Dodaj do ulubionych

Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ...

IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 06.07.11, 18:37
lubie takie historie. umacniaja mnie w przekonaniu, ze jedno co warto, to postawic kloca w intencji ojczyzny i politykow
Obserwuj wątek
    • Gość: jaxa Autor - powrót do gimnazjum IP: 178.73.32.* 06.07.11, 19:50
      "Sytuację obrazuje doskonale powiedzenie: "Cygan zawinił, kowala powiesili""

Powiedzenie akurat jest odwrotne i odnosi się do kierowania się stereotypami - "kowal zawinił, Cygana powiesili", czyli tzw. "dyżurny winny". Oczywiście, trzeba mieć minimum pojęcia o języku polskim, inaczej pisze się bzdury.

Wstyd, wstyd.
      • Gość: jarek Re: Autor - powrót do gimnazjum IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.07.11, 22:53
        Autor niestety tępak po maturze Giertychowej ... ale z drugiej strony nolens volens trafił parafrazą (tyle że o tym nie wiedział) w sedno sprawy. Łotrzyki na wolności a prawy kowal siedzi...
        • Gość: es Do w tym dziwnego? IP: *.ip.jarsat.pl 07.07.11, 23:02
          Miałem kontrolę z wydziału turystyki Urzędu Marszałkowskiego (organ nadzorujący biura podróży, firmy turystyczne itp). Bezpośrednią przyczyną była oferta pewnej firmy którą sprzedawałem.
          Stwierdzili że donos jest na tamtą firmę ale nie moga jej skontrolować ponieważ.... nie ma zezwolenia turystycznego. Jednym słowem najlepiej jechać na pałę i świadczyć usługi turystyczne bez zezwolenia - wtedy ci nic nie zrobią bo im nie podlegasz Paranoja.
          • parazyd Co w tym dziwnego? 08.07.11, 10:59
            Nic! Przecież po to mafia poświęca czas i pieniądze wpływając na kształt ustaw (przekupując p.osłów i wykorzystując pożytecznych idiotów) żeby mieć z tego jakieś korzyści, no nie?
    • Gość: Ahk4iePaiv8u haha IP: *.net.autocom.pl 06.07.11, 20:43
      niespodzianka, co? Zamiast ścigać kanciarza, co żyje z przekrętów i zna wszystkie lewe kanały kręcenia kasy "na boku", albo tropić i analizować naiwniaka co myślał, że mu się "uda" i wpisał, dajmy na to, samochód jako książkę albo kawałek serka - najprościej wziąć pierwszego z brzegu, postraszyć, przykręcić śrubę aż się popłacze, i kasa leci..

Jakiś czas temu, bodaj przy okazji zakończenia roku kalendarzowego i rozpoczęcia nowego była mała awantura o Policję - jakiś rzecznik czy najgłówniejszy komendant wszystkich komendantów się wypowiadał na temat skuteczności policji, przytaczając statystyki wykrytych przestępstw, i ktoś wszedł na temat naciągania statystyk przez policjantów, tj wykrywania nieistniejących "przestępstw", w celu osiągnięcia "wymaganego" poziomu skuteczności.. powtórka z rozrywki.. smutne to wszystko..
      • Gość: Ahk4iePaiv8u no tak IP: *.net.autocom.pl 06.07.11, 20:44
        jeżeli obowiązek przechowywania papierów jest przez ileś tam lat, to naturalnie nie opłaca się ścigać kogoś w rok czy pięć po zdarzeniu, tylko "wykryć" przestępstwo na pięć złotych po trzydziestu latach i naliczyć miliardowe "odsetki".. cute.. osz by ich zaraza zeżarła wszystkich ugh..
    • ubiquitousghost88 Posten jeben... 06.07.11, 20:46
    • aussie1inc Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ... 06.07.11, 21:04
      Dlaczego Polacy obrazaja sie na tzw. polish jokes, skoro sami wymyslaja wiekszosc z nich? Polscy urzednicy, polscy politycy i polskie sady maja niesamowita zdolnosc wymyslania glupot, ktore nie mieszcza sie w glowie.
      Najsmieszniejsze jest to, ze mimo ogromnych staran tych wszystkich politykow, urzednikow, sedziow i prokuratorow sa w Polsce ludzie, ktorzy cos produkuja, rozwijaja swoje przedsiebiorstwa, zatrudniaja ludzi i placa podatki na tych wszystkich debili. Zastanawiam sie, po co to robia, skoro na swiecie jest wiele normalnych krajow, ktorych wladze POMAGAJA przedsiebiorca, a nie - jak w Polsce - staraja sie ich zniszczyc.
      • Gość: zigo niszczą bo te głąby bolszewickie IP: 84.205.4.* 06.07.11, 21:11
        nic innego nie potrafią
      • Gość: Mirwisz Re: Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż goni IP: *.dsl.bell.ca 07.07.11, 01:58
        Ozzie, zadajesz bardzo istotne pytanie: czemu ludzie tkwią w patologii - jaką jest niewątpliwie Wolska - skoro mogliby dostatnio i w miarę bezstresowo żyć w jakimś normalnym kraju.
        Odpowiedź zna tylko wiatr :)

• Gość: K. Re: Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż goni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.11, 22:03
          Dlaczego? Bo niektórzy trwają w naiwnym patriotyzmie. Jeszcze dwa lata temu planowałam pozostać po studiach w kraju. Obecnie z tego najpewniej wyrosłam, choć po moim kierunku znajdę pracę, w której nawet po odliczeniu podatków, będę mogła dostatnio żyć. Jednak decyzja o opuszczeniu kraju, w którym się ma rodzinę, nie jest łatwa, szczególnie gdy chodzi o wyjazd na stałe. I to cały powód, dla którego politycy i urzędnicy mają jeszcze kogo dręczyć. Ale kiedyś zostaną im tylko resztki, najgłupsi, najbiedniejsi, etc...
          • Gość: Mirwisz Re: Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż goni IP: *.dsl.bell.ca 08.07.11, 02:50
            Jednak decyzja o opuszczeniu kraju, w którym się ma rodzinę, nie jest łatwa, szczególnie gdy chodzi o wyjazd na stałe.
            ------------------------
            Coś w tym jest, jednak płacenie podatków w takim kraju jakim jest dzisiaj Polska to bardzo nieodpowiedzialna decyzja :)
            • Gość: Jasio Re: Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż goni IP: *.bchsia.telus.net 08.07.11, 11:42
              Wlasnie te wyjazdy z Polski. W czerwcu wpadlem na krotki urlop do Stolicy, ktora opuscilem 30 lat temu. Ot, jak zwykle, napic sie piwa z kumplami, zobaczyc rodzine i troche sie rozerwac. I wlasnie te polskie rozrywki. Wpadlem w samo poludnie do WC w przejsciu podziemnym rog Marszalkowskiej i Alei. Przy pierwszej wizycie znalazlem kibelek zamkniety z powodu przerwy (chyba "lunch" pracownic). Godzinke pozniej, kiedy drzwi byly otwarte wkroczylem szczesliwy do przybytku. A za mna leci glos: Prosze pana tu placimy przed. No wiec wrocilem sie przez drzwi, zeby uiscic oplate. I w tym momencie sie zaczelo !!! Co pan mi narobil!!! Jak to co? Chce pani zaplacic. Ale tu w drzwiach mamy licznik. Pan wszedl dwa razy !!!!! Przyznam sie, ze mnie zamurowalo. Wiele rzeczy na swiecie widzialem, ale takiego odliczania klientow w kiblu nigdzie od Pekinu przez Honolulu i Adelaide do Berlina (gdzie z kolei w przybytkach sa faine automaty. Jak nie masz drobnych, to kicha). No coz, napisze pani oficjalne odreczne oswiadczenie z wlasnym podpisem i numerem komorki - zalatwilem sprawe.
              Kiedy ten kraj w koncu znormalnieje???? Z drugiej strony gdyby znormalnial, zycie byloby mniej wesole.
              Pozdrawiam rodakow.
              • Gość: Ahk4iePaiv8u :) IP: *.net.autocom.pl 13.07.11, 19:51
                Klimat jak z Barei :-)
      • Gość: odzłom Re: Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż goni IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 08.07.11, 13:58
        W tych wszystkich krajach o których mówisz, prezes jednej czy drugiej firmy robiący taki przekręt, do końca życia by się nie wypłacił z naliczonych kar i grzywien. Tam wszystko funkcjonuje na zasadach wzajemnego zaufania i uczciwości, tam nikt nie myśli jak okraść fiskusa - czyni wszystkich tych którzy prowadzą firmy na legalu i pracują na legalu. Kiedy polacy zdają sobie sprawę z tego, że okradając państwo - okradają samych siebie. Teraz jeden czy drugi robi na czarno i bierze zapomogi na rodzinę, które to zapomogi wypłacane są z naszych podatków. A Wy się dziwicie czemu ci co robią na legalu płacą takie ogromne składki - bo ci co na Was mówią frajerzy - Wasi przyjaciele rąbiący państwo - okradając państwo okradają Was.
    • Gość: zigo kanciarze daja w łapę uczciwi nie IP: 84.205.4.* 06.07.11, 21:10
      to kogo będzie skarbówka ścigać?
    • alakyr A w jakim artykule poznamy uzasadnienie sądu? 06.07.11, 21:33
      Bo wyrok nie był chyba kaprysem sędziów. Czyżby kolejny rozdający biednym pieczywo, który okazał się mimo starań mediów kańciarzem?
      • Gość: Autor Re: A w jakim artykule poznamy uzasadnienie sądu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 02:48
        zależy... jeżeli kupisz w sklepie komputer za 2000 zł + VAT i ten VAT sobie odliczysz jako firma, a okaże się w wyniku kontroli, że sklep który sprzedał Ci komputer splajtował, albo oszukał fiskusa i nie przekazał tego VATu co Ty zapłaciłeś przy kupnie komputera to zgadnij kto musi ten VAT oddać? z odsetkami? tak, Ty... inaczej nawet więzienie Ci grozi...
      • luni8 Re: A w jakim artykule poznamy uzasadnienie sądu? 08.07.11, 06:21
        > Bo wyrok nie był chyba kaprysem sędziów. Czyżby kolejny rozdający biednym piecz
        > ywo, który okazał się mimo starań mediów kańciarzem?

Jeśli chodzi o VAT to wynik nie kaprysu sędziów ale pewnej głupoty w prawie.
        Tzn. ktoś w łańcuszku pośredników musi zapłacić VAT. Powinien to być sprzedawca towaru ale jeśli Sprzedawca nie zapłacił VAT'u, i nie ma go jak ściągnąć to obowiązek płacenia przechodzi na firmę.
    • Gość: Wiaderek Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ... IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 23:25
      W mikro firmach jest to samo. Popatrzcie na allegro - szaraków jak mrówków a wszystkie legalnie działające firmy i starające się to robić jak najlepiej i uczciwie, zapisane do pewnego forum - zostały mocno przetrzepane (niektóre już dwukrotnie). Na wzmianki o szarakach urzednicy odpowiadają, że wiedzą ale to trudna sytuacja i łatwiej kontrolować zarejestrowane firmy, właśnie małe - "bo tu się zawsze coś znajdzie".
    • 1warren Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ... 07.07.11, 01:01
      Tepota urzednikow skarbowki w Polsce jest niewyobrazalna. Niestety sady zaczynaja im dorownywac. Wesolego glosowania (wyborow?).
    • Gość: Jan III Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ... IP: *.6.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 07.07.11, 17:50
      Dziwne ? Mnie w ten sam sposób załatwili ścierwa skarbowe...
      • Gość: tiktak Re: Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż goni IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.11, 18:25
        Prawda jest taka:
        już cie wydymali
        teraz dymają
        albo wydymają
        Naprawde jest gorzej jak za komuny.
    • Gość: zen Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ... IP: *.retsat1.com.pl 07.07.11, 18:48
      Ten sam Modzelewski, który stworzył ustawę o VAT. Teraz broni podmioty przed jej interpretacją. Mrożek to szczeniak.
      • Gość: edek_z_krainy_kred Re: Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż goni IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 01:17
        Jedno wyjaśnienie odnośnie Modzelewskiego - tak, wprowadzał VAT, ale przedunijny - w 1993 r.
    • ulanzalasem Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ... 07.07.11, 19:07
      Oczywista, oczywistość - do kogo "przyczepi się" policja? Studenta na ławce w parku z piwem czy grupy 10-12 karków z browarami pod blokiem, którzy potem np. rozwalą najbliższy przystanek autobusowy? :>
      Oczywiście powinna zareagować w obu przypadkach (przynajmniej wg przepisów), ale rzeczywistość jest inna...
    • slovenskoo Re: Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż goni 07.07.11, 19:20
      dlatego z tego powodu już dawno zamknąłem firmę w Polsce i założyłem poza granicami naszego kraju, dokładnie na Słowacji, tam przynajmniej Skarbówka i Urząd Celny nie nęka człowieka kontrolami i nie przetrzymuje towaru w nieskończoność, szybko zwracają nadpłacony VAT i w ogóle mniejsza biurokracja tam jest. Polecam firmę Pols Trade z Żyliny, oni zajmują się wszystkimi formalnościami - ich strona to www.pols.sk
      • Gość: Odzłom Re: Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż goni IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 08.07.11, 14:04
        Masz racje, ale tak będzie do czasu gdy "polscy biznesmeni" nie zaczną okradać ich skarbówki - później będzie się to nazywało dyskryminacją polskich podmiotów gospodarczych. Jeśli jesteś uczciwy to uważam się za POLSKIEGO BIZNESMENA i życzę ci powodzenia i tego abyś jak najszybciej mógł wrócić do kraju i tutaj prowadzić całkiem legalnie i spokojnie swoją firmę.
    • miro7777 Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ... 07.07.11, 19:38
      Nie na temat, sprawdzam tylko system obrony tego forum przed lobbingiem i reklamiarstwem, ciekaw jestem jak zareaguje na nazwy znanych spolek. Uwaga, zaczynam probe: orlen mcdonalds virgin monsanto puma orange
    • Gość: Stochanov A pamiętacie? IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 07.07.11, 19:43
      A pamiętacie tę babę w telewizji która obwieściła ludowi "Proszę Państwa. Właśnie się w polsce skończył komunizm!"?
      Coż - to była tylko reklama!
      Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości?
      • Gość: głos rozsądku Re: A pamiętacie? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.07.11, 20:46
        Niestety praktycznie wszytskie dotychczasowe posty powielają pewne stereotypy osób, które nic a nic nie wiedzą co to np. Dyrektywa 112 ws. VAT itp.
        Jeśli firma nie potrafi wyjaśnić, od kogo kupiła, to niestety - jako profesjonalny podmiot winna miec porządek w papierach.
        Ale oczywiście dziennikarzyna przesądza, bez poznania uzasadnienia wyroku WSA, którego jeszcze nie ma, a mądrzy się dodatkowo Modzelewski, ktory sam prawo dot. VAT tworzyl.
        Ja nie wiem jak jest, bo jest tajemnica skarbowa i nikt z tu piszących sprawy dokladnie nie zna.
        Więc ja za "nieuczciwość DROP" ręki bym sobie nie dał odciąć.
        Czy natomiast ktoś z Was, kto nigdy w zyciu nie slyszał nawet o czymś takim jak Dyrektywa 112, dałby sobie odciąć za przekonanie, że tak zupełnie wszytsko bylo w porządku?
        Poza tym nie chodzi nawet o nieuczciwość, a np. zaniedbanie, które po prostu ocenia sie przez pryzmat podmiotu profesjonalnego - przedsiębiorcy. Jak zaniedbał - niestety niekiedy ponosi konsekwencje.
        Niestety - i tak porównanie jest nagięte - jak kupisz coś od złodzieja, to jesteś paserem. Czasem ma się w zyciu pecha i być może DROP takiego pecha miało, nie przesądzam.
        Tylko dlaczego GW przesądza krystaliczną uczciwość DROP?
        • szefunio1 Re: A pamiętacie? 07.07.11, 22:40
          > Niestety praktycznie wszytskie dotychczasowe posty powielają pewne stereotypy o
          > sób, które nic a nic nie wiedzą co to np. Dyrektywa 112 ws. VAT itp.
          > Jeśli firma nie potrafi wyjaśnić, od kogo kupiła, to niestety - jako profesjona
          > lny podmiot winna miec porządek w papierach.

Nie o to chodzi. Zgodnie z polskim prawem jeśli np. kupisz samochód w salonie za 123 000 zł (100 000 + VAT) i okaże się, że właściciel salonu zamiast przekazać te 23 000 do Urzędu Skarbowego zwiał z nimi za granicę i Skarbówka nie jest w stanie go znaleźć i ściągnąć z niego pieniędzy, to może ściągnąć te 23 000 od Ciebie (oczywiście Ty możesz potem ścigać właściciela salonu o zwrot tych 23 000, nasłać na niego komornika itd.)
    • yasso Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ... 07.07.11, 21:29
      S.U.K.I.N.S.Y.N.Y z US. Ignorancja idiotów z US jest legendarna.
    • Gość: wilajet_mosulski Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ... IP: *.aster.pl 07.07.11, 21:44
      Akurat jeśli chodzi o firmę skupującą złom, jest 90% szansa, że w tym wypadku to urząd skarbowy miał racje. Rzadko która branża jest tak zeszwindlona i pełna półlegalnych bądź nielegalnych niejasności jak złomiarze. Można przetrzepać większość firm tej branży w Polsce, i w każdej by się znalazło dowody na łamanie prawa.
    • kibic_rudego to prawo ustalił prof. Balcerowicz, super geniusz 07.07.11, 21:51
    • Gość: Heniek Chwila, chwila... IP: 83.1.171.* 07.07.11, 22:00
      Czyż nie jest tak, że punkt skupu złomu ma obowiązek spisać dane dostarczyciela?
      Skoro to rzadko robi, to niech się nie dziwi, że dowalają VAT od nieudokumentowanej partii.
      Nie udało się wydymać skarbówki, to teraz robi z siebie ofiarę tejże...
    • Gość: Jajo Złomiarze maja swoje za uszami. IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 22:17
      Gdybym ja prowadził taki złomowy biznes i widziałbym, że mogę beknąć za faktury Vat jak mi dostawca zniknie to bym się tak zabezpieczył, że mucha nie siada (łacznie z nagrywaniem dostaw na wideo i nagrywaniem samych transakcji z dostawcą.
      Nikt by mi wtedy nie zarzucił, że nie wykorzystałem wszystkich możliwości aby się zabezpieczyć przed oszustwem.
      Kazdy przedsiębiorca wie, że prawo w Polsce jest tak skonstruowane, że jak twój klient nie zapłaci vatu to ten obowiązek ciąży na tobie. Tak jest od lat i nie wnikam tutaj czy jest to uczciwe czy nie. Chodzi mi o to, że nie wierzę w to, że firmy złomowe nie maczały w tym palców.
      Jak maczały to musza beknąć a jak nie maczały i nie wiedziały co jest grane to też muszą beknąć bo nie znaja sie na prowadzeniu biznesu.
      • Gość: Autor Re: Złomiarze maja swoje za uszami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 02:53
        i myślisz, że bo to kogoś obchodziło? w skarbówce czy w sądzie? tam są paragrafy, masz podać dane osoby która Ci sprzedała, jeżeli tej osoby nie ma bo dowód był kradziony to znaczy, że dane wymyśliłeś sam a może i dowód sam ukradłeś...
        • Gość: Jajo Re: Złomiarze maja swoje za uszami. IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.11, 07:05
          Nie mówimy o jakimś Kowlskim co z Zenkem przywieźli złom na rozwalajacym sie wózku tylko o dostawach poważnych, samochodowych i wyłudzeniach VATu idących w miliony.
          Jaki to problem sfilmować i zarchiwizować film z dostawy, nr rejestracyjny pojazdu itd.
          Zarchiwizowanie pliku video z 365 dni po 10 godzin dziennie to naprawde nie sa wielkie pieniądze a jakby co to przed sądem masz dowód, że dostawa miała miejsce.
          No chyba, że dostawy nie było?
          I na tym polegał szwindel.
        • Gość: Jajo Re: Złomiarze maja swoje za uszami. IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.11, 07:20
          Ostatnio byłem sprzedac stary akumulator i Pani w okienku poprosiła mnie o dowód osobisty bo inaczej nie chciała wystawić dokumentu zakupu.
          Czyli można. Nie wiem czy w tym biurze mogła by byc także kamera której zapis w razie czego mógłby być dowodem w sądzie, że ja tam byłem i dokonywałem sprzedazy.
          A jeżeli posługiwałbym sie skradzionym dokumentem to też by wyszło.
          Tutaj nie chodzi o dostawy małych partii złomu tylko o dostawy tysięcy ton złomu które fikcyjnie były nabywane i wystawiano faktury zakupu a VAT był niby wypłacany dostawcy.
          Nie zmienię zdania.
          Firmy złomiarskie uprawiały ten proceder od lat i o tym było głośno jak teraz US zabrał sie za te wałki to nagle podnosi sie krzyk, że niesprawiedliwość się dzieje.
          I zaraz medialna akcja o "uczciwych" firmach.
          Sprawę takich wyłudzeń załatwiłby centralny rejestr transakcji działający prawie on line tak jak w USA. Każda transakcja jest natychmiast rejestrowana i od razu wiadomo czy dany podatnik istnieje czy jest fikcyjny.
          U nas zajmujemy sie w kraju pierdołami bo komus pasuje aby był burdel i mozna było robic takie wałki.
    • Gość: rabe schuja Modzelewski walczy z Modzelewskim, aj, waj IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 22:56
      Aj waj, giewałt, najpierw min. Witold Modzelewski wprowadzał ustawy dot. VAT, a teraz -uś, aj, waj - walczy z tym, co sam wymyślił. Ten człowiek to ma kiepełe. Podobno tak się wczuwa w rolę krytykowania autora ustawy, że kiedyś obrzygał lustro.
    • rabbinhood Ogólnie 07.07.11, 23:02
      powszechnie panuje przekonanie że zbiórka i przetwarzanie złomu, utylizacja śmieci i odpadów toksycznych, prace w toksycznych warunkach; to wszystko jest w zainteresowaniu grup , które niekoniecznie przestrzegają prawa. Nadużycia w takich warunkach mogą się przytrafić, a nawet są bardzo prawdopodobne, czy tak było tym razem to dobre pytanie...
    • Gość: czarnyhs Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ... IP: *.play-internet.pl 07.07.11, 23:11
      Dzikie państwo, to i dzikie przepisy, które realizują "dzikie służby"
    • bqa82 Skarbówka woli dopaść uczciwą firmę, niż gonić ... 07.07.11, 23:11
      To już rasizm tak przysłowie przekręcać, powinno być "Kowal zawinił a Cygana powiesili", no ale autorowi bardziej do treści pasuje przekręcone...
    • Gość: Krociech Modzelewski IP: *.abaks.pl 08.07.11, 00:10
      Ten gość kiedyś źle skończy za swoją nieskończoną butę - najpierw stworzył chory system, a teraz ciągnie z niego kasę na potęgę. Jak przejmę władzę, dopilnuję, żeby nie miał z czego żyć - ustawa o VAT do kosza, zamiast niej parę prostych zapisów oddających istotę tego podatku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka