Dodaj do ulubionych

Działki budowlane w cenie

• Gość: meeee Na potęgę Posępnego Czerepu! Mam władzę! IP: 85.222.43.* 21.05.11, 13:46
      Wypisuję sponsorowane bzdety i mam władzę nad jeleniami prowincjonalnymi!
    • panbramkarz Działki budowlane w cenie 21.05.11, 14:05
      Ceny dzialek rosna i beda rosly moze jeszcze ta sytuacja nie ma miejsca w calej Polsce. Ale wzrost cen dzialek nie jest i nie bedzie spowodowany jakims budowlanym bumem ale nadchodzaca coraz wieksza inflacja spadkiem zaufania do politykow i bankow. Jezeli ktokolwiek ma jakies oszczednosci to logiczne ze najlepiej je ulokowac w "ziemi" niz w banku gdzie oprocentowanie nawet nie pokrywa inflacji. Z tego samego powodu coraz mniej osob chce sprzedawac. Sam mam dzialke ktora teoretycznie moglbym sprzedac ale nie za cene taka jaka byla rok temu chociazby dlatego ze sila nabywcza pieniadza ostro spadla, wiec niech dzialka sobie lezy jesc nie wolano chyba ze trafi sie naprawde ktos z konkretna kasa i da taka cene ktora i mnie "zlamie".
      • hit.and.run Re: Działki budowlane w cenie 21.05.11, 15:59
        Typowo zyczeniowa gadka "beda rosly bo ja mam dzialke i nie sprzedam za mniej niz sobie wymarzylem".

Tylko ze mozliwosci kupujacych ograniczone sa przez wielkosci kredytow a te przez zdolnosci kredytowe kupujacych ktore caly czas maleja (stopy do gory, inflacja w gore - ceny zywnosci pradu, gazu paliwa do gory)

Ty nie sprzedasz sprzeda ktos inny kto bedzie musial sprzedac.

Podobne "wishful thinking" bylo kiedys o mieszkaniach "nie beda tanialy bo ani deweloperzy ani inwestorzy nie obniza bo bleblebleble".
        Czym sie to skonczylo widac dookola. Inflacja zaczyna zasuwac a mieszkanka wbrew pozorom zamiast drozec, tanieja. Kwestia czasu kiedy w tym bidniejacym zascianku Europy, wlasciciele ziemi beda musieli zrozumiec to samo.
        • Gość: im dokładnie IP: 89.204.153.* 21.05.11, 16:23
          Poza tym ceny z ogłoszeń to inna bajka. Jak masz gotówkę to idziesz po działkę za 100 tys., mówisz że dajesz 80 tys. i dostajesz ją za 80 tys. A gdyby się dobrze targować, to dostaniesz za jeszcze mnie. Zobaczcie daty zamieszczania ogłoszeń, których czas życia można już liczyć w latach (!)
      • Gość: im coś Ci się poknociło IP: 89.204.153.* 21.05.11, 16:20
        ceny działek będą spadać ze względu na inflację (bo ludziom wzrosną inne wydatki i mniej będą zainteresowani kupnem działki), niż demograficzny (bo kto te działki będzie kupował, skoro mniej ludzi będzie niż działek), emigrację (patrz - niż demograficzny), przykręcenie kurka kredytowego, koniec programu developer i bank na swoim (miejmy nadzieję, każda sztuczna regulacja i manipulacja jest zła i prowadzić może do chory sytuacji - patrz ceny nieruchomości sprzed dwóch lat, na szczęście to już powoli przeszłość) itd. sam z żoną otrzymałem 1000 m2 działki budowlanej od teściów, poza tym jeszcze po mojej stronie rodziny jest jeszcze trochę ziemi, która zostanie sprzedana w najbliższym czasie po dosyć okazyjnej cenie, żeby kasę po prostu wrzucić w budowę dwóch domów (mój i mojego brata). wiem, że nie wszyscy mają tyle szczęścia, ale niż demograficzny doprowadzi do tego, że mieszkania będą stały puste i inwestycja w nieruchomości nie jest w tym kraju najtrafniejszą. pozdr
        • panbramkarz Re: coś Ci się poknociło 21.05.11, 16:59
          Inwestycje w mieszkania i domy rzeczywiscie sa nieoplacalne w dluzszej perspektywie bo za jakis czas zmieni sie sposob budowy zmieni sie "moda" na dany "styl" domu/mieszkania ale pusta dzialka bedzie zawsze w cenie i nie chodzi mi tu o nabywcow "na kredyt" ale mimo ubozenia coraz wiekszej czesci spoleczenstwa jest tez grupa ludzi ktora sie bardzo bogaci i to oni beda inwestowac w zakup dzialek bo jako biznesmeni wiedza ze bankom i rzadom nie mozna wierzyc. Jak juz wykupia dzialki od tych co beda zmuszeni ze wzgledow ekonomicznych je sprzedac to ceny zaczna gwaltownie rosnac gdyz wiekszosc dzialek znajdzie sie w rekach ludzi ktorzy nie musza ich sprzedawac a traktuja je jako inwestycje wieloletnie.
          • Gość: im Re: coś Ci się poknociło IP: 89.204.153.* 21.05.11, 17:38
            a jak na emeryturze (niskiej) będą chcieli sprzedać (bo niska emerytura), a okaże się, że nie ma komu? to naprawdę może w ten sposób zadziałać. w dzisiejszych czasach trudno o dobrą inwestycję, wiele ewentualnych inwestycji to bańki, które mogą pęknąć. a w nieruchomościach dochodzi niestety fakt niżu demograficznego. sam dam radę postawić dom do zamieszkania (nie wliczając w to kosztów działk) w 5 lat bez kredytu, dlatego przypuszczam, że nie należę do biedniejszej części społeczeństwa. tak właśnie zrobię, ale działki nie potrzebuję, bo dostałem i tak będzie coraz częściej. kiedyś ludzie kupowali większe działki, dziś mniejsze (bo inne koszty życia rosną, podatki raczej będą rosnąć), za to dzisiejsza rodzina to 2+1, więc działkę dostanie dziecko i również nie będzie musiało kupować nowej. jak się dom zestarzeje, to się go wyburzy i postawi nowy :)
          • owrank Re: coś Ci się poknociło 22.05.11, 00:07
            > ywie bo za jakis czas zmieni sie sposob budowy zmieni sie "moda" na dany "styl"
            > domu/mieszkani

wiesz, jest jedna moda która trwa chyba ze 100 lat i to na całym świecie - moda na fajne mieszkania w fajnych miejscach. jak sobie poczytasz trochę historycznych książek to nawet w Warszawie najfajniejsze 100 lat temu były te części miasta, które i dzisiaj cieszą się największym wzięciem...
            • cezaryga Re: coś Ci się poknociło 22.05.11, 11:33
              Folwark Ursynów 100 lat temu cieszył się w Warszawie największym wzięciem? A może Powiśle? To był przecież rok 1911. Warszawa kończyła się za placem Unii Lubelskiej.
    • hooligan1414 a ja dostałem działkę po babci 21.05.11, 14:05
      400 metrów od granicy administracyjnej miasta wojewódzkiego średniej wielkości. 300 metrow do asfaltu (w przyszłości będzie mniej). Mediów brak, ale zrobienie własnej studni i założenie POS w zasadzie wyszło w kosztach podłączenia do sieci. A kto wie, czy nawet nie taniej. Generalnie ceny działek w tym kraju sa chore - współczuje ludziom, którzy chcąc postawić wałsną chawirę musza płacić wysokie kwoty za spłachetek ziemi. To po częsci skandal dla tego państwa - tyle gruntów do niego należy, leżąc latami praktycznie bezużytecznie. zamiast oddawać tę ziemię chętnym obywatelom i pomogać w budowie (np. 5-6 rodzin robi ściepę i buduje np. tani segment wg jakiegoś taniego projektu typowego, który państwo kupuje u architekta a potem udostepnia młodym rodzinom) róźnymi sztuczkami utrzymuje wysokie ceny nieruchomości. powiecie, ze moja propozycja to utopia? fakt, w tym kraju nawet równe drogi bez dziur to utopia. Eeech ,przeklęta ziemia
      • Gość: leck_mich Re: a ja dostałem działkę po babci IP: *.pools.arcor-ip.net 21.05.11, 14:56
        A jak pojedziesz na Bialorus to bedzie jeszcze korzystniej. Szeokiej drogi...juz czas.....
        • hooligan1414 Re: a ja dostałem działkę po babci 21.05.11, 15:19
          a tym kim jesteś, cwaniaczku z miodem w uszach? develem? pastowanym szczurem z okienka w Open Fajansie? a może spadkobiercą małorolnych, którzy pół wieku temu dostali z reformy rolnej parę hektarów pod miastem?
          • sorapis Re: a ja dostałem działkę po babci 21.05.11, 15:55
            10/10

;)
            • wymiatator1 Re: a ja dostałem działkę po babci 21.05.11, 22:01
              hooligan dzisiaj w dobrej formie :D
          • klaun.szyderca Re: a ja dostałem działkę po babci 21.05.11, 16:48
            > a tym kim jesteś, cwaniaczku z miodem w uszach? develem? pastowanym szczurem z
            > okienka w Open Fajansie? a może spadkobiercą małorolnych, którzy pół wieku temu
            > dostali z reformy rolnej parę hektarów pod miastem?

Wiesz, pohamuj język odrobinę, bo póki co to ty wychodzisz na spadkobiercę małorolnych, skoro masz działkę w spadku po babci ;)
            • hooligan1414 to nie tak 21.05.11, 18:40
              grunt babcia z dziadkiem kupili jeszcze za tow. Wiesława, ze swojej krwawicy (oboje przez lata pracowali w pewnym dużym zakładzie przemysłu spożywczego, który sprywatyzowany kilkanaście lat temu właśnie bankrutuje). Więc widzisz, że sytuacja, przynajmniej z punktu moralnego (o ile coś takiego w ogóle występuje i ma jakiekolwiek znaczenie) jest klarowna.
              • owrank Re: to nie tak 22.05.11, 00:05
                fajnie i cwanie to ująłeś ale niestety bankructwo takich zakładów to głównie zasługa ludzi, którzy dzielnie tam "pracowali" przez 30-40 lat tyle że nic nie wypracowali - żadnego produktu, technologii, marki czy know-how
                • hooligan1414 Re: to nie tak 22.05.11, 07:39
                  tyle że tak mozna powiedzić o wszystkich ludzich w tym kraju, którzy choc kilka lat dorosłego zycia przeżyli w PRL; pewnie także o twoich antenatach. Zresztą zanim zaczniesz wydawać pochopne opinie, sprawdź sobie historię Zakładów Mięsnych w Białymstoku (bo to o nich piszę), przez ostanich kilkanaście lat znanych pod marką PMB; tym razem to menagerowie "wolnej Polski" dali ostro czadu. BTW - nie jestem apologetą PRL
          • Gość: leck_mich Re: a ja dostałem działkę po babci IP: *.pools.arcor-ip.net 21.05.11, 17:23
            lol fajna babcia, fajny spadek nie to co my takie spadkobiercy nieudacznej babci co to jej dzialki zabrali wille zasiedlili...a my w m-2 z kuchnia bezokienna z wanna wielkosci krasnala w luksuxie prl zyli itd itp
        • hit.and.run Re: a ja dostałem działkę po babci 21.05.11, 16:01
          Gość portalu: leck_mich napisał(a):

> A jak pojedziesz na Bialorus to bedzie jeszcze korzystniej. Szeokiej drogi...ju
          > z czas.....

On nie pojedzie na Bialorus. Ale tabuny wyjada do panst UE gdzie ceny sa urealnione do zarobkow. W tym kraju az do jego bankructwa zostana urzednicy, emeryci 30 letni oraz kredyciarze utopieni na 30 lat radosni ze maja swoje m3 kupione za niewolniczy kredyt.
      • debilofil Dlatego ten kraj idzie na dno 21.05.11, 17:06
        bo długów w cholerę a dzieci brak.
        Inaczej mówiąc cała masa społeczeństwa będzie na starość robiła pod siebie i nikgo nie będzie to obchodzić.
        • Gość: leck_mich Re: Dlatego ten kraj idzie na dno IP: *.pools.arcor-ip.net 21.05.11, 17:18
          a towarzysz portyjny jest zwolennikiem robienia dzieci czytaj mas na uslugach uslugusow rezimu rezimu
    • Gość: zenek Działki budowlane w cenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 15:12
      Marku to kiedy średnia cena metra mieszkania w Warszawie osiąnie poziom 12000 - 15000zł ?
      Bo czekam i czekam mój ty wybitny specjalisto od nieruchomości.
      • owrank Re: Działki budowlane w cenie 22.05.11, 00:09
        a Ty kupujesz / sprzedajesz za średnią cenę ?????????????? są miejsca gdzie spokojnie mieszkania kosztują 15 000 za m2 a są miejsca np. Białołęka gdzie 5 000 za m2
    • Gość: marek Działki budowlane w cenie IP: *.warszawa.mm.pl 21.05.11, 15:42
      TAk tak naganiacze gazetowi i reklamiarze deweloperscy dzialki idą tak na potęge, że 2/3 przetargów oglaszanych przez miasta na grunty jest unieważnianych z ppowodu braku ofert. Szukajcie dalej leszczy i idiotów.
    • Gość: Oleksiy Działki budowlane w cenie IP: *.play-internet.pl 21.05.11, 17:06
      Niestety kryzys finansowy na świecie został rozwiązany dodrukiem pieniędzy. Teraz te "puste" pieniądze (kapitał) szuka aktywów.

find business contact
    • Gość: Oleksiy Działki budowlane w cenie IP: *.play-internet.pl 21.05.11, 17:07
      Niestety kryzys finansowy na świecie został rozwiązany dodrukiem pieniędzy. Teraz te "puste" pieniądze (kapitał) szuka aktywów.

find business contact
    • Gość: zaz12 malopolska IP: 178.73.49.* 21.05.11, 17:21
      sprawdzam w malopolsce rolne - nie na spekulacje, chce kupic rolna, uprawiac.

wiekszosc to oferty typu: ROLNA, 1500 m2, cena za m - 50 zl.

Ja sie pytam- kto to kupuje??? rolna za 50 -70 zl?? na metry???
    • Gość: ag Bzdury! Wszędzie widać tabliczki "sprzedam". Ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 18:22
      Bzdury! Wszędzie widać tabliczki "sprzedam". Ziemi jest wbród, a jakie ceny sobie chłopi wystawiają to nie ma znaczenia, jak w tej anegdotce o góralu.
      • Gość: ag I jeszcze jedno - kataster się zbliża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 18:24
        I jeszcze jedno - kataster się zbliża. Gdy przyjdzie zapłacić co roku 2% za tę "ziemię która jeść nie woła" to wszyscy będą się wyprzedawać.
    • Gość: diplodok Działki budowlane w cenie IP: *.2a.pl 21.05.11, 18:27
      Alez to są k..wa naganiacze. Już nie da się tego czytać. Mieszkania drożeja, działki drożeja, cukier drożeje, kawa drożeje...
      Dziura budżetowa jak cholera, ludzi zwalniają z pracy, 1/3 pracujących zapier..la bez umowy o pracę,bezrobocie rośnie, kilkaset tys. lemingów zakredytowanych pod korek , podatki rosną a oni wrózą ceny jak na Manhattanie. Ciekawie co kolega Wielgo będzie pisał w 2012 jak to wszystko pier..lnie i przyjdzie czas powiedzieć "sprawdzam".
      • Gość: leck_mich Re: koniec swiata koniec nagonek IP: *.pools.arcor-ip.net 21.05.11, 18:48
        i pospekulacjach jak pierwsza strona doniosla
    • lava71 zieeeeeewww 21.05.11, 19:24
      MW jak zwykle w przeciwfazie.
      Idzie kryzys jakiego jeszcze nie widzieliśmy. Poczekajmy jak staniemy się niewypłacalni jak Grecja.
      • Gość: najmądrzejszy Re: zieeeeeewww IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 11:43
        Czy pan MW naprawdę może spać spokojnie? Ja chyba nie miałbym sumienia, żeby pisać co tydzień co innego.
    • Gość: bubu domek jest tani ale drogi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.11, 19:34
      domek jest relatywnie tani w budowaniu, ale bardzo drogi w eksploatacji: ogród, woda, naprawy bieżące, poza tym koszty codziennych dojazdów. jeśli ma się dzieciaki to lubią mieć zajęcia, spotkania. dziennie można robić ponad 50 km albo więcej = 2-3 godziny w samochodzie.
      zainwestowałem w domek i... uważam, że to super opcja gdy żona nie pracuje albo na emeryturze, gdy roboty mniej i dzieciaki też dorosłe.
      • hooligan1414 co wy z tymi naprawami? jak budujecie? 21.05.11, 19:55
        o co kaman? z czego macie te domy zbudowane? z zapałek? z papier-mache? Bo moznaby pomysleć, że byle silniejszy wiatr zwala wam połowę dachówek z dachu. Wystarczy dom zbudowac solidnie. solidnie znaczy nie koniecznie z najdroższych materiałów. I chawira stoi. Ściany nie pekają, ocieplenie nie odpada, wiatr nie zdmuchuje dachu. Tyle. Stoi. mieszka się, żyje. A co do kosztów to potwierdzam; dom zawsze bedzie droższy. chociaż "cuś za cuś". Generalnie wszysko zależy od człowieka. np. ja - w kominku z DGP palę liściastym drewnem kupowanym za psie pieniądze (gałęzie, zrzynki z tartaku) ew. kłus ze swojego lasu :) , zaś w w piecu CO pociętymi deskami pochodzącymi z uszkodzonych, naprawianych palet (mam je praktycznie za darmo, dobrze jest pracowac w dobrej firmie :) palet nie muszę nawet rozbijać - zajeżdżam osobowym autem z przyczepką, kumpel stawia mi widłakiem tzw. kosz już napełniony deskami, napełniony przez ludzi z tzw. remontowni. He he - już czekam na inwektywy, jaki to jestem biedny, głupi, niezaradny i geby mi jedzie :))) bo palę jak żul albo bezrobotny z PGR. spoko - stac mnie (jeszcze) na inne, droższe paliwa. ale jako tzw. chłop ze wsi wolę sobie radzić w ten sposób; nie zajmuje duzo czasu, czasami potrafi zrelaksować, no iniewiele kosztuje - fakt, ze nie dam zarobić ni centa Putinowi, tłustym ryjom z Orlenu, Lotosu, PGNiG czy Alexis polskiego to największy miód na me serce... :))))
        • Gość: im lubię cię :) IP: 89.204.137.* 21.05.11, 20:40
          lubię i pozdrawiam :)
          • wymiatator1 Re: lubię cię :) 21.05.11, 22:07
            Ja go osobiście nie znam więc nie wiem, czy go lubię, ale jak sobie wyobrażę jak jego forumowi adwersarze trzęsą się ze złości plując sobie na klawiaturę to mi się ciepło na sercu robi :)
            • Gość: ama Re: lubię cię :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 22:20
              To nawet tylko z tego powodu można go polubić :-) Nawiasem mówiąc nic dodać nic ująć do jego posta.
        • cezaryga Re: co wy z tymi naprawami? jak budujecie? 22.05.11, 11:40
          Eee tam a nam kumpel ze spalarni ładuje przyczepke PETów i mamy hajz na maksa. Oponke od czasu do czasu też idzie spalić. Nocami oczywiście.
    • Gość: Realista Działki budowlane w cenie+ osły IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.11, 19:37
      Obserwuje rynek nieruchomosci od kilku lat.
      Jeszcze przed okresu 'podwyzek'
      Kto to robi jak nie lobby z dziennikarstwem oplacanym przez owe?
      W czasie gdy nie bylo podwyzek cen mediow, placy i surowcow mat. bud. podrozaly kilkakrotnie.
      W tym czasie 'media' ! sic.! opowiadaly jak to sie u nas drogo kupuje itd.
      To bylo na zlecenie okradanie ludzi w Polsce
      To trwa do dzisiaj i bedzie dalej.
      Wiwat banda globalistyczna!
      • Gość: kk_koles Re: Działki budowlane w cenie+ osły IP: *.pools.arcor-ip.net 22.05.11, 12:50
        globalistyczna=komunistyczna w Madrycie protestanci nazywaja rzeczy po imieniu
    • Gość: Bartosz Mam to dramatycznie w d*pie IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.11, 20:49
      Widać kilku panów redaktorków obrało się z działki na górce a teraz nikt nie chce od nich odebrać gorącego g*wna.
    • xolaptop Działki budowlane w cenie 21.05.11, 21:15
      warszawka to nie statystyczna Polska, większość polskich miast i miasteczek się wyludnia, więc podwyżki cen działek mają coraz mniejsze znaczenie, gdy popytu na nie brak.
      • owrank Re: Działki budowlane w cenie 21.05.11, 23:53
        się wyludnia bo ludzie właśnie migrują do 5-6 największych aglomeracji i właśnie o tych aglomeracjach jest podtytuł artykułu
    • Gość: ama Drożeją? Czy aby na pewno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 21:58
      Nie wiem jak to jest w samych dużych aglomeracjach. W obrębie Warszawy działki zawsze miały kosmiczne ceny (nawet na takim z przeproszeniem z..piu jak Białołęka) i to pewnie faktycznie się nie zmienia. Ale tuż pod Warszawą? Zainspirowana :-) artykułem zerknęłam na oferty sprzedaży działek z Jabłonny i Legionowa. Bliziutko Wa-wy, Jabłonna tak na dobrą sprawę praktycznie graniczy z Warszawą, z Legionowa jest jakieś 10 km. Dojazd jest OK (oczywiście mówię o samym dojeździe do Warszawy, codzienną masakrę na Modlińskiej pomijam). Przyznaję, że jakoś ze specjalnym zapałem tych cen nie śledzę, więc mogę się mylić, ale jak na moje oko ceny spadły. Owszem widziałam ofertę w Legionowie za ponad 700 zł/m2, ale na ogół nawet w dobrych miejscach te ceny jednak jakby niższe niż w ubiegłym roku. I mówię o cenach ofertowych, pewnie te transakcyjne to jeszcze inna bajka. Sama mam dwie działki w tych lokalizacjach i cudnie by było, gdyby ceny szybowały w górę, ale w realu to tak nie wygląda.
      • cezaryga Re: Drożeją? Czy aby na pewno? 22.05.11, 11:45
        Nie wiem jak w Legionowie ale chłopi w Wieliszewie poniżej 200 zł za metr pola nie schodzą. Media oczywiście na koszt nabywcy. Ale w Skubiance gotowe domki na działkach można już od 500.000 nabyć. Jak się poszuka to w okilicy stoją gotowe domy do kupeinia, działki 100-1500 metrów z domami do wykończenia i, domami do wynajęcia (bo kupca jak na razie nie ma). Oczywiście w ziemie odśnieżamy drogi prywatne na swój koszt (dobrze jest jak działka jest przy drodze gminnej, nawet gruntowej).
    • Gość: Raekwon Re: Działki budowlane w cenie IP: *.perr.cable.virginmedia.com 21.05.11, 22:47
      Yo yo, God, word is bond, yo, Shamiek just got bust in his head
      Two times God
      Real life God, you know Shamiek from fuckin 212 [yeah yeah yea]
      The nigga just got bust, niggas in the Black Land, god
      Word is bond, came thru God from out of nowhere, God
      Word is bond, I'm comin to get my Culture Cypher, god
      And it just--, word is bond, crazy shots just went the fuck off
      The nigga layin there like a fuckin new born fuckin baby God
    • Gość: wars Działki budowlane w cenie IP: *.opera-mini.net 22.05.11, 01:36
      Działki rolne i budowlane jeszcze nie staniały. Pojawiło się dużo ogłoszeń, codziennie przybywa na dratce po kilka na mazurach i kilka w Zakopanem ale ceny są z 2008 roku i wyższe jeżeli chodzi o Zakopane. Nie wiem czemu forumowicze chcą mieć dom pod miastem. Działka to wydatek min 500 tys. Budowa to kolejne 500 tys. Dom trudniej sprzedać niż mieszkanie, nie można się w nim czuć bezpieczniej niż w mieszkaniu, jak przyjdzie katastrat to będzie jeszcze większa nadpodaż domów niż teraz. Emmerson sprzedaje domy poniżej kosztów.
      POza tym dojazdy w korkach wyleczą każdego po roku.
      • Gość: Sawa Re: Działki budowlane w cenie IP: *.146.154.68.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.06.11, 20:57
        Emmerson sprzedaje domy??? Może raczej Emmerson ogłasza domy do sprzedaży :) Czy ktoś z Państwa może pochwalić się, że Emmerson sprzedał mu dom? To samo tyczy się działek... Czasem uda im się sprzedać mieszkanie, ale coraz rzadziej.
    • Gość: a psik Re: Działki budowlane w cenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 01:41
      Polski motłoch buduje i osrywa chałupami całą Polskę! Stawiam na reżim, który wypieprzy i złoi polaczków za to zaśmiecanie Polski. Potem chca miec internet w światłowodach! Polska dlatego jest z tyłu w szybkim internecie bo ma rozpizdziel urbanistyczny. Domek tu, domek tam, sram tam, tam.

Jeszcze gówna w beczkowóz i do lasu. Od kilku lat w jeziorze z roku na rok jest coraz więcej sinic. Potem gó... z azotanami płynie do Bałtyku. Szwedzi mają rację! Zasraliśmy Bałtyk z gówna polskiego!
    • Gość: max Działki budowlane w cenie IP: *.93.186.27.homesurf.pte-ag1.dyn.plus.net 22.05.11, 01:56
      jasne, z moich obserwacji spadly przez ostatnie dwa lata od 1/3 po polowe i wracaja powoli do cen z 2005 podonie jak ceny mieszkan
    • Gość: Johny hates MW Działki budowlane w cenie IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 06:29
      Intelektualny odpad MW znowu w akcji. Odpadzie - zadbaj dla swojego własnego dobra proszę, żeby ci lichwiarze i dewele zapewnili operację plastyczną i dożywotnią emeryturkę gdzieś daleko stąd, żeby ubrani w bezwartościowe nieruchy i dożywotnie kredyty nieszczęśnicy cię nie mogli znaleźć. Bo jak ta banieczka się za jakiś rok posypie, to możesz mieć problem z uniknięciem linczu..
    • debilofil Właściwie to zrobiło mi się niedobrze 22.05.11, 07:48
      Dziennikarz który to napisał pachnie nierzetelnością i pisaniem dla kogoś.
      Tak czy siak DNO
      A Ci którzy w to wierzą - współczuję
      • Gość: moppel Re:mw szef w opalach IP: *.pools.arcor-ip.net 22.05.11, 09:44
        to znaczy padl strach na towarzyszy wiec czuja sie jak dzieci bez opieki no i glosza katastroficzne dyrdymaly bo nie znaja dnia ani godziny prawda ci to biblijna
    • Gość: apos Działki budowlane w cenie IP: *.centertel.pl 22.05.11, 10:22
      Bardzo nieobiektywny artykul, obserwuje ceny kilku dzialek budowlanych w okolicy i widze jak sprzedawcy obnizają ich ceny nie mogac znalezc kupca, poza tym cena ziemi rolnej wg ANR spada:

"Cena gruntów rolnych spadła o 4,5 proc. w tym roku. Za hektar państwowej ziemi rolnej trzeba zapłacić ok. 15 tys. zł

Według najnowszych danych średnia cena gruntów w I kwartale 2011 r. wyniosła 15 157 zł za 1 ha - podaje Agencja Nieruchomości Rolnych. W porównaniu do czwartego kwartału 2010 r. nastąpił spadek średniej ceny o 718 zł, czyli o 4,5 proc"
    • Gość: Podinspektor z US wystawiajcie te swoje działki po milionie IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 10:41
      wystawiajcie te swoje działki po milionie - pan minister Rostowski będzie Wam wdzięczny. Za 2 lata poprosi was o 1% podatku od tego miliona, na który sami przecież wyceniliscie swoją działkę więc nie bedzie argumentów że jest mniej warta.
      • xolaptop Re: wystawiajcie te swoje działki po milionie 22.05.11, 11:07
        Podatek katastralny to skuteczne narzędzie w walce ze spekulacją i oby jak najszybciej go wprowadzono.
        • lava71 Re: wystawiajcie te swoje działki po milionie 22.05.11, 11:19
          Już niedługo ...
          Nasz nieudolny i głupi rząd prędzej wprowadzi nowy podatek niż sobie ujmie z koryta.
          W przyszłym roku skumuluje się wiele złych czynników ekonomicznych i finansowych ... będzie jazda.
          • Gość: ksiądz proboszcz Re: wystawiajcie te swoje działki po milionie IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 11:42
            KK jako największy obszarnik w PL nie wyrazi zgody na taki podatek. No chyba, że KK będzie z niego zwolniony.
            • Gość: kk_koles Re: wystawiajcie te swoje działki po milionie IP: *.pools.arcor-ip.net 22.05.11, 12:47
              no poprostu podpatruja popartyjnych koleiow, ucza sie nie tylko z biblii ale z klubu potomkow prl co tygodniowa podatkowa ustaw(k)e na gielde robili kiedys tam;)
    • cezaryga Działki budowlane w cenie 22.05.11, 11:49
      Nie jest tak źle. Kupujemy działkę 1000 metrów za 300.000 zł ale rozumie się, że na umowie będzie 200.000.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka