Dodaj do ulubionych

UPC - porażka

26.07.11, 22:36
Witam. UPC to jakaś porażka. W połowie grudnia (30 dni przed upływam 24 miesięcznej umowy, czyli zgodnie z terminem by nie zapłacić choćby za 1 dzień więcej niż przewiduje to umowa ) poinformowałem firmę o rezygnacji z ich usług. Umowa zobowiązywała mnie do zapłacenia za usługi do 14 stycznia. Do tej daty nie otrzymałem prawidłowo wystawionej faktury z dokładnym rozliczeniem od 1 do 14 stycznia (UPC wystawia zazwyczaj faktury za cały miesiąc) dlatego udałem się do regionalnej siedziby firmy w Bydgoszczy 19 stycznia by dokładnie wyliczyli mi kwotę do zapłaty za okres korzystania z usług 1-14.01. Ciężko było otrzymać stosowne wyliczenie. Jednak się udało. W tym samym dniu zwróciłem dekoder (umowa zobowiązywała mnie do jego zwrotu w ciągu chyba 7dni). Oczywiście natychmiast zapłaciłem kwotę z wyliczenia pracownika. Dzisiaj otrzymałem kolejne ponaglenie za fakturę za którą niby nie zapłaciłem wraz z informacją iż sprawa trafia do windykacji.
Tu moje pytania. Czy jeżeli moje dane osobowe zostaną przekazane do windykacji za niesłuszne roszczenia mogę domagać się odszkodowania z tytułu ujawnienia moich danych osobowych? Jeżeli tak to skrzętnie to wykorzystam i oddam sprawę do sądu. Czy mogę również wycenić straty moralne za ,,najedzenie się wstydu,, przed pracodawcą?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka