26.03.11, 17:57 pracują dłużej - po ubiegłorocznej zmianie prawa pojedyńczy nauczyciele odchodzą wcześniej po prostu - nie opłaca się im, wolą pracować dłużej i mieć wyższą emeryturę i nagle zdrówko się "znalazło" by dłużej pracować Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Nie kłam: nauczyciele już pracują dłużej 26.03.11, 18:02 Jako nauczyciel możesz przejść na emeryturę w wieku 65 lat - chyba że jesteś kobietą, wtedy wiek emerytalny wynosi 60 lat. Parę osób w tym zawodzie korzystało do niedawna z emerytur pomostowych, których też nie można porównać z pełną emeryturą, jaką dostaje górnik. Ale jeśli masz pięćdziesiąt kilka lat i znudziło Ci się uczenie nieswoich dzieci, to możesz się co najwyżej przekwalifikować. Teraz nie dostaniesz już nawet pomostówki. Odpowiedz Link Zgłoś
mporo Re: Nie kłam: nauczyciele już pracują dłużej 26.03.11, 18:18 Powiedz mi a dlaczego miałbyś (ałabyś) niby dostać pomostówkę czy wcześniejszą emeryturę? bo co ? bo jesteś nauczycielem? Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Tak się składa, że nie jestem nauczycielem 26.03.11, 18:34 I wcale nie twierdzę, że należą im się wcześniejsze emerytury. Po prostu wyprowadzam przedmówcę z błędu. A inna sprawa, że nie rozumiem, dlaczego skoro z jednej strony wszystkim wydłużono wiek emerytalny, a niektórym grupom zawodowym odebrano przywileje - w tym takim grupom, jak nauczyciele, których praca, w przeciwieństwie do pracy górników, ma strategiczne znaczenie dla naszego państwa i bedzie wpływać na wysokość emerytur, które my będziemy dostawać - z drugiej strony pozostawiono grupy świętych krów, do których wszyscy mamy teraz dopłacać. Prawo do wcześniejszych emerytur dla wszystkich byłoby utopią z punktu widzenia ekonomicznego, ale z punktu widzenia etycznego byłoby jednak sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski chciałem powiedzieć: sprawiedliwsze 26.03.11, 18:41 Chiałem napisać nie "sprawiedliwe", a "sprawiedliwsze", niż ten system, który mamy obecnie. Osobiście nie mam nic przeciwko przejściu na emeryturę po ukończeniu 65 lat - o ile nie będę musiał dopłacać do młodocianych emerytów pobierających świadczenia już w wieku 42 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mporo Re: chciałem powiedzieć: sprawiedliwsze 26.03.11, 19:32 I tu się zgadzamy, niestety są dobrze zorganizowani, i umieją walczyć o swoje przywileje. Niestety w tej chwili wiedza że bez węgla nasza gospodarka się ugotuje. Jakie jest rozwiązanie? Niestety energia atomowa. I nie wiem dlaczego do tej pory jeszcze nic w tej kwesti nie zrobił żaden z rządów. Puty są pieniądze z Uni Europejskiej należy wybudować jak najwięcej elektrowni jądrowych. Co więcej powinny to być państwowe elektrownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ker Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 18:11 4.5 mld rocznie dopłat do górnictwa - ja cie nie pier - do le. Gdzie są ci eksperci twierdzący, ze energia odnawialna jest nieopłacalna??? Gdyby do odnawialnej dopłacać 4.5mld rocznie tak jak do czarnej energetyki okazałoby sie, że prad z węgla wcale nie jest tańszy. Nie licząc spustoszeń jakie dymy z elektrowni czynią w płucach milionów Polaków i tysięcy hektarów hałd popiołów. 4.5mld rocznie.... Przecież z tych 300tys górników ( 100 pracujących i 200 na emeryturze) pod ziemią pracowało tylko kilkanaście %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? IP: *.tktelekom.pl 26.03.11, 18:25 Może by zaprosić pana premiera do kopalni niech tylko zjedzie na dół zwiedzi i wyjedzie,może zmieni zdanie.Nie jestem górnikiem,byłem zwiedziłem,dziękuję nie skorzystam,pod ziemię niech kładą mnie inni, sam nie będę się tam pakował. Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek11 nareszcie... a i tak za późno 26.03.11, 18:28 brawo Panie premierze..pora skończyć z tymi świętymi krowami pełnymi przywilejów rodem z PRLu' Oczywiście należy rozróżnić górników dołowych tych na serio pracujących, od "górników" czyli urzędasów i innych nierobów pasożytów na kasie podatników a mających wszelkie przywileje górnicze. Dlaczego podatnicy w Polsce mają do górnictwa dopłacać? Jest gospodarka rynkowa... do mojego hobby nikt nie dopłaca. Jeszcze raz gratulacje Panie Premierze za odwagę ruszenia tego g....... (ale będzie ujadanie kundli maści wszelakiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: nareszcie... a i tak za późno IP: *.150.155.217.internetia.net.pl 26.03.11, 18:52 Chciałbym mieć tyle optymizmu, ale niestety rzeczywistość jest inna: -nie miało być przywilejów a są, -nie miało być podatku belki, a jest, -miała być reforma krusu, i nie ma -waloryzacja emerytur miała w wiekszy stopniu uwzględnić wzrost plac i nie uwzględniła, a wcześniej Tusk mówił ,że nie może być większa bbo poprzednicy nie uwzględnili w budżecie, teraz też nie ,bo kryzys- czysty cynizm i kpina, liczne zapowiedzi i nici. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwiedziony Tusk zenada IP: *.adsl.xs4all.nl 26.03.11, 18:41 Tusk jest albo zbyt z korumpowany albo zbyt nieudolny by cokolwiek pożytecznego zrobić Dla mnie to cienias żyłujący na biedocie i naiwności ludzi .Ta partia nic nie zrobiła pożytecznego dla OBYWATELI i nie zrobi ponieważ na to nie pozwoli biznes .Polskę tak i tak nie minie rozróba .Ten rząd jest żałosny jeszcze tak daremnego rządu nie było banda debili ponad prawem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańsk Jakdługo muszę utrzymywać rodziny górników?a honor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 18:42 1 mld euro rocznie górnictwo okrada podatnika!!!!! wcześniej odprawy, dotacje 700 mld zł przez 15 lat.......skonczyły się czasy KOMUNY a Śląsk jeszcze z PRL nie wyszedł a górnik na chama wyciąga łape po naszą podatki, gdzie HONOR ŚLĄZACY? Czyżby ludzie bez honoru? Chcecie autonomii? komedia!!!!! Jak nie dostaniecie naszej kasy to zbankrutujecie w jeden rok!!!! okradają podatnika ; 13 tka, 14 tka, deputat, barbórkowe!!!! To jest chamstwo !!!!! Kopalnia nie przynosi zysku a górnik dostaje 16 pensji!!!! i co mówi górnik? mam ciężką pracę!!!! Człowieku to nie komuna !!!! Pracownika nie oceniasz dzisiaj czy po robocie ma mokra koszulę ale co ma w głowie!!!! A co ma w głowie górnik? rzuca kamieniami w budynki rządowe, samorządowe, niszczy w Warszawie chodniki, sklepy paląc opony, rzucając kamieniami..... To terroryzm prymitywny terroryzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Krzych Tusku Górnicy sami bez nakazu będą pracowac dłużej IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 18:43 po wprowadzeniu 10 lat temu OFE w jestem tam obowiazkowo r. 1970 mam mam 23 lata dołu po naliczeniu za 2 lata moja emerytura wyniesie 1790,00 zł sam bez zadnego nakazu będę pracował napewno jeszcze 10 13 lat rząd nic nie musi robić górnicy sami muszą przyjść po rozum do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
alboalboalbo Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? 26.03.11, 18:43 Dlaczego nasz niemrawy rząd proponuje szczątkową reformę emerytalną. Dlaczego nie ruszają przywilejów odwiecznych świętych krów, jak: księża, rolnicy, sędziowie, itp..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań Łapy precz od moich podatków górniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 18:45 Górnik mówi, mam ciężką pracę - chcesz pokaże ci po robocie mokrą koszulę!!!!!! Górniku załamka, dzisiaj nie oceniam pracownika po mokrej koszuli ale co ma we łbie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajdak Za pysk brać te nieroby IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 19:23 Najwyższy czas ograniczyć tej hołocie koryto. Do roboty nieroby jak inni uczciwi ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Za pysk brać te nieroby IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 21:21 Taaaak? A może ty powiesz o sobie jaki ty jesteś uczciwy i w uczciwym pracusiu zawodzie robisz? Pewnie masz jakiś sklepik,ale wiedz o tym,że handel jest wyjątkowo oszukańczy.Nie bez powodu przed wojną niektórzy mawiali,że lepsze jest 10 deko handlu niż kilogram złotej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybniczanin Nareszcie ktoś bierze się za tych nierobów górnikó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 19:59 górników. Jestem mieszkańcem Rybnika (Śląsk) uważam że górnictwo to największa patologia jaka dotknęła ten region. Pijaństwo, korupcja, oszustwa - to dewiza dzisiejszych kopalni. Ręka rękę myje. Na kopalni oszukiwanie to coś normalnego. Lewe zwolnienia lekarskie, masowe nieobecności w pracy w dniach wypłaty (wszyscy piją). Wypadki pijanych górników, którzy są wybielani przez kolegów żeby ZUS wypłacił odszkodowanie (lewe protokoły lekarskie, lewe protokoły BHP itd.) I ci ludzie (często ledwo władający długopisem - bo tak całkiem serio to większość ma po prostu kłopoty z pisaniem), dostają srogie pensje, po 25 latach odchodzą na emerytury, (często ledwo po 40 roku życia). Teraz pytanie czy Nas Polaków na to stać? Czy stać nas na utrzymywanie takich lewusów? Niech nikt nie pisze że to taka ciężka praca, tak samo ciężka i niebezpieczna jak praca na powierzchni. Statystycznie rzecz biorąc to górnictwo jest jednym z bezpieczniejszych zawodów. Choć ludzie nabierają się na tekst: "To ciężka i niebezpieczna praca" - nie prawda (podobnie ludzie często wierzą w mit że latanie samolotem jest najbardziej niebezpiecznym środkiem transportu, a jest najbezpieczniejsze). Otóż średnio w tym kraju rocznie ginie 30 górników - przypomnijmy w zawodzie w którym pracuje 200 000 ludzi, z tych statystyk jasno wynika że praca jako kierowca ciężarówki, jest bardziej niebezpieczna od górnictwa. Uważam że górnicy pracować powinni TAK samo jak wszyscy, - JAK się nie podoba? To nikt nie każe tym ludziom robić na dole ,... mogą pracować gdzie indziej jak im nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Nareszcie ktoś bierze się za tych nierobów gó IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 20:38 Policz gamoniu bez szkoły jaka jest roczna śmiertelność wśród kopidołów a żołnierzy łącznie tymi,którzy biorą udział we wszystkich misjach i MOŻE zrozumiesz,że piszesz brednie.Statystyku za dychę podejrzewam,że wiedzę o górnictwie czerpiesz pomimo tego,że mieszkasz na Śląsku od jakiegoś zapijaczonego sąsiada,który kiedyś "robił" na przykład w Chwałowicach i za gaz wywalili z roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekum@niczny Re: "statystycznie rzecz biorac" +++++++++++++++++ IP: *.dsl.bell.ca 27.03.11, 10:22 Re: "statystycznie rzecz biorac" Statystycznie rzecz biorac, gdy ide na spacer z psem, to kazdy z nas ma 3 nogi. Statystycznie rzecz biorac, gdyby moja koza miala odpowiednie POCHODZENIE i RELIGIE, dostalaby nobla, zostalaby "profesorem", "reformatorem", "prywatyzatorem" lub ministrem finansow. Polak spi a dlug mu rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstracje? IP: *.leon.com.pl 26.03.11, 20:02 Gornicy pracuja 25 lat ale praca kiedys a dzisaj jest nieporuwnywalna a pracowali do 55 roku zycia. Teraz taki po 40 idzie na emeryture i zaraz zatrudnia sie w firmie ktora pracuje na zecz kopalni na dole. Malo tego oficjalnie zarabia tysiac pare zlotych a w kopercie dostaje reszte zeby mu emerytury nie zawiesili. A ilu to pracuje na czarno poza gornictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Tusk: Górniku! Pracuj dłużej. Będą demonstrac IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 21:08 Szymon, jesteś socjalistycznym demagogiem bo śni ci się urawniłowka i nie możesz zdzierżyć tego,że ktoś lepiej od ciebie zarabia. Mam propozycję dla ciebie taką,żebyś zatrudnił się w kopalni i najlepiej nie na przodku ale w transporcie i poznał ten chleb. A co do zarobkowania na emeryturach to robią tak wszyscy przedstawiciele wszystkich zawodów o ile mają na to ochotę i możliwości. Państwo jest skończonym dupkiem bo powinno w każdym przypadku pobierać ZUS-owski podatek ale to już nie jest winą zatrudnionych pracowników tylko nieudolnego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś