Dodaj do ulubionych

T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P...

IP: 80.48.17.* 29.07.11, 13:24
Hahahah, jestem klientem plusa od samego początku istnienia spółki i nigdy nie było takiej lipy. T-mobile chyba chce doprowadzić do upadku oddziału w Polsce :D
Obserwuj wątek
    • dziegiel Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era 29.07.11, 13:33
      Poczekaj na rebranding Plusa to się przekonamy
      • Gość: Mario Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 13:43
        Na razie to Plus jest w polskich rękach i nie zanosi się na żaden rebranding.
        • Gość: gość Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.07.11, 16:11
          Alles fuer Reich! Wir muessen die Konkurrenz ausrotten!
          • Gość: najaremo [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.11, 16:29
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: ebi Nowy wlasciciel>nowa strategia, wizja itd. IP: *.pools.arcor-ip.net 29.07.11, 18:13
              To bylo jasne ze po zmianie wlasciciela wejda pewne zmiany. T-Mobile to swiatowy koncern ktory pewnie chce sie dostosowac nie tylko do polskiego rynku ale i do caloksztaltu firmy. Maja pewna wizje i pewna strategie... a program ery pewnie nie pasowal. Jestem przekonany, ze operator ten przygotowal inne zalety w zamian.
              • Gość: Chalik Odpowiem tutaj, bo będzie najwyżej... IP: *.braniewo.vectranet.pl 30.07.11, 00:40
                Nie wiem kogo T-Mobile nie poinformował, skoro pismo dotyczące zamknięcia Era Premia było, przynajmniej w moim przypadku, dołączone do faktury.. Cóż, skoro człowiek nie czyta co ma w skrzynce, bo "to tylko rachunek", to raczej nie jest wina firmy? A smsa też jeszcze nie dostałem, niby.
        • tajemnicapanstwowa Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era 29.07.11, 16:33
          Solorz wg. Ciebie jest Polakiem?

to dlaczego placi podatki na Cyprze? dlaczego Cyfrowy Polsat odprowadza podatki w Holandii?

Polski Plus skonczyl sie z chwila podpisania umowy przedwstepnej o sprzedazy...
          • Gość: Mario Solorz to prawdziwy i mądry Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 17:58
            Solorz jest Polakiem, a podatki płaci na Cyprze, bo jest mądrym Polakiem. Gdyby moja firma miała nieco więcej obrotu i stać mnie było na utworzenie wirtualnej spółki na Cyprze lub w Luxemburgu, zrobiłbym to natychmiast. Z resztą większość znanych mi większych spółek giełdowych robi dokładnie to samo. Żaden mądry człowiek nie chce, aby okradano go z ciężko zapracowanych pieniędzy, a na dodatek, gdy robi banda parlamentarnych i rządowych debili, którzy potrafią wszystko przepieprzyć.
      • tomaszjedrzejewski Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era 29.07.11, 14:07
        Na Polszmat-Mobile?!
    • jacekalbert T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P... 29.07.11, 13:34
      Gratuluję decyzji !!! piękna cudowna :) hahaha wpisuje się w zachodnie myślenie o Polsce; HSBC już żałuje swoich decyzji teraz kolej na T-mobile

Play chętnie przyjmie pod swoje skrzydła skrzywdzonych klientów ERY

Panowie z T-mobie informuję was że w Polsce jest wojna komórkowa i jak na razie Play wygrywa kolejne bitwy a wy strzelacie sobie w stopę hahaha !!! tak powodzenia tak dalej !!!

Szybkiej i gładkiej plajty wam życzę
      • Gość: Mario HSBC żałuje decyzji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 14:24
        Chyba sobie podśmiechujki robisz. Podobnie jak eBay, HSBC myślało, że robi wielką łaskę ofiarowując swoje przewspaniałe usługi nierozgarniętym tubylcom, a tu się okazało, że tubylcy mają o lata świetlne bardziej rozwiniętą bankowość. Z takim dziadostwem to HSBC może swoje banki otwierać w Mozambiku, gdzie zapewne znajdzie klientów uradowanych z ich syfiastych i drogich usług.
      • Gość: Mario Play to bankrut na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 14:25
        Play to może jeszcze z rok pociągnie, a potem albo podniosą ceny albo ktoś to badziewie będzie musiał kupić.
      • Gość: kasia Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 14:46
        Hej, ile Play płaci za te posty?
        Pytam, bo jak dobrze, to chętnie bym sobie dorobiła do pensji. Jak ktoś byłby tym zainteresowany to niech napisze.
        • Gość: pm Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 15:26
          a tobie ile zapłacono za tego posta? ;)
          • Gość: joj Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.aster.pl 29.07.11, 20:43
            a tobie?
    • Gość: 12 lat w erze T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 13:34
      miłe złego początki !

Już nas Turlany Mobilek robi w ..... na dzieńdobry.

Właśnie spadam od nich po 12 latach. Nie ukrywam, że z żalem za ERA
    • Gość: Mario Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 13:43
      Dokładnie, ja mam małą firmę i 8 telefonów w plusie już od 10 lat (numery dodawane stopniowo). Mam też dziewiąty numer w Orange do odbierania połączeń. Jest to piękny numer, prawie wszystkie cyfry te same, ale trzymam go w Orange tylko dlatego, że mam abonament za 16 zł. Te dziady z orangutana są takie natarczywe z dzwonieniem i nowymi ofertami, że porzygać się można.
      A Plus? Pełna kultura - mam osobistego opiekuna który WSZYSTKO załatwi i nigdy nie zadzwoni nie proszony, żadnych reklam, żadnego nagabywania - po prostu uwielbiam tę firmę i nigdy bym się nie zamienił na francuskiego albo niemieckiego operatora.
      • Gość: Osobisty opiekun Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.ip.netia.com.pl 29.07.11, 15:13
        Chyba nie oczekujesz, że mając aż jeden numer w orange dostaniesz osobistego opiekuna, który Ci wszystko załatwi ?? Jesteś dla nich jednym z wielu klientów jakich mają, i traktują Cie tak samo jak pozostałe miliony..
        • Gość: Mario Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 18:01
          Ja nie oczekuję od Orange specjalnego traktowania tylko, aby się odpi'eprzyli z tymi swoimi SMSami i wydzwanianiem co 2 dni.
          • Gość: Gość Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: 77.236.26.* 29.07.11, 18:24
            Wycofaj zgodę na otrzymywanie informacji handlowych, mały kretynku.
            • Gość: Mario Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 18:45
              Jedynym sposobem wycofania takiej zgody jest wysadzenie ich serwerowni w powietrze. Łatwiej jest zmienić sieć na normalną.
      • Gość: Klyent Opiekuna? Hahaa to są sprzedawcy wszystko IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.07.11, 15:42
        Z taką naiwnością, to jak ty tę firmę prowadzisz? Taki sam opiekun, jak "doradca" w Open Finance czy banku. Ludzie nauczcie się myśleć. A z T-M miałem na dzień dobry złe doświadczenie, bo majstrują coś przy roamingu, wyjechałem akurat do Niemiec, chciałem jedną małą rzecz sprawdzić na necie w telefonie - nie chciałem ich paczki danych, bo nie było sensu. To dowalili mi takie ceny, że mało z krzesła nie spadłem.
    • Gość: Ulrych von Jungin. Niemcy do domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 13:49
      j/w
    • Gość: powinnitozlikwidow Era zdziera z frajera IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 13:53
      Frajerzy, co mają Erę Tak-Tak. Doładowanie 5 złotych - zabierają sobie złodzieje 5 złotych i nie otwierają konta na rozmowy wychodzące! Bydlaki. Kopać w de tę gó...aną sieć.
      • Gość: Zdzisiek Re: Era zdziera z frajera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 14:30
        łał, zajebisty klient za 5 zł, na pewno warty utrzymania. Idź do bankruta Play, oni Cię przyjmą pod swoje zadłużone skrzydła, tam takich jak ty mają pełno. Poważni ludzie trzymają się z dala od Play, bo to niezły obciach mieć tam numer. To tak jak kupować opakowanie w niebieskie paski w Tesco - po prostu wstyd i syf.
        • szumawski Jasne, czyli mają prawo do zabierania pieniędzy? 29.07.11, 14:39
          Ty frajerze, pracujesz w Erze, albo ją reprezentujesz, frajerze jeden? Bo co? Pewnie powinienem im płacić 20 zł. za utrzymanie łącza? Szwabom szkopciuszonym? T-Srobile!
          Jasne, najlepszy jest taki klient, który daje 5 złotych ZA NIC:
          Hasło Ery, którą kupują takie jak ty frajery: Wrzuć monetę, wrzuć monetę, wrzuć monetę!
          Szkopokopciuch wynocha, ma najmniej klientów w Polsce, tylko takie debile takiej gó...anej sieci używają!
          Takie rzeczy tylko w Erze-Śmierdzierze.
          • Gość: gość Re: Jasne, czyli mają prawo do zabierania pienięd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 15:11
            no to synku zabłysłeś intelektem i elokwencją!!! :D :D :D :D
            a z mojej strony powiem tyle: ludzie używający tele do pracy i do dzwonienia chętnie używają telefonów w erze. dlaczego? ja dla kilku rzeczy nieosiągalnych u konkurencji: numer stacjonarny w komórce - kto chce tanio zadzwonić ze stacjonarnego -ma szansę , kolejna rzecz to druga karta z tym samym numerem - u mnie na stałe w samochodzie - po to kupiłem samochód z systemem gsm żeby z niego korzystać i w pełni daje mi to tylko era. po trzecie ......nie musi być po trzecie. prawda jest taka , że u większości operatorów koszty wyglądają tak samo - tylko inaczej są skonfigurowane. a co do twoich 5 zeta .....wiesz nie chcę być w sieci , która utrzymuje konta takich gołodupców z mojego abo! poza tym co to jest 5 zeta? za to nawet w knajpie piwa nie kupisz!!! jak ta kwota cię przerasta przerzuć się na tam - tamy!!!
            a play? no ccóż oni budują ciągle sieć , fakt z pozyskiwaniem klientów nie mają problemu.....ale tych którzy już odbębnili swoje i wracają do starych operatorów jest też całkiem sporo. ja playowi dziękuję - kiedyś na próbę kupiłem startera i potestowałem........po co mi telefon bez lub z lichym zasięgiem? a po wyjechaniu z miasta z netem na gprsie? umowa dla nowego telefonu? powodzenia!!!
            • Gość: szumawski Dla Ery, frajerze, to widać dużo! IP: 213.146.54.* 29.07.11, 15:16
              Dla Ery, frajerze, jak widać z powyżej pokazanej praktyki, 5 złotych to jest dużo. 5 złotych dla Ery: masz aktywne 20 zł, rozmowy wychodzące na 20 dni, doładujesz sobie 5 złotych i skracają ci do 2 dni, frajerze.
              A jak nie masz nic na koncie, to ci, frajero-cymbale z Ery, zabierają.
              Kiedyś jeden cfel-konsultant z Ery namawiał mnie tak: "tego Niemcy pilnują". Ale "reklama"!
              • Gość: Marek Re: Dla Ery, frajerze, to widać dużo! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.07.11, 15:47
                szumawski, idź do tego "cfela" z Ery i poinformuj go o tym, co o nim myślisz. Bo takie kozaczenie anonimowe to świadczy tylko o tobie. Że jesteś tym wszystkim, co piszesz o innych.
                • Gość: gośc Re: Dla Ery, frajerze, to widać dużo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 16:09
                  daj mu pokozaczyć!!! nie widzisz , że dawno kobiety nie miał? :D
                  • Gość: qqq Re: Dla Ery, frajerze, to widać dużo! IP: *.pl 29.07.11, 16:14
                    mial... ale mu powietrze ucieklo
              • Gość: Mario Re: Dla Ery, frajerze, to widać dużo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 18:09
                Przede wszystkim całe to doładowywanie i liczenie jakiś pieprzonych dni, bo ci telefon odłączą, pakiety miliona SMSów i pierdyliona minut za doładowanie 5zł czy ileś tam, to wszystko jest dla jakiś pacanów, co nie mają co z czasem robić. Kto by się chciał takimi głupotami w życiu zajmować i się wykłócać o jakieś 5 zł?
            • Gość: szumawski Co ty pieprzysz o tym 5 złotych? IP: 213.146.54.* 29.07.11, 15:18
              To znaczy, że frajerem mam być i dawać gó...arzom 5 złotych ZA NIC? I gó..., właśnie w knajpie to za 4,5 piwo można kupić. Frajerze co siedzisz w Erze!
            • Gość: era to syf Osrańce T-Mobile IP: 213.146.54.* 29.07.11, 15:20
              Pieprzyć złodziei. Razem z tą ich pioseneczką, co od paru tygodni ciotowskim głosikiem śpiewają "lalalala-lalalalala". I mają najgorszy zasięg, osrańcy.
              • Gość: wawiak Re: Osrańce T-Mobile IP: *.180.67.35.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 01:20
                je.bać szkopów!
                bez znieczulenia!
            • Gość: szumawski Era to gołodupce. Najmniej klientó IP: 213.146.54.* 29.07.11, 15:23
              I klienci, tacy jak ty. Gołodupce, co lubią płacić za utrzymanie łącza. I mają najbardziej gó...any zasięg.
              5 złotych to dla mnie mało, ale jak doładowuję, to należy mi się prawo do dzwonienia. Czy tak kiedyś TP, frajerze jeden, robiła, żebyś kupował kartę do aparatu publicznego a tu nie możesz zadzwonić, bo kupiłeś najtańszą? Puknij się frajerze jeden w łeb!
              Powiedz jeszcze dlaczego mają o połowę mniej klientów od Plusa i Orange. Złodzieje.
              Jak ci z blachy huknę, ty frajerze, za tego "gołodupca"!
              • jaaja Re: Era to gołodupce. Najmniej klientó 29.07.11, 16:39
                Byłem od początku (Philips Fizz za 1000zł + aktywacja 1000zł) , cztery numery, za pół roku ich żegnam i nawet nie chodzi o te punkty, od kilkunastu lat nie potrafią załatwić tego żebym od nich nie dostawał sms-ów handlowych i nie dzwoniła jakaś głupia pinda z biura obsługi klienta (czytaj frajera) z ofertą na dwa lata i ceną za telefon znacząco wyższą niż na wolnym rynku w czasie gdy jestem na ważnym zebraniu w Hiszpanii.
                • Gość: gość Re: Era to gołodupce. Najmniej klientó IP: *.stk.vectranet.pl 29.07.11, 17:37
                  wierz mi - gdzie indziej będzie dokładnie to samo: idąc graben w wiedniu odbieram telefon od paniusi czy nie chcę umowy na trzy lata :D
                  • Gość: joj Re: Era to gołodupce. Najmniej klientó IP: *.aster.pl 29.07.11, 20:51
                    Nie wszędzie... wystarczy poszukać. Mnie w pewnej sieci z 3 :) w salonie na początku poinformowano, że zaznaczą wszystkie marketingowe na "nie",a jak będę chciał to mogę zmienić :)
                • Gość: Mario Re: Era to gołodupce. Najmniej klientó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 18:15
                  Idź do Plusa to będziesz mieć spokój
              • Gość: Mario Chcesz dzwonić, to kup abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 18:14
                Chcesz dzwonić wyrzuć ten głupawy telefon na kartę dla niedorobionych gołodupców i weź abonament. Telefon na kartę to tak jakby chodzić z budką telefoniczną w kieszeni. "Wrzuć monetę, wrzuć monetę"- kretynizm
            • Gość: rycerz jeday Re: Jasne, czyli mają prawo do zabierania pienięd IP: *.centertel.pl 29.07.11, 15:36
              Popisałeś się nie ma co, pewnie jesteś pracownikiem T-mobile wypisującym bzdetki o Play. Nie powinieneś żałować nikomu konta ważnego przez rok od doładownia za 5 zł, skoro tego sam nie możesz mieć to nie nazywaj innych gołodupcami. Kupiłeś starter potestowałeś i jesteś wielki spec od innej sieci, oblatany w zasięgu, wygadałeś chociaż kilka godzin, a z internetu masz braki ponieważ poza miastem w telefonie pakiety Play latają po roamingu Plusa.
              • Gość: gość Re: Jasne, czyli mają prawo do zabierania pienięd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 16:08
                właśnie dlatego w wielu miejscach w beskidach internet w playu chodzi po gprsie (po nadajnikach plusa) i nie mam domu gdzieś na odludziu - wręcz przeciwnie w centrum jednej z większych miejscowości. o dziwo orange i era zadbały o to miejsce lepiej. imam głęboko gdzieś kto daje prepaida aktywnego za 5 zeta na rok - wiem tylko , że nie on za to płaci i na pewno nie sieć - kapitalizm ma mało wspólnego z działanością charytatywną. a czy jestem pracownikiem ery? trochę płytki ten argument!!! jeśli ja jestem z ery ty pewnie jesteś z playa! :) a startera przetostowałem w kilka dni - wsadziłem kartę do telefonu pojechałem do siebie w góry , a potem służbowo do augustowa.......mnie wystarczyło - dla mnie całkowicie nieprzydatny. wiem , że można zmienić operatora z automatu na ręcznie plus.... tylko czy nie prościej kupić po prostu plusa?
                • Gość: mobikk Re: Jasne, czyli mają prawo do zabierania pienięd IP: *.play-internet.pl 29.07.11, 16:55
                  właśnie dlatego w wielu miejscach w beskidach internet w playu chodzi po gprsie

to bardz odobrze chyba czy to jakiś zarzut? to sa gory i rzadko kiedy jest wogole internet mobilny.
          • Gość: Marek Re: Jasne, czyli mają prawo do zabierania pienięd IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.07.11, 15:44
            szumawski, nie jedź do ludzi z frajerami po netach, bo cię dojadą i będzie ci wstyd tak anonimowo obrażać. Chcesz gościa obrazić, rób to pod danymi osobowymi, żeby było wiadomo, kogo ukarać.
        • Gość: M Re: Era zdziera z frajera IP: *.absystems.pl 29.07.11, 14:40
          od kiedy myslenie ekonomiczne to wstyd? :-) uwazasz, ze warto przeplacac?
          • szumawski Nie, on lubi wrzucać 5 złotych do aparatu 29.07.11, 14:43
            Era: "Wrzuć pięć złotych, wrzuć pięć złotych, wrzuć pięć złotych".
            Ale sku...synbska sieć!
          • Gość: Mario Flej kupuje Plej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 18:44
            Uważam, że nie warto kupować jedzenia, którego kot nie chce zjeść i mieć telefon w firmie, która ma nędzną jakość, byle tylko było taniej. Szanujmy się. Play to pośmiewisko, począwszy głupiej nazwy poprzez żałosną jakość usług, bandyckie zagrania marketingowe, a kończąc na kretyńskim logo wyglądającym jak jakiś rozdeptany gó...ak.
        • szumawski To znaczy, że wolno kraść? 29.07.11, 14:40
          Wolno sobie wziąć 5 złotych za nic? W dodatku ma najbardziej do de zasięg, frajerze jeden!
        • Gość: maleszka syn Re: Era zdziera z frajera IP: *.acn.waw.pl 29.07.11, 16:06
          Numer możesz sobie przenieść do play'a i korzystać nawet z bramki poprzedniego numeru.(orange)
    • Gość: Ahk4iePaiv8u :-) IP: *.net.autocom.pl 29.07.11, 13:54
      "Chcielibyśmy serdecznie Ci podziękować za udział w Era Premia. Wierzymy, że uczestnictwo w Programie przyniosło Ci wiele radości i satysfakcji. W przyszłym roku otwieramy nowy, jeszcze atrakcyjniejszy program, o czym z przyjemnością Cię poinformujemy”

"Chcielibyśmy serdecznie Ci podziękować za udział w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych. Wierzymy, że uczestnictwo w Programie przyniosło Ci wiele radości i satysfakcji. W przyszłym roku otwieramy nowy, jeszcze atrakcyjniejszy program, o czym z przyjemnością Cię poinformujemy”

"Chcielibyśmy serdecznie Ci podziękować za udział w Otwartych Funduszach Emerytalnych. Wierzymy, że uczestnictwo w Programie przyniosło Ci wiele radości i satysfakcji. W przyszłym roku otwieramy nowy, jeszcze atrakcyjniejszy program, o czym z przyjemnością Cię poinformujemy”

"Chcielibyśmy serdecznie Ci podziękować za konto w naszym Banku. Wierzymy, że korzystanie z konta przyniosło Ci wiele radości i satysfakcji. W przyszłym roku otwieramy nowy, jeszcze atrakcyjniejszy bank, o czym z przyjemnością Cię poinformujemy”

"Chcielibyśmy serdecznie Ci podziękować za płacenie podatków. Wierzymy, że płacenie podatków przyniosło Ci wiele radości i satysfakcji. W przyszłym roku otwieramy nowe, jeszcze atrakcyjniejsze podatki, o czym z przyjemnością Cię poinformujemy”

"Chcielibyśmy serdecznie Ci podziękować za inwestowanie w Grecję/Portugalnię/Włochy/Hiszpanię/Unię Europejską. Wierzymy, że inwestowanie w [..] przyniosło Ci wiele radości i satysfakcji. W przyszłym roku otwieramy nową, jeszcze atrakcyjniejszą Unię/Grecję/Hiszpanię/Włochy/Portugalię, o czym z przyjemnością Cię poinformujemy”

"Chcielibyśmy serdecznie Ci podziękować za chęć wybudowania domu i założenia rodziny. Wierzymy, że chęć przyniosła Ci wiele radości i satysfakcji. W przyszłym roku otwieramy nowe, jeszcze atrakcyjniejsze szanse na satysfakcję z chęci, o czym z przyjemnością Cię poinformujemy”

Czyli, krótko mówiąc, co zgarnęliśmy, to nasze, a ty sp... Tylko wróć jutro i przynieś jeszcze.
      • Gość: Ahk4iePaiv8u .. IP: *.net.autocom.pl 29.07.11, 13:57
        Chcielibyśmy serdecznie podziękować ci za zakup samochodu. Wierzymy, że dopóki działał i zarabialiśmy na obowiązkowych przeglądach, OC i wyłącznym prawie do napraw gwarancyjncyh - przyniósł Ci wiele radości i satysfakcji. W przyszłym roku będziesz mógł już nim nie jeździć, za to kupić jeszcze atrakcyjniejszy nowy samochód, o czym z przyjemnością Cię poinformujemy”

i tak dalej, i tak dalej...
    • Gość: Ooł T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 14:07
      byle do końca abonamentu...
      • okradany_przez_wladze najgłośniej na forum drze ryja dzieciarnia 29.07.11, 17:55
        oby sierpień minął i do szkoły won
    • alexpark A od kiedy sa z klientami na 'ty' ? Spoufalanie ! 29.07.11, 14:19
      "(...)serdecznie Ci podziękować za udział w Era Premia. Wierzymy, że uczestnictwo w Programie przyniosło Ci wiele radości (...)"

Czy nikogo poza mna to nie razi ?
      Powinni chciec serdecznie podziekować Panstwu, Panu albo Pani. "Podziękować Ci" to moga napisac wylacznie osoby ktore sa ze mna na stopie zazylosci.
      • Gość: M Re: A od kiedy sa z klientami na 'ty' ? Spoufalan IP: *.absystems.pl 29.07.11, 14:41
        to taki 'hamerykanski' sznit,:-))
      • szumawski Jasne, panie Szlachcicu! 29.07.11, 14:42
        Oczywiście, panie szlachcicu, polski tytułomaniaku! Wszędzie na świecie używa się formy "ty" albo "wy" w formie grzecznościowej. Tylko polaczki - naród gołodupców uwielbiają ozdabiać się tytułami.
        • Gość: qqq Re: Jasne, panie Szlachcicu! IP: *.pl 29.07.11, 14:43
          wszedzie na swiecie, w Polsce tytul grzecznosciowy jest nieco inny, o czym barany z marketingu mogli sie dowiedziec
        • Gość: ada Re: Jasne, panie Szlachcicu! IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.11, 15:09
          A to bardzo ciekawe, bo niby który język nie rozróżnia form potocznego i grzecznościowego zwracania się do innych? Ja nie nie znam. Bo zapewne wiadomo Panu, że w języku angielskim słowo "you" nie tłumaczy się po prostu "ty" - tylko w zależności od kontekstu (zestawienia z innymi wyrazami, głownie mam na myśli czasowniki modalne typu: can/could/might/may oraz użyty rejestr ZNACZY zupełnie co innego. Natomiast w języku polskim do pokreślenia szacunku wobec rozmówcy używa się form: Pan/Pani/Państwo. Chyba że chce się ostentacyjnie mu pokazać, że ma się go za nic, wtedy można zwracać się bezpośrednio.

• Gość: gość Re: Jasne, panie Szlachcicu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 15:16
            skim ta dyskusja? proszę przeczytać kilka wpisów tej osoby........ nie ma z kim dyskutować!
            • Gość: joj Re: Jasne, panie Szlachcicu! IP: *.aster.pl 29.07.11, 21:04

> skim ta dyskusja?

Ze skimem?
          • Gość: Lubelski Angielski nie świeci przykładem. Jest ubogi IP: 213.146.54.* 29.07.11, 15:28
            Francuski czy niemiecki jest lepszy. Żałuj, że go się ni uczyłaś Adelio.
            Nie popisuj się angielskim, bo to banał. Nie masz czym.
          • Gość: Kaka Re: Jasne, panie Szlachcicu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 16:30
            Głupi jesteś. Zwracanie się do kogoś YOU nie zależnie czy szanuję rozmówcę czy tego nie robię nie wprowadza bufonady między ludźmi, a rozmowa staje się bardziej przystępna. Bufonada ów (nigdy nie słyszałem by w czasie rozmowy dwoje ludzi mówiło do siebie "sir" i "lady") byłaby śmieszna. Tak zwracaja się żołnierze do swoich zwierzników albo dzieci do nauczycieli i to też nie wszędzie. Główna zasada brzmi: Jeśli ty się szanujesz - szanują Cię inni. To bardzo mądre sformułowanie. Rozwijając je, każdy ćwok może dojść do wniosku, że szacunek nie wynika z tego jak sie tytuujesz ale z tego kim jesteś. Rozumiesz?
        • afiag Re: Jasne, panie Szlachcicu! 29.07.11, 15:16
          ty szumawski do jakiego narodu należysz, do multikulti stowarzyszenia tęczowych hemoroidów bez granic? stul pysk chamie i z EUczworaków nie wychodź. W niemieckim jest Herr und Frau, w polskim Pan i Pani, a nawet Sznowny Pan i Szanowna Pani. I niech tak zostanie. Jak się chamie nie szanujesz to twoja sprawa.
          • Gość: szumawski Świetnie widać znasz ten francuski i niemiecki! IP: 213.146.54.* 29.07.11, 15:26
            Tak jest, "herr" i "frau" jest, ale zwracając się do kogoś, czworaczku, nie mówimy "Herr weisst" " czy "Frau weisst", lecz "Sie wissen" (dosłownie "oni wiedzą"). To samo po francusku: "Vous savez" a nie "Madame sait, czy monsieur sait".
            No chyba, że mówiąc o osobie trzeciej, to się mówi wtedy "Madame" albo "Frau".
            Śmieszny jesteś.
          • Gość: szumawski Nie ma to jak "polski dubbing jednogłosowy" IP: 213.146.54.* 29.07.11, 15:32
            Kiedyś był u mnie w domu Fin i Holender, tam w telewizji są w zagranicznych filmach napisy, włączyłem mu "polski wytaniony dubbing" jako atrakcję turystyczną, pozostałość po komunie - to mi odpowiedział, że u nich nie ma takiej potrzeby, bo u nich każdy umie czytać. I powiedział, że z dwojga złego wolałby dubbing.
            Tak Polaczki, jesteście sami z waszym genialnym lektorem, nikt go nie popiera!
          • Gość: Kwoka Re: Jasne, panie Szlachcicu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 16:16
            robaku - ty to ku... jesteś kwintesencją kultury i dobrych obyczajów. jebany cham
        • Gość: Kwoka Re: Jasne, panie Szlachcicu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 16:18
          dokładnie. czym większa głupota i kompleksy tym większe obrastanie w piórka. Ślachta wsiowa.
      • Gość: Linguist Re: A od kiedy sa z klientami na 'ty' ? Spoufalan IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.07.11, 15:51
        A innych porazi, jak napiszą samo Pan, samo Pani, Pan/Pani (a może Pani/Pan), trzeba odmieniać itd. itp. Forma wybrana przez Erę jest najlepsza z możliwych. Wiem, bo na co dzień w robocie stykam się z tym dylematem. Ale cóż przewrażliwony na swoim punkcie Polak nieznający swojego języka może o tym wiedzieć....
        • Gość: qqq Re: A od kiedy sa z klientami na 'ty' ? Spoufalan IP: *.pl 29.07.11, 16:16
          Szanowny kliencie ... pewnie sam to pisales
    • Gość: jajaTure Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.centertel.pl 29.07.11, 14:21
      U mnie dokladnie to samo ;)) (czyli operator i spostrzezenia)!
    • Gość: wera Mi to lata akurat... IP: *.tktelekom.pl 29.07.11, 14:22
      Jestem w Erze już baaardzo długo ale po zakończeniu obecnej umowy definitywnie kończę przygodę z tą siecią. I nie ma na to wpływu program Era Premia tylko warunki - konkurencja ma lepsze stawki i telefony. A dlaczego mam wydawać złotówki w Erze skoro nie muszę?
    • Gość: fff T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 14:25
      jak to nie informowali? to dlaczego miesiąc temu dostałem od nich info o likwidacji programu?????? bzdury bez pokrycia wypisujecie!!!!!!!!!
      • afiag Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era 29.07.11, 15:18
        Naucz się czytać: nie wszystkich poinformowali. To że ty bucu dostałeś sms to nie znaczy że wszyscy go dostali. ROZUMIESZ czy mam ci to ręcznie wytłumaczyć?
        • tajemnicapanstwowa Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era 29.07.11, 16:38
          Wyzwal Cie Bucu?

to troche kultury chamie bez szkoly...
      • koxiarz Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era 29.07.11, 15:30
        Gość portalu: fff napisał(a):

> jak to nie informowali? to dlaczego miesiąc temu dostałem od nich info o likwid
        > acji programu?????? bzdury bez pokrycia wypisujecie!!!!!!!!!

A ja jeszcze nie dostałem żadnej informacji na ten temat.
        Zresztą jak spora część Klientów więc po co szczekasz i zaklinasz rzeczywistość?
    • Gość: Orwell T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P... IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 14:26
      „Chcielibyśmy serdecznie Ci podziękować za udział w Era Premia. Wierzymy, że uczestnictwo w Programie przyniosło Ci wiele radości i satysfakcji. W przyszłym roku otwieramy nowy, jeszcze atrakcyjniejszy program, o czym z przyjemnością Cię poinformujemy” Co T-Mobile miał jeszcze napisać?! Wg mnie informacja jest przejrzysta i klarowna. Zawiera zarówno kwestie zamknięcia starego programu jak i daje zajawkę nt nowego. Ja jak i moi znajomi dostaliśmy sms-em informację na ten temat natomiast w szerszym spektrum na ten temat wypowiadały się portale specjalizujące się w rynku telekomunikacyjnym takie jak m.in. telepolis czy telix. Nie czuje się ani zdezorientowany ani oszukany i po co tyle lamentu i rozgłosu?
      • Gość: qqq Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.pl 29.07.11, 14:34
        bo to stek marketingowych bzdur w sam raz dla ludzi innowacyjnych stawiajacych sobie codzienne wyzwania.
      • Gość: klient Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.19.165.77.osk.enformatic.pl 29.07.11, 14:59
        ja nie dostalem zadnej informacji od operatora a dowiaduje sie z gazety o nadchodzacych zmianach. Dla mnie te zmiany sa rownoznaczne z utrata kilku tysiecy punktow ciulanych latami. Dzialania T-Mobile to przegiecie w stosunku do wieloletnich klientow Ery. Jestem zawiedziony, pieknie zaczyna sie wspolpraca T-Mobile.
        • tajemnicapanstwowa Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era 29.07.11, 16:39
          Ciulanych latami, ktore po 2-3 latach sa kasowane (tak tak! te najstarsze sa odejmowane).
    • Gość: rychu501 T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P... IP: *.net.pulawy.pl 29.07.11, 14:26
      Wczoraj otrzymałem sms-a o zakończeniu programu Era Premia !!!
    • Gość: t-mobile T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.07.11, 14:29
      czy to daje mi możliwość zerwania umowy bez płacenia kary??? (nie znam prawa, dlatego to być może głupie pytanie)
      • Gość: bartek Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: 178.73.29.* 29.07.11, 15:34
        > czy to daje mi możliwość zerwania umowy bez płacenia kary??? (nie znam prawa, d
        > latego to być może głupie pytanie)

oczywiście nie. zmiany bez nowej umowy może wprowadzać tylko operator. a klient może tylko płacić i siedzieć cicho.
        • tajemnicapanstwowa Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era 29.07.11, 16:43
          Na co podpisales umowe?
          na swiadczenie uslug telekomunikacyjnych, a nie na program lojalnosciowy.

pomijam fakt, ze pewnie polowa z tu piszacych nigdy do era premia nie nalezala, a z tych ktorzy tam byli nawet nie wiedza, ze juz ich z programu wylaczyli, bo nie zamowili nic przez 3 lata jak moj znajomy, ktory chcial byc madrzejszy niz wszyscy dookola...

zle robia, ze nie przenosza punktow do nowego programu, ale sami przystepujac do programu zgodziliscie sie na jego regulamin...
    • Gość: gość T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.11, 14:32
      Era wysyłała do mnie liczne "rozpaczliwe" SMS-y reklamowe pomimo zakazu zawartego w podpisanej umowie, co doprowadziło do pojawienia się mnie u tych "speców" od marketingu i skuteczne zablokowanie wszelkiej tego typu wysyłki. Ech, gdyby jeszcze znali trochę PR to zapisaliby mój nr telefonu na "białą" a nie na "czarną" listę...

Obecnie T-mobile ponowił nieautoryzowaną wysyłkę "zachęt" do odnowienia umowy, które zawierają oczywistą nieprawdę ("twoja umowa abonamentowa dobiega końca" - to mogło być prawdą naście lat temu...), która oprócz oczywistej bezczelności (bo umowa terminowa jest po zakończeniu automatycznie przedłużana na czas nieokreślony) wprowadza w błąd i niepokoi.

Przypuszczam, że telekomunikacyjny potentat zza Odry ma o wiele zbyt dużo pieniędzy na zmianę wizerunku i chętnie podzieli się nimi z UOKiK.

Uśmiercenie/likwidacja/rozpoczęcie od zera programu lojalnościowego pod hasłem zmiany wizerunku/zmiany marki oznacza tak na prawdę odwrócenie się firmy-właściciela od dotychczasowych klientów na rzecz klientów z ulicy. Rozwijającej usługi firmie nie powinno to sprawiać istotnej różnicy.

Firma ta tym samy bardziej ceni swoich dotychczasowych klientów (korzystających z marki T-mobile), niż nowo-pozyskanych (korzystających dotąd z marki Era). Likwidacja programu lojalnościowego jest sygnałem w stylu: "korzystałeś z Ery - popełniłeś błąd - trzeba było wcześnie korzystać z T-mobile. Nie szanujemy cię - twojego wkładu w dochód firmy, której byliśmy znaczącym udziałowcem przez wiele lat". Tak, T-mobile w tym roku formalnie przejęło do końca markę Era. Wcześniej posiadało znaczący pakiet udziałów. Natomiast żeby aktywnie korzystać z programu Era-Premia trzeba było dokonywać zapłaty za usługi o czasie. W moim przypadku to 14 lat.

Kolejnym krokiem może być dążenie do wypowiedzenia wszystkich umów, których realizacja w niedostatecznym stopniu wiąże klienta lub przynosi zbyt mały zysk. Przypuszczam, że w tym zagmatwaniu i wprowadzaniu zmian po cichu chodzić może tylko o pieniądze.

Poczuwam to jako pójście na łatwiznę, brak wyobraźni i nieprzyzwoitość wobec dotychczasowych klientów.
      • Gość: Red Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.11, 14:39
        Czy abonenci sieci komorkowych podpisują umowy na świadczenie usług i na zbieranie punktów?
        Chyba chodzi o to kto jest zadowolony ze świadczonych usług - zasięg, jakość rozmowy itd.
        Punkty są zbierane przy okazji. A i tak "nagrody" na punkty są bardzo "drogie".
        I kiedyś pamiętam też był na forach dym o nagrody za punkty czy to Ery, Orlen czy inne badziewie. Że na ileś tam punktów dają latarkę a taką samą można kupić za 50,00zł
      • Gość: Osobisty opiekun Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.ip.netia.com.pl 29.07.11, 15:17
        Czyli lepiej, żeby nie dzwonili i żeby zostawać ze stawką za połączenie sprzed dwóch lat, tak ?
        Lepiej mniej kontaktu z telesales'em i potem popłakać na forum że operator jest drogi :)
        • Gość: gość Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.11, 23:16
          Miałem przez długi czas dwóch opiekunów biznesowych, którzy nie potrafili spełnić podstawowych potrzeb, np. wydobyć z magazynu i dostarczyć potrzebnego telefonu komórkowego, skontaktować się w tej sprawie itp. Oczywiście w domyśle działali na rzecz mojej firmy, jednak efektów nie było widać przez długi czas. Pensję natomiast brali od operatora i jak rozumiem generowali odpowiednie statystyki marketingowe, tj. że się kimś tam "zajmują".

Z obu zrezygnowałem i zażyczyłem sobie aby żadne "wirtualne" nazwisko więcej nie figurowało przy nazwie mojej firmy. Nie tędy droga.

Co do stawek i oferty - w miarę potrzeby potrafię oszacować i wybrać właściwą dla siebie ofertę. To ja jestem stroną decydującą o tych sprawach, a nie interesowny telemarketer i to ja decyduję, *kiedy* oraz *jak* zajmuję się tymi kwestiami. Niestety wprowadzane zmiany często były "odpowiednio" szersze (nieautoryzowane) i na moją niekorzyść. Trzeba to było osobiście odkręcać z personelem, który tonął w zawiłościach systemu obsługującego te sprawy.

Nie, nie zapłakuję się nad takimi lub innymi warunkami dotychczasowej umowy, czy trwa dwa, pięć czy piętnaście lat. Korzystam z wystarczającej liczby różnych usług różnych operatorów. Dowolne zmiany to zawsze jeden mój podpis, jedna decyzja i nie ma przebacz.

Program lojalnościowy jest również formą kontaktu z klientem oraz dążeniem do uporządkowania płatności a nie tylko dawaniem korzyści. Operator może się w ten sposób okazać cień szacunku lub lekceważyć klientów.

Tutaj o wprowadzanych zmianach dowiedziałem się *przypadkiem* z mediów a nie od usługodawcy, co jest dalece niewłaściwą drogą informowania. Usługodawca miał na to wcześniej sporo czasu i różne sposoby zapowiedzenia tych zmian (przez SMS, przez pismo dołączone do faktury). Dlatego też uważam, że jest to zachowanie nieprzyzwoite wobec klienta.

A w istocie jest kilku innych operatorów oraz można swobodnie zrezygnować z abonamentu, bo jak łatwo zauważyć znacznie więcej jest promocji w systemie pre-paid.
    • ju-li1 T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P... 29.07.11, 14:43
      Kilka lat byłam klientką T-Mobile Austria. Z biegiem czasu coraz bardziej niezadowoloną z usług, cen i sposobu kontaktowania się z użytkownikami. O podwyżkach i wygaśnięciach różnych promocji dowiadywałam sie dopiero z wysokich rachunków. Wreszcie zmieniłam operatora i problemy się skończyły.
    • Gość: viator ORANGE też zmieniło program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 14:46
      tak to jest, mieliśmy Ideę i Erę to jeszcze jako tako dbały o klienta. Zachciało na się mieć Orangutana i T-Debila to zlewają nas ciepłym moczem. A jeszcze trzeba im płacić grube pieniądze za używanie ich g*wnianego logo!!!
      Orangutan też zmienił Profit na Payback. przynajmniej jakieś konkretne info było. I przedłużenie wykorzystania starych punktów chyba o rok.
      Ale jak już sprzedaliśmy się niemcom i francuzom to możemy sobie tylko co najwyżej ponarzekać i pocałować ich w (_!_)
    • Gość: wujek dobra rada T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P... IP: *.gdynia.mm.pl 29.07.11, 14:55
      Oto moja darmowa porada dla marketingowców Plusa.

Ogłoście, że każdemu klientowi, który przejdzie z Ery, zaliczycie zebrane punkty Ery w swoim programie punktowym.

• kadykianus Zastanawiam sie nad przesiadką do Plusa. 29.07.11, 14:58
      T-Mobile, co to za międzynarodowe badziewie.
      Nie czuje się związany z firmą.
    • Gość: m temat artykułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 14:58
      Od kiedy to słowo wnerwił jest akceptowanym słowem w gazecie wyborczej? I to jeszcze w tytule? Smutno
    • Gość: Ghostwritter T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era P... IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 15:00
      Ciekaw jestem ile osób na tym forum to prawdziwi abonenci T-Mobile a ilu tzw serdecznych przyjaciół z innych sieci korzystających z ogólnego zamieszania i robiący zły pijar T-Mobile?!
      • Gość: Red Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.11, 15:07
        Ja mam telefon w sieci w T-Mobile lub jak kto woli inne nazwy :)
        Era również była w rękach Niemców !
        59zł = 360min do wszystkich i 100MB internet i rodzinna ja i 2osoby (2000min miesięcznie) HTC WF S za 1zł
        Ktoś da lepiej ???
        Tak tylko pytam.
        A to były warunki dla osób przedłużających umowę
      • Gość: wielosieciak Re: T-Mobile: Ani słowa o likwidacji programu Era IP: *.play-internet.pl 29.07.11, 15:13
        Sami zrobili zamęt w programem Era Premia i my jeszcze mamy to przyklepać. 1punkt=1zł w programie policz ile musiałem czasu zbierać 5000 punktów więc wcale mi się nie uśmiecha wydawać ich teraz bo zachciało im się likwidować Era Premia i zrobić nowy program lojalnościowy od zera.
    • Gość: Juby Wszyscy zapominamy o jednej sprawie ! IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 15:07
      Najlepszy towar na rynku mamy my.To są pieniądze !
      To właśnie te pieniądze chcą od nas kupić wszelkiego rodzaju wyrwigrosze oferując nam lepszy,bądź gorszy produkt.
      To my decydujemy komu sprzedamy nasze pieniądze i za co..
      Jak jednak widać większość z nich ma nas za głupków i wydaje się im,że to oni będą decydowali za nas.
    • Gość: Marek Czy to plus, orange, czy t-mobile, jeden ch...j! IP: *.ip.netia.com.pl 29.07.11, 15:16
      Porównajcie ofertę tych trzech sieci, normalnie ceny niczym się nie różnią!!! Ostatnio kończyła mi się umowa i chciałem porównać gdzie taniej i doszedłem do wniosku, że wielka trójka ma identyczną ofertę!! Więc mówienie bo plus jest lepszy, albo era czy t-mobile o kant du...y można sobie rozbić...
      • Gość: gość Re: Czy to plus, orange, czy t-mobile, jeden ch.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 15:26
        ależ dokładnie tak jest! różnice są bardzo niewielkie i dla przeciętnego abonenta niazauważalne. oczywiście każda z tych sieci ma coś innego , ale to coś bedzie zachęta tylko dla naprawdę niewielkiej grupki potencjalnych klientów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka